Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.09.2022 07:01 - © Девети септември е!
Автор: kvg55 Категория: Политика   
Прочетен: 4645 Коментари: 28 Гласове:
10

Последна промяна: 09.09.2022 07:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
09.09.2022г.

image
     Във връзка с националния празник на страната Девети септември, посланикът на КНДР в Руската федерация негово превъзходителство Шин Хонг Чол
image
дал интервю пред ТАСС.
"За да се установи мир на Корейския полуостров, на първо място, САЩ трябва да изтеглят агресивните войски и военна техника, разположени в Южна Корея", казал той. "Докато американските войски са базирани в Южна Корея, основната причина за периодичното влошаване на ситуацията на Корейския полуостров в никакъв случай няма да бъде премахната".
"Настоящата ситуация потвърждава, че само реална сила, а не думи, е в състояние да осигури мир и сигурност на Корейския полуостров", казал дипломатът. Според него е жизненоважно КНДР да засили силите, които надеждно ще сдържат външната заплаха. "Вече ясно заявихме, че ще се отнасяме към САЩ въз основа на принципа на "сила за сила, добро за добро", подчертал посланикът.
"Ние също така ще засилим сътрудничеството между КНДР и Руската федерация, за да се изправим срещу САЩ, който е обща заплаха, и непрекъснато да укрепваме и развиваме на по–високо ниво стратегическите и традиционни отношения на приятелство между двете ни страни в съответствие с изискванията на новия век", казал той.
"Ние ще дадем по–мощен тласък за по–нататъшно укрепване на силите за абсолютно възпиране, за да се противодейства на нарастващата военна заплаха от Съединените щати всеки ден. Тоест, укрепване на отбранителния капацитет на държавата и способността за нанасяне на мощен превантивен удар", добавил дипломатът.
"Действията на САЩ, които упорито налагаха агресивни военни учения в такъв остър момент, когато фокусът на международното внимание е съсредоточен върху развитието на ситуацията на Корейския полуостров, показват, че те са подбудителят, разрушавайки мира и сигурността на региона и "ангажираността към дипломацията" и "диалога без предварителни условия", за които настоящата администрация на САЩ се заяжда, са просто лицемерие", отбелязал дипломатът.
"Поради военната лудост на САЩ и Южна Корея, военното напрежение се разраства всеки март и август и опасността от конфликт на Корейския полуостров и заобикалящата го територия", каза посланикът. Той също така очаква от Вашингтон нови враждебни действия срещу страните от Азиатско-тихоокеанския регион (АТР), включително Русия. "Съдейки по настоящата склонност на САЩ, струва ми се, че те ще провеждат по-открито военни враждебни действия срещу държавите от Азиатско–тихоокеанския регион, включително Русия", завършил дипломатът.
Сега в отношенията между Руската федерация и Корейската народно–демократична република възникнаха нови възможности. Северна Корея подкрепи Специалната военна операция на Руската федерация в Украйна и подчерта, че основната причина за украинската криза се крие в "самоуправството и произвола на Съединените щати". В коментара на министерството на външните работи на КНДР, цитиран от NDTV още се казва :
"Минаха дните, когато Съединените щати властваха безразделно … Коренната причина за украинската криза се крие също и в произвола и самоуправството на Съединените щати".
Но отношенията между двете страни не се изчерпват само с политическа подкрепа.
Заедно с Пекин Русия е един от малкото международни приятели на Северна Корея. И в миналото Москва многократно е идвала на помощ на Пхенян, се казва в коментара на МВнР.
image

Руско–транскорейския коридор 

КНДР (след Южна Осетия през 2014 година, Русия, Абхазия и Сирия през 2022 година) призна независимостта на ДНР и ЛНР. Киевският режим незабавно обяви скъсването на дипломатическите отношения със Северна Корея. И тогава в Telegram се появи шега, че КНДР ще обяви война на Украйна преди Руската федерация.
Специалните сили на КНДР наброяват около 200 000 души
image
И прехвърлянето на 25% от това число, 50 хиляди души, на фронта Русия–НАТО в Украйна е напълно изпълнима задача, това вече се обсъжда между двете страни. И двете страни имат общ враг – САЩ и сателитите им.

