Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.09.2022 15:01 - © Отвратително падение
Автор: kvg55 Категория: Политика   
Прочетен: 2263 Коментари: 50 Гласове:
5

Последна промяна: 11.09.2022 15:23

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
11.09.2022г.

     "Британската кралица Елизабет II е с влошено здраве, съобщиха от Бъкингам. Кралското семейство се събра при нея" 

image, е първата новина в новинарската емисия "По света и у нас" на Българската национална телевизия от 20:00 часа на 8–ми."След бедствието в Подбалкана тридесет и две рискови места по поречието на Стряма" е втората новина.
За БНТ–то здравето на кралицата е по–важно от бедстващите българи. Вярно че наименованието на емисията е "най–напред по света и после у нас", но то е поставено при социализма, когато с международното положение се отвличаше вниманието на народа от нерадостното вътрешно положение. Сега в условията на национален суверенитет и процъфтяващо демократично общество не би трябвало да е така. А се сещам, че тогава новините винаги започваха с другаря Тодор Живков, българин, от Правец.
С думите "Внимание и тревога за състоянието на британската кралица. От Бъкингам съобщиха, че здравето на Елизабет II е влошено" прекъсват емисията за да се включат от Британия 

image"Въпреки уверенията, че кралицата се чувства добре, самото публикуване на новината за влошеното здраве на британския монарх събуди тревога у поданиците".
Телевизията пренася тази тревога и сред българския народ.
След минути ни съобщават, че кралицата се е споминала.
Водещите Аделина Радева и Даниел Чипев развълнувани се надпреварват, прекъсват се и преплитат кой да говори и да каже повече сведения за починалото величество – акат, мекат, импровизират, повтарят, потретват едни и същи неща. Въобше голямо вълнение и съспенс. Следват текущи и архивни кадри от живота на Бети – суха статистика и емоционални кадри.
Дават информация и за престолонаследника принц Чарлз III, най–образованият екземпляр сред британските кралски династии – магистър по изкуствата.
Ще кажеш, че нашите телевизионери са се били подготвили предварително за смъртта ѝ.
И Радева отправя един тъп въпрос към кореспондента на БНР в Лондон Веселин Паунов :
"За нас поне тази новина са влошеното състояние изнесена сутринта и смъртта сега на кралицата идва някак си изненадващо. Така ли е и във Великобритания?
Изненадващо значи?! И какво може да се очаква за един 96 годишен болник, па макар и благородник? Някакъв идиот, който се бил срещал с нея каза, че при срещата тя се държала като обикновен човек. На земята дори необикновените хора са смъртни, представете си.
В студиото Чипев мултиплицира глупостите на Радева :
"Поколения израснаха със … израснахме със кралица Елизабет II. Тя беше като някаква, някакъв знак за вечност и ние имахме чувство, че ще надживее всички", изтриса той.
Не помня баба да ми е разказвала за Бети. И в училище не сме учили за нея. Що се отнася до чувството, че ще ме надживее, да ме прости господ, не съм го изпитвал.
След редовната новинарска емисия следва 19 минутна извънредна емисия посветена изцяло на британското величество. И отново повторения на филмови кадри, приказки, ахкания.
А на следващия ден в "Нощем през деня", Надя Обретенова нищи въпроса "В каква посока ще поеме Великобритания след смъртта на Елизабет II?".
"За дирята, която кралица Елизабет оставя в историята на Европа и света ще говорим днес", анонсира водещата. На пряката линия е Ели Хауърд от BBC, която говори много добре български и поздравява водещата със "Здравейте Надя!", като продължава на български :
"Но вече говорят за великата Елизабет … и я обича цялата ѝ страна, както се вижда и целия свят … още през Втората световна война, карала е специално линейка за да помага на хората", разказва Ели, като от време–навреме съвсем неуместно прихва в смях.
За българите Елизабет не би трябвало да е повече от който и да е друг британски гражданин, който виждаме пиян на Слънчака, както казва Митко Стоянович в "Говори сега".
Това което ни внушава телевизията е недостойно и продажно, обидно за националното ни достойнство. А такива чуждопоклонници като Даниел Чипев, който не е расъл с Ран Босилек, Ангел Каралийчев, Елин Пелин, с Ботев и Вазов, а с приказки са британската кралица, следва незабавно да се изрита от Българската национална телевизия. Проводниците на либерастията  и соросоизма не трябва да имат място в най–голямата ни информационна и пропагандна институция. Чии интереси прокарва този негодник? Преди казах глупости, но май не е така. Целенасочена пропаганда е! Едва ли в телевизията назначават случайни хора. Препоръчан е от някой друг влиятелен негодник, заемащ отговорен държавен пост. СЕМ националното достойнство разбира се не го интересува. Там гледат да не се злослови и дума истината срещу евроатлантическите ценности.
И блогови псевдопатриоти като batogo се пеняват смешно само срещу "руското влияние", което се основава на признателните българи.
А разрушителното и смъртоносно за националния ни дух либерастко влияние, ограничени по буржоазному, не го виждат. Такива късогледи политици са вкарали България в Национални катастрофи след двете Световни войни.
В емисията относно наводненията в карловско се каза : "Оказа се обаче, че 32 са потенциално опасните участници по поречието на река Стряма. И те са били известни на ресорните институции от години, но не са ремонтирани, заради липса на финансиране", съобщава водещият от студиото и включва репортерката Нели Ангелова.
"Наистина, преди седем години кметът на Трилистник Мирчо Петров предупреди в ефира на БНТ, че дигите на реката са като швейцарско сирене", предава от място репортерката.
Стана въпрос и за безобразното изсичане на горите.
България е една занемарена от тридесет години страна. За свлачища, наводнения, пожари – пари няма. За хипотетично оръжие и скъп природен газ има. За дембели в парламента – също.

https://bnt.bg/news/po-sveta-i-u-nas-2000-chasa-8-septemvri-2022-g-309571news.html
https://bnt.bg/news/po-sveta-i-u-nas-2030-chasa-izvanredna-emisiya-8-septemvri-2022g-309570news.html
https://bnt.bg/news/govori-sega-10092022-309596news.html




Гласувай:
5


Вълнообразно


1. starforlife - Този път дори не диагонализирам. Няма нужда - знам, че сееш тролски шитни.
11.09.2022 15:06
Но прочетох началото, за българските новини, и разбрах какви са този път тролските шитни.

Та да ти задам релевантния въпрос: А колко СЕКУНДИ отделиха българските новини за отразяване на това?
ЗАЩОТО АЗ ЩЕ ТИ ПРИПОМНЯ ЕДИН ДРУГ СЛУЧАЙ: ИЗПРАЩАНЕТО ОТ ТОЗИ СВЯТ НА ЛЕОНИД БРЕЖНЕВ ПРЕЗ 80-те ГОДИНИ НА МИНАЛИЯ ВЕК!
АБСОЛЮТНО ЦЯЛА СУТРИН ПО БЪЛГАРСКАТА ТЕЛЕВИЗИЯ, РАДИО, РАДИОТОЧКА. Е. Д. И. Н. С. Т. В. Е. Н. О. ПАРАДЪТ ОТ ЧЕРВЕНИЯ ПЛОЩАД СЕ ПРЕДАВАШЕ!
АБСОЛЮТНО НИЩО ДРУГО!

Та ОБЕКТИВНАТА ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ е, че за въпросната СЕКУНДИ в "робските" новини!
А за Брежнев - ЦЯЛ ПОЛОВИН ДЕН ПО ВСИЧКИ "СВОБОДНИ" ТОГАВАШНИ БЪЛГАРСКИ МЕДИИ.

Толкова от мен.
Сега можеш да се изпърдиш през устата, двуличната.

StarForLife™ ·idc=5540689~idp=1834296~110922~105-306·
цитирай
2. kvg55 - До 1. starforlife
11.09.2022 15:20
Трол,трол, спам, спам.
Ха-ха-ха!
Не помня колко време е отделила българската телевизия при смъртта на Леонид Илич, но то няма и значение. Но съм убеден, че по–малко, отколкото за кралицата. Четвърти ден подред. То бива лакейски манталитет, бива, ама това е прекалено.
Леонид Илич беше голям приятел на България. Даваше нефт, който страната ни препродаваше за валута. А Бети ни пращаше пияници по Слънчака да компрометират най–добрия ни морски курорт.
Ха-ха-ха!
Къде ще ми сравняваш Бети 2 с Леонид Илич Брежнев, бе глупако. Пак се изложи.
Ха-ха-ха!
цитирай
3. morskipesni - Пак да поразсъждаваме,
11.09.2022 15:29
Знае се (отдавна), че "колкото по-зле за тях", по-добре за нас. Справки: Никифор Геник, Роман Лакапин, Балдуин Фландърски, Теодор Комнин, Сюлейман Паша, Ген. Дж. Милн, Хитлер.
цитирай
4. kvg55 - До 3. morskipesni
11.09.2022 15:37
Мдаа! Трябва да се разсъждава. Процес, който ни е не съвсем присъщ.
цитирай
5. starforlife - ~ 2. kvg55
11.09.2022 15:39
Да де, четвърти ден, но по СЕКУНДИ!
А НЕ ПОЛОВИН ДЕН САМО ПРИ ПАРАДА И ИЗЦЯЛО ОБСЕБЕНИ ВСИЧКИ ТОГАВАШНИ УЖ БЪЛГАРСКИ МЕДИИ.

Колкото до "бе глупако", то:
- 1-во: Прескачайки неграмотността (ха ха ха) ти по БЕЛ при израза, стигаме до това, че "глупавият" аз помня, а "умният" ти не. Сам го каза.
-2-ро: "Глупавия" аз ти разясних за таговете, но остави това, че "умният" ти не слушаш по-"глупавите" от теб, ами и за да допишеш тагове влизаш в режим на редактиране на постинга.
"Умник" си, бански, определено.
СмЕх!

