Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.01.2023 16:01 - © И мъртвите пострадаха от санкциите на Евроколхоза срещу Руската федерация
Автор: kvg55 Категория: Политика   
Прочетен: 1416 Коментари: 16 Гласове:
8

Последна промяна: 20.01.2023 16:37

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
20.01.2023г.

image
     Френските власти с лицемерно съжаление съобщиха, че ще бъдат принудени да затворят руското гробище в Сент Женевиев де Боа близо до Париж, тъй като Русия била спряла да плаща за поддръжката му. Истината обаче е, че не Руската федерация е спряла да плаща, а защото френските власти преустановиха да приемат плащанията от руска страна като част от наложените санкции. Да де, ама нали Русия и Путин са виновни за всичко.
image

Руското гробище във френския Сент Женевиев де Боа във времената когато се поддържаше

Сент Женевиев де Боа е паметник на руската емиграция. Там са погребани емигранти от епохата на Гражданската война от началото на ХХ–ти век и емигранти от всички следващи вълни. Освен Дроздовски и Дроздовците, там лежат Алексеев и Алексееви, Родзянко, Юсупови, великият княз Гавриил Константинович, Бунин и Гипиус, Галич и Нуреев, Тефи и Тарковски, Лифар и Мережковски.
Това гробище е паметник на руската история от ХХ–ти век, с всичките ѝ проблеми и противоречия. Но в същото време това е паметник на руснаците, които не са се разбирали в Русия. Дали са загубили гражданската война, дали политическата борба, дали са напуснали Русия в търсене на по–добър живот или професионална самореализация. Но това е и паметник на руската култура в нейните висши проявления, в които тя е неразделна част от световната култура.
Тоест, всъщност френското правителство се опитва под прикритието на санкции да унищожи паметник, който принадлежи на цялото човечество, само защото свидетелства за приноса на руснаците в световната култура, което убедително показва, че без руска следа, културата на човечеството ще бъде незавършена, увредена, ограничена.
Случайност ли е, грешка ли е, недоразумение ли е? Не. Това е съзнателно действие в рамките на политиката за отмяна на руснаците. Само неграмотни украински бандеровци, наети с американски пари, крещят за желанието си да унищожат всички руснаци, включително жени, старци и деца на всякаква възраст. "Джентълмени" в същото време, без да гримасничат, продължават да въоръжават своите горили. И "цивилизованите", "културните" французи ще се опитат да заличат самия спомен за руснаците от лицето на планетата, докато въоръжените с тяхна помощ горили ще се опитат да заличат руснаците.
Това е съгласувана, последователна политика на водения от САЩ Запад и докато трепетликовият кол не бъде забит в сърцето на настоящите американски елити, руският геноцид ще бъде посочен като първа точка в дневния ред на Запада.
Майка ми е родена в Чукотка, но не е чукчи, баща ми е роден в Ижевск, но не е удмурт, а аз съм роден в Киев, но не съм украинец. Защото всички ние говорихме руски от раждането до смъртта си, смятахме руската литература, история и култура за свои, израснахме сред руски хора, всички наши предци, родени в СССР или в Руската империя, в Руското царство или в руските княжества бяха руски.
В Киев от моето детство украинският език можеше да се чуе само в училищен урок (задължително изучаване на езика на републиката от втори клас). Табели на украински послужиха за обект на шеги. Петлюровци и бандеровци са комични герои от съветските филми. На никого не му е хрумвало, че е възможно да се прославят предатели, които са готови да убиват сънародници за сланина и самогон.
Седемдесет години съществуване на Украинската ССР и два опита за украинизация отгоре практически не промениха това усещане за руска принадлежност сред мнозинството поне от градското население на Украйна. Освен това по–голямата част от родените в Украйна са имали близки роднини в Русия, а няколко милиона жители на РСФСР се преместват в Украйна след войната, помагайки за възстановяването на градовете и създаването на нова индустрия от нулата. Украинско–руските семейства не се считаха за смесени, тъй като Степаненко от Москва или Питер и Степанов от Киев или Днепропетровск можеха безпрепятствено да се оженят.