Шансовете да се постигне споразумение за участието на севернокорейските военни във военните операции в Украйна са много големи. В замяна Руската федерация може да предложи блокиране в Съвета за сигурност на ООН на западни резолюции, насочени срещу КНДР, както и доставки на храни.
Несъмнено руският успех в украинското направление ще доведе до подобряване на цялата международна обстановка, включително на Корейския полуостров, и загубата от страна на колективния Запад на значителна част от своето влияние, което е изгодно както за Русия, така и за Северна Корея.
Това във военното сътрудничество. След това следва мирното сътрудничество.
Донецк и Пхенян се договориха работници от КНДР да участват във възстановяването на Донбас. КНДР получава възможността да заобикаля санкциите, да обновява фабрики и да печели валута, а ДНР придобива високопроизводителна и суперквалифицирана работна сила.
image

Севернокорейския влак Пхенян–Москва–Пхенян, 2021 година 

Ръководителят на Донецката народна република Денис Пушилин заяви, че работници от КНДР ще посетят ДНР в близко бъдеще. Както отбеляза политикът, представители на региона обсъждат пътуването на работниците със севернокорейските власти.
"Това е взаимноизгодно, като се има предвид грандиозното строителство, което сега разгърнахме, и то тепърва ще набира скорост, директно ще имаме нужда от строители", подчертал ръководителят на републиката, предава "Соловьов на живо".
image

Руския влак Москва–Пхенян–Москва, 2021 година 

Руският посланик в Корейската народнодемократична република Александър Мацегора заяви в интервю за "Свободная преса", че висококвалифицираните и трудолюбиви работници от Северна Корея ще могат успешно да решат проблемите, свързани с възстановяването на гражданската и индустриалната инфраструктура на ДНР. Той добави още, че те са готови да работят "в най–трудните условия" 
image

Съдейки по факта, че руското министерство на външните работи разреши на посланика да даде интервюта по тази необичайна тема, преговорите между страните продължават и положителното решение е напълно възможно. Привличането на допълнителна работна ръка в освободените територии е в съответствие с взаимния интерес на КНДР и ДНР. Тук ще има критичен недостиг на работници и участието на дисциплинирани и трудолюбиви корейски работници ще бъде безценен принос. За КНДР това ще бъде още един канал за разширяване на сътрудничеството с Русия чрез ДНР. Съвсем очевидно е обаче, че зад икономическите аргументи в полза на идването на севернокорейците може да стоят и други изчисления.
За Донецката народна република корейските отряди могат да станат първите международни бригади, които ще дадат пример на доброволците от други азиатски страни и това ще работи за международното признание на ДНР. С творчески подход към това явление е възможно да се създават международни политически проекти.
Така, така. Както съм писал, Евроколхозът с това си поведение няма да бъде допуснат във възстановяването на Незалежната. Е, ако се поправи … , може да му отпуснат квотичка.

https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/12109215
https://regnum.ru/news/polit/3648502.html
https://www.pravda.ru/world/1736771-dnr_kndr/
https://www.fondsk.ru/news/2022/08/23/o-severokorejskih-rabochih-v-dnr-i-mirno-rabotajuschih-traktorah-57016.html
https://www.youtube.com/watch?v=14_yH57qjlM





