Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.03 06:24 - За жалост, реформаторите или ги убиват или в най-добрия случай изгниват в затвора.
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 186 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 11.03 10:39


 

Кратка историческа справка.

Ян Хус - води се като един от първите реформатори в светата църква. Завършва на кладата, след измислен съдебен процес в Констанц. Сигизмунд му е обещал с писмена грамота, че му гарантира безопасността и човекът се съгласил да пътува и да участва в процеса. Да, ама не.

Ян Жишка - негов последовател, ръководител на таборитите срещу 4 от 5-те кръстоносни похода, които папата насъсква срещу Чехия и таборитите.

Томас Мор

Джордано Бруно

Николай Коперник

И хиляди като тях, убити или измъчвани от Инквизицията.

В съвременното общество, пример е Русия. Всеки, който обвини императора и обкръжението му, че или са крадци или са убийци, завършва в повечето случаи закопан в земята. Изброявал съм десетки от тези хора, които са убити. В ума веднага ми минават имената на най-големия реформатор на високи позиции там, Императорът Освободител, Александър Втори и след него - Столипин.  Това, че в Русия е имало император - реформатор е изключение за тази страна, което потвърждава правилото. Навални е последният. И защо го убиха? Защото обвини лично императора, че е крадец и го доказваше всеки ден. Там няма значение дали си император или негов опозиционер. Важното е, че не обичат реформаторите.
Там обичат антиреформаторите или да не кажа направо, сатрапите - Александър Трети, Ленин и Сталин и многото ленинчета и сталинчета, които историята помни. Че и мавзолей могат да направят на най-големия сатрап. И да измислят какви ли не лъжливи истории за живота му. Той боклук, ама пропагандата така е обработила мозъците, че и Христос не може да му стъпи на малкия пръст.

Грузия не е виждала такъв реформатор като Саакашвили през последните столетия от своето съществуване. За награда сега той гние в затвор в страната, по кокошкарски обвинения. Законът е спазен. Става дума за няколко хиляди евра. Няма значение, че онова, което направи за страната си струва десетки, ако не и стотици милиарди. На никой от управляващите не му пука. Да кажем, че така се печели и доверието на императора на голямата страна, защото той искаше да озапти Саакашвили. Сега очаквам да умре скоропостижно в зандана, защото това е пътят на реформаторите.



Гласувай:
0



1. vladtepes - За реформаторите
06.03 13:49
Александър II довежда Русия до тежка икономическа криза на ръба на банкрута заради лоша икономическа политика и големи военни разходи, освободените селяни не получават нищо или трябва да плащат земята на тройни цени, не прави нищо за ограничаване на извънредния и нощния труд. Александър III намалява сериозни цените на земята и въвежда ограничения за извънредния и нощния труд особено за непълнолетни, също взема мерки за икономически растеж и успява поне частично да реши социално-икономическите проблеми на държавата. Томас Мор действа в интерес на папата и ощетява сериозно и без това дефицитния държавен бюджет и затова е обезглавен.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3248432
Постинги: 6941
Коментари: 4327
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930