Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.12.2019 07:01 - © Коментари - Що за своеволие от страна на Русия
Автор: kvg55 Категория: Технологии   
Прочетен: 2103 Коментари: 16 Гласове:
16

Последна промяна: 02.12.2019 07:26

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
02.12.2019г.

     След Централната банка и Националният фонд за богатство на Русия възнамерява да намали размера на инвестициите в долари, които представляват малко над една трета от общите активи на руския държавен фонд, възлизащи на 125 милиарда долара, в полза на други валути, например ренминби и евро. Други алтернативни на долара са валутите на страните от БРИКС, което ще спомогне за укрепване на търговските отношения между тях и ще създаде противотежест на хегемонията на us-американският долар. Това съобщава заместник-министърът на финансите на Руската федерация Владимир Количев.
Количев обосновава това решение, като обяснява, че "геополитическите мотиви са един от основните фактори, които определят структурата на резервите на Националния фонд за богатство", съобщава Интерфакс. "Ние се синхронизираме все повече с централната банка", изтъква той. Русия започна процеса на "дедоларизиране" на икономиката и финансовата си система след наложените от САЩ санкции през 2014 година с оглед заобикалянето им. За Москва това е начин да се отговори и да се противопостави на us-американската хегемония. Освен това Руската централна банка сключи споразумения за обмен чрез национална валута със страни, които имат "деликатни отношения" със САЩ – като Иран, Китай и Турция. А президентът Путин припомни на срещата на върха на страните от БРИКС, че търговията на страната му с членовете на този блок достигна 125 милиарда долара през 2018 година. "Руската рубла е свободно конвертируема във всяка световна валута, така че може по-активно да се използва за сетълменти между членове на асоциацията", добавя президентът.
Освен всичко друго, продажбата на долари ще позволи на Русия да повиши и стабилизира рублата, която през 2018 година падна със 17 % спрямо зелените пари. От началото на тази година руската валута възобнови растежа си – а курсът ѝ спрямо щатския долар се повиши със 7,6 %. Днес стойността на долара в рубли е 64 рубли срещу 69 рубли за 1 долар през януари. По-специално стабилизирането на руската валута ще помогне за увеличаване на дела на селищата с износ на руски енергийни ресурси в рубли.
"Имаме много добра валута, стабилна е. Защо да не го използваме за глобални транзакции?", споделя в интервю за Financial Times през октомври министърът на икономическото развитие на Руската федерация Максим Орешкин.
През 2019 година 63 милиарда долара се търгуваха ежедневно по паритета на рублевия долар на всички световни пазари. Москва е търгувала 47 милиарда долара във всички валути само през април, според тригодишния доклад на Банката за международни разплащания (BIS).
Наскоро страните членки БРИКС публикуваха декларация, рязко противоречаща на политиката на Доналд Тръмп, в която се застъпват за мерки за защита на климата и свободната търговия, пише Frankfurter Allgemeine Zeitung. Изданието още припомня, че страните от БРИКС представляват 23 % от световната икономика и 18 % от световната търговия. Освен това 42 % от световното население живее там.
"От чисто търговска гледна точка провеждането на операции в долари е много по-изгодно, отколкото в турска лира или руски рубли. И дори британските лири и израелските шекели също изглеждат доста зле. И дори еврото и швейцарският франк, които имат стабилност, но има някои неудобства при провеждането на транзакции  с тях. Смисълът е, че отказването от долари е отказ от шперплатова врата в полза на стоманена. Защото доларът е свързан с грабежа. Ако държим парите си в долари, трябва да се разберат две неща : всичко свързано с доларите може да бъде откраднато по всяко време от САЩ. Второ, ако откраднат парите, това ще доведе до вътрешнополитическа нестабилност", обяснява Михаил Делягин – директор на Института за проблемите на глобализацията на Руската федерация.
https://www.lesechos.fr/finance-marches/marches-financiers/la-russie-poursuit-sur-la-voie-de-la-de-dollarisation-1147861
https://www.faz.net/suche/?query=BRICS%29&resultsPerPage=20
https://pogled.info/svetoven/russia/mihail-delyagin-otkazat-ot-dolara-e-kato-zamyana-na-shperplatova-vrata-sas-stomanena.110882

image

image

image

image


image

image

image

image

image
Михаил Делягин




Гласувай:
17


Вълнообразно


1. eva666 - ? ти,какво си учил..че копираш..
02.12.2019 08:47
теми, които са приоритет,определено, за Финансисти, с ранг на акули?