StarForLife™ ·idc=5540706~idp=1834296~110922~106-307·
цитирай
6. nedovolen - Като умря ЖЖ колко хамерикански, ...
11.09.2022 15:41
Като умря ЖЖ колко хамерикански, ингилизки и др. европИйски телевизионери жужаха няколко дни.
И ако умре някой друг Български пРезидент/пази Боже, но ще му дойде времето/.
Тогава ще има ли такова жужене.
Наште мЪдии се насраха.
:)))
цитирай
7. morskipesni - Въпросът с педерестлъка на панагюрлюка
11.09.2022 15:58
е отдавна иррелевантен, субесенциален. Афирмативен!
цитирай
8. kvg55 - До 5. starforlife
11.09.2022 16:07
Ха-ха-ха!
"по СЕКУНДИ"
Ти да не би да дежуриш пред телевизора с хронометър в ръка и да засичаш време?
Ха-ха-ха?
Голям смях пада вчера и днеска.
Ха-ха-ха!
Издребняваш, драги, издребняваш.
цитирай
9. kvg55 - До 6. nedovolen
11.09.2022 16:11
"Жужали" са, ами.
Те за наводненията да споменат в тяхните новини, че е трагедия за народа и държавата.
А ние за всяка пръднала холивудска пачавра информираме.
цитирай
10. kvg55 - До 7. morskipesni
11.09.2022 16:15
Ей, ей! Какви са тия непонятни за мен термини? Създаваш ми работа да ги търся в речника.
А за направлението на Земляка може да се намери и по–просто обяснение.
цитирай
11. leonleonovpom2 - Абе, Краси!
11.09.2022 16:29
Защо не го триеш този наглец!
Такива са отворени да лапнат целия свят и смятат ,че той е създаден за тяях , а друите са ,да хвърлят вонята си върху тях!
Политика, такива интересчии, ползват политиката само като средство за лично облагодетелстване всякакъв политик стават Че малко ли са такива ,които като бълхи обходиха всички партии в НС?
Благодарение на Брежнев се опрощаваха моментално деветцифрени кредити, стига Живков да се примоли и да му закачи звезда на ревера
Два милиарда долара годишно спестявахме от цената на нефта-вместо 200 долара тон-само 30 валутни рубли?
А националния ни доход беше десет милиарда валутни лева-равностойни на голкова долара!
Какво сме получили от Англия и покойнатта и кралица да и е светъл пътя, от нея може би някоя добра дума
Дадох от оплюваната Русия парично ,какво сме получили Но от Ленин? Когато му носят документите на кредита ни с 65 милиона златни франка ,неизплатени ,с наказателни лихви от Русия и го питат ,какво да правятс него, преглежда го и казва -Да се унищожи, това са взаимоотношения между царски Русия и България Нямаме отношение
Това са тонове злато 20 златни франка са шест грама често злато Три франка- един грам! 22 тона злато са ни опростени одма!
Англия на разпарчетосва през 1878г Заради това, като награда получава Кипър? Втори път е била на ход да го направи в Нььой, Ендрю уилсън ни е спасил-американския президент А варварските бомбардировки в София наградени с паметник за убийците+??Това само идиот може да направи! Нали плачат за елита-тогавашния? А тези самолети са бомбардирали този елит, така ли е? И те ги награждават? Чудя се ,кое е по- голямо-лицемерието или идиотията? Май еднакво са прекалено много големи!
А разстрелът в ъв Враца?
Трябва и да им благодарим!

! Аз мислех ,че друг беше върхът на наглост, но съм се лъгал!
Как ,с какво право, някой си, ще се разпорежда ,какво да мислиш или пишеш и ще ти прави оценка? Такова чудо в джунглата ли е расло?
Да иде в операта диригент, може да има голям успех!
цитирай
12. анонимен - Скоро, като пукне Путлер, всички ...
11.09.2022 16:34
Скоро, като пукне Путлер, всички телевизии у нас по цял ден това ще предават, и целият народ без няколко хиляди путиноида ще празнува.
цитирай
13. kvg55 - До 11. leonleonovpom2
11.09.2022 17:04
Принципът ми е да не трия, да давам свобода на словото.
Отговарям по достойнство.
"Такова чудо в джунглата ли е расло?"
Не е в джунглата расло – В китния бунтовен градец Панагюрище е расло.
Ха-ха-ха!
цитирай
14. kvg55 - До 12. morskibesni
11.09.2022 17:07
Скоро, скоро, колко да е скоро?
Като си свърши работата по преустройството на световния ред, ще го изпратим с почести. В пенсия, разбира се. За живота в работата на бога не се месим.
цитирай
15. blog13 - https://youtu.be/iOSPicTud44?t=1398
11.09.2022 17:18
Погребението на Брежнев си го спомням. Пуснаха ни от училище, за да го гледаме по телевизията вкъщи. Архивните кадри които показвам, в тубата, доказват, къде е била България в ранглистата на приятелите на СССР - на първо място. Днес България в ЕС и като ценност за Великобритания, САЩ и ЕС е последната дупка на кавала. Използват ни само за да ни изцоцат до последно. Справка - Кралските Агенти на Короната, дето получиха освен достъп до корупционните пари през митниците, както и разузнавателната информация, кво минава от там, също и кралска заплата от България (легална).

Благодарение на Брежнев, България получаваше всичко - без пари или на ниски цени.

Погребението се предаваше половин ден или нещо такова по две телевизии (повече нямаше). А сега по всички независими медии и даже говорят, че цял свят скърби. За величеството, дето народът не е избирал. Кво стана с демокрацията? При Брежнев ясно - имало диктатор и тоталитарна система. А сега нали уж вече няма?
цитирай
16. kvg55 - До 15. blog13
11.09.2022 18:52
Добре си им го обяснил на самовлюбените тъпанари, че историята не започва с тяхното раждане.
цитирай
17. leonleonovpom2 - Като какъв се натрапва тук, в блога ти?
11.09.2022 22:39
Има само две сериозни причини за това! Да е поканен в стил, Аман - заман, ела да помагаш и в ролята на учител- възпитател в ТВУ, няма да му обяснявам ,какво означава!
Смятам ,че и двете липсват А втората е и смешна Телето да учи кравата?
Ние се знаем с тебе от години, какво, трябва да искаме от него разрешение, какво да мислим и да говорим? Късно се е родил, за времената на Тиберий, Калигула и Нерон е! Или за казармен фелдфебел! Няма казарма обаче!
Освен ,ако не са дошли пак такива времена!
цитирай
18. starforlife - Здравейте, чики~жии! Ха ха ха ха (На банския и ванката-пишманхимикът говоря, някой да не се обърка)
11.09.2022 23:15
Ванка, гледай сега релевантен смЕх:
В края на 11-ти коментар ти, Ванка, пишман-химико, написа:
Такова чудо в джунглата ли е расло?
При което, Ванка, пишман-химико, бански ти отговори като написа:
Не е в джунглата расло – В китния бунтовен градец Панагюрище е расло.
Хайде сега в светлината на репликата ти от сутринта под постинга на бански "Кремълски потайности" да направиш забележка на бански, че аз не съм го оторизирал да ми е говорител.
Особено в светлината когато разпространява ДЕЗИНФОРМАЦИЯ!
А е дезинформация, бански, защото нито П-ще беше китно градче преди Демокрацията - ФАКТ, НЕОСПОРИМ! Нито аз съм израснал принципно в него!
Казвал съм и го повтарям, че за половин вековният си живот, в П-ще сумарно съм живял не повече от половината години.
Да, основно от детски до младежки години и няколко след казармата, но поради обикалянето по турнири, състезания, лагер школи и други, различни дни и месеци извън П-ще, от тези 18-тина години в П-ще съм бил не повече от 12-13.
Та още като подрастващ младеж имах възможността да видя какво е и извън България, както и да се запозная и общувам и със западни младежи и да съпоставям хубавото при Запада с идиотията при нас по времето на соца.

Но да не се разсейвам, а да повторя, че ти, бански, не си този, който може да се изказва нито за П-ще, което дори от онзи ден се видя, че изобщо не познаваш, включително и като история, а още по-малко за моя живот, който ни най-малко не познаваш!
Както и мен самия всъщност. Нищо, че си кльопал - ха ха ха ха - китайска манджа на една маса с мен.

ПС-1:
Облизахте ли се днес, облизахте ли се?
Гледам, че голяма скука тук без мен. Ха ха ха ха
И липса на интерес към постинга също. Ново ха ха ха ха.

ПС-2:
В 16-ти коментар бански написа:
Добре си им го обяснил на самовлюбените тъпанари, че историята не започва с тяхното раждане.
Както и не свършва с безвъзвратното падане на изкецания соц, а няма да свърши и със смъртта на последния идиот-комуняга.

StarForLife™ ·idc=5540775~idp=1834296~110922~112-313·
цитирай
19. leonleonovpom2 - Е, да, това е интересно, наистина!
12.09.2022 08:57
Че си бил навън, а не си разбрал?
Че там например, никога няма да те нарекат панагюрски глиган, дори и да видят бивни на гланата ти!
Може и да е лицемерно, но поведението на хората в общуването е диаметрално противоположно на твоето-слон в стъкларски магазин, да използвам и аз клише, но на място!
Или се държиш така, защото си разбрал, че е лицемерно такова поведение?! И даваш направо, без задръжки!
Тогава и други неща би трябвало да си забелязал Или там влиза в сила друго клише-ситият на гладния не вярва!
Както и да е , покажи си сега способностите, сега е моментът! Но за добро, за зло и Мунчо може!
Подобно послание преди десетина години отправих към Аристотелис, известна фигура в категория"История" Който подобно на тебе засипваше постинги ,серийно с чаршафи! И ставаше манджа с грозде Да ти е гадно ,че си го написал и си си губил времето Незаслужено наказание
Но получих смайващ отговор- С няколко думи-Благодаря ти, ти ме направи добър човек!?
Помислих, че е подвеждащо, чак такъв ефект не съм гонил и още по- малко- очаквал!
Но се оказа чиста истина Аристотел, поне при мене, престана с тази практика , на ограмотител и възпитател За което съм му безкрайно благодарен Десет години са категорично доказателство за това!
Размисли и прекрати с тази практика Никой не пише нещо ,за да влезеш в блога му и да го оцапаш Това имам предвид Виж, ако обвини тебе, че написаното е резултат на твои действия, тогава
Предполагам, че нито Зелински те е наел за негов защитник, нито пък Путин е уведомен ,че ти си му обвинител и палач!?
Напиши контрапостинг, но в добрия тон, уважавай противника! Бил си спортист, би трябвало да знаеш, че уважението към противника е на предна линия! Може да го прегазиш направо в мача или в двубоя, но после, от уважение, че си имал възможност да играеш с него, ще го поздравиш Аз не мога да забравя, как един , световно известен полски футболист пробяга 30 метра ,да се ръкува първо с мен и след това с другите в края на мача После разбрах кой е, а той никога не разбра!
Ще спечелиш, при положение ,че вярваш във възможностите си, ако ме послушаш!
Защото силово налага възможностите си този, който не вярва в тях
С Пискова наистина контактувахме, докато беше тук!
Споделяла е на лични, като човек, ужасяващи неща от блога! Няма да им дам гласност, естествено Ползотворно и за двамата общуване!За последно ,подведох се и публикувах по настояване на едно зрънце, две дипломи Тя веднага се обади на лични-"Разбирам, но никой нормален човек в блога не се съмнява ,че си образован! Има и зли хора -помисли за риска!"
В рамките на 30 минути изтеглих постинга И съм и безкрайно благодарен, защото публикуването направих наистина с раздроение, дали ни греша?
И аз направиш чаршаф, но за добро!
Помисли!
цитирай
20. starforlife - ~ 19. leonleonovpom2
12.09.2022 09:59
Хааааааа ха ха ха ха, Ванка, пишман-химико, ама ти сериозно ли?
Сериозно ли мислиш, че ще седна за ви помагам в настоящото положение в блога?
Естествено, че НЯМА да го направя!
А няма да го направя по две причини:
- 1-во: Защото видяхте как реагира специално бански на опитът ми да му помогна по отношение на таговете с нормално и достъпно за профан обяснение.
Та защо сега да му помагам, когато отговорът му беше: "От зелени семки тикви не щЪ!"
Ами "зелена семка" съм бре, да ви помогнат зрелите семки. Прееедааатоооръъът примерно. Нали сам се опитва да се валидира като умник, та и бански го облизва на база идейни симпатии, а не реалности.
- 2-ро и сега внимавай: ЗАЩО ДА ПРАВЯ НЕЩО, КОЕТО СЪМ ПРАВИЛ ВЕЧЕ И ТО ТОЧНО ПРИ АБСОЛЮТНО СЪЩИЯ "ПРОБЛЕМ"?