Като цяло в Украйна и в Русия, както и в Беларус, наистина е живял един народ. Но имаше и други хора. Съветското правителство приучи бившите петлюровци, бандеровци и техните потомци да мълчат и да се страхуват. Но те не забравиха нищо и не научиха нищо. Веднага щом единната държава започна да се разпада, те изпълзяха на светло в търсене на нови господари. И господари се намериха.
Знаем, че още в края на 1992 година в Съединените щати, след кратка и неуспешна борба на Буш–старши (на когото не беше позволено да бъде преизбран за втори мандат заради идеята му за интегриране на Русия в Запада ), победи концепцията за сдържане и довършване на Русия. От тази гледна точка Съединените щати и техните съюзници трябваше да положат всички усилия, за да попречат на Руската федерация да си върне контрола (дори и под формата на аморфна ОНД) над отпадналите имперски покрайнини. Следващата стъпка трябваше да бъде унищожаването на самата Русия, нейното разделяне на няколко дузини "независими" държави.
Идеята за създаване на уралски, сибирски, далекоизточни републики, суверенизацията на националните автономии беше насърчавана от американците успоредно с развитието на пост–имперските гранични зони. С някои, както с балтите, всичко се постигна с едно докосване. Централна Азия все още се колебае. Беларус оцеля по чудо през 2020–та година. Украйна, въпреки поредните предателства на своите избиратели от Кучма и Янукович, въпреки двата държавни преврата (2004–2005–та и 2007–ма), окончателно капитулира едва през 2014–та година, когато американците разбраха, че "с детски ръкавици" нищо няма да постигнеш и насъскаха подопечните на Бандера да преминат към единствената политика, която разбират – да вземат брадвата и открито да започнат да крадат, секат и палят.
Всъщност този резултат – преминаването на Запада към открит конфликт – вече беше победа за Русия. Американците преминаха към открит челен военен сблъсък между своя украински васал и Русия, без да установят пълен контрол над постсъветското пространство. В Централна Азия те систематично губят завладените си позиции, в Закавказието ситуацията за Русия е по–трудна, но там Турция, която в никакъв случай не е приятелски настроена към САЩ, действа като активен играч. Западът, завзел властта в Армения, не е в състояние да осигури оцеляването на своя потенциален съюзник без Русия. Така че по принцип дори в този регион руските позиции, макар и под натиск, са по–силни от тези на Съединените щати.
Войната, която може да завърши само с унищожаването на украинската държавност (вече сега тя може да съществува само за сметка на външно финансиране), смъртта на стотици хиляди и емиграцията на милиони граждани на Украйна, Съединените щати започнаха като част на операция за дерусификация на планетата, която е същата неразделна част от плана също както  унищожаването от френските власти на гробището Сент Женевиев де Боа.
Американците и техните европейски сътрудници не са деца. Те добре знаят, че цялото население, останало на територията на бивша Украйна, която след време ще бъде присъединена към Русия (дори и да отнеме 30–50 години за това), отново ще стане руско, защото тези, които са решили, че са украинци, убиха в себе си руснаците и станаха украинци, те просто ще избягат, за тях руското правителство ще бъде абсолютно неприемливо.
Следователно, колкото повече украински граждани умират или бягат на Запад (където накрая стават поляци, германци, италианци), толкова по–малко руснаци ще останат. Наистина става дума за геноцид. Само в резултат на американската политика на открита конфронтация, провеждана през последните десет години, броят на потенциалните руснаци е намалял с двадесет милиона и това не е краят, пише Ростислав Ищенко.

https://ukraina.ru/20230116/1042650498.html

А Маша Захарова, конкретно за простотията на французите написала в Telegram–канала : Френските власти решиха да спрат сътрудничеството с Русия по въпроса за опазването и възстановяването на гробището Сен Женевиев де Боа, включително отказаха да приемат пари от страната ни за реставрация. Le Monde писа за това през уикенда 
image