много си плосък,я дай смени раздела,краваров..
така и така, буксуваш като магаре на..лед...
/прият.съвет,не си мъчи главата,ще дигнеш кръвно..
хубав ден,юлия
цитирай
2. kvg55 - До 1. eva666
02.12.2019 10:37
Бабо, бабо! Сложи си чейнето, че нищо не ти се разбира.
цитирай
3. eva666 - :-))..защо ми окраде/ като върл комунист/
02.12.2019 11:25
метафората за."безплатните чеенета",колегакраваров
я, дай сега по-серионо, по темата, която си избрал..
КОЙ държи Парите, и Всички Банки, в Светаааа..
/освен, това,ти си 10г. по дрът( на 71, но не за това говорим тук,нали..
намиг, джули @
цитирай
4. kvg55 - До 3. eva666
02.12.2019 11:33
Има едни крадци и разбойници, които печатат хартийки без покритие.
цитирай
5. zaw12929 - ФАКТ: доларът (хартийки без пок...
02.12.2019 13:39
ФАКТ: доларът (хартийки без покритие!) е свързан с грабежа. Ако държим парите си в долари, трябва да се разберат две неща : всичко свързано с доларите може да бъде откраднато по всяко време от САЩ.
цитирай
6. planinitenabulgaria - Темата В не е актуална, а възможнностите Ви са довели до обстоятелството,
02.12.2019 14:04
тя да не прави смисъл. Сега интересви са други теми, ето една от тях:
Защо след епилацията на гениталиите на дамите след 1989 г. пучите въшки емигрираха по брадите на мутрите. Мигранти има от Афганнистан, от Сирия и др. страни, за тях има каналджии, но какъв път изминаха пучите въшки, за да преминат от генниталиите на дамита върху брадите на мутрите - те си бръснат главите - това е итересата тема и на нея се е спряла госпожа Цав12929. Напишете и Вие нещо върху този казус - пътят на миграция на тези най-дребни, причияващи сърбежи въшки.
Миле Китич вече написа песен на тази тема:

Варна е курорт наш известен,
пучата въшка й враг обществен...

Ако публикувате нещо на тази тема, ще гласувам за блога Ви,
Товарищ костЯ
цитирай
7. cortana - Колко глупости събрани на едно място! Примери:
02.12.2019 15:28
Цитирайки чуждо мнение, в постинга kvg55 написа:
Смисълът е, че отказването от долари е отказ от шперплатова врата в полза на стоманена.
Да де! Затова '1 кв.м. 'шперплат' е равен на '63 кв.м. 'стомана' и всеки по света сравнява здравината на своята 'метална врата' с тази на 'шперплатената', а не на 'стоманената'. :):):)))

Отново цитирайки чуждо мнение, в постинга kvg55 написа:
Освен това Руската централна банка сключи споразумения за обмен чрез национална валута със страни, които имат "деликатни отношения" със САЩ – като Иран, Китай и Турция.
Да де! Затова когато Русия търгува да речем с Турция 'без' директно използване на 'шперплат', реално се използва веригата 'стомана'/''шперплат' -> ''шперплат'/лира. :):):)))

В 4ти коментар, вече като лично мнение, kvg55 написа:
Има едни крадци и разбойници, които печатат хартийки без покритие.
Да де! Затова всеки човек по света избира 1 'напечатан шперплат без покритие' пред 63 'напечатана с покритие стомана'. :):):)))