Да повторя, че ти малко четеш с посрания си гъС:
ЗАЩО ДА СЕ ПОВТАРЯМ И ДА ВИ ДАВАМ РЕШЕНИЕ ЗА НАСТОЯЩАТА СИТУАЦИЯ, КОГАТО ВЕЧЕ СЪМ ГО ПРАВИЛ И ТО ПРИ ТОЧНО СЪЩИЯ ВИ "ПРОБЛЕМ"?

Да потретя, защото ти не малко, а постоянно четеш с посрания си гъС:
ЗАЩО ДА СЕ ПОВТАРЯМ И ДА ВИ ДАВАМ РЕШЕНИЕ ЗА НАСТОЯЩАТА СИТУАЦИЯ, КОГАТО ВЕЧЕ СЪМ ГО ПРАВИЛ И ТО ПРИ ТОЧНО СЪЩИЯ ВИ "ПРОБЛЕМ"?

Беше във времето, когато се опитваха идиот-комунягите на блога (основно freeoldmen) да ме привлекат на тяхна (ваша, защото и ти си комуняга, колкото и да го отричаш, та дори смея да си мисля, че на базата на това си придобил и незаслужена според мен степен) страна и дори са ме карали да използвам способностите си... А те, Ванка, за разлика от теб са реални и аз дори тук съм го доказал през годините... Способностите си за мръсно спрямо такива като Приятелят ми getmans1 примерно. Спрямо идейните ВИ опоненти.
Естествено не ВИ се получи, защото няма как да ВИ се получи!
ТА ТОЧНО ПРИ freeoldmen ТОГАВА РЯЗЯСНИХ КРАТКО, ТОЧНО, КРИСТАЛНО ЯСНО!, ТОЙ НАПРАВИ (ЗАЩОТО АЗ НЕ СЪМ ТУК ЗА БЛОГОВА СЛАВА .З.А. .Р.А.З.Л.И.К.А. .О.Т. .Т.Е.Б.) ПОСТИНГ И "ПРОБЛЕМЪТ" - ПОВТАРЯМ: АБСОЛЮТНО СЪЩИЯТ - ВИ БЕШЕ РАЗРЕШЕН.
И ти искаш да го правя отново, а ГЛУПАЦИ като теб да ми серете на мурафета?
Е няма да стане, Ванка, химико ненагледен!

Та затова, Ванка, ЛИЦЕМЕРЕ абсолютен, сега по-скоро друга "демонстрация" ще ти направя.
Ще ти покажа ОТНОВО, че е крайно смешно да се опитваш да си го мериш с мен, защото те превъзхождам във всяко едно отношение многократно, а при компютърните умения - милиардократно.
ПРЕМЪЛЧАХ ГО ВЧЕРА, ПРИ ПУДРЕНИЯТА ТИ БЕЗ НИКАКВО ПОКРИТИЕ, ПОКАЗВАМ ТИ ГО ДНЕС.
Така, както вчера те върнах и те затапих по друго твое ЛИЦЕМЕРИЕ, така и сега те връщам и ти показвам какво ти спестявам и как, ако искам да се гавря с теб - способен съм да го правя повече от релевантно по всичките ти празни претенции и особено лъжи или лицемерие.

Изцепи се вчера, че не съм бил аз този, който да казвал кой какво да пише.
ХАЙДЕ СЕГА ПОКАЖИ КОГА И КЪДЕ СЪМ НРАВОУЧИТЕЛСТВАЛ НА НЯКОГО КАКВО ДА ПИШЕ.
Покажи де, МИЗЕРНИ ЛЪЖЕЦО.
ТАКА, КАКТО СЕГА АЗ ЩЕ ПОКАЖА ЧЕРНО НА БЯЛО, ЧЕ ТОЧНО ТИ СИ ТОЗИ, КОЙТО ПРАВИ ТАКИВА НЕЩА!
Гугъл има огромно възможности, които дори не подозирате, че съществуват!
Особено в ръцете на Професионалист, какъвто определено съм и не, няма да оправя компютрите на САЩ, но и в САЩ в средите ме знаят кой съм, а ти си последната дупка на последния кавал на фалиралите го самите ВИЕ изкецан соц.

Та. От точно 76-те случая САМО в под постингите на този профил на бански... Повтарям: от 76-те случая САМО в под постингите на този профил на бански, аз ти показвам един!
Там ти пишеш, цитирам:
7. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
28.04.2021 18:46
Буржоа означава граждани, Краси! Затова и френската революция е буржоазна- на гражданите от Париж е!
Но, сега управляват селяни!
И Пустол е селянин , от Бояна! Затова се смята за фактор!? А факт е ,че е пейзан!
Замени буржоазия с пейзани! Така е по- правилно!

Хубава вечер!

ТА КОЙ КАЗВАШ, ВАНКА, ЛИЦЕМЕРЕ, Е ТОЗИ, КОЙТО КАЗВА НА ДРУГИТЕ КАКВО И КАК ДА ПИШАТ?
КОЙ КАЗВАШ СЕ ИЗЯВЯВА КАТО КОРЕКТОР И ПРОЧЕЕ?
Особено в светлината, че езиковият ти ресурс не е никак добър! Ама никак!
АМА ПЪК КАК АВТОРИТЕТНО И АВТОРИТАРНО СИ НАПРАСКАЛ УДИВИТЕЛНИТЕ, КОИТО В СЛУЧАЯ ПРЕВРЪЩАТ ИЗРЕЧЕНИЯТА В ЗАПОВЕДНИ.
Не възклицателни, Ванка, посредственяко и по БЕЛ. А заповедни.
Ама аз съм бил се разпореждал. М?

Та такива твои ЗАПОВЕДНИ РАЗПОРЕЖДАНИЯ, Ванка, само под този профил на бански, още 75 и некадърният аз съм накарал Гугъл да ми ги открие за по-малко от 10 секунди.
Така, че...
Така, че - на теб ли да помагам в настоящата ситуация?
Че защо?
Нали аз съм глупав и некадърен, а вие сте можещи и кадърни - ми помогнете си сами бре!
АЗ ПОТРЕТВАМ, ЧЕ ВЕДНЪЖ ТОЧНО ЗА СЪЩОТО СЪМ ГО ПРАВИЛ!
ПАК ЛИ ДА ВИ ДЪВЧА И ДАВАМ НАГОТОВО?!
ДОКОГА?!
И то при положение, че "от зелени семки тикви не щете"!

Хайде, оставям ВИ да се ОБЛИЗВАТЕ.
И при все утре вече да съм в Калифорния...
И при все да предстои от САЩ да натрупам нови впечатления в продължение на 4 месеца...
ОБЕЩАВАМ ДА НАМИНАВАМ (макар и относително рядко) И ДА БЪДА МУХАТА В/У ВАШИТЕ БЛОГОВИ ПОСТИНГИ И КОМЕНТАРИ ЛАЙНА.
Ха ха ха ха

StarForLife™ ·idc=5540788~idp=1834296~120922~114-315·
цитирай
21. leonleonovpom2 - Жалко, нищожество!Намерил се, ...
12.09.2022 10:33
Жалко нищожество!
Намерил се ,кой да ми прави оценки!?
Никой нищо не иска от тебе, недоразумение жалко! Казвам ти само ,какво би направил, ако си човек! Сбъркал съм!
Ти не си! Ти си човекоподобно, в ранен стадий, от джунглата, с ЛИПСВАЩИ ПЪРВИ СЕДЕМ ГОДИНИ! Затова осра майка си, покойната!Кой нормален би го направил, при това публично? И те определят всичко липсващо при тебе!
Та, какво остава такъв като тебе, да направи с другите!
Аз, ако наистина съм пишман химик,- то, такива като тебе са пълни нищожества ,реално, не на думи!
И всяка приказка е надут балон и фалш при тях!
Върви си по пътя, с парвенюшките трапези, които публикуваш!
Пълно безсрамие и безочие! Ако тези, които ти ги осигуряват, те оставят гладен, като въшка, даваш ли си сметка, какво ще представляваш тогава!?
цитирай
22. starforlife - Хаааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааа ха ха ха ха ха ха ха ха ха, Ванка, ЗЛАТО, ВЕЛИКИ ЧОВЕЧЕ - ха ха ха - избърши пяната, че ще се задавиш!
12.09.2022 10:37
leonleonovpom2 написа:
Боклук, нищожество!
Намерил се ,кой да ми прави оценки!?
...
недоразумение жалко
...
Ти си човекоподобно, в ранен стадий, от джунглата
...
такива като тебе са пълни нищожества
...

