Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.09.2022 00:20 - Най-българската баница с готови кори
Автор: babanov97 Категория: Рецепти   
Прочетен: 1362 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 27.09.2022 00:21

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  • кори за баница - 1 пакет (500 г)
  • мазнина - 150 мл олио и масло 50х50
  • яйца - 5 бр.
  • кисело мляко - 1 кофичка 400 г
  • бакпулвер - 1 бр.
  • сирене - 300 г (може и повече, ако обичате)


НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
  1. В купа разбийте яйцата, добавете киселото мляко и бакпулвера, разбъркайте.
  2. Натрошете сиренето отделно. Разтопете маслото в олиото, за да се смесят добре.
  3. С четка намажете корите с мазнината две по две. На всяка двойка кори сипвате равномерно по 5-6 с.л. от сместа и поръсвате със сирене, така по-лесно се контролира количеството.
  4. Навийте корите на рула откъм късата им страна, за да станат по-дебели парчетата и по-сочна баницата. Навийте рулата в тава, намазана с мазнина, на охлюв и намажете отгоре с малко мазнина.
  5. Поставете тавата в предварително нагрята на 180 °C фурна на средна скара и печете за 40-45 минути до готовност.
  6. Извадете баницата и я обърнете върху скара наопаки, за а се задуши от собствените си изпарения за 10-15 минути и най-вече така задушена баницата се отделя по-лесно от тавата.







Гласувай:
2



Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: babanov97
Категория: Рецепти
Прочетен: 5053
Постинги: 3
Коментари: 0
Гласове: 3
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031