Тагове:   москва,   вашингтон,   МВнР,   ООН,   сътрудничество,   Южна Корея,   сащ,   Северна Корея,   Русия,   КНДР,   Пхенян,   крим,   ТАСС,   Съединени щати,   Донбас,   9 септември,   Руска федерация,   Съвета за сигурност на ООН,   Донецката народна република,   Telegram,   Корейския полуостров,   Специалната военна операция на Руската федерация в Украйна,   ДНР и ЛНР,   Свободная преса,   посланикът на КНДР в Руската федерация негово превъзходителство Шин Хонг Чол,   КНДР и Руската федерация,   САЩ и Южна Корея,   Азиатско-тихоокеанския регион АТР,   Азиатско–тихоокеанския регион АТР,   Руската федерация и Корейската народно–демократична република,   NDTV,   Пекин Русия,   Руско–транскорейския коридор,   КНДР след Южна Осетия през 2014 година,   Абхазия и Сирия през 2022 година,   Русия–НАТО в Украйна,   Донецк и Пхенян,   Донбас КНДР,   Донецката народна република Денис Пушилин,   Руският посланик в Корейската народнодемократична република Александър Мацегора,   Соловьов на живо,   гражданската и индустриалната инфраструктура на ДНР,   КНДР и ДНР,   Русия чрез ДНР,


Гласувай:
10


Вълнообразно


1. 1997 - Ами, честит празник.
09.09.2022 07:17
!
цитирай
2. kvg55 - До 1. 1997
09.09.2022 07:34
Честит да ни е!
цитирай
3. nedovolen - С корейския девети септември добре ...
09.09.2022 09:57
С корейския девети септември добре става, а с нашия какво стана. Десети ноември го глътна.
:)))
цитирай
4. iw69 - С. корейците
09.09.2022 10:29
са железни.
цитирай
5. starforlife - След като по-рано днес ти показах ОТНОВО и ОЩЕ, че да се пудриш спрямо мен за П-ще е смешно и жалко, хайде и тук да те "уважа" - ха ха ха ха.
09.09.2022 10:37
Бански, много е смешно и жалко не само на днешния ден да пишеш за "величието" на кенефа Северна Корея, а не за вашето бившо и невъзвратимо "величие", а и да се поздравявате с някои пенсии.
~ Колкото и да скимтите пенсиите на доизживяване,
младите хора в България ще празнуват на Свети Валентин, привнесен не от американците в България, а от самите млади хора на България!
~ Колкото и да скимтите пенсиите на доизживяване,
младите хора в България ще празнуват на Коледа , привнесен не от американците в България, а от самите млади хора на България!
~ Колкото и да скимтите пенсиите на доизживяване,
младите хора в България ще празнуват на Хелуин, привнесен не от американците в България, а от самите млади хора на България!
~ Колкото и да скимтите пенсиите на доизживяване,
младите хора в България ще празнуват на десетки други празници, които не са им наложени на сила от комуняшки смотаняци, а самите млади хора ги харесват като замисъл и приемат като дни за празнуване.

Защото празнуване означава ВЕСЕЛИЕ и НАСТРОЕНИЕ, а не дрънкане на оръжие по манифестации на фрустрацията!

Та така - ха, Ха, ХА.
StarForLife™ ·idc=5540126~idp=1834035~090922~067-268·
цитирай
6. missana - 9–-ти септември, поне за мен, е мрачен ден в родната история.
09.09.2022 10:43
След тази дата интелектуалният елит на нацията бе буквално изтребен и настъпи пълно опростачване. С една дума СССР подари на родните колхозници и совхозници властта. Това ми припомня знаменитата мисъл на Шопенхауер: Масите са като нулите - не могат да станат число, ако пред тях не застане критически мислещата единица.
По въпроса за присъствието на сили на САЩ във всякакви точки на планетата съм съгласен, че там не им е мястото. Големият бял баща Тръмп искаше да оттегли тези войски, но фалшифицираха изборите, за да не се случи това. А то беше единственото правилно решение.
цитирай
7. elenkokoschkov - След корейците ще тръгнат и китайците, и виетнамците!
09.09.2022 10:45
:))!!
цитирай
8. starforlife - ПС:
09.09.2022 10:48
Севернокорейците били железни!
Къде бре, iw69? В железните канчета с "30 грама" дневна дажба ориз ли?