Какъв интелигентен език само.
Каква нравственост само.
И, ВАНКА, АЗ ОЦЕНКИ НЕ ТИ ПРАВЯ - ТИ СИ ПО ТЕЗИ НЕЩА.
САМО ТИ КАЗВАМ, ЧЕ НАПЪЛНО СИ В ТОН СЪС ЗАГЛАВИЕТО НА НАСТОЯЩИЯ ПОСТИНГ.
Ванка, бок... упс - ЗЛАТО.
Ванка, нищ... упс - ВЕЛИКИ ЧОВЕЧЕ.
С ПОМОЩТА НА ГУГЪЛ МОГА ДА ПОКАЖА СТОТИЦИ ТА ДОРИ ХИЛЯДИ ТВОИ ПОДОБНИ ВЪЗВИШЕНИ ЕПИТЕТИ И ТО ОТ ВРЕМЕНА, В КОИТО АЗ НЕ БЯХ ИЗВАДИЛ ТОЗИ СИ -Н-А-Р-О-Ч-Е-Н- И НЕЗЛОБЛИВ ЕЗИК СПРЯМО ВАС!
Защото, Ванка, бок... и нищ... упс - ЗЛАТО и ВЕЛИКИ ЧОВЕЧЕ, вие мой лош език от преди... около 3 години вече - НЕ МОЖЕТЕ ДА ПОКАЖЕТЕ - а съм тук от САМОТО НАЧАЛО! Първият постинг е реално мой тук.
Тоест: От вече 16-те години, за които съществува блога, вие само през последните 3 можете да покажете идиотски изказ при мен и то само спрямо заслужили си го.
АЗ ТВОЙ МОГА ДА ПОКАЖА МНОООГО-МНОГО НАЗАД.
Ти си благ и възпитан само с тези, с които СЕ ОБЛИЗВАТЕ!
Останалите, които те оценяват по достойнство, а не лицемелно - са "боклуци" и "нищожества".
АМА ЗНАЙ, ЧЕ ТАКЪВ Е ТОЗИ, КОЙТО ТЕ ГЛЕДА ОТ ОГЛЕДАЛОТО ДОКАТО СЕ БРЪСНЕШ.

ТА ЗАБЪРШИ ПЯНАТА, ВАНКА, И СМЕНИ ГАЩИТЕ, ЧЕ СЕ И НАСРА ОТ ЗЛОБА И БЕЗСИЛИЕ СПРЯМО НЕСПОСОБНОСТТА СИ ДА СИ ГО МЕРИШ С МЕН ДОРИ ЧИСТО РИТОРИЧНО.
Ха ха ха ха-йде, докукане, КУКУ-Ванка.

ПС:
И, Ванка... "Кадърнико"... Никой не ми осигурява трапезите. Осигуряват ми ги Способности.
И, Ванка... "Кадърнико"... Отдавна мина времето, в което трябваше да работя, за да е осигурена трапезата ми.
Вече повече от 10-12 години мога и изобщо да не работя и пак трапезата ми да е повече от пребогата.
Така, че...
Така, че ходи се шибай в гладния си злобен гъС.
Ха ха ха ха

StarForLife™ ·idc=5540791~idp=1834296~120922~115-316·
цитирай
23. nedovolen - И без това се излезна от темата
12.09.2022 11:42
А бе Бойко не ходел по Земята, карал тя да се върти около него. Веднъж му станало студено и завъртял Слънцето на 6.
Оставете го човека, където и да ходи, все е в обувките или леглото си.
:)))
цитирай
24. blog13 - Старфорлайненчо!
12.09.2022 12:35
starforlife написа:
Казвал съм и го повтарям, че за половин вековният си живот, в П-ще сумарно съм живял не повече от половината години.
Да, основно от детски до младежки години и няколко след казармата, но поради обикалянето по турнири, състезания, лагер школи и други, различни дни и месеци извън П-ще, от тези 18-тина години в П-ще съм бил не повече от 12-13.


Бах тия "турнири, състезания, лагер школи и други" (какви). То други няма. А освен това, си изпаднал в тавтология още в самото начало, с цел да натрупаш несъществуващи отсъствия във връзка със спорта по време на ранната си младост.

Състезанията, баце (вкл. турнирите и контролните срещи) в комунистическа/социалистическа България (в която имаше истински спорт на масово и високо ниво, за разлика от днес) се организираха като едно окръжно в годината и едно републиканско на БСФС. Имаше и още по един комплект от тия неща на МНП, на което беше забранено участието на спротни училища. Подозирам че в самбото, което не е фигурирало като олимпийски спорт, както и не го е имало в в спортните училища (проверих вече - не е имало даже и в ЦСКА спортното училище) е възможно, най-добрите в България (май са били Пещера), да са имали право да участват и на състезанията от МНП. Което единствено и само говори за нивото на самбото. А това че има доста световни шампиони и от България, въпреки че самбото е било доста ограничено и без тежките и добре организирани условия и в спортни училища, говори пък съответно за нивото на самбото и на световно ниво - на тоя съветски/комунистически спорт.
Това ще да е и причината, някои борци, които не са номинирани за титуляри на световни и европейски, да пребазират набързо в самбото, където доста лесно стават световни или европейски и които вероятно са допринесли значително и за броя на медалите в българското самбо.


цитирай
25. blog13 - Старфорлайненчо - 2
12.09.2022 12:45
Относно глупостите дето ги дърдориш за тва че от единадесет години като ученик, цели пет или дори шест си отсъствал поради това че си бил на състезания и лагери (други спортни причини нема), искам да ти обърна внимание, че аз като учил и тренирал в едно от най-добрите спортни училища в България, в спорта който е спечелил най-много медали за България от олимпиади и световни (над 700), и който е допринесъл и за медалите в самбото, т.е. борбата, и в който по мое време именно ние бяхме отборен републикански шампион на БСФС, а и изобщо на пионери и юноши младша, доминиращ лидер в тоя спорт беше именно Плевен, мога да те информирам, че сме имали само два лагера в годината - летен около двадесет дена и зимен още толкова - т.е. общо за лагери, месец и половина. За останалите състезания и контролни срещи, както и да го смятам е не повече от месец. Т.е. за година - една шеста от времето. Една шеста от 11 учебни години (ако приемем, че си почнал да тренираш в първи клас, което е малко вероятно но не е изключено) са под две години отсъствие от Пещера при всички случаи. Прочее, голяма част от републиканските и окръжните, би трябвало да са се състояли в самата Пещера, като основен център в тоя спорт.
цитирай
26. blog13 - Та още като подрастващ младеж имах ...
12.09.2022 13:02
starforlife написа:
Та още като подрастващ младеж имах възможността да видя какво е и извън България, както и да се запозная и общувам и със западни младежи и да съпоставям хубавото при Запада с идиотията при нас по времето на соца.


Преди 89та, уважаеми свирчо, в един отявлен съветски спорт в повечето случаи, когато си бил извън България на състезания (и по изключение на лагери, защото лагерите си бяха в България), би трябвало да си бил някъде по необятната територия на СССР. Поради което би трябвало да си се запознал много повече с СССР. А тъй като условията при които тренираха спортистите не само в България, но и в СССР, бяха много добри, не би трябвало да си видял лошо от баща си - СССР е баща на твоя спорт.

Но тъй като ти си майкопродавец и отцеругател, поради Сорос, който построи паметник на пионерчето Павлик Морозов, сега виеш срещу родната си майка и родния си баща. Т.е. ти си подлизурко и угодник на сегашната власт. Това е така, защото не си бил истински спортист. Защото и Балзак го е казал (примерно), цитирайки други бележити личности, че хората които са проляли много пот са скромни, а тия които не са са безмерно арогантни и безскрупулни. Същото нещо е казал и Хемингуей - лекият живот убива съвестта. Ти не си никакъв спортист.
цитирай
27. kvg55 - До 26. blog13
12.09.2022 13:29
Да не би землякът да твърди, че е бил "спортист"?
Ха-ха-ха!
Спорт имаше при социализма, както му обясняваш. При капитализма има търговия. А според него той не е живял при социализма.
Ха-ха-ха!
Цитираш му Балзак и Хемингуей. Той не е чувал за тях.
Ха-ха-ха!
цитирай
28. starforlife - Другарю ДъртБалалайко13, тази пиеса с теб сме я играли и ти отлично знаеш какък беше резултатът, защото не беше голкова отдавна - миналата зима.
12.09.2022 15:34
Та не очаквай да реша сега отново да я играя с теб, а по несъстоятелните ти чаршафи ще кажа само следното:
Спорът ни тогава "завърши" с НАПЪН ОТ ТВОЯ СТРАНА ДА СЕ СРЕЩНЕМ НА ТАТАМИТО, НА КОЕТО АЗ ОТКЛИКНАХ, защото си бяхме няколко дни в България да изпратим леля ми, Бог да я прости.
ТА ДОТАМ БЕШЕ ТВОЕТО ПУДРЕНЕ - ДО ТОВА ДА СЕ ПЕРЧИШ И ВИРТУАЛНО ПРЕДИЗВИКВАШ, НО РЕАЛНО ДА НЕ ПРИЕ ПРОВЕРКАТА НА УМЕНИЯТА НИ НА ТАТАМИТО.
И отново: Аз съм способен за секунди да накарам Гугъл да ми намери тази наша "дискусия" и се види, че не говоря нищо невярно, А ТИ ИСКАШ СРЕЩА ЗА ПРЕБОРВАНЕ С МЕН, АЗ СЕ СЪГЛАСЯВА И СЪОТВЕТНО ТИ СЕ СМЪЛЧАВАШ И ТАКАВА СРЕЩА НЯМА!
Точно както е било поне с още 2-3 от семката ви на виртуални палячовци, които сте много нещо, но само из зад клавиатурата.

Сага отново само малко по другата ми "лъжа", при която сам се правиш смешен и изпадаш точно ти в "тавтология", защото веднъж говориш за неживеене от моя страна в П-ще 5-6 години от 18... КАКТО АЗ ГО ТВЪРДЯ! А втори път за същите 5-6 години, но от 11.
Та уточни се кога си с по-бистър ум и кога с по старческо-дементен - ха ха ха ха.
Повтарям, че от 18-тина младежки години (и така съм го вече написал!) около 5-6 сумарно НЕ СЪМ живял в П-ще и това е самата истина.
Както и се съгласявам, че другото си го цитирал добре - причините - но е удивляващо глупаво да се опитваш да твърдиш, че аз съм твърдял нещо, КОЕТО НЕ СЪМ.
А не съм твърдял, че основната причина за това е била спорта, който като турнири и състезания реално не беше само и дори преобладаващо по самбо, а и по джудо.
Но дори и по самбо само да беше - защо ме пращаш в СССР (Където съм бил естествено на лагер-школи и дори снимки в постингите ми назад има от такива, а твоето пърдене през устата е нещо, на което искаш да повярваме понеже го казваш! Както има назад и постинги с клипчета, в които показвам отличията си, а ти повтарям, че пърдиш през устата!), при положение, че дори в България МНОГО ПОВЕЧЕ турнири по самбо се провеждаха, отколкото в СССР - нищо, че е родина на дисциплината.
Тоест, руснаци много повече идваха в България по тази нишка, отколкото българи да сме ходили там.
Но както и да е, това за твърдението ти, че лъжа не е важно.
А НЕ ЛЪЖА, защото спортът (и то не само по самбо и джудо, а и по различни други дисциплини, троен скок примерно или бягане на 60 метра или щафетно бягане) беше основният източник на отсъствието ми от П-ще В УЧЕБНО ВРЕМЕ.
А я ти сам на себе си си отговори КОЛКО БЕШЕ ТО ОТ ГОДИНАТА и след това осъзнай, че това "други", което съм написал визира ВАКАНЦИИТЕ, КОИТО ДО 16-17 ГОДИШНА ВЪЗРАСТ АБСОЛЮТНО ПРЕКАРВАХ ИЗВЪН П-ЩЕ и дори най-основно при същата тази леля, която миналата зима изпратихме, в София (когато не сме на почивка някъде другаде).

