Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.06.2022 08:01 - © Безплатна лекция на Владимир Владимирович
Автор: kvg55 Категория: Политика   
Прочетен: 1649 Коментари: 6 Гласове:
9

Последна промяна: 23.06.2022 08:15

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
23.06.2022г.

     Специалната военна операция на Руската федерация в Украйна си тече по план. Текат си и съпътстващите я световни процеси. Проведе се юбилейният XXV Петербургски международен икономически форум. При това под мотото "Нов свят – нови възможности".
Създаването на нов международен свят е основната цел на Специалната военна операция.
В изказването си Владимир Владимирович описа текущата обстановка
image:
"Това се случва в труден момент за цялата световна общност, когато икономиката, пазарите и самите принципи на глобалната икономическа система са атакувани. Много търговски, производствени и логистични връзки, които преди бяха нарушени от пандемията, сега преминават през нови тестове. Нещо повече, такива ключови за бизнеса понятия като бизнес репутация, неприкосновеност на собствеността и доверие в световните валути бяха подкопани напълно – подкопани, за съжаление, от нашите партньори на Запад, и това беше направено умишлено, в името на амбицията, в името за запазване на остарели геополитически илюзии".
"Партньори"? Абе тоя Путин глупав ли е, наивен ли е или е непоправим шегаджия?
И за пореден път обяснява на западняците като за идиоти :
"Преди година и половина, изказвайки се на форума в Давос, още веднъж подчертах, че ерата на еднополярния световен ред е приключила – искам да започна с това, няма как да се измъкнем – тя приключи, въпреки всички опити да я съхраниш, да я съхраниш по всякакъв начин. Промените са естествен ход на историята, тъй като цивилизационното разнообразие на планетата, богатството на културите е трудно да се комбинира с политически, икономически и други модели, моделите не работят тук, модели, които са грубо, без алтернатива, наложени от един център".
Има си обективно развитие и то е открито от западноевропейски философи, бе глупаци!
"Съединените щати, след като обявиха победа в Студената война, се обявиха за пратеници на Господ на земята, които нямат задължения, а само интереси и тези интереси са обявени за свещени. Те сякаш не забелязват, че през последните десетилетия на планетата са се образували нови мощни центрове и са все по-силни. Всеки от тях развива свои собствени политически системи и публични институции, прилага свои собствени модели на икономически растеж и, разбира се, има право да ги защитава, да гарантира националния суверенитет".
Ще забележат, зер. То затова се иска мислене, а не празноглаво пъчене и дуене като пуяци.
"Говорим за обективни процеси, за истински революционни, тектонични промени в геополитиката, глобалната икономика, в технологичната сфера, в цялата система на международните отношения, където значително нараства ролята на динамични, перспективни държави и региони, чиито интереси не могат вече да бъдат игнорирани … Няма да стане".
Защо ли си тропа устата Владимир Путин като няма признаци от Запад да схващат нещо?
"Изглежда обаче управляващите елити на някои (а бе, на всички, и не само западни) западни държави пребивават в такъв вид илюзия. Те не искат да забелязват очевидни неща, а упорито се вкопчват в сенките на миналото. Например, смята се, че господството на Запада в глобалната политика и икономика е неизменна, вечна даденост. Нищо не е вечно", изнася им безплатна лекция по диалектика Владимир Владимирович.
Затова казвам, че днес освен всичко друго се води и война между разума и глупостта.
image

Владимир Путин и Руската федерация – нещо което Западът не може да отмени 

И конкретизира глупавите представи на буржоата относно вечното им съществуване :
"Освен това нашите колеги не просто отричат ​​реалността. Те се опитват да противодействат на хода на историята. Те мислят от гледна точка на миналия век. Те са в плен на собствените си заблуди за страни извън така наречения златен милиард, смятат всичко останало за периферията, техния заден двор, все още ги третират като колония, а народите, живеещи там, ги смятат за второкласни хора, защото самите те се смятат за изключителни. Ако са изключителни, значи всички останали са второкласни".
"Какви колеги са ви?", както казва born : "очевидно неточния квазитермин "колега" ползван не особено екзактно, но определено в унисон с коректността и несъмненото Ти възпитание. Що за колега би могъл да Ти бъде един набеден очеваден глупак като визирания (laval)?
"Според експерти само преките, "изброими" загуби на Европейския съюз от санкционната треска през следващата година могат да надхвърлят 400 милиарда долара. Такава е цената на решенията, откъснати от реалността и взети противно на здравия разум", намеква за преминаването на глупостта в лудост президентът на Руската федерация.
"Рязкото повишаване на инфлацията на пазарите на материали и суровини стана факт много преди събитията от тази година. Светът последователно е вкарван в такава ситуация от дълги години безотговорни макроикономически политики на така наречените страни от Г–7, включително неконтролирани емисии [на пари без обезпечение] и натрупване на необезпечени дългове [от САЩ]. Освен това тези процеси се ускориха и засилиха само с началото на пандемията от коронавирус през 2020 година, когато както предлагането, така и търсенето на стоки и услуги драстично намаляха в световен мащаб", обяснява на капиталистите от Запада генезиса на икономическата криза Владимир Путин.
"Въпросът е : какво общо има нашата военна операция в Донбас? Изобщо няма нищо общо с това", пита той и отговор от безотговорни глупаци не чака.
"Според МВФ сега има 7,1 трилиона долара и 2,5 трилиона евро в световните валутни резерви и тези пари се обезценяват със скорост от около осем процента годишно. Но освен това във всеки един момент те също могат да бъдат конфискувани, откраднати, ако на Съединените щати не им хареса нещо в политиката на определени държави. Е, това според мен стана абсолютно реално за много страни, които държат своите златни и валутни резерви в тези валути", насочва лекцията се към финансово–икономическата сфера Путин и обяснява на брюкселските чиновници за последиците от "зелената" сделка, спот доставките на природен газ и на санкциите в крайна сметка.
"Не е трудно да се изчисли по-нататъшното развитие на събитията. Липсата на торове означава намаляване на добивите, което означава, че рисковете от недостатъчно снабдяване с храни на световния пазар ще се увеличат, цените ще се повишат още повече, което заплашва с гладуване преди всичко в най–бедните страни, а това ще бъде изцяло на съвестта на администрацията на Съединените щати и европейската бюрокрация".
На страница 53–та от Книгата съм написал : Реалният социализъм загина от липса на зрелища. Капитализмът ще загине от липса на хляб 
image

