Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.12.2022 20:01 - © Путин за олигарсите
Автор: kvg55 Категория: Политика   
Прочетен: 3788 Коментари: 4 Гласове:
6

Последна промяна: 29.12.2022 20:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
29.12.2022г.

     При същата среща с журналисти Владимир Владимирович говори и за крупния бизнес.
«Разбирате ли в какво е работата? Факт е, че винаги се срещам с колегите с удоволствие, но сега Covid отново започна да се покачва и друго нещастие е този свински грип. Единственият въпрос е следният. Тоест, аз мога, също като теб, да се срещна, но те трябва да бъдат събрани. Те могат да представляват определена опасност един за друг от епидемиологична гледна точка. Това е просто така. И така ние сме в постоянен контакт с тях и, разбира се, ще развиваме този диалог.
Трудно им е. Има различни хора там, нали знаеш? Ние го знаем добре, страната го знае. Първо, те поставят всички под санкции : западни, прозападни или непрозападни – всички под една четка. За какво? С цел възстановяване на бизнеса срещу държавата. Но хората, които живеят в тази държава, трябва да живеят в интерес на страната. Интересите на страната са в това да работят ефективно, да плащат редовно данъците, но изобщо не е необходимо всеки да има арестуван кораб в чужбина или някакъв замък на Средиземно море или в Лондон.
Разбирате ли, въпросът е следният : ако човек живее тук и свързва живота си, живота на децата си, семейството си с тази страна, това е едно. И ако човек не свързва живота си с тази страна, а просто взема пари оттук и всичко е там [в чужбина] – тогава той цени не страната, в която живее и където печели, а цени добрите отношения, където има имущество и пари по сметки. А такива хора са опасност за нас.
Но ние сме лоялни към всички. Основното нещо е да работят ефективно. Но контактите, разбира се, продължават и ще продължат.
И искам да отбележа, че вероятно не сто процента, не всеки човек, но огромното мнозинство от представители, включително големия бизнес, са патриоти на нашата страна, патриоти на Русия. Всеки човек е в своя индивидуална ситуация, но всеки се стреми не само да остане да живее и работи в Русия, но и да работи в полза на нашата страна, запазвайки трудовите колективи, техните предприятия, развивайки икономиката и така нататък», казва Путин.
"В Русия наистина трябва да живеете дълго, за да чуете най–накрая не от комунистите, не от народната патриотична опозиция, а от държавния глава : хората, които изпомпват пари оттук, са опасни за страната. Значителна промяна в реториката", пише Дмитрий Попов в «Московский Комсомолец».
Наистина на Владимир Путин му бяха необходими 23 години начело на държавата за да се осмели да коментира по същество олигарсите.
image

На 22–ри Владимир Владимирович размаха пръст на руските олигарси, но не повече 

"Преди 30 години, през 1992 година, Елцин говори в Конгреса на САЩ и също като Зеленски онзи ден завърши речта си с думите : "Господи! Благослови Америка!" А преди това прикани САЩ да разследват комунистическото минало на СССР – "тези тъмни страници на бившата империя". Те (Елцин и компания) предадоха великата държава и започнаха бързо да я превръщат в бензиностанция, в безхарактерен западен протекторат, изграждайки тук периферен капитализъм.
Путин, като дойде на власт (тук ще трябва да се справите с обобщения и да погледнете като цяло), не можеше да влезе в открита конфронтация с прозападните руски елити, без да потопи страната в хаос. И започна дълго пътуване. Спомнете си колко пъти през годините трябваше да бъдете изненадвани : президентът казва правилните неща, но резултатът се оказва нещо грешен. Е, поне със същото заместване на вноса – видимост, прозрачност, измама с отчети.
След февруари всичко се промени. Путин много преди това предупреждаваше (и то неведнъж) олигарсите – дръжте си парите у дома, у дома е по–добре, а в чужбина ще се измъчвате да гълтате прах по съдилищата, за да освободите активите си. Така и стана.
Но не се приключи само със "замразяването" на активи. Сенатът на САЩ прие бюджета за отбрана, който съдържа поправка за конфискуване на руски частни активи под юрисдикцията на САЩ. Канада направи нещо подобно преди. Попадналите под разпределението олигарси не трябва да бъдат съжалявани нито за миг – получиха си заслуженото. Важното е обаче, че тези пари ще бъдат използвани за подпомагане на Украйна.
Проста логическа верига : олигарсите ограбиха Русия, изнасяйки средствата в чужбина, а сега Колективният Запад ще убива руски войници с тези средства.
Тези думи на Путин обаче не са ръководство за действие за тези, които са задължени, а анонс за коригиране действията на тези, които все още могат да се опомнят. Нищо чудно, че той направи уговорка в духа на "от пършива овца дори кичур вълна" : "Но ние сме лоялни към всички. Основното нещо е да работят ефективно".
Вярвате или не, между фразата "ще се измъчвате да гълтате прах по съдилищата, за да освободите активите си" и нейното прилагане днес са минали 20 години. В Русия наистина трябва да се живее дълго. Въпреки че от февруари насам всичко се ускори невъобразимо.
Какво трябва да се прави с хората, които са опасни за обществото?", пита Попов.
Този въпрос е актуален и важен и за България.
А у нас си имаме и прецедент – Народен съд.

http://kremlin.ru/events/president/news/70170
https://www.mk.ru/politics/2022/12/23/putin-anonsiroval-voynu-s-oligarkhami-v-rossii.html




Гласувай:
6


Вълнообразно


1. iw69 - Най-добре ще е
29.12.2022 20:04
да се почистят от тази олигархична, прозападна напаст.
цитирай
2. missana - Падне ли Путин
29.12.2022 20:56
ще има нов Нюрнбергски процес, на който ще бъдат съдени и българските комунисти, които през 1989г. отърваха кожата.
цитирай
3. kvg55 - До 1. iw69
29.12.2022 21:27
Ще, ще!
Той най–напред Западът започна да ги чисти.
цитирай
4. kvg55 - До 2. missana
29.12.2022 21:28
Да падне, ама не пада.
Като на овена мъдете, люлеят се, ама не падат.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5756443
Постинги: 2808
Коментари: 25799
Гласове: 34181
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031