Та при 18-тина младежки години (да тези се цани за мой библиограф бански, без да има ресурса за това) и поне половината от годините реално летни, пролетни и зимни ваканции, прекарвани на 90% примерно извън П-ще - не идва ли вярна сметката, че 5-6 съм живял реално извън П-ще, а много често голяма част и извън България?
След това студентство в Пловдив - 5 години в едно 99% от времето извън П-ще...
След това казарма 1 година - отново в 99% от времето извън П-ще, което не противоречи на това, че за година служба имам над 200 дни домашен отпуск, защото не е задължително да го прекарвам в П-ще...
След това 10-тина години в П-ще, но вече с Децата си всяка година поне за по 2-3 месеца по почивки и екскурзии извън, включително и извън България, а и второ висше вече в София...
След това от 2008-ма до 2018-та в София, прибирайки се по П-ще за не повече от 10-тина дни сумарно годишно...
Вече 3 години основно в Амстердам, но с доста совалки до Италия, Белгия и САЩ...
Та ето ти как до 18-тата си година съм живял поне 5-6 извън П-ще, а след нея до 46-тата на 99% извън П-ще и от 46-тата на 99,99и9% извън България.
След часове примерно летим за САЩ и там ще съм до края на януари.

Та хайде ходи и ти се шибай в тролския гъС и не забравяй, че ти искаше да ме изпитваш на татамито когато можеш физически да откликна, АЗ ОТКЛИКНАХ и ТИ СЪОТВЕТНО СЕ ОТКАЗА, СМЪЛЧА!
ТОВА Е ОБЕКТИВНАТА ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ!
Всичко друго е твое пърдене през устата.

ПС: Бански, Соня Чардакова би следвало да я знаеш.
Не само като xubavka тук, а и като твоя "градска", ама този път наистина, а не както мен ИЗЛЪГА по начало, че си от П-ще!
Та назад в постингите ми... Гугъл отново да секунди може да открие моментите... Могат да се прочетат нейни коментари И ЗА СПОРТНАТА МИ КАРИЕРА - все пак сме набори и е разказвала за впечатленията си от мен и другите спортистчета като младежи от онова време. За отсъствията ни от училище... За спортните ни победи, за които нямаше как да не се разчува по онова време... За много неща.
Та ето ти само един пример как независими и сериозен човек потвърждава моите "легенди" и "лъжи", а някакъв си blog13, който името и лика си не показва - ще седне да се равнява с мен.
Алооо, теб мога само да те ебЪ в устата, понимаеш?
Ха ха ха ха ха

StarForLife™ ·idc=5540817~idp=1834296~120922~116-317·
цитирай
29. blog13 - Мале, мале, как се оплете стафор...
12.09.2022 16:24
Мале, мале, как се оплете стафорлайнянчо - верно не си спомням, аз да съм те карал да се срещаме на татамито. Спомените ми са, че ти ме кара мене, а аз ти отказах най-любезно, щото се уплаших, че си някоя истинска откачалка или див педерас. Но може да съм забравил, ако ми извадиш факти с които да ме подсетиш, ще ти кажа даже "благодаря". Но да се концентрираме в това дето балтавиш в момента, щото е май нагледно, че се забъркваш кво си говорил тук и сега под тая тема и почваш да го усукваш - т.е. да се оплиташ като пиле в кълчища.
Пояснението дето си бил от малък при леля си, иде малко закъсняло. Ти каза, че си отсъствал поради спорта. А спорта и особено състезанията, а и лагерите не са били преди първи клас. Даже не са били и от първи, дори да си почнал в първи - аз ти дадох бонус. Така че даже да си почнал да спортуваш в първи, на състезания и лагери си тръгнал най-рано в четвърти. И четвърти е рано, твърде рано - първата възрастова група в която можеш да се състезаваш е до 14 години (седми клас). Ако си много добър, можеш да си титуляр в шести. В пети не можеш, много си още малък.

По нататъшните ти пояснения дето ги добавяш правят манджата от смешна по-смешна - ми ти си бил специалист по всичко бе. Т.е. не си бил специалист по нищо. И кво - по два лагера на година от самбото, още два от джудото, още два в леката атлетика. Па двайсет състезания (най-малко) на година във всичките тия спортове, средно да речем по два дена - месец и половина. Плюс контролни срещи.

Бай дъ уей- ти кога си ходил на училище? И кво викаш - даже си отличник, сега си компютърен специалист.

Сметката ми, че си Барон Мюнхаузен, перко наумов е напълно вярна.Тва дето е на видно място в блога ти, алфата и омегата на твоя житейски девиз е омразата към майка ти - т.е. основата за твоето съществуване е именно майка ти и баща ти и няма как да бъде иначе, защото в природата не съществува друг, който да е по-загрижен за тебе.

Абсолютно политкоректен лизач на днешната много по-гнусна идеология.
цитирай
30. blog13 - Алооо, теб мога само да те ебЪ в ус...
12.09.2022 16:34
starforlife написа:
Алооо, теб мога само да те ебЪ в устата, понимаеш?


Сега нали разбираш, защо ти отказах да се срещаме където и да е (даже в кафенето) - истински страх питая към педерасите и не искам, не искам да се занимавам с такива като тебе.
цитирай
31. starforlife - А и, бански, още един ПС:
12.09.2022 16:42
Вие, комунагите-ЛИЦЕМЕРИ се сетихте не само за Хемингуей и Балзак когато лицемерно се пребоядисахте на свободни хора след Демокрацията!
Преди това, по времето на соца, никое подобно име не съм чул (а аз все пак съм живял достатъчно съзнателни години и тогава) от устата на който и да е чикиджи-комуняга!
На устата ви беше само името на Партията, че и чуждата, на СССР и имената на БКП, а и чуждите, на КПСС лидери.

Та вашата интелигентност и авторите и книжките които сте чели ги знаем.

ПС в ПС-а за Пишльо1,3см:
Пишльо, казах, че "дискусията" ни стои и за секунди с Гугъл се открива.
Та там си пише кой предизвиква за реална среща на татамито: ти не толкова пряко, но твърдейки, че си щял да ме натръшкаш, ако се срещнем там и съответно аз казвайки ти да го направим и дори казвайки как или бих ти поел разноските за идване до София тогава или аз мога да мина през което населено място кажеш.
Та пърденето през устата си ти е точно, а става и просто дрисня, фифи.
Колкото до успехът ми в училище и професията ми - отново назад в блога ми има снимки на част от дипломите ми (не на всички като документи за образование и квалификации, но определено има от основното, средното и двете висши) и там се вижда не дори само успехът ми, а и реалността ми като личност.
А ти? Име blog, презиме 13 и лик стилизиран образ на човече?
Хааааааааа ха ха ха ха

И:
Ще поNтя като за малоумник, какъвто определено явно си:
КЪМ ОТСЪСТВИЯТА ОТ П-ЩЕ ПРЕЗ УЧЕБНО (И НЕ САМО ЕСТЕСТВЕНО) ВРЕМЕ ПРИБАВИ 10 ДНИ ЗИМНА ВАКАНЦИЯ И ТИ МИ КАЖИ КОЛКО МЕСЕЦА ЛЯТНА, КОИТО НАПИСАХ, ЧЕ НА 90% ПРЕКАРВАХ ИЗВЪН П-ЩЕ!
Да го поNтвам ли пак, та да се набие най-после в тъпата ти кратуна или ще си направиш сметката отново, че само двете ваканции са почти половин година?
Иначе да: от 5-ти клас започнах да тренирам самбо и джудо (преди това лека атлетика и за другите видове състезания сме ходили не като трениращи, а просто като добрите спортисти на П-ще - такива бяха тогава годините и това беше по-хубаво от сега - аз на бялото черно не казвам - организираха се междуучилищни срещи, печелил съм в определени дисциплини и не казвам, че все първи места, и съм ходил извън П-ще на други такива спортни мероприятия и състезания, където също не съм казал, че съм печелил и то все от първите места) и съм приключил СПОРТНА "КАРИЕРА" в края на техникума, но продължих да си тренирам (вече и винг чун и други БПС) до края пък на първото висше, а след това вече фитнес (и до момента) колкото за поддържане на тонус.
ТЕЗИ НЕЩА ВЕЧЕ ТИ ГИ ПИСАХ ВЕДНЪЖ, ПРЕДНИЯ, ЗИМАТА, ТА Е ИДИОТСКО ДА ОТВРЪЩАМ НА ФРУСТРИРАЩОТО ТИ ЧЕСАНЕ НА ЕЗИКА, АМА ЕЙ НА - ПРАВЯ ГО!

И:
Абе какво си се хванал за тема, която вече съм ти я разнищил?
Я по-добре кажи възможно ли е муха да прелети над чаша с бира и да умре?
И това не като някакъв единичен случай, а като твърдение, че е така, защото бирата била вредна!
И това твърдение и то представяно не за единично, куриозно, а защитавано като постоянна реалност с детинско тръшкане не от дете в забавачката, а от химик!
И това твърдение и то представяно не за единично, куриозно, а защитавано като постоянна реалност с детинско тръшкане не от дете в забавачката и не от какъв да е химик, а от Доктор на Науката и човек, претендиращ за Интелект!
ТА ЕТО ТОВА ДАЙ ДА ПОНИЩИШ МАЛКО, М?
Ма'ани ме мен - аз съм селска пръчка - ха ха ха.

И:
Че какво лошо има да те еба в беззъбата уста? Ха ха ха ха
Ти така или иначе си свикнал да лапаш.
Всички комуняги сте свикнали.
Ха ха ха ха-йде у лево, смотяняк. Приключвам с теб.