ПС в ПС-а за бански:
Бански, да ти покажа ли "дискусията" под постинг на куку от агитката ви именно за Северна Корея от времето непосредствено преди да взема решение да извадя СПРЯМО ВАС език, който да ви връща поне вербално рестото за злините, причинени от вас и такива като вас?
За да видиш как напълно нормално, културно, търпеливо и методично ви правя за смях с обективната действителност в коментарите под постинга, а вие (включително и плюнчещия се за ниво Венци) сте тези, които понеже не можете да защитите ама никак глупостта си - сеете обиди и други подобни.
А аз въпреки това продължавам НОРМАЛНО и КУЛТУРНО да се "гавря" с вас с НЕОСПОРИМИ ФАКТИ от ОБЕКТИВНАТА ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ!
Постингът е на Пръцко. Ха открийте го де. Аз ЗНАМ и МОГА да накарам Гугъл да го направи за секунди, а вие си оставате с некадъритета отколе.


ПС в ПС-а и за Мисана:
ИМЕННО!
Това ли да празнуваме на 9-ти септември?!
С това ли да се поздравяваме?!
Че Интелигенцията на България е изтребена или затворена по лагери, за да се даде РАЗГРАБЕНОТО СЪГРАДЕНО С ТРУД ОТ ТЯХ на некадърни идиот-комунисти, които да доведат държавата ни до просешка тояга само за няма и половин век?!
Граденото с векове - да бъде съсипано само за половин век!
Пфу - плюя и пикая на сурите на останалите все още живи такива, а не да ги уважавам за белите им коси, под които не дори и бръмбари, а гъгрици!

StarForLife™ ·idc=5540129~idp=1834035~090922~068-269·
цитирай
9. 1997 - Поне в твоите области, наука и поезия
09.09.2022 11:49
missana написа:
След тази дата интелектуалният елит на нацията бе буквално изтребен и настъпи пълно опростачване. С една дума СССР подари на родните колхозници и совхозници властта.

Кажи имена на поети и учени, изтребени след нашия Девети. Ако не можеш да изредиш поне по 3, моля не споменавай клишето"буквално изтребен"
цитирай
10. starforlife - ~
09.09.2022 12:53
1997 написа:
missana написа:
След тази дата интелектуалният елит на нацията бе буквално изтребен и настъпи пълно опростачване. С една дума СССР подари на родните колхозници и совхозници властта.

Кажи имена на поети и учени, изтребени след нашия Девети. Ако не можеш да изредиш поне ПО 3, моля не споменавай клишето"буквално изтребен"

Искаш само три, ОК, назовавам ти само три:
проф. Богдан Филов (световно известен, но не и на теб явно), проф. Александър Станишев и журналистът Данаил Крапчев.
Последният например е убит от комунягите УТРЕ, но 1944-та.
Тоест, на следващия ден от "освобождението".

Сега ти назови само три ИМЕНА на комуняги тук, които сте готови да играете тази игра с мен и ще ти назова имената на още 3333 българи интелигенция избити от бащите и идолите ви.

Хайде, нали сте много отракани, да потанцуваме!

StarForLife™ ·idc=5540151~idp=1834035~090922~069-270·
цитирай
11. mt46 - ...
09.09.2022 13:56
Това е празник за комунистите. Но повечето от тях измряха...
цитирай
12. missana - Ами веднага ще ти дам такива примери:
09.09.2022 21:31
1997 написа:
missana написа:
След тази дата интелектуалният елит на нацията бе буквално изтребен и настъпи пълно опростачване. С една дума СССР подари на родните колхозници и совхозници властта.

