Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.03.2023 07:01 - © Каквото мисли мишката, котката го разваля
Автор: kvg55 Категория: Политика   
Прочетен: 2620 Коментари: 2 Гласове:
8

Последна промяна: 02.03.2023 07:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
02.03.2023г.

     "… беше изплашена, но вече не от Фанучи, а от своя мъж. С всеки изминат час той видимо се променяше пред очите ѝ в човек, който излъчваше някаква застрашителна сила. Вито винаги беше тих, мълчалив, но винаги беше и внимателен и разумен, нещо необикновено за млад сицилианец. Онова, което тя виждаше, беше как той се изхлузва от предпазната си маска на безобидно нищожество сега, когато беше вече готов да тръгне по предопределения си път".
Както знаем от книгата и филма, житейският сценарий на живота в нюйоркския квартал Хелс Кичън, наложен от Фанучи, бива отменен и подменен със сценария на младия и талантлив сценарист и режисьор Виторио Корлеоне – "Беше започнал късно – на двайсет и пет години, но щеше да започне със замах".
Така и буржоазният Запад се плаши от Владимир Владимирович Путин, откакто той, осъзнал повелята на Времето и Историята пое по предопределения му път 
image
По точно Западът се плаши, както Фанучи би се уплашил, ако знаеше за намерението на Вито.
В обръщението си към Федералното събрание на Руската федерация Путин каза :
"В началото на февруари тази година Северноатлантическият алианс (един днешен Фанучи в международните отношения) направи изявление с де факто искане към Русия, както се казва, да се върне към изпълнението на Договора за стратегическите настъпателни оръжия, включително допускане на инспекции на нашите съоръжения за ядрена отбрана. Но дори не знам как да го нарека. Това е театър на абсурда.
Знаем, че Западът е пряко замесен в опитите на киевския режим да нанесе удари по базите на нашата стратегическа авиация. Използваните за това безпилотни самолети са оборудвани и модернизирани със съдействието на специалисти от НАТО. И сега искат да проверяват и отбранителните ни съоръжения? В съвременните условия на днешната конфронтация това си е чиста глупост.
В същото време – и бих искал да обърна специално внимание на това – ние нямаме право да извършваме пълноценни проверки в рамките на това споразумение. Многократните ни заявки за проверка на определени обекти остават без отговор или се отхвърлят по формални причини и реално ние не можем да проверим нищо от другата страна …
С колективното си изявление НАТО всъщност направи заявка да стане страна по Договора за стратегически нападателни оръжия (Страна по договора са Съединените щати). Съгласни сме с това, моля. Освен това смятаме, че подобна постановка на въпроса отдавна е назряла, защото, напомням, НАТО не е само една ядрена сила – САЩ, Британия и Франция също имат ядрени арсенали, те се подобряват, развиват и също са насочени срещу нас – насочени са срещу Русия. Последните изявления на лидерите им само потвърждават това …
Действащият договор от 2010–та година съдържа най-важните разпоредби за неделимостта на сигурността, за пряката връзка между въпросите на стратегическите настъпателни и отбранителни оръжия. Всичко това отдавна е забравено, САЩ се оттеглиха от Договора за ПРО, както знаете, всичко е в миналото. Отношенията ни, което е много важно, деградираха и това е изцяло "заслуга" на САЩ …
Сега чрез представителите на НАТО те дават сигнали, а всъщност поставят ултиматум : ти, Русия, изпълнявай безпрекословно всичко, за което си се договорила, включително и Договора СТАРТ, а ние ще се държим както искаме. Например, няма връзка между въпроса за СТАРТ и, да речем, конфликта в Украйна, други враждебни действия на Запада срещу нашата страна, както няма гръмки изявления, че искат да ни нанесат стратегическо поражение. Това е или върхът на лицемерието и цинизма, или върхът на глупостта, но не можете да ги наречете идиоти – те все пак не са глупави хора. Искат да ни нанесат стратегическо поражение и да връхлетят на ядрените ни съоръжения.
В тази връзка съм принуден да съобщя днес, че Русия спира участието си в Договора за стратегическите нападателни оръжия. Повтарям, тя не се оттегля от Договора, не, тя спира участието си. Но преди да се върнем към обсъждането на този въпрос, трябва да разберем за себе си какво все още претендират страните от Северноатлантическия алианс като Франция и Британия и как ще вземем предвид техните стратегически арсенали, тоест общия ударен потенциал на алианса".
И Колективният Запад незабавно ревна – Путин иска да ни унищожи с ядреното си оръжие.
Всъщност причината за канския писък е, че с този си ход Владимир Владимирович им разнебити сценария за тайно разработване и изпитване на нови ядрени оръжия, прекратено преди това с този договор.
Посочва се, че Русия може да възобнови участието си в Нов договор СТАРТ, но при две условия :
Първото – обща деескалация. Тоест ситуацията в Украйна и желанието на Колективният Запад (САЩ + Евроколхоза + Британия) да се "нанесе стратегическо поражение на Русия" няма да се разглеждат отделно от въпросите за контрола над стратегическите ядрени оръжия.
Второто условие е да се вземат предвид стратегическите ядрени сили на членовете на НАТО Британия и Франция, защото съществува дисбаланс, който не е в полза на Русия.
Така оттеглянето на Руската федерация от Договора за стратегическите нападателни оръжия (СТАРТ) е първа стъпка, насочена към излизане от сценария налаган от САЩ за варене на Русия като жаба на бавен огън по време на въоръжен конфликт с конвенционални средства, при което има многократно превъзходство на НАТО по този параметър, с цел очакването да дестабилизира вътрешната ѝ политическа ситуация.
Така Руската федерация приравни повишаването на нивото на ескалация в Украйна с повишаване на общото ниво на ескалация в отношенията със Съединените щати.
Това е добър отговор на западната политика в Украйна и би увеличило нивото на несигурност относно действията на Руската федерация. А това определено предизвиква втрисане и страх.
А когато Западът се страхува, не проявява особена смелост и се държи по–сдържано нагло.

https://chitanka.info/text/8092-krystnikyt/0
http://kremlin.ru/events/president/news/70565
https://www.discred.ru/2023/02/22/rossiya-sdelala-pervyj-shag-po-vyhodu-za-ramki-navyazannogo-ssha-stsenariya-konflikta-na-ukraine/
https://chitanka.info/text/40030-bylgarski-poslovitsi/10




Гласувай:
8


Вълнообразно


1. nedovolen - А бе то ще слезне "котката&...
02.03.2023 07:24
А бе то ще слезне "котката" от горе да им събере на всички играчките от хангарите и ще видят какви мишки са.
:)))
цитирай
2. kvg55 - До 1. nedovolen
02.03.2023 10:18
Е, ненаиграли се.
цитирай
3. kvg55 - Благодарности!
08.03.2023 16:22
Благодаря на всички коментирали!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5858991
Постинги: 2831
Коментари: 26061
Гласове: 34374
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930