Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.11.2022 07:01 - © Изпреварваме САЩ в правата на човека
Автор: kvg55 Категория: Политика   
Прочетен: 1153 Коментари: 8 Гласове:
7

Последна промяна: 03.11.2022 07:11

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
03.11.2022г.

     "Възраждане" внесе мракобесен проектозакон в парламента; Партията на Костадин Костадинов измисли как да ограничи човешки права чрез позорящи етикети", със зловещ наратив ни съобщава либерасткият вестник СЕГА.
Партия "Възраждане" внесе в Народното събрание "Законопроект за регистрация на чуждестранните агенти", чрез който възнамерява да ограничи правата на определени категории граждани да упражняват някои професии, както и да ги подложи на дискриминация чрез публично опозоряване. Законопроектът се позовава на Конституцията на България, но в действителност грубо потъпква гарантираната от основния закон равнопоставеност на гражданите. Той противоречи и на Европейската конвенция за правата на човека, която не допуска въвеждане на ограничения на основни човешки права.
Инициативата е насочена главно срещу медии и образователни институции. На обявените за "чуждестранни агенти" "се забранява да извършват дейност в държавни и частни детски градини, училища и центрове за личностно развитие, в социални домове, в обекти на МВР и на министерство на правосъдието, както и в Българската академия на науките (БАН)", пише в проектозакона. Както чуждестранните агенти така и свързаните с тях физически лица получават забрана "да извършват творческа дейност за сметка на държавния или местния бюджет, да участват в обществени поръчки, да участват в проекти на държавната и местната власт и да извършват оценки върху околната среда. Забранява им се да участват в политически дейности, лобиране или предизборна агитация под каквато и да е форма, както и дейности по оказване на влияние върху всяка част от обществеността на България", негодува от мракобесният нормативен акт прогресивната газета.
image

Костадин Костадинов заканително размахва юмрук срещу основни човешки права от трибуната на Народното събрание, изобличава вестник СЕГА 

Нашият идеал за държава и общество Съединените американски щати имат същия закон : "Закон за регистрация на чуждестранни агенти – The Foreign Agents Registration Act (FARA)".
"Законът за регистрация на чуждестранни агенти (FARA) е приет през 1938 година. FARA изисква определени агенти на чуждестранни принципали, които се занимават с политически дейности или други дейности, посочени в устава, да правят периодично публично разкриване на връзката си с чуждестранния принципал, както и дейности , постъпления и плащания в подкрепа на тези дейности. Разкриването на необходимата информация улеснява оценката от страна на правителството и американския народ на дейностите на такива лица в светлината на тяхната функция като чуждестранни агенти. Отделът FARA към отдела за контраразузнаване и експортен контрол (CES) в отдела за национална сигурност (NSD) отговаря за администрирането и прилагането на FARA", пише в сайта на Министерството на правосъдието на Съединените щати 
image

Ехе, "приет през 1938 година"?! Кога ще ги стигнем us–американците, Тодоре?
Уикипедията (на английски език, за по–голяма достоверност и пълнота на статията) дава следното определение за "чуждестранен агент" (Foreign agent) :
"Чуждестранен агент е всяко физическо или юридическо лице, което активно изпълнява интересите на чужда държава, докато се намира в друга приемаща държава, обикновено извън защитата, предлагана на тези, които работят в официалното си качество за дипломатическа мисия. Чуждите агенти могат да бъдат граждани на приемащата страна. В съвременния английски терминът има като цяло пейоративна конотация (негативна за притежаващото я лице квалификация). Прикрит чуждестранен агент, известен също като таен агент на чуждо правителство, може в някои страни да се предполага, че се занимава с шпионаж".
Хм! Шпионаж значи?!
22 Кодекс на САЩ § 611 от "Закона за регистрация на чуждестранни агенти" дава определение за "агент на чужд принципал" (чуждестранен агент). Определението е доста обемисто, но същественото е : 
image

"(d) на този раздел, терминът "агент на чуждестранен принципал" означава :
(1) всяко лице, което действа като агент, представител, служител или изпълнител, или всяко лице, което действа в каквото и да е друго качество по нареждане, искане или под ръководството или контрола на чужд принципал или на лице, някое от чиито дейности са пряко или косвено контролирани, насочвани, контролирани, финансирани или субсидирани изцяло или в по-голямата си част от чужд принципал и които пряко или чрез всяко друго лице 
– (i) участва в рамките на Съединените щати в политически дейности за или в интерес на такъв чуждестранен принципал;
– (ii) действа в Съединените щати като съветник по връзки с обществеността, рекламен агент, служител на информационни услуги или политически консултант за или в интерес на такъв чуждестранен принципал;
– (iii) в рамките на Съединените щати изисква, събира, изплаща или разпределя вноски, заеми, пари или други неща със стойност за или в интерес на такъв чуждестранен принципал; или
– (iv) в рамките на Съединените щати представлява интересите на такъв чуждестранен принципал пред всяка агенция или служител на правителството на Съединените щати".
Законопроектът на Коцето дава следното определение за "чуждестранен агент" 
image
То затова държавата ни прилича на опустошен (пуст, разрушен, разграбен) разграден двор. Защото в нея безнаказано върлуват агентите на "Отворено общество", Фондация "Америка за България", Фондация за модерно образование, Институт за пазарна икономика, Български център за джендър изследвания, Фондация "Джендър алтернативи", "Хюман Райтс Уоч",  "Амнести Интернешънъл", Център за изследване на демокрацията и прочие непеошници.
Броят на Неправителствените организации в списъка на "Фондации – НПО портал България" е 2154 и заема 108 страници. И се рекламират така 
image