Кажи имена на поети и учени, изтребени след нашия Девети. Ако не можеш да изредиш поне по 3, моля не споменавай клишето"буквално изтребен"


Чети това:

1) https://bulgarianhistory/sasho-sladura/

2) https://bg.wikipedia/wiki/%D0%A0%D0%B0%D0%B9%D0%BA%D0%BE_%D0%90%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%B8%D0%B5%D0%B2

3) Видният политик и общественик, героят от трите войни в началото на века – два пъти раняван в битки и останал инвалид, кавалерът на „Свети Александър с мечове“, на два ордена „За храброст“ и на близо двадесет медала за граждански заслуги Тодор Кожухаров. Бил на два пъти министър през 1935 г. и 1936 г., а от 1935 г. депутат в четири народни събрания. Той е публицист с блестящо перо и остър ум, вещ издател, талантлив фейлетонист и ненадминат с разказите си военен писател. Цели две десетилетия оглавява като директор авторитетния в. „Слово“ – ежедневник за политика, стопанство и културен живот. Страж на конституционните права на българските граждани, Тодор Кожухаров беше участвал енергично в спасяването на българските евреи от смърт. Прочул се с демократичните си убеждения.

цитирай
13. kvg55 - До 3. nedovolen
09.09.2022 21:34
Както го "глътна", според теб, така ще да го и повърне цял–целеничък.
цитирай
14. kvg55 - До 4. iw69
09.09.2022 21:35
Да! Народ с достойнство. Като кубинците.
цитирай
15. kvg55 - До 5. starforlife
09.09.2022 21:44
Като се върнах от манифестацията, където не забелязах оръжие, и съм заюснал, та чак сега сколасах да отметна чаршафите ти.
Точно се изразяваш – "привнесен" – не създаден в България. Ами нали това правят Държавния департамент и "Отровено общество" – привнасят посредством глупави безродни българи (погледни се в огледалото) чужди порядки.
цитирай
16. kvg55 - До 6. missana
09.09.2022 21:54
"интелектуалният елит на нацията бе буквално изтребен".
Да не би под интелектуален елит да имаш превид Алеко Константинов, Гео Милев, Никола Вапцаров, Христо Ясенов, Йосиф Хербст, Сергей Румянцев, Петко Д. Петков и още умни, талантливи и честни хора изтребени от буржоазната власт? Защото сред подсъдимите в Народния съд аз интелектуалци не виждам.Ти къде ги видя? Един талантлив учен и посредствен политик – Богдан Филов. Другите са офицери–убийци.
цитирай
17. kvg55 - До 7. elenkokoschkov
09.09.2022 21:56
Да. Международни бригади.
цитирай
18. kvg55 - До 8. starforlife
09.09.2022 21:58
Не се оращисвай. Не ме интересуват твоите изопачени понятия и представи за света.
цитирай
19. kvg55 - До 9. 1997
09.09.2022 22:02
Създаваш на missana екзистенциални колизии.
цитирай
20. kvg55 - До 10. starforlife
09.09.2022 22:12
Професор Александър Станишев – може да е бил добър лекар, но като Филов е посредствен политик, явно с фашистки мироглед; Министър на вътрешните работи и народното здраве през юни–септември 1944 година. Плащал по 50 хиляди лева за партизанска глава и ще му простят. Влез в час, Земляк!
А журналистите не ги пришивай към интелектуалния елит. Нищо интелектуално няма в тях. Особено в днешните мисирки.
цитирай
21. kvg55 - До 11. mt46
09.09.2022 22:15
Девети септември 1944–та година е Велика дата за българските антифашисти.
цитирай
22. kvg55 - До 12. missana
09.09.2022 22:29
Щом е бил дупетат и министър не го слагай интелектуалец.
Кожухаров е сред активните участници в Народния сговор и след убийствата (!) на Александър Греков и Никола Милев става директор на вестника, който оглавява от 1926 година в продължение на две десетилетия, като същевременно е и водещ автор в него.
По време на Втората световна война се обявява против въоръжената борба на ОФ. Публикува мемоарни текстове за българо–германското бойно братство през войните от началото на XX век, залагайки отново на Германия за осъщестяване на българския идеал за обединеното отечество.
... прави разкрития за масовия разстрел на полски офицери в Катин от съветското НКВД, които излизат в "Слово". Ха-ха-ха! Публикува клевети за Съветския съюз по нареждане на Немската служба по печата.
Като депутат гласувал"за" присъединяването на царството към Тройната ос.
Това обяснява и оправдава смъртната му присъда.
цитирай
23. 1997 - Не важи. Колегите съфорумци обясниха защо
09.09.2022 23:30
starforlife написа:

проф. Богдан Филов (световно известен, но не и на теб явно), проф. Александър Станишев и журналистът Данаил Крапчев.