цитирай
8. kvg55 - До 5. zaw12929
02.12.2019 16:46
САЩ са яхнали света благодарение на военната си сила.
цитирай
9. kvg55 - До 6. planinitenabulgaria
02.12.2019 16:47
Бае Коста, от сърбежите в чатала ти ще са предизвикани глупостите, които пишеш.
цитирай
10. kvg55 - До 7. cortana
02.12.2019 16:55
Не търгувам шпертплат и стомана и не знам, кое колко струва, но забележките ти не са на място. Руската федерация и Турция не търгуват в натура, както предполагаш. Крадците и разбойниците са доказано такива. Само заблудени овце като теб още се кланят на зелените хартийки.
цитирай
11. cortana - :):):)))
02.12.2019 17:09
kvg55 написа:
Само заблудени овце като теб още се кланят на зелените хартийки.
Стига де! Бъдете джентълмен! :):):))) Аз с нищо не Ви обидих, освен с истинага, поднесена с ирония, която отлично разбирате, но лицемерието, за което Ви говори Вашият 'градски', Ви диктува да се правите на неразбиращ с думи от рода:
kvg55 написа:
Не търгувам шпертплат и стомана и не знам, кое колко струва, но забележките ти не са на място. Руската федерация и Турция не търгуват в натура, както предполагаш.
:):):)))
Все пак в името на дискусията, която Вие никога не повеждате и с това пък оправдавате думите на 'градския' Ви, че сте празнодумец, ще Ви приканя да ми цитирате едно число, което да приемем, че е пенсията Ви месечно. :)
И, за да имам моралното право да го поискам това, цитирам порядъка на моята заплата: малко над 2300 лева. :)

ПП: И къде точно казвам, че Русия и Турция търгуват в натура? :)
Въпреки, че и това понякога е факт всъщност. :):):)))
цитирай
12. kvg55 - До 11. cortana
02.12.2019 17:30
Нямам пенсия. Живея от спестяванията си при социализма.
"реално се използва веригата 'стомана'/''шперплат' -> ''шперплат'/лира."
цитирай
13. cortana - :):):)
02.12.2019 19:28
kvg55 написа:
Нямам пенсия. Живея от спестяванията си при социализма.
"реално се използва веригата 'стомана'/''шперплат' -> ''шперплат'/лира."
Поредното доказателство, че Вие се плашите от дискусия, защото осъзнавате лицемерието и празнодумието си. :):):)
И все пак, дори да приемем, че написаното е вярно, то има някакво числово изражение.
И е факт, че за това числово изражение можете да купите Х/1,77 долара или Х/36,92 рубли.
В първия случай ще имате 'шперплат', с който можете да пазарувате в цял свят, изключая Северна Корея, а във втория, ще имате 'стомана', на която в половината свят ще 'и се мръщят, а в другата изобщо няма да я искат. :):):)
В Северна Корея също няма да я искат! :):):)
Да не говорим, че руски стоки, изключая хранителни, дори в самата Русия малко ще срещнете. :):):)))
цитирай
14. kvg55 - До 13. cortana
02.12.2019 22:12
Ще си купя танк за да се разхождам по българските равни магистрали.
цитирай
15. eva666 - ? ама,ти откри Америка,говедаров, я дай др новинка..
03.12.2019 10:04
kvg55 написа:
Има едни крадци и разбойници, които печатат хартийки без покритие.


тази е по стара от теб, и бабуля подРасса/ путенската подлога
четеш/и постваш/ плоски 100г,клишета, както казах вече..
парите нямат цвят и мирис..краваров,
нито па Червената армия, ще ти подари още 70 г живот..
........
стига безкрайни локуми, засега толкоз, и потърси и други книжки!!!
цитирай
16. kvg55 - До 15. eva666
03.12.2019 11:37
Бабо Юло, ти помниш колонизирането на Америка, знаеш какви крадци и разбойници емигрираха там.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5752142
Постинги: 2808
Коментари: 25791
Гласове: 34176
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031