Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.08.2022 10:30 - Още милиарди за Украйна, докато Америка се разпада
Автор: zahariada Категория: Политика   
Прочетен: 2204 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Още милиарди за Украйна, докато Америка се разпада

От д-р Рон Пол

Институт Рон Пол

23 август 2022 г

image

Има видеоклип, който обикаля, показвайки как президентът Байдън говори на скорошна среща на върха на НАТО за седемте милиарда долара, които правителството на САЩ – по това време – е предоставило на Украйна. Към него е приложен друг клип, показващ ужасяващото състояние на няколко големи града в САЩ, включително в Пенсилвания, Калифорния и Охайо. Видеото на американските градове е шокиращо: безкрайни пейзажи от мръсотия, боклук, бездомност, открити огньове на улицата, наркозависими зомбита. Не прилича на Америка, която повечето от нас си спомнят.

Гледането на Байдън да се хвали с изпращането на милиарди долари на корумпирани лидери в чужбина с американски градове, които изглеждат като бомбардирани Ирак или Либия, е външната политика на САЩ накратко. Вашингтонските елити казват на останалата част от Америка, че трябва да „насърчат демокрацията“ в някаква далечна земя. Всеки, който възрази, се счита за съюзник с определения враг на деня. Веднъж беше Саддам, после Асад и Кадафи. Сега е Путин. Играта е същата, само имената се променят.

Това, което рядко се пита, е какво има в тази сделка за онези американци, които страдат да плащат за нашата интервенционистка външна политика. Наистина ли смятат, че един работещ американец в Охайо или Пенсилвания е по-добре или по-безопасно, защото уж защитаваме границите на Украйна? Мисля, че повечето американци биха се чудили защо не си правят труда да защитават собствените ни граници.

Съобщава се, че 200 000 нелегални са пресекли границата със САЩ само през юли. Можете да повярвате, че научават бързо за безплатните пари, предоставени от правителството на САЩ на нелегалните. Вероятно ще получат и карта за гласуване.

Миналия петък Пентагонът обяви, че още 775 милиона долара ще бъдат изпратени на Украйна. Както съобщи Antiwar.com, това беше осемнадесетият оръжеен пакет за Украйна за шест месеца. Имало ли е по-идиотска намеса на САЩ в историята?

imageПоддръжниците на тази прокси война може да празнуват повече помощ за Украйна, но реалността е, че това по никакъв начин не е помощ за Украйна. Така не работи системата. Това са пари, създадени от нищото от Фед и присвоени от Конгреса, за да бъдат изразходвани за поддържане на политически свързания военно-промишлен комплекс. Това е голям чек, написан от Средна Америка на богати хора, които управляват Raytheon и Lockheed Martin. Американците гледат как бюджетът им се разтяга до краен предел, докато дебелите котки от Белтуей разхлабват коланите си, за да продължат да се наслаждават на сосовете.

Bloomberg съобщи по-рано това лято, че инфлацията струва на средното американско домакинство над 5200 долара тази година. Инфлацията е данък върху средната класа и бедните американци. Богатите – като тези, които управляват Raytheon и Lockheed Martin – винаги първи получават новите пари, преди цените да се покачат. Останалите от нас гледат как доларът купува все по-малко.

Докато Вашингтон тече слюнка за борбата с Русия в Украйна, останалата част от Америка се чувства сякаш се превръщаме в Зимбабве. След колко време са необходими трилион долара за един хляб? Ще има ли тичане на колички?

Има изход. Нарича се „неинтервенционизъм“. Войната в Украйна беше причинена от смяната на режима на САЩ през 2014 г. и настояването на неоконсерваторите Украйна да се присъедини към НАТО. Държавният департамент и ЦРУ смятаха, че е голяма победа да свалят избраното правителство, но междувременно ние, останалите, получаваме сметката. Без НАТО и нито стотинка повече за Украйна!

Най-доброто от д-р Рон Пол

Д-р Рон Пол е бивш член на Конгреса и уважаван съветник на Института Мизес.

Авторско право © 2022 от Ron Paul Institute. Разрешението за препечатване изцяло или частично се дава с удоволствие, при условие че са дадени пълно кредитиране и връзка на живо.

Предишна статия от д-р Рон Пол: Голямата IRS ще намали свободата




Гласувай:
3



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39987879
Постинги: 21940
Коментари: 21634
Гласове: 31042
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930