Това е някакъв вид «Некрофилия–2023».
Париж, подчинявайки се на стадния манталитет, влезе във война с мъртвите? Масовите гробове на войници от Червената армия във Франция властите все още не смеят да докоснат, страхувайки се от масовия гняв на просветените французи, които все още пазят паметта на Съпротивата и де Гол. Затова те излязоха с идеята да се премахне руското гробище, където представители на цветовете на руската емиграция намериха последната си почивка. Излишно е да се питаме какво направиха на французите Иван Бунин и Борис Зайцев, "бели" генерали, философи, поети, художници и публицисти, включително Алберт Беноа и Зинаида Гипиус. Малко вероятно е осквернителите на гробовете от Шанз Елизе да намерят поне някакъв адекватен отговор. Гробището, което беше запазено дори в съветско време, сега прави Париж заложник на политическата си болест. И това въпреки факта, че гробовете, например, на войниците на Наполеон в Русия неизменно се поддържат в прилично състояние (но те не са достойни за властите на техните сънародници днес). И ние почитаме бойците от полка "Нормандия–Неман" наравно с нашите герои, внимателно пазим паметта за тях.
Крилото на тези, които следват русофобски курс във Франция, искат да играят на модното премахване на всичко руско, докато невинните православни осемлъчни надгробни кръстове на руската бяла емиграция страдат. Между другото, може би затова толкова много руснаци са завещали да ги погребат в родината им.
Може би Париж дава сигнал на всички "дошли в големи количества", че изпадат в тотална зависимост не само приживе, но и след смъртта им" 
image

В гробището има и кенотаф на княгиня Вера Оболенская, героиня от френската Съпротива, екзекутирана от нацистите през август 1944 година.
image

Княгиня Вера Аполоновна Оболенская, известна още с прякора си Вики, 11 (24) юни 1911 година, Баку – 4 август 1944 година, Plotzensee, Берлин) – героинята на антифашисткото съпротивително движение във Франция 

Е, по какво в случая се различават французите от "северните македонци", които унищожават българските военни гробища? По нищо. Изтънчените  французи са паднали интелектуално и морално до нивото на простите македонци. Фактът с гробищата показва моралния упадък на западния буржоазен свят. И не само на него, а навсякъде, където го реставрираха след 1989–та.
image

Как общински съветници видяха емблематични за Плевен места на паметта в Дойран 

https://t.me/MariaVladimirovnaZakharova/4586
https://www.lemonde.fr/societe/article/2023/01/15/avec-la-guerre-en-ukraine-l-avenir-incertain-du-cimetiere-russe-de-sainte-genevieve-des-bois-le-plus-grand-a-l-etranger_6157929_3224.html
https://plevenzapleven.bg/blog/2014/09/18/%D0%BA%D0%B0%D0%BA-%D1%81%D1%8A%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B8-%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D1%8F%D1%85%D0%B0-%D0%B5%D0%BC%D0%B1%D0%BB%D0%B5%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0%B8%D1%87%D0%BD%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-43089




Гласувай:
8


Вълнообразно


1. iw69 - Тия
20.01.2023 16:04
съвсем откачиха вече...
цитирай
2. kvg55 - До 1. iw69
20.01.2023 16:25
Наистина!
цитирай
3. nedovolen - На мъртвите не им трябва нищо. Едно ...
20.01.2023 16:39
На мъртвите не им трябва нищо. Едно споменаване и толкоз, запалената свещ е с друго значение. Влизам в една дълбока тема, която не за всеки.
:)))

цитирай
4. анонимен - Братчет, използваш и мъртвите за ...
20.01.2023 18:29
Братчет, използваш и мъртвите за путинска пропаганда. Проумей го, че Франция и целият свят не мразят русия и руския народ, а онова изчадие адово путлер, което превърна Русия от що-годе нормална страна във филиал на ада. Светът осъжда тоя урод, който неизбежно ще свърши в някой затвор.
цитирай
5. bojinkata - Братчет, използваш и мъртвите за ...
20.01.2023 18:44
iliadanchev написа:
Братчет, използваш и мъртвите за путинска пропаганда. Проумей го, че Франция и целият свят не мразят русия и руския народ, а онова изчадие адово путлер, което превърна Русия от що-годе нормална страна във филиал на ада. Светът осъжда тоя урод, който неизбежно ще свърши в някой затвор.