StarForLife™ ·idc=5540838~idp=1834296~120922~117-318·
цитирай
32. blog13 - https://chitanka.info/text/8866-heminguej-i-syvestta
12.09.2022 18:42
starforlife написа:
Вие, комунагите-ЛИЦЕМЕРИ се сетихте не само за Хемингуей и Балзак когато лицемерно се пребоядисахте на свободни хора след Демокрацията!
Преди това, по времето на соца, никое подобно име не съм чул (а аз все пак съм живял достатъчно съзнателни години и тогава)


Е как ше чуеш, като не си ходил на училище баш във времето, кога средното образование беше почти задължително и кога за шест неизвинени намаляваха поведението, а за малко повече даже изключваха от училище. Балзак се учеше в училище задължително. А така също и Виктор Юго, Гьоте, Шекспир, Молиер, Сервантес.
Не само всичките тия западни писатели се ценяха и издаваха в България преди 89та. Всички стойностни писатели, дори и тия които имаха буржоазни уклони, каквито не се споделяше от комунистическата идеология се издаваха. Джек Лондон е такъв в една част от произведенията си. Конан Доил преобладаващо. И тогавашната критика в България не спестяваше това и коментираше, но държавните печатници, които бяха държавен монопол ги издаваха. Класически вероятно пример е именно Даниел Дефо и неговия Робинзон Крузо. Не си спомням, дали специално сме го учили в училище някъде в трети клас, но със сигурност ми беше в списъка за книги които трябва да прочета през ваканцията и аз го прочетох. Що се отнася до Хемингуей, значението му не само в любимата му Куба, но и в САЩ може да се види, от факта, че няколко от къщите на Хемингуей в САЩ са в американския регистър на историческите места.
Същевременно, през 1982 година, Дмитри Иванов пише ето тоя предговор на СТАРЕЦЪТ И МОРЕТО. Така че отношението на комунистите не само към Хемингуей е документирано достатъчно безапелационно, за да не може никой който има претенции, че е средно интелигентен и образован, да си позволява да изрича долнопробни клевети. А ако си е прост - е, тогава може.
цитирай
33. starforlife - ~ 32. blog13
12.09.2022 19:09
Говорех за разговорния език, в обществото, фифи. Иначе не оспорвам, че НЯКОИ и В ОГРАНИЧЕН ОБЕМ се учеха в училище и то избирателно и при ЧАСТ ОТ ТВОРЧЕСТВОТО ИМ - приемливото за РОБСКИЯ социализъм и идеи!
За това, че там не се чуваха от устите на комунягите-гъзоблизци такива имена.
И мога например да те залея с електронните копия на някогашната преса (вестници и списания), където да се види, че на 1-2 "промъкнали" се такива имена, се падат по 1000-2000 споменавания на Партията и партийните чикиджии.

Толкоз.
Просто ОБЕКТИВНАТА ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ!


Всъщност и един ПС по посока образование:
Абсолютен мит е, че по времето на соца България е имала добро ниво на образование!
Абсолютен мит!
Знам-знам. Знам как ще забалалайкаш и "статистики" дори ще назовеш. Но те няма да да релевантни!
Защото нещо някъде, особено като резултати по времето на социализма, където всичко се изкривяваше през призмата, че видиш ли е по-добрия строй от капитализма.(Петилетният план УЖ все пеизпълнен още на третата година, а в магазините НЯМА И НЯМА! Основни неща няма!) Но това са просто шитни!
Защото, ако България имаше добро образование по онова време, то това щеше да генерира не "умни" на хартия хора, а такива, които да правят какви ли не открития и да дават какво ли не на света!
Уви, това ни най-малко не е факт, а фактите показват, че 99% от прогресивните неща в света... Независимо в коя област... Са дело на Запада и капитализма!
Просто отново ОБЕКТИВНАТА ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ!

Ама вие, чикиджи-комунагите, си пърдете през устата де.

StarForLife™ ·idc=5540860~idp=1834296~120922~118-319·
цитирай
34. blog13 - https://chitanka.info/person/honore-de-balzac
12.09.2022 20:19
starforlife написа:
Говорех за разговорния език, в обществото, фифи. Иначе не оспорвам, че НЯКОИ и В ОГРАНИЧЕН ОБЕМ се учеха в училище и то избирателно и при ЧАСТ ОТ ТВОРЧЕСТВОТО ИМ - приемливото за РОБСКИЯ социализъм и идеи!
За това, че там не се чуваха от устите на комунягите-гъзоблизци такива имена.
И мога например да те залея с електронните копия на някогашната преса (вестници и списания),


Абе Фифи, КЛЕТНИЦИТЕ са две тугли четворки. ПАРИЖКАТА СВЕТА БОГОРОДИЦА - още една. И двете се учеха в училище. Става въпрос само за един автор.

Глей сега кво стаа тука бе, фифи - сичките произведения на Балзак дето вече са в Читанка, са издадени през соца. И нема ни едно, дето е издадено след това. А Читанка още не е довършила избраните съчинения на Балзак в десет тома. А още колко ли балзакови произведения от соцвремена на български има, дето читанката не ги е почнала?
цитирай
35. blog13 - https://chitanka.info/person/victor-hugo
12.09.2022 20:23
Виктор Юго - същата работа. Том шести (последен за изданието) е издаден 1990та.
цитирай
36. blog13 - https://chitanka.info/person/charles-dickens
12.09.2022 20:34
Чарлс Дикенс - петте тома ги имам хартиени, както и много други неща, дето сега си ги гледам и само ги търся в Читанката. Единствено КОЛЕДНА ПЕСЕН е след 89та. Един друг луксозен вариант на същата книга съм го продавал - 2004 година издание (щото имах книжарница та съм доста в час по тия въпроси). Не казвам че тия автори не са издавани донякъде и след 89та. Но доста слабо.
цитирай
37. blog13 - https://chitanka.info/person/william-shakespeare
12.09.2022 20:42
Шекспир - не гледай че повечето са издадени след 89та - всичко е поредно издание на това което е издадено преди 89та. Вкл. събраните съчинения, второ издание, превод на Валери Петров.
цитирай
38. blog13 - https://chitanka.info/person/stendhal
12.09.2022 20:49
Стендал - липсват им още три тома, последния от изданието (4) е даден за набор май 1983, подписана за печат юли 1983, излязла от печат август 1983, цена 4.69 - доста скъпа книга спрямо средно статическите книги от онова време.
цитирай
39. starforlife - АБЕ, ИДИОТ! АМА НЕ ПО ДОСТОЕВСКИ! ХАЙДЕ ТОЧНО НА МЕН ЗА КНИГИ И КНИГОИЗДАВАНЕ ДА НЕ БАЛАЛАЙКАШ, М?
12.09.2022 20:51
Защото просто Библиотеката ми (непрочетена цялата естествено, защото за такава са нужни поне 3 живота) е над 5 000 заглавия!
С думи, че да не се объркаш: ЛИЧНАТА МИ БИБЛИОТЕКА Е НАД ПЕТ ХИЛЯДИ ЗАГЛАВИЯ!

И мога да ти покажа например "Дон Кихот", който няма нищо общо КАТО ОБЕМ с анорексичните издания от соца.
Над ПЕТ ПЪТИ по-голяма е като обем книгата на Сервантес от това, което ИДЕЙНОУГОДНО е издавано по времето на соца!
НАД ПЕТ ПЪТИ!

Та отново ти казвам:
ХОДИ СЕ ШИБАЙ И НЕ СЕ ПЪНИ И ТО ТАМ, КЪДЕТО СИ ПАЛЕ ПРЕД МЕН.
АБСОЛЮТНО ПАЛЕ.
(Открил идиотът chitanka.info)

ГЛУПАКО, ДОРИ ТОВА РЕШЕНИЕ ДА ЦИТИРАТЕ ЛИНКОВЕТЕ В ЗАГЛАВИЕТО, ПОНЕЖЕ ТАМ РЕСТРИКЦИЯТА НА БЛОГА НЕ РАБОТИ - СЪМ ВИ ГО ДАЛ АЗ.
https://starforlife.blog.bg/technology/2015/10/05/just-hacking-ili-quot-edno-po-udobno-reshenie-na-problema-s-.1396918
На Приятелите си обаче съм дал и това как да могат да го правят и в тялото на коментарите си, показвам ти, при все, че вече е видно и отгоре от линка с решението тогава, с първия и последен твой напън:
https://chitanka.info/person/honore-de-balzac
https://chitanka.info/person/stendhal
И ВСИЧКИ НА КОИТО СЪМ ГО ПОДАРИЛ ТОВА В ТЯЛОТО КАК ДА ЦИТИРАТ ЛИНКОВЕ СА СЕ УБЕДИЛИ, ЧЕ Е ВЪПРОС НА .И.Н.Т.Е.Л.Е.К.Т. И ОТЗИВЧИВ УМ, А НЕ НА КОМПЮТЪРНОТО МИ ОБРАЗОВАНИЕ И УМЕНИЯ!
Понимаеш, тапире проЗ?

StarForLife™ ·idc=5540921~idp=1834296~120922~121-322·
цитирай
40. blog13 - И мога да ти покажа например ...
12.09.2022 20:58
starforlife написа:


И мога да ти покажа например "Дон Кихот", който няма нищо общо КАТО ОБЕМ с анорексичните издания от соца.
Над ПЕТ ПЪТИ по-голяма е като обем книгата на Сервантес от това, което ИДЕЙНОУГОДНО е издавано по времето на соца!
НАД ПЕТ ПЪТИ!



С кво сравняваш, бе свирчо - с ученическото издание ли? Кои от авторите и книгите, които до тука съм ти показал можеш да твърдиш, че са некоректно или некомпетентно цензурирани? Баш па Сервантес нема как да е бил цензуриран. Друг е въпросът, че Сервантес се е родил, малко след като България е паднала под турско робство (цели 20 години преди Шекспир) и за пет века, некой друг може да го е цензурирал, ама не е била БКП.
цитирай
41. starforlife - ~
12.09.2022 21:01
blog13 написа:
С кво сравняваш, бе свирчо - с ученическото издание ли? Кои от авторите и книгите, които до тука съм ти показал можеш да твърдиш, че са некоректно или некомпетентно цензурирани? Баш па Сервантес нема как да е бил цензуриран. Друг е въпросът, че Сервантес се е родил, малко след като България е паднала под турско робство (цели 20 години преди Шекспир) и за пет века, некой друг може да го е цензурирал, ама не е била БКП.

Ами, ДОДУКО мек и клюмнал, ПОКАЖИ най-доброто си книжно издание от времето на соца на "Дон Кихот" и да го сравним с моето!
ЗАЛАГАМЕ БИБЛИОТЕКИТЕ СИ, КОЛКОТО И ТВОЯТА СИГУРНО ДА Е НА 1/10-та ОТ МОЯТА!
Ако твоето издание е по-пълно - ПОДАРЯВАМ ТИ МОЯТА БИБЛИОТЕКА, КОЯТО ПОВТАРЯМ, ЧЕ Е НАД 5000 ЗАГЛАВИЯ!
Ако моето е по-пълно - ти ми подаряваш ПОЛОВИНАТА от твоята Библиотека.