Е, какво означава тази реклама–политически плакат? Означава, че Неправителствените организации служат на глобализма, служат на либерастията, служат на ретроградните сили в света и конкретно на "изключителните", на хегемона. И понеже имат влияние в обществения и политическия живот на страната ни чрез работещите на отговорни постове в държавната и общинските администрации, в парламента сред дупетатите, в съдилищата и адвокатурата, и в националните и частни медии техни храненици – агенти за влияние, България съхне и вехне от тези смучещи жизнените ѝ сокове паразити.
Мъдрият ни народ е казал – Който плаща, той поръчва музиката! И понеже на НПО–та плащат чужди принципали, музиката, която натрапват на българите не е по вкуса ни.
image

Тази държавна институция се грижи за прилагането на "Закона за регистрация на чуждестранни агенти" в Съединените американски щати. А у нас кой защитава националния интерес? Дори по–голямата част от дупетатите не го правят. Това ще се види и докаже за пореден път, ако законопроектът влезе в пленарната зала за гласуване.
Защото едва ли законопроектът на ПП "Възраждане" ще събере мнозинство да бъде приет

https://www.segabg.com/hot/category-bulgaria/vuzrazhdane-vnese-mrakobesen-proektozakon-parlamenta
https://parliament.bg/bg/bills/ID/164424
https://www.justice.gov/nsd-fara
https://en.wikipedia.org/wiki/Foreign_agent
https://www.ngobg.info/bg/organizations/%D1%84%D0%BE%D0%BD%D0%B4%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F-3-0.html
https://parliament.bg/bills/48/48-254-01-36.pdf
https://www.govinfo.gov/content/pkg/USCODE-2009-title22/html/USCODE-2009-title22-chap11-subchapII-sec611.htm
https://www.law.cornell.edu/uscode/text/18/219




Гласувай:
7


Вълнообразно


1. nedovolen - Най - после ги надминахме хамери...
03.11.2022 08:05
Най - после ги надминахме хамериканците. Благодарение на нашите патици, пардон, политици. Грешката бе на клавиатурата.
:)))
цитирай
2. kvg55 - До 1. nedovolen
03.11.2022 08:18
Не обвинявай клавиатурата. Клавиатурата се командва от ръцете, а те се командват от мозъка.
И не е никаква грешка. Точно си е казано.
цитирай
3. missana - За жалост ние българите отдавна сме свалили гащите
03.11.2022 09:59
и позволяваме да ни такова кой където свари. И това нескончаемо чукане се обявява или за Европейски норми, или за Евроатлантизъм, или за какво ли не още. Безусловно следва да се въведе някакъв ред срещу това безобразие. Не съм запознат с текстовете на Възраждане по въпроса. Може и да са твърде крайни, но някакъв ред трябва да се въведе.
цитирай
4. kvg55 - До 3. missana
03.11.2022 10:32
Не може открито да се работи срещу националните интереси и ние са затваряме очите.
цитирай
5. nedovolen - Не обвинявай клавиатурата. Кла...
03.11.2022 14:48
[quote=kvg55]Не обвинявай клавиатурата. Клавиатурата се командва от ръцете, а те се командват от мозъка.

Признавам си, хвана ме в грешка.
С този, дето му викат Копейка, говорих веднъж, окончателно и безвъзвратно. Ако съм в политиката и ми казаха така, прибирам се в черупката. Да, ама не.
За какво иде реч. В разгара на африканската чума по прасето, много дрънкаше по всяка Мъдия. Викам господине, изобретихме нещо, което ще ликвидира АЧС. Той, няма да говоря за едно и също нещо, без да ме изслуша.
....
После изобретихме нещо, което ликвидира ковид. Писах и говорих с други големи копейки./Доверилите се на това Нещо, са живи и здрави, вкл. и аз./ Пак да, ама не. Ха ха...
Това бе малко есенциално отклонение, чупещо много клони.
:)))


цитирай
6. kvg55 - До 5. nedovolen
03.11.2022 15:26
Абе на тия националисти все нещо ми хлопа – и на Волен, и на Коцето.
А останалите са пък мизерници и отврат.
цитирай
7. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
03.11.2022 17:44
Един приятел искаше да отиде в САЩ, при дъщеря си ,да види двете внучета Живее и работи там
От половин година чакаше да дойде датата му ,да отиде в посолството им и да получи агреман
Все едно ,че е влязъл в укрепен военен лагер, С маска ,с тестове и с какво ли още не, дори и с претенции към формата на снимката! И накрая не го одобрили Той е елтехник по професия, усъмнили се ,че иска да остане там и да работи Тук на окрайненците осигуряваме и работа Няма такива намерения, на 62 години е
Само ние сме разграден двор Иска да види близките си и не му разрешават? На наша територия!
цитирай
8. kvg55 - До 7. leonleonovpom2
03.11.2022 18:54
САЩ са си една полицейска държава.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5757947
Постинги: 2808
Коментари: 25799
Гласове: 34181
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031