Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.06.2022 07:01 - © Лъжите на буржоазията за Георги Димитров по отношение на Македония
Автор: kvg55 Категория: Политика   
Прочетен: 1491 Коментари: 8 Гласове:
8

Последна промяна: 18.06.2022 07:11

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
18.06.2022г.

     "Да, ма този национален идеал накрая кой го проваля? Кой подарява Македония на Югославия? Георги Димитров!!!
image

Това казва литературният историк професор Кирил Топалов в ефира на БНТ, в предаването "Денят започва" с Христина Христова на 06.09.2021 година в 08:42 часа.
Това обвинение към вожда и учителя на българския народ отправят постоянно буржоазните историци като въпросния професор. От тях слушат и повтарят папагалски антикомунистите.
Девети септември 1944-та година заварва Вардарска Македония в пределите на Царство България, присъединена (окупирана) през месец април 1941-ва година към царството :
image

България и земите под българско управление по време на Втората световна война

Вардарска Македония е названието на частта от географската област Македония, окупирана от Сърбия през 1913 година и останала в състава ѝ след Балканските войни и Първата световна война. Обхваща поречието на река Вардар и притоците ѝ.
image

Югославските бановини в Кралство Югославия, между които е и Вардарска бановина

Тука следва да се обърне внимание и запомни добре от буржоазните историци, че не Георги Димитров е водил Балканските и Първата световна война, когато Вардарска Македония е завзета от Сърбия и след това от Кралство Югославия. За този исторически факт трябва да се пита цар Фердинанд и придворните му царедворци – политици, генерали, интимни приятели.
Кога при буржоазна България територията на днешна Република Северна Македония трайно е била в пределите на царството, тоест бил ли е осъществяван българският национален идеал?
Мимолетно сме се докоснали до този идеал единствено със Санстефанския мирен договор от 1878 година, извоюван от войските на Руската империя и отменен от Британия чрез Дизраели.
image

Карта на Санстефанска България 

И по време на окупацията 1941–1944 година. Насилствено. И самото буржоазно правителство отстъпва от идеала – На 6 септември 1944 година при правителството на Иван Багрянов в щаба на Пета българска армия е получена заповед всички окупационни части да се съберат до 9 септември в Прилеп и след това заедно да се изнесат към старите граници. Защо, бе?
През този период, след консултации в София, Иван Михайлов, тясно свързан с немското и особено с италианското разузнаване, пристига в Скопие с намерение да осъществи идеята на Гестапо, обсъждана в Берлин и Рим, за създаването на Независима република Македония, но не намирайки подкрепа сред местните дейци на ВМРО се отказва. Това намерение на Ванче Михайлов да не би да е осъществяване на идеала за Целокупна (Велика) България?
image

Местоположение на Независима република Македония 

Между другото при окупацията на югославска Македония от България Покрайненския комитет на Югославската комунистическа партия под ръководството на Методи Шаторов не признава българските войски за окупационни, отказва да води въоръжена борба с тях и прави опити за присъединяване към Българската работническа партия (комунисти). Организират се куриерски служби, сериозна е и връзката със задграничното представителство на партията. По инициатива на Методи Шаторов
image
Покраинският комитет на ЮКП става ПК на Българската работническа партия (комунисти) в Македония, а от ръководството му са отстранени сърбите Блажа Орландич и Добривое Видич, което
поражда сериозен конфликт между него и Тито.
"Югославия (на сърбохърватски и на словенски : Jugoslavija; на сърбохърватски и на македонска литературна норма : Југославија) е название на държава, която съществува в последователни държавни форми на Балканския полуостров от 1918 до 2003 година. Обхващала е западната част на южнославянските земи (сред които е и значителна част от българското землище, включващо Вардарска Македония, част от Поморавието (Пиротско и Вранско) и Западните покрайнини", пише в Уикипедията.
image


image
Карти на Социалистическа Федеративна Република Югославия
 

"Кралство Югославия (на сръбски : Краљевина Југославија; на хърватски : Kraljevina Jugoslavija; на словенски : Kraljevina Jugoslavija) е държава на южнославянски народи в северозападната част на Балканския полуостров, съществувала в периода от 1918 до 1941 година … Тази многонационална държава, наредила се в редицата на победителите, откъсва по волята на версайската система и много земи от съседните страни. Всред ощетените е и победената България, която наред с предадената още през 1913 година Вардарска Македония трябва да отстъпи на КСХС и Западните български покрайнини и Струмишко, като предходно още от възникването си, Сърбия е овладяла Поморавието и Тимошко", пише в Уикипедията.
image

Карта на Кралство Югославия

От картите на Социалистическа Федеративна Република Югославия и Кралство Югославия е видно, че територията е една и съща. Така че Георги Димитров никому нищо не е подарявал.
Владо Черноземски
image
застрелва крал Александър
I Караджорджевич, крал на Югославия, през 1934 година; Мара Бунева
image
извършва атентата срещу Велимир Прелич, прокурор в Скопие по време на Кралство на сърби, хървати и словенци, на 13 януари 1928 година.