И за пореден път Путин обяснява на предубедените и тъпите причините за СВО :
"В настоящата ситуация, на фона на нарастващите рискове и заплахи за нас, решението на Русия да проведе Специалната военна операция беше принудително. Трудно, разбира се, но принудително и необходимо. Това е решението на една суверенна държава, която има безусловно право, основано, между другото, на Устава на ООН, да защитава своята сигурност. Решение, насочено към защита на нашите граждани, жители на народните републики на Донбас, които в продължение на осем години бяха подложени на геноцид от режима в Киев и неонацистите, които получиха пълната защита на Запада".
И обезокуражи "нашите западни приятели" :
"Русия – въпреки факта, че нашите западни, така да се каже, приятели буквално мечтаят за това – никога няма да тръгне по пътя на самоизолация и автархия. Нещо повече, ние се разширяваме и ще продължим да разширяваме взаимодействието с всички, които се интересуват от това, които искат да работят с нас. Много са, няма да ги изброявам. Това е огромното мнозинство от хората на земята".
Путин обяснява, какво му предстои на човечеството, който има уши и глава да слуша :
"Но е очевидно, че правилата за поддържане на новия световен ред ще се определят от силни, суверенни държави – тези, които не се движат по вече очертаната от някого траектория. Само силните държави и суверени могат да кажат думата си в този световен ред, който се ражда отново, или са обречени да станат или да останат лишена от права колония".
А България продължава да затъва в колониална зависимост – скъп втечнен природен газ от САЩ, защото бил "демократичен", продажба на оръжие на нацисткия режим на Зеленски по нареждане на САЩ и Евроколхоза, френска инициатива България да отстъпи пред Република Македония за членството ѝ в Евроколхоза, и какво ли още ще ни поднесат компрадорите от Харвард, които отново се канят да ни управляват?
Важно е да се знае и какво каза другарят Си :
"Както се казва в древната китайска мъдрост, умният човек, дори и в благоприятно положение, има предвид възможната вреда и вижда потенциални възможности в неизгодна позиция. Опасността и възможността винаги съществуват едновременно. Преодолявайки опасността, ще получите възможност. Силата е в увереността. Колкото повече трудности, толкова по-важна е увереността", разяснява в китайски стил международното положение Си.
"Първо, създайте благоприятни условия за развитие. Придържайте се към истинския мултилатерализъм, уважавайте и подкрепяйте пътя на развитие на всяка страна според собствените ѝ реалности, изграждайте отворена световна икономика, увеличавайте представителността и гласа на нововъзникващите пазари и развиващите се страни в глобалното икономическо управление, насърчавайте балансирано, хармонично и приобщаващо развитие на целият свят.
Трето, необходимо е да се насърчава икономическата глобализация. Необходимо е да се засили координацията на националните политики за развитие и хармонизирането на международните разпоредби и стандарти, да се изостави практиката на изключване и прекъсване на доставките, едностранни санкции и максимален натиск, да се премахнат търговските бариери, да се гарантира устойчивостта на световната верига на стойността, съвместно да се справяме с влошаващата се продоволствена и енергийна криза, за да се възстанови световната икономика".
И още много важни и интересни неща се казаха. А нашите информатори дума не обелиха за това. Те продължават да ни занимават с полюциите на Наполеончик.

http://kremlin.ru/events/president/news/68669#sel=294:1:yjT,294:51:eUi




Гласувай:
9


Вълнообразно


1. mt46 - Да,
23.06.2022 13:07
операцията тече... И ние течем... И у нас ситуацията тече, дори се пече...
цитирай
2. kvg55 - До 1. mt46
23.06.2022 14:11
Пече се, пече.
"Цели сме изгорели от парене и пак не знаем да духаме", е казал Левски.
цитирай
3. emelika - Хареса ми
23.06.2022 16:17
Как хитричко и точно се вмъкваш между цитатите! Тъй де -за ония дето не разбират или не щат да разберат, защото им е блокирано личното разбиране.
цитирай
4. kvg55 - До 3. emelika
23.06.2022 17:05
Е, трябва да добавя и нещо от себе си.
цитирай
5. missana - Путин е наясно, че Запада не може да го сгромоляса с икономически мерки.
23.06.2022 19:40
Интересно е, че същият този Запад е готов и на Пирова икономическа победа. Но тя означава сгромолясването на ЕС.
цитирай
6. kvg55 - До 5. missana
23.06.2022 20:53
Тя глупостта не ходи по гората, по хората е.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5753339
Постинги: 2808
Коментари: 25795
Гласове: 34176
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031