Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.04.2020 07:01 - © Коментари - COVID-19 като портиер - затваря една врата и отваря друга
Автор: kvg55 Категория: Технологии   
Прочетен: 1420 Коментари: 6 Гласове:
14

Последна промяна: 27.04.2020 08:10

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
27.04.2020г.


image

    
Коронавирусът – шанс за човечеството да се замисли и да започне нов живот!
"Спрете планетата – искам да сляза", казвахме ние, когато лудостта на съвременния свят в стремеж към успеха и богатството стигна до дъното. Но тези думи винаги се произнасяха като метафора, а не буквално. А сега светът всъщност спира пред очите ни, макар и насилствено, и милиони хора, от страх пред коронавируса, се измъкват от обичайния кръг на движение и се оглеждат с недоумение "Защо така?". Така е, когато попаднеш внезапно в нова реалност.
Цивилизацията, където всичко бясно вървеше и се въртеше, където секунда закъснение може да струва кариерата, изведнъж удари спирачките обездвижена. Моделът на безкрайния растеж премина в опашки за насъщния и никой не знае какво да очаква и какво да прави. Това, което вчера изглеждаше немислимо, сега се превръща в нова реалност – всеки ден е по-бавен и по-трудно протича в плътна леност и безделие, в паническо очакване на смъртта.
Макдоналдс прекратяват дейността си. Кой би се осмелил да посегне на най-важния символ на глобалното потребителско общество, чиято буква "М" пораждаше страхопочитание сред своите почитатели? Коронавирусът направи това без много усилия. Милиони хора ще престанат да обслужват гигантския транспортьор на бърза храна, клоунът Роналд няма да може да заблуждава децата. Цялата индустрия на бизнеса с бързо хранене и ресторантьорство се руши пред очите ни. Моловете, тези храмове на култа към потреблението, са празни.
Световната индустрия на развлеченията се срива, изпълнявайки най-важната функция да разсее човечеството от опасните мисли. Свещеният принцип на обществото на шоуто –  "Гледай мач!" беше недосегаем, тъй като позволяваше да задържи милиарди хора в спряна анимация, замествайки истинските емоции със симулативни.
Оказа се, че глобалното шоу, наречено буржоазен живот, не само може, но и трябва да спре.
Милиони хора, изпълващи безсмисления си живот със зрелища и пазаруване, нямаше къде да излизат. И не някакъв страшен диктатор и злодей се осмели да посегне на свободата на хората да се забавляват. Това ни поднесе бездушна сила под формата на микроскопичен вирус.
Нов свят идва неумолимо. Вчера отвореното общество беше смятано за безспорно, свободата на движение по планетата беше абсолютна стойност. Визите бяха отменени, а границите изглеждаха реликва от миналото. Но вече границите на "щатите" са заключени, самолетите са приземени, влаковете и другият транспорт са спрени, курортите са затворени, логистиката на доставката на стоки е нарушена, туристическите агенции и компаниите са на ръба на фалита, цели сектори на икономиката, които напоследък са набъбнали с пари, се сриват и са на загуба.
Либералният свят се оказа негоден фалшив модел, фиксиран върху капиталови печалби в ущърб на елементарните стандарти за човешка сигурност. И това заради някакъв си вирус.
Паниката на жителите на Съединените щати и европейските страни, разграбването на стоки и по някаква причина на тоалетна хартия от рафтовете на магазините не е само проява на моралната слабост на разглезеното буржоазно общество. Те се паникьосват от факта, че идеята им за този модел на световен ред като единствено правилна се разпада пред очите им.
Коронавирусът се превърна в катализатор на процеси отдавна зародени в обществото, вече гнойни, но които изкуствено бяха туширани в интерес на едрия корпоративен капитал. Опасността от коронавирус съсипва неолибералния икономически модел, който представлява колос с крака от зелена хартия с водни знаци и други защити против фалшифициране. Всуе!

Следва продължение …




Гласувай:
14


Вълнообразно


1. mt46 - Поздрав!
27.04.2020 11:02
Отчасти си прав... Но всеки сложен проблем има поне 2 страни – положителна и отрицателна...
ПП: Нали твърдеше, че няма пандемия?...
цитирай
2. kvg55 - До 1. mt46
27.04.2020 13:59
Пак твърдя, че няма пандемия. Текстът не е мой, а превод от руски автор.
цитирай
3. fun1001 - ? ее,защо го копираш тогава..
27.04.2020 17:48
браво,марине, хубав въпрос, си му отперил...честен, и достоен..
най важният въпрос,говедаров.. е..'защо"...

какво общо има тук..някаква си "буржоазия"..този термин е 100г балоон..)
Всички, знаем,какво е нужно,и всички страдаме не по-малко..
- и амер. и Русси и българе..и франсета..и китайци..корейци..
ЕПОХАТА, се сменя, и това Е НОРМАЛНО..
Земята се Очиства от старите енергии..

... отвори, и почети малко ДуховноЕзотерична Наука...
задръстен си от..пропаганди и клишета..
казва се :Отвори си Съзнанието, човече!
поздрав, аз Джули
цитирай
4. kvg55 - До 3. fun1001
27.04.2020 21:49
Езотериката е за полирани умове като твоя.
цитирай
5. born - Езотериката е за полирани умове ...
28.04.2020 19:26
kvg55 написа:
Езотериката е за полирани умове като твоя.

По технология преди да се полира умът на духовноезотеричните шебечки от категорията на полираната се шлайфа със ситна шкурка /марка 130-158/, като за гарантирана безопасност се пие профилактично дезинфектант. Може и белина... Както и безир, алкидна боя, лакочистител, ръждопреобразовател и други подобни полезни субстрати, които в пълна степен подпомагат духовноезотеричното въздействие.
цитирай
6. kvg55 - До 5. born
28.04.2020 21:21
От дете ми е мечта да се занимавам с дърводелство - да ми мирише на дърво, на шкурка, на безир, на лак, на боя, но не можах да я осъществя. Пък и не съм много сръчен в ръцете.
Оказа се, че и знанието може да полира, видно от някои блогъри.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5896684
Постинги: 2837
Коментари: 26142
Гласове: 34436
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930