Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.09.2022 08:00 - The American Conservative: Украйна ще загуби при всички случаи
Автор: iw69 Категория: Политика   
Прочетен: 2703 Коментари: 2 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Западните страни, които предоставят военна подкрепа на Украйна, включително Съединените щати, се разглеждат от Русия като част от тази война.

„Ядрена война с Русия? Благодаря, не“, е заглавието на статия в списание The American Conservative. Главният редактор Род Дрехър се позовава на здравия разум на американския истаблишмънт и предлага „да не се рискува с ядрена война за Донбас“.

Не става въпрос за отстъпване на желанията на Русия, а само за необходимостта да се накарат Киев и Москва да седнат на масата за преговори.

Дрехер правилно отбеляза нарастващата ескалация между Русия и Съединените щати и цитира думите на руския външен министър Сергей Лавров пред ООН:

„Западните страни, които предоставят военна подкрепа на Украйна, включително Съединените щати, се разглеждат от Русия като част от тази война.“

„Въпреки това значителна част от американския истаблишмънт не споделя мнението на Дрехер.

По този начин Матю Крониг, директор на Центъра за стратегия и сигурност Скоукрофт към Атлантическия съвет, е уверен, че най-добрият вариант за Вашингтон в случай на ограничен руски ядрен удар срещу Украйна може да бъде увеличаване на подкрепата за Киев и предоставяне на ограничен удар с конвенционално оръжие срещу руските сили и бази, извършили тази атака.

Според Крониг това "ще охлади плама на руснаците" - и в същото време Москва няма да отиде на използване на стратегически ядрени оръжия, тъй като американският удар е ограничен.

Да поразмишляваме.

Ако Русия не се предаде на Америка - а ние, съдейки по последните действия (частична мобилизация, референдуми), няма да се предадем - тогава има само два варианта за развитие на събитията:

Първи вариант. САЩ и НАТО засилват подкрепата си за Украйна, Русия засилва влиянието си по време на СВО. С всеки ход ескалацията ще нараства. В крайна сметка ще се стигне до използването на ядрено оръжие: тактическо на първия етап и, възможно е, стратегическо с развитието на ситуацията.

Без спиране на ескалацията на определено ниво, това ще доведе до мащабен ядрен конфликт между НАТО и Русия за взаимно унищожение. Резултатът е, че губят всички: Украйна, Западът, Русия.

Втори вариант. САЩ и НАТО отказват да подкрепят Украйна. Резултат: Киев е победен, Вашингтон като цяло остава същият, но намалява амбициите си в Европа. Русия укрепва своята сигурност и геополитическа позиция. И поне не „целият свят се превръща в прах“.

Колегите са написали добре по тази тема: Украйна ще загуби при всички случаи, докато САЩ могат или да загубят заедно с всички останали, или разумно да ограничат участието си в украинската война и да оцелеят. 



Гласувай:
9



1. morskipesni - Всички освен Путин умират от страх,
27.09.2022 11:38
Мисирките тук пресипнаха от каканизане на "евроатлантически" глупости с усещането за остър нож до гърлото. Правилно усещане. Пада Украйна, пада и България. Няма да има прошка за НАТО-колаборационистите антибългари.
цитирай
2. kvg55 - iw69,
27.09.2022 22:15
Не виждам здрав разум у либерастията.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: iw69
Категория: Политика
Прочетен: 4822281
Постинги: 2500
Коментари: 6278
Гласове: 16457
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031