Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.11.2022 18:44 - Официалният разказ за Украйна
Автор: iw69 Категория: Политика   
Прочетен: 4434 Коментари: 5 Гласове:
12

Последна промяна: 20.11.2022 19:36

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Според официалния разказ, Американската империя и медиите ѝ никога не лъжат и не разпространяват пропаганда за войните, в които са замесени САЩ

„Ако твърдите, че сте против прокси войната на САЩ в Украйна от антивоенни подбуди, вие лъжете – не сте срещу войната. Срещу войната сте, само ако поддържате същите позиции за Украйна, като видните антивоенни активисти като Джон Болтън и Майк Помпео”, пише американската авторка Кейтлин Джонстън в своя сатиричен коментар.

Според официалния разказ на цялата западна политическа и медийна класа, Владимир Путин нахлува в Украйна през февруари тази година, само защото е зъл и мрази свободата. Иска да завладее колкото се може по-голяма част от Европа, защото не може да понася свободните демокрации и защото е новият Адолф Хитлер.

image

Силно опростеното светоразбиране по американски - от едната страна лошият Путин и Русия, от другата добрите супергерои като Джо Ба(й)тмен пред Старс енд страйпс

Според официалната разказ, докато Русия е в Украйна, само защото лидерът ѝ е зло чудовище тип Хитлер, САЩ са в Украйна, само защото лидерите им са праведни. Съединените щати предоставят на Украйна оръжия, военно разузнаване и поддръжка на терен чрез сили за специални операции и офицери от ЦРУ , както и налагат безпрецедентен режим на икономическа война срещу Русия, само защото обичат украинските си приятели и искат да защитят тяхната свобода и демокрация.

Оспорите ли някоя част от официалния разказ, вие сте зло чудовище и агент на дезинформация. Понеже Владимир Путин е същият като Адолф Хитлер, значи сте същите като Невил Чембърлейн, извършващи същия грях на омиротворяване като него.

Понеже сте зли дезинформационни агенти и омиротворяващи чудовища като Невил Чембърлейн, е справедливо да бъдете цензурирани. Справедливо е да ви обвиняват, че тайно получавате пари от руското правителство. Справедливо е да ви нападат орди от тролове , чиято цел е да ви заглушат и залеят. Справедливо е да се публикуват пропагандни осмиващи статии срещу вас. Всички нормални очаквания за обществен дебат изхвърчат през прозореца, защото вие сте чудовища, а не хора.

Ако се изкушавате да задавате въпроси, които разклащат официалния разказ, трябва на всяка цена да устоите на този подтик. Не питайте защо западни политици, учени и стратези от години предупреждават, че действията на западните държави ще доведат до тази война. Не питайте какво имат предвид хората, когато казват, че САЩ са предизвикали тази война, или когато казват, че САЩ използват войната за свои стратегически цели, които са заложени от години, или когато предполагат, че всички тези неща може би са причината САЩ постоянно да възпрепятстват намирането на дипломатическо решение. Ако задавате подобни въпроси, вие сте най-лошите хора на света.

Според официалния разказ, ако критикувате влиятелни депутати заради подкрепата им за американската намеса в Украйна, вие „повтаряте пропутински опорни точки” и сеете „руска дезинформация”. Да разпитваш политици от най-могъщата държава в света за вземани от тях решения със сериозни последствия за същия свят, е насилие и не е позволено.

Ако твърдите, че сте против прокси войната на САЩ в Украйна от антивоенни подбуди, вие лъжете – не сте срещу войната. Срещу войната сте, само ако поддържате същите позиции за Украйна, като видните антивоенни активисти Джон Болтън, Бил Кристол, Том Котън и Майк Помпео. Всеки, обявяващ се в подкрепа на дипломацията, деескалацията и разведряването на отношенията, е подпалвач на войни като Хитлер. Ако искате да разберете каква е истинската антивоенна позиция, консултирайте се с надеждни антивоенни публикации, като тези в „Ню Йорк таймс” и „Вашингтон поуст”.

Според официалния разказ за Украйна, Американската империя и медиите ѝ никога не лъжат и не разпространяват пропаганда за войните, в които са намесени САЩ. Ако оспорвате това, вие сте лъжците и разпространителите на пропаганда. Затова е нужно да има голяма цензура, организирани тролове и постоянни репортажи по масмедиите, които да напомнят колко добра и справедлива е тази война: целта ѝ е да ви защити от лъжите и пропагандата.

Ако някаква част от официалния разказ ви звучи подозрително, това значи, че сте заразени с руска дезинформация. Не споделяйте никаква част от мислите си с никого или ще сте виновни в разпространяването на руската дезинформация и ще се превърнете във враг на свободния свят.

Запомнете, добри граждани, трябва да се противопоставяме на руската пропаганда на всяка цена, за да защитим западните ценности: свобода на изразяване, свобода на мисълта, свобода на медиите и свобода на демокрацията. Затова не оспорвайте никаква част от официалния разказ за Украйна. Иначе... (тежко ви)




 



Гласувай:
12



1. radostinalassa - Това е нещо като комунизма в Китай...
20.11.2022 20:33
Всички трябва да споделят правилното мнение. Казаха, че ВПК в США финансира печелившата партия със 75%, а другата - с 25%. Така, че не се знае какво ще стане като спечели Тръмп. А и доларите, които дават на Украйна са напечатани без обезпечение и май си ги перат там.
цитирай
2. leonleonovpom2 - Здравей, Ив
20.11.2022 21:20
Лицемерието и демагогията заедно, са се превърнали в национална политика и религия ,едновременно!?
А , уж църквата е отделно от държавата?
цитирай
3. iw69 - До
20.11.2022 21:27
колко наистина са разделени църквата и държавата в САЩ, не е много ясно. Все още се заклеват президентите им върху библията.

Но като цяло действията им са все едно крадеца да вика дръжте крадеца.
цитирай
4. missana - Според мен Путин допусна груба грешка с инвазията в Украйна.
20.11.2022 22:55
Тази грешка може да му коства всичко. Но не ми е жал за него, а за онова което може да причини на Русия - да я срине напълно и да я направи плячка на Запада и на Китай. Вместо тази тъпа и позорна война, Путин можеше да врътне енергийното кранче на Европа и да я принуди, барабар с НАТО, да седне на масата за преговори.
цитирай
5. radostinalassa - США вкараха в Украйна доста милиарди, макар и необезпечени..
21.11.2022 18:25
С цел да разпалят война с Русия. А биолабораториите? Аз не съм ваксинирана за вариола, не съм се изследвала за Ковид. Укрите щяха да направят атомна бомба чрез ЗАЕЦ. А дечицата донори на органи?А убитите деца в Донбас?
Едни смятат Путин за мекушав, други за убиец. Но когато има опасност от война е по - добре да нападнеш пръв.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: iw69
Категория: Политика
Прочетен: 4822001
Постинги: 2500
Коментари: 6278
Гласове: 16457
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031