Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.02.2021 07:01 - © Четвъртата политическа теория
Автор: kvg55 Категория: Технологии   
Прочетен: 2202 Коментари: 4 Гласове:
7

Последна промяна: 01.02.2021 07:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
01.02.2021г.

image
 
    1. Либерализмът е в упадък Сега лесно можем да видим, че глобалният световен ред е в упадък. Глобализмът се разпада. Виждаме, например, реалната агония в Съединените щати.
Глобалистите се опитват да унищожат Съединените щати за да прокарат своя кандидат, за да могат да спасят политиките и целите си на всяка цена.

Имаме си работа с едно очевидно тоталитарно лице на либералната идеология. Това е либерална диктатура, защото иска да "отхвърли" историята – Платон, Аристотел, Средните векове, модерните автори, модерните философии … Всичко, което не съвпада с все по-тесните критерии на радикалния и тотално нетолерантен либерализъм.
Сега либералната идеология иска да отхвърли всичко. Почти всичко, с изключение на Блек лайфс матър, Сорос, ЛГБТ+ и някои избрани групи от малцинствата, на цената на забраната на всичко останало.
2.             Либерализмът и алтернативите му  Първата политическа теория : Либерализъм; Втората политическа теория : Комунизъм; Третата политическа теория : Фашизъм.
Либерализмът спечели срещу конкурентите си през 20-ти век (конкурентите му са комунизмът и фашизмът).
Агонията на либерализма включва приближаващия край на западната политическа модерност, защото нито комунизмът, нито фашизмът могат да бъдат смятани за реални алтернативи на либерализма. Комунизмът и фашизмът имат обща основа с либерализма : Материализъм; Атеизъм; Прогресивизъм; Един чисто материалистичен подход към човешкото същество.
3.             Четвъртата политическа теория срещу западната модерностЧетвъртата политическа теория е покана за търсенето на алтернатива на този разпадащ се и западащ либерализъм. Четвъртата политическа теория е покана за критика и борба срещу първата политическа теория, нито от социалистическа или комунистическа позиция, нито пък от националистическо-фашистка или националсоциалистическа, тъй като и двете принадлежат на миналото. Това е покана за преодоляване на западната политическа модерност под формата на битка с либерализма, защото той все още съществува.
4.             Защо либерализмът е абсолютното зло? Избираме либерализма да бъде представител и символ на абсолютното зло, точно защото той все още е тук, както и защото либералите все още имат намерение да организират света под управлението на либералния транснационален елит. Индивидуализмът е последната дума на либерализма. И така, трябва да приключим с концепцията на индивидуализма. Трябва да сложим край на либерализма с неговото отворено общество, човешки права, както и с всички продукти на либералната система в стил Сорос, която е основана на индивидуализма, материализма, прогресивизма, както и на тоталното отчуждение на хората и унищожаването на социалните връзки. Индивидуализмът е последната дума на либерализма. Трябва да приключим с концепцията на индивидуализма.
5.             Комунизмът и фашизмът са капани Не трябва да се връщаме към отминалите алтернативи. Не трябва да попадаме в капан на комунизма или пък фашизма. Трябва да си представим нещо радикално различно – не само от либерализма, но и от цялата западна политическа модерност като цяло. Либералите са лицемери – те използват нещо, което иначе критикуват, ако почувстват нуждата да го правят. Те имат двойни стандарти.
6.             Името на врага е Западна модерностИ така, ние не се противопоставяме нито на Запада, нито на модерността – ние се противопоставяме на западната модерност.
7.             Срещу капитализма, робството и ПросвещениетоМодерното робство е пътят на така наречената "демократично-либерална" модерност. Хората, които се борят срещу колониализма би трябвало да разбират това добре – те се борят всъщност срещу западната политическа модерност.
8.             Вдъхновение от ИзтокаТрябва да разглеждаме западната история само като един клон на човешката. Ако отхвърлим претенциите на западняците за универсализъм, можем да преоткрием ценностите на китайските политически идеи, ислямските политически идеи, както и православната християнска политическа мисъл – източна, а не западна, която е напълно различна форма на политическо съзнание. Хората във всички форми, живеещи във всички видове общества са все още човеци, може би дори повече от нашата технологична цивилизация. Трябва да преоткрием многообразието от всички видове култури и общества и да го приемем. И можем да го използваме като източник на вдъхновение за създаването на нещо ново. Всички цивилизации могат да се вдъхновяват от собствената си политическа мисъл. Това е значението на Четвъртата политическа теория.
9.             Истинският универсализъм е основан на плурализма на субектитеВсички цивилизации могат да установяват собствените си политически системи извън всякакви универсални парадигми. Преди всичко отвъд модерната западна политическа парадигма, която е приемана или налагана като нещо универсално. Западът си е Запад. Но той не е всичко. Западът е част от цялото. Западняците са част от човечеството. Западът може да бъде приет или отхвърлен, това зависи от свободното решение на другите цивилизации. А той е само една цивилизация измежду всички други. Трябва да признаем пълномащабното достойнство на не-западната политическа мисъл.
10.          Западът е просто частица от цялотоСветовните цивилизации от "Сблъсък на цивилизациите" на Самюел Хънтингтън, 1996 година :

