Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.03.2023 20:01 - © За класовата борба
Автор: kvg55 Категория: Политика   
Прочетен: 714 Коментари: 6 Гласове:
8

Последна промяна: 28.03.2023 20:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
28.03.2023г.

     Неведнъж съм споменавал … и писал … , че класовата борба жестоко се изостря.
Използват се всякакви средства, засега без убийства, но и то го има като възможност.
И Българската национална телевизия е активен елемент в тази борба. То няма и как иначе.
И естествено защитава позицията на оттичащата се, но все още управляваща буржоазия.
Това са предаванията "По света и у нас", "Порнорама", "История.БГ", "Култура.БГ" на Митко Културата, "Библиотеката", "Денят започва" (с Георги Любенов е без Георги Любенов), "Светът и ние", "Говори сега" и други, в които макар и от време на време се хапе комунизма.
И понеже в буржоазното съзнание Руската федерация се олицетворява със Съветския съюз, антикомунистическата, антируската и антипутинската пропаганда вървят съвместно.
За "По света и у нас", "Порнорама", "История.БГ" и другите предавания, които имат отношение към политиката антикомунистическата пропаганда е приемлива, докато за "Култура.БГ" на Митко Културата и "Библиотеката" е смешно. Защото самите те обвиняват социализма в политизиране на културата.
Прави впечатление, че буржоазната пропаганда не говори за бъдещето, защото се усеща, че там – в бъдещето – буржоазията я няма. За настоящето се говори манипулативно, за да ни убеди в своята непогрешимост и вечност. Затова пък най–силна буржоазната пропаганда е относно "комунистическото" минало. Тука Георги Ангелов и Митко Културата са стихия.
Търсят се хора, имащи зъб на социализма, които разказват за живота на дедите си в цъфтяща царска България. В "Джинс" например. А "Отворени досиета" са специално създадени за това.
Допускам, че на някои участници умишлено им се намеква "да плюят" реалния социализъм.
Ето, в "България от край до край", 25.03.2023, професор Боян Христофоров ни разказва житието–битието си в Париж. Поводът за посещението при професора е, че "от 35 години българският лекар и съпругата му подслоняват напълно безплатно студенти. Деветдесет младежи са живеели под покрива им от шест месеца до седем години".
Но преди това, сценаристът ни подготвя така : "Домът на професор Христофоров е в центъра на Париж. Живее в аристократична сграда строена по време ва Освобождението на България".
Е, как една къща може да е аристократична или буржоазна и прочие обществена социална категория, само авторите на филма си знаят. Самата сграда може да внушава аристократизъм, ама тя самата да е потомък на аристократичен род (?!), като съпругата на професора, която е "от благородническо потекло, художничката Ан дьо Колбер". Знам че сградите се строят в определени архитектурни стилове, но за ги определиш, се изискват съответни познания.
"Аз съм пристигнал във Франция през 1947 година на 11 години … Моят баща беше професор в Софийския университет. И когато станаха, пристигна комунистическия режим, той беше по–скоро симпатизант на тях, но разбра, че предпочита да избегне и дойде във Франция", разказва за преселването си във Франция професорът.
Не е съвсем ясно на кои "тях" е бил "симпатизант" бащата на професор Христофоров.
"Първото ми връщане [в България] беше 71–ва година в София. Бях много развълнуван тогава … Не знам дали си давате сметка, какво беше по това време? Градовете бяха сиви. Без светлина, защото, какво осветлява улиците? Това са магазините, това са дюкяните, всичко това. А тогава нямаше. Нямаше. Всичко беше сиво. Имаше от време на време един магазин такъв, в който всичко се продава, и там псуват, нали аз помна, ще ви кажа един анекдот: Един път влизам в един магазин и искам нещо. И таа ме гледа така. Идиот, неграмотен ли си. Не можеш ли да четеш? Има на една табела написано, това което липсва (подчертава с жест). И аз искам нещо, което липсва (Хе–хе–хе!, кряка се саркастично професорът). Така беше! Хората сега, този ежедневен живот, не могат да разберат, какво е било", разказва първото си определено изопачено "впечатление" от социалистическа България професор Христофоров.
Добре че са живялите на Запад българи, за да ни отворят очите за живота ни при социализма. Такива много се появиха след Реставрацията, дори направиха политическа кариера у нас.
Ще пусна и една клюка, която може да заинтересува поклонниците на аристократичния произход у нас буржоа. Да си спомним припадъците на журналистките от БНТ около Бети 2.
Съпругата на професор Христофоров Ан дьо Колбер е потомка на министъра на Луи ХІV–ти Жан–Батист Колбер, суперинтендант на финансите, министър на търговията и на флота.
"Тя е потомка на един министър на Людовик Четиринайсти Колбер. Името ѝ е Ан дьо Колбер … че е от благородно семейство", разказва съпругът на благородничката.
В статията на английски, на френски не открих такава, в Уикипедията за Колбер пише : "Бащата и дядото на Колбер са били търговци в родното му място Реймс, Франция".
"Търговци" – абе, чистокръвни буржоа.
В статията приставката за благороден произход "дьо" в името на Колбер никъде не се среща.
Не се среща и в биографията на французина в The History of Economic Thought уебсайт.
Предаването се именува "България от край до край", но през 1/3–та от времето, че и повече, ни разказваха за Лувъра и Жан–Батист Колбер … и с "мъдрите" размисли на сценариста.
А за неподходящото облекло на репортера, на което буржоазията много държи, само ще кажа, че никак не беше подходящо за такова госте.
В "Библиотеката", "предаването за книги, хора и идеи", пък ни показаха руската буржоазна сволочь Сергей Лебедев, който "след падането на Берлинската стена открива родствена връзка с Германия (каквото и да означава това), където емигрира и живее и до днес".
Та тази сволочь плю родината си, плю : "Мисля че свободата днес е онова, за което се борим. Онова за което се сражават украинските войници, онова за което се сражава целият украински народ, онова което нямаме ние гражданите на Русия". И редове още такива глупави лъжи.
"Казвате, че страхът е арматурата на съветското време", цитира го водещата като въпрос.
Роден през 1981 година, живял само 10 години в Съветския съюз, и ще ми коментира реалния социализъм и съветското минало. И като геолог по професия казва : "За мен геологията е онзи език, на който говоря за съветското минало. Защото в съветското минало всичко е изчезнало (айде, бе), всичко е разрушено (стига, бе), свидетели няма (вай) … И ако сведем голямата руска история на ХХ–ти век до кратка формула … това ще е "Престъпление без наказание".
Жалки епигони на Достоевски са такива като това литературно недоразумение. Такива само руският народ и руската действителност може да създаде. Затова руската душа, като руската китара, е с една струна повече. Народът ги ражда, но не им прощава за предателството.
И затова ги именува сволочь. Но великодушно им прощава, когато се разкаят.
А Лапацалото издекламира в предаването си, как Украйна трябва и ще спечели войната.
От Франция обаче научаваме следното : "Френският министър казва, че протестиращите стрелят с минохвъргачки, за да спрат с експлозиви полицията, докато безредиците …  продължават", е заглавието в The Daily Mail 
image