Та да потанцуваме РЕАЛНО, смотльо, м?
Имаш час, след това летя и ще мога да откликна точно на това след края на януари - да не стане утре да се съгласиш и да твърдиш, че съм се покрил!
Нещастник!


ПС:
Запетайката се пише преди "свирчо", НЕГРАМОТНИКО! А не както си я поставил!
За други твои купища неграмотности при БЕЛ няма да отварям дума, а току що отворих, защото ти поде тази тема, за Книгата и съответно Културата по отношение на БЕЛ.
Но пък само в последния ти напън:
- "с кво"
- "до тука"
- "Баш па"
- "некой друг"
Бааси и идиотА! Ама казах, не по Достоевски.

StarForLife™ ·idc=5540932~idp=1834296~120922~122-323·
цитирай
42. blog13 - Библиотеката ми (непрочетена ц...
12.09.2022 21:12
starforlife написа:
Библиотеката ми (непрочетена цялата естествено, защото за такава са нужни поне 3 живота) е над 5 000 заглавия!
С думи, че да не се объркаш: ЛИЧНАТА МИ БИБЛИОТЕКА Е НАД ПЕТ ХИЛЯДИ ЗАГЛАВИЯ!

Защото просто


Не говориш за хартиени издания, т.е. за такива които си купувал през соца, нали? Т.е. не говориш че по времето, когато си бил толкова гладен, та си си купил хладилник и си си го сложил в стаята, за да си пазиш най-ценното си мислил и за книги?

Т.е. личната ти библиотека в електронен вариант - може. Мойта дето е електронна е от над десетхиялди заглавия. Няма и аз да я прочета, но не ми пречат, след като лично съм си събирал неща, които ми се виждат ценни.
цитирай
43. starforlife - ~
12.09.2022 21:14
blog13 написа:
Не говориш за хартиени издания, т.е. за такива които си купувал през соца, нали? Т.е. не говориш че по времето, когато си бил толкова гладен, та си си купил хладилник и си си го сложил в стаята, за да си пазиш най-ценното си мислил и за книги?

Т.е. личната ти библиотека в електронен вариант - може. Мойта дето е електронна е от над десетхиялди заглавия. Няма и аз да я прочета, но не ми пречат, след като лично съм си събирал неща, които ми се виждат ценни.

АБЕ, ДУДУК, ПОВЕЧЕ ОТ ЯСНО СЪМ НАПИСАЛ, ЧЕ ВИЗИРАМ РЕАЛНАТА МИ КНИЖНА БИБЛИОТЕКА!
БИБЛИОТЕКА ОТ КНИГИ НА ХАРТИЯ!

- И не, няма книга, която де не е купувана от мен и членове на Семейството ми, родителите ги изключвам, защото отдавна съм решил от тях и "стотинка" да не вземам, още като ученик.
Плюс подарени естествено.

- И да, относително малко книги съм купил през соца (но повтарям, че купуваните от родителите ми си стоят в бащинията ми) по разбираеми причини, но като студент (а и след това) съм наваксал и съм накупил и доста от това време.

- И да, около 1/3-та от книгите ми са от времето на соца, останалите са от Новото време.

- И не, ни най-малко не може да се твърди, че не съм чел като малък. Определено четях и то много.
Ама много!

- И не, не съм имал проблеми като ученик да си купувам и книги, защото на базата на Можене си изкарвах пари още от 7-ми клас, а от 1-ви курс на техникума 1 лев не съм взел от родителите си, та дори почти от тогава съм им плащал сметките, та и до ден днешен вече само на баща ми - майка ми, нюхал си, почина!



- И ДА, НА ТВОЕТО ПОСЛЕДВАЛО "ПОКАЖИ" - АМИ ИМАМ ПОНЕ 30 ПОСТИНГА НАЗАД ПЪЛНИ С КАКВИ ЛИ НЕ ЗАГЛАВИЯ БРЕ, ФИФИ!
ПОНЕ 30 ПОСТИНГА, С НАД 200 СНИМАНИ МОИ ЕКЗЕМПЛЯРИ НА КНИГИ В ТЯХ!
ОСОБЕНО ПОКАЗАТЕЛНО Е БИЛО КОГАТО СЕ ЗАГОВОРИ ЗА ДАДЕНА КНИГА ТУК, В БЛОГА, И АЗ Я ПОКАЖА НА МОМЕНТА, В РЕАЛНО ВРЕМЕ!

Та пипай си мекото червейче и не се опитвай да си го мериш и в това направление с мен.
Просто повтарям:
- АКО ТИ ПОКАЖЕШ ПО-ПЪЛНО ИЗДАНИЕ НА "ДОН КИХОТ" ОТ ВРЕМЕТО НА СОЦА ОТ МОЕТО ОТ НОВОТО ВРЕМЕ - ПОДАРЯВАМ ТИ ЦЯЛАТА СИ БИБЛИОТЕКА, КОЯТО Е НАД ПЕТ ХИЛЯДИ КНИЖНИ КНИГИ - ха ха ха ха - КАТО ЗАГЛАВИЯ, УНИКАЛНИ, НЕПОВТАРЯЕМИ!
В противен случай ти ми подаряваш половината от твоята КНИЖНА, РЕАЛНА Библиотека. Само половината. Ако ще и 100 заглавия да са, които със сигурност ще имам - ха ха ха.

- И да, говорил съм дори в постинги чрез заглавията на Книги, льольо.
- И да, коментарни реплики съм правил дори чрез заглавията на Книги, льольо.
Ето ти само 2 примера:

https://starforlife.blog.bg/lichni-dnevnici/2018/12/12/kogato-bibliotekata-na-quot-bila-ohranitelia-quot-zagovori-k.1638363

https://starforlife.blog.bg/lichni-dnevnici/2018/12/13/kogato-bibliotekata-na-quot-bila-ohranitelia-quot-zagovori-b.1638503

Жалък смешник!

StarForLife™ ·idc=5540938~idp=1834296~120922~123-324·
цитирай
44. blog13 - Ами, ДОДУКО мек и клюмнал, ПОКАЖИ ...
12.09.2022 21:17
starforlife написа:
Ами, ДОДУКО мек и клюмнал, ПОКАЖИ най-доброто си книжно издание от времето на соца на "Дон Кихот" и да го сравним с моето!


Пълната книгата ДОН КИХОТ я нямам в книжен вариант - нито преди нито след 89та. Когато съм я учил, съм учил само ученическия съкратен вариант. Така както и Илиада. Пълното издание мисля че съм го виждал в библиотеката, но не съм го взимал никога да го чета - нали и без друго вече си се сетил, че човек не може да прочете всичко?

Така че ако имаш желание да разследваш точно тая книга, отиваш в библиотекта и търсиш.
цитирай
45. blog13 - АБЕ, ДУДУК, ПОВЕЧЕ ОТ ЯСНО СЪМ ...
12.09.2022 21:23
starforlife написа:

АБЕ, ДУДУК, ПОВЕЧЕ ОТ ЯСНО СЪМ НАПИСАЛ, ЧЕ ВИЗИРАМ РЕАНЛНАТА МИ КНИЖНА БИБЛИОТЕКА!
БИБЛИОТЕКА ОТ КНИГИ НА ХАРТИЯ!

И не, няма книга, която де не е купувана от мен и членове на Семейството ми, родители ги изключвам, защото отдавна съм решил от тях и "стотинка" да не вземам, още като ученик.


Става все по-весело покрай тебе. Значи, си купи хладилника сам, и след като се нахрани, започна да зареждаш книги. И то през соца - тая ужасна мизерия. И зареди толкова много, при това сам - браво!
А защо в такъв случай, не знаеш, че през соца, комунистите уважаваха всичките стойностни западни писатели, които бяха наравно заедно със българските, съветските, чешките, полските и т.н.?
Кви са тия глупости, дето ти се изплъзват от клавиатурата в такова гулемо количество?
цитирай
46. blog13 - Запетайката се пише преди "...
12.09.2022 21:32
starforlife написа:
Запетайката се пише преди "свирчо", НЕГРАМОТНИКО!


Ше го имам предвид. Особено, от гледна точка на факта, че не си имал време да ходиш на училище като малък.
цитирай
47. starforlife - ~ 46. blog13
12.09.2022 21:51
blog13 написа:
Ше го имам предвид. Особено, от гледна точка на факта, че не си имал време да ходиш на училище като малък.

Аха, няма приемане на облога за "Дон Кихот".
Е... Аз изчезвам, но обещавам да наминавам и ви ебЪ в пръшливите гъзове и от Калифорния.

На изпроводяк, неграмотнико: В случая преди "от гледна точка" запетайката е НЕГРАМОТНО поставена и не трябва да я има.
Та пък колко аз да не съм ходил на училище когато това се учеше, м?

Докукане, кухар! Ха ха ха ха

ПС:
Друга ОБЕКТИВНА ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ... По повод балалайкането ти как комунягите уважавали западните писатели... Е, че за да купиш заглавие от качествена западна книга по времето на соца - ТЕ ЗАДЪЛЖАВАХА ДА КУПИШ ПОНЕ ЕДНО ТАКОВА НА НЯКОЙ ИДИОТ-КОМУНЯГА, ВКЛЮЧИТЕЛНО И БАЙ ТИ ТОШО!
Или ще отречеш, ЛИЦЕМЕРНИ ДОДУКО?
ЩЕ ОТРЕЧЕШ ЛИ, ЧЕ АБСОЛЮТНА ПРАКТИКА БЕШЕ ДА НЕ ТИ ПРОДАДАТ САМО ЖЕЛАНАТА ОТ ТЕБ КНИГА И ТО КОГАТО СА ПУСНАЛИ КАЧЕСТВЕНИ, ТА ХОРАТА ЩЕ СЕ ИЗБИЯТ НА ОПАШКИ ПО КНИЖАРНИЦИТЕ, А ДА СИ ЗАДЪЛЖЕН ДА КУПИШ И НЯКОЯ КОМУНЯШКА БОЗА ВКИСНАЛА?!
И това говоря по книжарниците, остави факта, че в училище ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ни караха да купуваме въпросните комуняшки помии!
Нищо лично - просто ОБЕКТИВНА ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ!

StarForLife™ ·idc=5540949~idp=1834296~120922~124-325·
цитирай
48. blog13 - Лайнянчо - 1
13.09.2022 09:36
starforlife написа:
blog13 написа:
Ше го имам предвид. Особено, от гледна точка на факта, че не си имал време да ходиш на училище като малък.

Аха, няма приемане на облога за "Дон Кихот".