image
11.         
Самият Запад трябва да бъде освободен от модерносттаНе само светът трябва да бъде деколонизиран, но и самият Запад трябва да бъде деколонизиран и да се върне истинското му достойнство като една от великите цивилизации, наред с другите световни и големи цивилизационни центрове.
12.          Поглед към пост-модернизмаЧетвъртата политическа теория е покана да се върви напред и пред всичко. Можем да се вдъхновяваме от миналото, но живеем в настоящето. Не трябва да се връщаме в миналото такова, каквото е било. Трябва да направим стъпка напред, а не много стъпки назад.
13.          Коронавирусът : глобализмът се провали напълноСега коронавирусът е чумата. Един вид есхатологичен знак (това е много важно), както и символ на тоталната неспособност на глобалистите да направляват един проблем като епидемията. Това е очевиден знак за края на глобализацията.
14.          Либерализъм : екстремизъм, престъпност, самоубийства и омразаЛиберализмът е престъпление, престъпление срещу човечеството – по-лошо от фашизма и комунизма. Фашизмът и комунизмът принадлежат към миналото. А либерализмът е реалната опасност, реалната престъпна система на световния ред, която все още съществува.
15.          Четвъртата политическа теория и новият образователен проектчрез образованието либералите проникват в нашето общество, извращават децата ни, унищожават самите принципи на културите и държавите, унищожават и разтварят идентичностите. Религиозно, християнско, ислямско, индуистко, будистко – всички видове немодерен западен подход към образованието.
16.          Програма за първата каста : брахмини, философи Използвайки индийския термин, това е проектът на Четвъртата политическа теория на ниво брахмани – философи, свещеници, духовни хора, интелектуалци. Това е един вид много специален ангажимент на силно интелектуални хора. Не може да е за масите. Това е за тези изолирани индивиди.
17.          Програма за втората каста : кшатрии, воини и активиститрябва да отправим образователен призив към политическия елит : бойците, кшатриите, воините. И те не могат да се задоволят само със знания, те трябва да прилагат знанията на практика.
18.          Програма за третата каста : Вайшии, селяни, провинциалиОсновната идея е да се организира трето ниво на образование за абсолютното мнозинство от населението, което да бъде свързано с възстановяването на традиционното семейство и традиционния начин на живот, който е свързан със селското стопанство.
19.          Бягство от градовете : великото завръщане към земятаТрябва да насърчаваме, помагаме и подкрепяме изселването от големите градовеГолемите градове са изкуствени конструкции на съвременния Запад.
20.            Хората : основен обект на четвъртата политическа теория По думите на Ницше : "Братя мои, останете верни на земята". Защото земята за хората е битието, тя не е отчуждено вещество, което да се използва за материални нужди. Земята е свещена.
21.          Четвъртата политическа теория е отворен проект и апелБихме искали да чуем Вашето мнение, възгледи, предложения и критики … Четвъртата политическа теория не е догматична – тя е напълно отворена. Това е просто теоретизация. Това е процес, отворен за всички, за формиране на теория извън либерализма и западната политическа модерност, с отворени цели. Всеки вид цивилизация, всяко общество, всяка култура търси нещо много специално, което има смисъл само вътре в нея, а не навън.

Александър Дугин
Със съкращения

https://pogled.info/svetoven/aleksandar-dugin-teoretichni-printsipi-na-velikoto-probuzhdane-preporachvame-pogled-info.125066




Гласувай:
10


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Само путинизЪмът е важен! woo...
01.02.2021 09:24
Само путинизЪмът е важен!
woonder,Хисаря,2021
цитирай
2. kvg55 - До 1. woonder
01.02.2021 09:48
Дугин е личният философ на Владимир Владимирович.
цитирай
3. mt46 - ...
01.02.2021 12:14
Всяка идеология, която се догматизира и изпада в крайности, се проваля, компрометира, опетнява, изражда...
цитирай
4. kvg55 - До 3. mt46
01.02.2021 12:52
Прав си.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5867805
Постинги: 2832
Коментари: 26073
Гласове: 34383
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930