"Министърът на вътрешните работи на Франция Жералд Дарманин каза, че "крайнолевите" бунтовници са използвали минохвъргачки, за да стрелят с експлозиви по полицията на фона на засиленото насилие между силите за сигурност и протестиращите в събота.
Три полицейски автомобила са напълно изгорели, а множество служители са ранени …
Късно тази сутрин тръгна дълго шествие, включващо най-малко 6000 души според местните власти и около 25000 според организаторите … , като присъстваха "поне 1000" потенциално насилствени активисти, включително някои от Италия, казаха официални лица".
image
Министърът на вътрешните работи на Франция Жералд Дарманин се оправдава за неспособността си да се справи с революционно настроените тълпи. "Крайнолевите" бунтовници са използвали минохвъргачки, за да стрелят с експлозиви по полицията, казва министърът 

Умъртвяването на умрялото куче "реален социализъм" в съзнанието на хората им е идея–фикс на апологетите и съвсем стеснява кръгозора на и без това ограниченото буржоазно мислене на тези буржоазни интелигентски недоразумения.
За борба с комунистическата теория и идейното ѝ опровергаване, за борба с марксизма–ленинизма не им достигат знания и най–вече интелект.
Затова се заяждат на дребно с недостатъците и грешките на реалния социализъм, които в голяма степен бяха плод на жестокия натиск и конкуренция на все още мощния капитализъм.
Вече няма да е така. Предстоящото ново издание на социализма вече ще доминира над разпадащото и оттичащо се в канализацията на историята капиталистическо общество и свободно ще може да се развива и изяви предимствата си.   

https://bnt.bg/news/istinski-blagodeteli-316226news.html
https://en.wikipedia.org/wiki/Jean-Baptiste_Colbert
https://www.hetwebsite.net/het/profiles/colbert.htm
https://bnt.bg/news/sergei-lebedev-za-svobodata-i-granicite-316384news.html
https://www.dailymail.co.uk/news/article-11901577/French-mob-set-police-vehicles-fire-Molotov-cocktails-rioting-continues.html




Гласувай:
8


Вълнообразно


1. mt46 - ...
28.03.2023 20:59
Колкото и да гледаме назад, миналото няма да се върне...
цитирай
2. iw69 - Класовата борба
28.03.2023 21:05
ще се изостря докато в даден исторически момент ескалира в социална революция, която може да помете всичко старо...
цитирай
3. kvg55 - До 1. mt46
28.03.2023 21:50
Е, няма.
цитирай
4. kvg55 - До 2. iw69
28.03.2023 21:52
Не "може", а ще го направи.
цитирай
5. zabylgarite - Точно така е
29.03.2023 14:54
- основна от причините заради които почти изцяло вече не гледам тв с изключение на някои спортове и документални филми за животни. Дразни ме много точно това, което описвате. Лъжите са големи даже огромни, казвам го аз, който винаги съм бил безпартиен.
цитирай
6. kvg55 - До 5. zabylgarite
29.03.2023 15:06
Лъжат и мажат като дърти цигани.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5834067
Постинги: 2829
Коментари: 26035
Гласове: 34365
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930