Толко си тъп, че ме провокираш да ти правя подробен анализ. Като първо на басове не се ловя от много години. Отказаха ме такива, които не си плащат когато ги загубят. И се получи така, че когато аз загубя си плащам, а когато другите губят не си плащат. Не те знам ти къв си, а това вече е основание, да не приема да се ловя на бас с тебе.
Второ. да приема да се хвана на бас с тебе за какво? За нещо което не съм твърдял. Ти си го твърдиш , ти си опонираш. Значи сте двама - ми хванете се на бас и вижте там, кой ще спечели!

Сега да ти обяснявам, че ако случайно наистина пълното издание на Дон Кохот през соца е по-непълно от това след соца, това нищо не значи. Защото като първо преводачите след соца са много зле интелектуално и граматически (и това е такъв железен факт, че не се нуждаеше даже от поменаване). Второ, може да има умишлена спекулация и умишлено преиначаване и добавяне на празнословни приумици на редактори или преводачи. Което е и с цел политически спекулации и пазарни реклами (а рекламите са едни постоянни и безмерни вече лъжи - през соца нямаше чак такива лъжи).

Така че, ако ще се ловиме на бас, трябва да питаме, кое издание е по-автентично спрямо това което е написал Сервантес. Комунистите бяха много по-коректни по манталитет от днешните късни антикомунисти (несъстояли се антикапиталисти, понеже комунизмът/социализмът свърши).
За да направиме ние обаче такъв анализ, трябва да сме истински специалисти, да поработиме доста по няколко оригинала на испански, а освен това, ще трябва да сме и организиарн екип.


цитирай
49. blog13 - Лайнянчо -2
13.09.2022 09:42
Така че това което предлагаш в тоя вид е неприемлива спекулация. А това което би трябвало за да е качествена проверка, представлява упражнението "бегом до хоризонта и обратно".
През цялото това време е съвсем сигурно, че ти си некоректен и гнил отвътре изцяло и безвъзвратно. Ти си тоя който си поставил като мото на твоя блог омразата към майка си. Довел си я до някакъв идеологически твой житейски фундамент. Това е съвсем резонно с днешната отвратителна идеология - Сорос например направи паметник на пионерчето Павлик Морозов, който предал всичките си роднини и приятели, започвайки от баща си.

Очевидно е също така, че днешните лъжи са много по-големи по абсолютно всички въпроси от комунистическите. Опита ти да ми предлагаш подобни басове е също така показателен - неприемливи са такива предложения и само доказват твоята гнилота в момента когато ги направиш.

А темата - защо опитваш да игнорираш това което се случва в настоящето, тук и сега и ни пращаш през соца? Нали соца е ясен - тоталитарна система. А днешната система нали не е тоталитарна? Що изглежда че е по-тоталитарна и от соца?
цитирай
50. blog13 - 3.
13.09.2022 09:57
starforlife написа:

Друга ОБЕКТИВНА ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ... По повод балалайкането ти как комунягите уважавали западните писатели... Е, че за да купиш заглавие от качествена западна книга по времето на соца - ТЕ ЗАДЪЛЖАВАХА ДА КУПИШ ПОНЕ ЕДНО ТАКОВА НА НЯКОЙ ИДИОТ-КОМУНЯГА, ВКЛЮЧИТЕЛНО И БАЙ ТИ ТОШО!
[quote]Или ще отречеш, ЛИЦЕМЕРНИ ДОДУКО?
ЩЕ ОТРЕЧЕШ ЛИ, ЧЕ АБСОЛЮТНА ПРАКТИКА БЕШЕ ДА НЕ ТИ ПРОДАДАТ САМО ЖЕЛАНАТА ОТ ТЕБ КНИГА И ТО КОГАТО СА ПУСНАЛИ КАЧЕСТВЕНИ, ТА ХОРАТА ЩЕ СЕ ИЗБИЯТ НА ОПАШКИ ПО КНИЖАРНИЦИТЕ, А ДА СИ ЗАДЪЛЖЕН ДА КУПИШ И НЯКОЯ КОМУНЯШКА БОЗА ВКИСНАЛА?!
И това говоря по книжарниците, остави факта, че в училище ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ни караха да купуваме въпросните комуняшки помии!


Тва последното не знам да е било. От училище нямам спомен да са ни карали задължително да купуваме идеологически книги. НО може да съм забравил някой дребен детайл. Може при тебе да е било малко по-различно отколкото при мене.
И какво ако си се оарчил да си купиш изключително качествени книги с идеологии, т.е. бози (което е спорно, щото днес тия иделогии, примерно на Тато или Брежнев са ценни свидетелства за онова време). Книгите за които говориш бяха обикновено с твърди корици, шити и лепени с качествена хартия. НА ИЗКЛЮЧИТЕЛНО НИСКИ ЦЕНИ, ТАКА ЧЕ НЯМА КАК ДА СИ СЕ ОАРЧИЛ.

А през целия тоя период, учебниците в училище бяха безплатни. На много места, особено в спротните училища, храната и спането беше безплатно. Спротните лагери бяха безплатни не само за спортните училища а и за всички останали. Ходенето на състезания беше безплатно.

А пък книгите през соца бяха изключително евтини. Това на което ти викаш "качествени книги" имайки предвид само западни автори, въпреки че имаше и много руски, бяха също така качествени книги шити лепени с твърди корици на ниски цени.


цитирай
51. blog13 - 4
13.09.2022 10:19
Въпросните комбинации на търсени заглавия с идеологически се правеше редко. Допълнително пробутваните идеологии, както ти казах си бяха почти подарък. По-голям проблем беше да се доредиш до въпросните търсени заглавия - такива като ТРИМАТА МУСКЕТАРИ - ДВАДЕСЕТ ГОДИНИ ПО-КЪСНО

Но какво означава това, че е имало опашки за някои заглавия, при положение, че ако погледнеш тиража на въпросните заглавия ще се впечатлиш максимално. Такива тиражи на едно само заглавие на днешно време няма (т.е. имам предвид времето от 95та, до 2005та година, когато все още електронните издания не бяха убили хартията).

Можеш да си погледнеш заглавията в огромната библиотека и да направиш сравнението и сам.

Именно поради това, през соца, библиотеките на хората набъбваха бързо. И именно поради това, след 89та на площад Славейков, както и по подлези и надлези се продаваха качествени книги издадени през соца втора употреба на изключително ниски цени. По принцип това е антикварна литература, която би трябвало да е няколко пъти по скъпа (ако приемем, че паричната единица е останала неизменна като платино-иридиевите еталони за тежест, които видял Хемингуей). Т.напр. 81ва година в антикварната книжарница в Плевен, КРАЛИЦА МАРГО беше изложена на витрината и струваше 20 лева. Шест години по-късно ГРАФ МОНТЕ КРИСТО том 1, струваше 5.04лв. Аз не си я купих (Кралица Марго), въпреки че от дома на книгата в Плевен си купувах средно по две или три книги месечно. Преобладаващо за природа, животни, пътешествия. Мога да ти дам пример също така, че в руската книжарница на ДОМ НА КНИГАТА имаше още по-евтини и още по-качествени книги. Два примера: АФРИКА ЕНЦИКЛОПЕДИЧЕН СПРАВОЧНИК - 14 рубли, т.е. под 10 лева - книгата е подобна на том от Кратка Българска Енциклопедия; АКВАРИУМНИЕ РАСТЕНИЯ, В.С.ЖДАНОВ - 1.8 рубли (малко над лев) - твърди корици, шита има и много черно-бели излюстрации - не е мръднала, въпреки че съм я чел и преглеждал стотици пъти.


цитирай
52. blog13 - 5
13.09.2022 10:34
В заключение ще кажа, че тия тъпотии дето ги ръсиш, дето качествените книги (които неизменно в кратуните на такива като тебе са западни автори) били рядкост и се продавали все с комунистически идеологии са като тъпотиите дето хората през соца трябвало да чакат с години за апартамент. Т.е. - абе има нещо такова, но реалността е обратната на това което опитваш да изкараш. Т.е. днес, над 90% от българите живеят в жилища, посторени през соца. А книгите в библиотеките на хората са преобладаващо от времето на соца.

Да, и когато сме си строили къщата строителните материали се е случвало често да свършват и е трябвало да чакаме. Ама какво е било общото потребление на строителни материали през тоя период? Май е било колосално. И тука става въпрос за несъгласуваност на доставките и потреблението. И фактите са железни. И могат да се наблюдават по време на разходка във всеки български град (с изключение и само донякъде София и особено малките курорти по черноморието).

Между другото, сега се сещам, че май избрани и събрани съчинения се купуваха и с абонамент в книжарниците - такива на Дикенс, Стендал, Зола. Освен това, имам съвсем сигурни спомени, че два тома ГАРГАНТЮА И ПАНТАГРЮЕЛ на Рабле, както и ДНЕВНИК НА ЧУМАВАТА ГОДИНА, МОЛ ФЛАНДЪРС на Даниел Дефо, си стояха съвсем спокойно на рафта в книжарницата, която беше почти празна и аз си ги купих най-спокойно. Имаше и доста други подобни книги, и редовно даже ги имаше.
цитирай
53. blog13 - И ептем в заключение, мога да ти дам ...
13.09.2022 11:04
И ептем в заключение, мога да ти дам информация, как се развиваше пазарът на книги след 1990та година. Зер първата частна книжарница в Северозападна България е моя (на баща ми и майка ми). В края на 90те и началото на 91ва, сме карали по цяла лека кола или дори бус, пълен с само с едно или две заглавия. Такива като МЪРТВИТЕ СИБИРСКИ ПОЛЕТА, ВЕЧНАТА АМБЪР, РОКАМБОЛ. Впоследствие бройката от едно заглавие, колкото и бестселърско да е намаля, постепенно започнахме да караме само единични бройки с поръчка. Междувременно основна част от търговията стана тая с учебници (където е такава смрад, че нема смисъл да се рови). Накрая търговията с книги от хартия реално умря. Причината, освен в компютрите, може да се търси във факта, че хората са си натрупали книги в личните библиотеки именно и най-вече по време на соца.
И друга една причина е фактът, че книгите станаха прекалено скъпи. Това е и във връзка с появата на ДДС за книгите.

За любознателния изследовател (какъвто ти не си), ще е интересен въпроса, как така през комунизма хората се редяха на опашки за книги, а в демокрацията (английската монархия), първо взеха да ги продават на безценица? Някой ще каже - мизерията дойде. Аз обаче видях вече многократно, как някои (вероятно наследници) си изхвърлят цялата библиотека на цели купчини. Хартиените книги явно не са ценност за днешното поколение. Но май и електронните не са ценност. Което е резултат не от управлението на комунистите. Истинските унищожители на книгите са тия които смениха чипа на българина.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5755408
Постинги: 2808
Коментари: 25797
Гласове: 34178
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031