Разберете, вие защитавате тези, които обичаха Хитлер. А вие обичате ли го?
missana написа:

1) https://bulgarianhistory/sasho-sladura/

Наистина ли смяташ лицето с фриволния артистичен пседоним Сашо Сладура за принадлежащ на интелектуалния елит? А иначе, съжалявам за него. Съжалявам за случайните жертви. За въвлеклите България във войната на страната на Хитлер не съжалявам. Югославия прояви геройство, нашите политици- не. Не правете от продажниците фалшиви герои
цитирай
24. starforlife - ~ 23. 1997
10.09.2022 00:09
1997 написа:
Не важи. Колегите съфорумци обясниха защо
Естествено, че важи и доводи, че са врагове на Народа... Който НЕ ГИ СМЯТА И ПРИЗНАВА ЗА ТАКИВА... Са смешни и жалки!
Но пък дадох други имена под следващия постинг, цитирам коментара от там, при все, че си го прочел, но си правиш оглушки, защото такъв ви е манталитета - лицемерен и клоунски.

Та:
Под следващия постинг моя милост написа:
За смълчалия се празнодунен комуняга от под предходния постинг още ТРИ имена:
Борис Йоцов
Тодор Кожухаров
Съби Кривошиев

Не са офицери, бански.
Последният примерно е български свещеник и общественик.

Колкото до плашенето: Вие да уплашите мен?!
Хаааааааааа ха ха ха ха ха ха ха ха ха
Тази пиеса съм я играл с двама от вас.
И двамата се заканваха-заканваха, пък се насраха и не дойдоха на срещите които сами искаха.
Така, че...
Така, че както винаги - жалки смешници.

Но пък ето ти и сега ОЩЕ ТРИ имена:
Борис Колчев
Марин Конов
Димитър Бакалов

Отново не са офицери, бански.
Последният примерно отново е български свещеник и общественик.


ПС: "Колегите съфорумници" НЕ обясниха. Просто казаха това, което НЕ МОГАТ да докажат!
Докато смъртта на БЪЛГАРИТЕ е факт, както е факт и това, че са УБИТИ от други УЖ българи не във война, а в мирно време.
Мирно, но РОБСКО!
Социалистическото!

StarForLife™ ·idc=5540264~idp=1834035~100922~073-274·
цитирай
25. kvg55 - До 23. 1997
10.09.2022 00:13
Това са първосигнални екземпляри. Щом е дошло от Съветския съюз (Русия) е лошо.
цитирай
26. kvg55 - До 24. starforlife
10.09.2022 00:17
Късно е чадо, мандалото хлопна!
Не всички фашаги са били прости и неуки хора. Но възприетата от тях фашистка идеология ги е направила такива.
цитирай
27. starforlife - ~
10.09.2022 00:18
kvg55 написа:
Това са първосигнални екземпляри. Щом е дошло от Съветския съюз (Русия) е лошо.

Точно обратното е, бански! Точно обратното!
Вие сте тези, които щом е казано от Русия - значи е истина.
Ама какво значение има, че всичко показва, че не е?!

ПС: Мандалото, бански, хлопва когато аз преценя! - Ха ха ха ха.
Но пък на твоето/вашето е близко хлопването му.
Нищо лично - просто ОБЕКТИВНА ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ!

StarForLife™ ·idc=5540269~idp=1834035~100922~075-276·
цитирай
28. kvg55 - До 27. starforlife
10.09.2022 09:32
Твоите бабешки заклинания не хващат дикиш.
И употребяването на понятия като "обективно действителност", които не разбираш, те правят смешен.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5756330
Постинги: 2808
Коментари: 25799
Гласове: 34181
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031