Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.02.2023 13:18 - Украйна беше загубила войната преди дори да започне
Автор: zahariada Категория: Политика   
Прочетен: 1259 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 05.02.2023 13:20

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Украйна беше загубила войната преди дори да започне

Част I От проф. Мишел Чосудовски Global Research, 25 януари 2023 г Регион: Русия и БСС Тема: Медийна дезинформация , милитаризация и оръжия за масово унищожение , военен ред на САЩ и НАТО Задълбочен доклад: ДОКЛАД ЗА УКРАЙНА

image

***

Въведение

В течение на последните 11 месеца ежедневно преглеждах множество внимателно документирани статии за разгръщащата се война в Украйна,

Развиващият се консенсус – след единадесет месеца, който идва от висшите чинове на американските военни и разузнавателни институции – е, че Украйна „е загубила войната“. 

Това, което ми прави впечатление в тази наивна оценка, е нещо, което би трябвало да е очевидно за анализаторите от самото начало на руската „Специална операция“. 

Украйна беше загубила войната, преди дори да започне

Ще започна с очевидното, голяма част от което е потвърдено от официални източници и анализи. 

От първия ден Русия участва като част от своята „Специална операция“ в „прецизни“ атаки срещу украински военни съоръжения, които  започнаха часове преди телевизионното обръщение на президента Путин на 24 февруари:  

„Имам предвид разширяването на НАТО на изток, което премества военната си инфраструктура все по-близо до руската граница. Факт е, че през последните тридесет години търпеливо се опитвахме да се споразумеем с водещите страни от НАТО... В отговор неизменно се сблъсквахме или с цинични измами и лъжи, или с опити за натиск и шантаж.“

От седмица на седмица Украйна беше без ВМС и без ВВС,  унищожена в самото начало в края на февруари, началото на март 2022 г.

Част II на тази статия се фокусира подробно върху друга очевидна концепция, която не е била обект на медийно отразяване или дори на анализ от страна на независимите медии:

Турция, тежката категория на НАТО, е „спяща с врага“. Има споразумение за военно сътрудничество с Русия

Това означава,  че при настоящите условия a войната на САЩ и НАТО срещу Русия е невъзможна.

Черно море е стратегическо. Докато крайбрежието на Украйна до голяма степен се контролира от Русия, Турция контролира цялото южно крайбрежие на Черно море, както и достъпа до Средиземно море. (съгласно протокола от Монтрьо) (вижте картата по-долу)

Турция играе двойна игра, тя не действа от името на НАТО на театъра на войната. „Неофициално“ си сътрудничи с Русия. Провалените мирни споразумения в Истанбул през март 2022 г. бяха организирани от правителството на Ердоган. 

 

image

Очевидното: Как би могла Украйна да спечели война без ВВС и ВМС? 

Според руски източници, цитирани от Б. К., Бхадракумар (25 март 2022 г.);

Руският Генерален щаб разкри  , че украинските ВВС и ПВО са почти напълно унищожени [март 2022 г.], докато ВМС на страната вече не съществуват и около 11,5% от целия военен персонал е изведен от строя.

[Цитиране на руски източници] Украйна е загубила голяма част от своите бойни машини (танкове, бронирани превозни средства и др.), една трета от своите реактивни системи за залпов изстрел и доста над три четвърти от своите системи за противоракетна отбрана и тактическата система Точка-У ракетни системи.

Шестнадесет основни военни летища в Украйна бяха изведени от строя, 39 бази за съхранение и арсенали бяха унищожени (които съдържаха до 70% от всички запаси от военно оборудване, материали и гориво и повече от 1 милион 54 000 тона боеприпаси.)

Украйна не само беше загубила военноморската си мощ в Черно море, но и морския си достъп до Азовско море и Източна Украйна.

Това се случи през февруари-март миналата година.

Керченският проток в  Източен Крим се контролира от Русия. Той представлява тясна морска врата, която свързва Черно море с Азовско море.

image

Всички големи пристанища на Азовско море в момента са под руски контрол.

Морският път на Днепър

Делтата на главния речен път на Украйна Днепър се контролира от Русия, въпреки изтеглянето на Русия от Херсон.

Днепър е стратегически морски път, простиращ се от Беларус, Северна Украйна и Киев до Черно море.

Днепър е основен коридор за превоз на зърнени товари от Украйна и търговия с морски стоки от Черно море, което се контролира от Русия в сътрудничество с Турция. (за ролята на Турция вижте част II)

 

image

Част II на тази статия е озаглавена:

Негласни разделения в НАТО. „Да спиш с врага“ 




Гласувай:
5



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39758026
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031