И с какво са виновни мъртвите от това гробище, та фашагите, които защитаваш, си го изкарват на тях?!
цитирай
6. kvg55 - До 3. nedovolen
20.01.2023 18:48
Почитането на заслужилите мъртви е показател за цивилизоваността на обществото.
цитирай
7. kvg55 - До 4. iliadanchev
20.01.2023 18:51
Какво да проумея?
Че гробищата са собственост на Путин и го наказват ли?
Ех, господи! Сляз и си прибери вересиите.
цитирай
8. анонимен - Фашистите днес са само и единствено в Русия, пич. Рашисти. По нещо различава ли се путлер от Хитлер, освен че е още по-гаден?
20.01.2023 18:52
bojinkata написа:
iliadanchev написа:
Братчет, използваш и мъртвите за путинска пропаганда. Проумей го, че Франция и целият свят не мразят русия и руския народ, а онова изчадие адово путлер, което превърна Русия от що-годе нормална страна във филиал на ада. Светът осъжда тоя урод, който неизбежно ще свърши в някой затвор.

И с какво са виновни мъртвите от това гробище, та фашагите, които защитаваш, си го изкарват на тях?!

цитирай
9. kvg55 - До 5. bojinkata
20.01.2023 18:53
Какво да им обясняваш да полираните мозъци?
цитирай
10. анонимен - Не това.
20.01.2023 18:56
kvg55 написа:
Какво да проумея?
Че гробищата са собственост на Путин и го наказват ли?
Ех, господи! Сляз и си прибери вересиите.


Проумей, че заради тоя тиранин страда целият руски народ, защото светът гледа на него враждебно. Кървавата агресия в Украйна е причина за подобно отношение към Русия. Ако я нямаше, никой нямаше да мрази толкова Русия. Обичат я само в белорус, КНДР, сирия и Венецуела, и българските путиноиди.
цитирай
11. kvg55 - До 8. iliadanchev
20.01.2023 18:56
Абе, пич!
Не знаеш ли, че Антихристът и Сатаната пребивават в САЩ.
И като говориш за ада, ти знаеш ли къде се намира.
Мисли, бе, мисли, преди да пишеш! Нали не си чукча.
цитирай
12. kvg55 - До 10. iliadanchev
20.01.2023 18:58
Ех, омразата на Западът към Русия е вековна.
Ех, господи! Сляз и си прибери вересиите.
цитирай
13. анонимен - Кой ти каза, че Сатаната е в САЩ?
20.01.2023 18:59
kvg55 написа:
Абе, пич!
Не знаеш ли, че Антихристът и Сатаната пребивават в САЩ.
И като говориш за ада, ти знаеш ли къде се намира.
Мисли, бе, мисли, преди да пишеш! Нали не си чукча.


Знам къде се намира. Адът - това са другите, както го каза великият Сартр. Напиши един постинг за него. Той си е падал малко комунист.
Адът е в Русия и в САЩ. Ама за теб Русия е раят, нали?
цитирай
14. kvg55 - До 13. iliadanchev
20.01.2023 19:25
Защо трябва някой да ми казва, да не би да нямам глава?!
Холивуд го показа, а Холивуд казва само истината.
Жан–Пол Сартр е екзистенциалист и няма нищо общо с марксизма–ленинизма.
И не ми се прави на интелигентен, като цитираш французина.
Ех, господи! Сляз и си прибери вересиите.
цитирай
15. mt46 - ...
20.01.2023 23:47
Това е доста нецивилизован акт, меко казано...
цитирай
16. kvg55 - До 15. mt46
21.01.2023 07:30
Либерастка простотия.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5751825
Постинги: 2807
Коментари: 25790
Гласове: 34175
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031