И го прави "Заради мъченията, които той извърши над моите братя студенти. Защото обичам отечеството си".
Как Георги Димитров ще да е провалил нещо, което не е съществувало по неговото време?
Такива самозвани пишман историци като фамозният Кирил Топалов съсипват науката история в днешна буржоазна България. Другите са блоговите историци.
Така наречената "македонизация" на българското население в Пиринско през 1945-та година чрез принудителна смяна на етническото самоопределение е във връзка със замисляната от Георги Димитров Балканска федерация, в която федерация Социалистическа република Македония да е свързващото звено между България и Югославия, като трябва да се влее във федерацията като единна федеративна република "от Пирин до Шар планина". Какво предателство има тука? Моментът е бил подходящ за решаване на "македонския" въпрос.
Към 1944 година не много от българите в Македония са били сърбизирани, както са сега. И в Балканската федерация населението на Социалистическа република Македония е щяло да клони към българите, а не към сърбохърватите и далечните словенци. Така че Георги Димитров като македонски българин правилно е разсъждавал.
Създаването на македонска държава и съответно нация откъсва населението на Македония от Сърбия и определено е щяло да приобщи културно и българите от Егейска Македония. Това че българите в Македония ще се наричат македонци би било пречка на сърбизацията им. Както се е видяло българската буржоазия не прояви способност за териториално приобщаване на Македония към България.
"Македонизацията" в Пиринска Македония е проведена с помощта на административни принуда и масирана пропаганда, като вината за нея основно се хвърля върху Георги Димитров. Според отделни данни от мемоаристиката насилията са предимно по инициатива на местните дейци на БКП (както винаги българинът е по–голям католик от папата), а Георги Димитров замисля кампанията само като вълна от културна и политическа пропаганда.
Но това означава и, че населението на Пиринска Македония е било склонно към създаването на самостоятелна македонска държава.
И отново Британия се намесва срещу България – протестира, че България не може да води такива преговори, преди да е сключен мирен договор с нея.
"Историци" като Кирил Топалов все още си мечтаят териториите на Македония да се присъединят към територията на Република България.
Омразата към комунистическата идеология кара менте учени като Кирил Топалов да вкарват клевети и лъжи в науката история. Същият в момента като член на Съвместната мултидисциплинарна експертна комисия по историческите и образователни въпроси на България и Северна Македония предава интересите на българската държава като дели и подарява вековната българска история на една 77 годишна държава.
Днес положението вече е неспасяемо. За тридесет години необуржоазна България отново от некадърност и буржоазно ограниченост пропиля възможността да приобщи културно и политически македонския народ към българския народ.
Дори при социализма отношенията между Народна Република България и Социалистическа Република Македония бяха по близки и нормални – редовно се провеждаха свиждания на роднини по границата с участието на народни певци от двете страни.
Самият бивш министър-председател на РСМ Зоран Заев казва : "И когато попитате семейството ми откъде е богатството ни – то е създадено от пазара в Горни Милановац и от сръбските фабрики. И синът ми, и дъщеря ми знаят това, камо ли по-възрастните членове на семейството. А сега нека един сръбски политик да ми каже, че Заев има резерви към СърбияИ слушането на YU балади ме отпуска". Какво повече да се добави относно македонската сърбомания днес.
И затова Република България трябва да прекрати всякакви разговори с Република Македония за членството ѝ в Евроколхоза. Обръщаме ѝ гръб и толкова. Да стои в ъгъла и да страда.

https://bnt.bg/news/136-godini-ot-saedinenieto-na-balgariya-298091news.html
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D0%B0%D0%BB%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B0_%D1%84%D0%B5%D0%B4%D0%B5%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B8%D0%B2%D0%BD%D0%B0_%D1%80%D0%B5%D0%BF%D1%83%D0%B1%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D0%B0



Тагове:   България,   Георги Димитров,   македония,   скопие,   Югославия,   бнт,   Британия,   Мара Бунева,   Пиринска Македония,   софия,   ВМРО,   Пиринско,   Втората световна война,   балканска федерация,   Зоран Заев,   Гестапо,   Тито,   христина христова,   Вардарска Македония,   република българия,   Прилеп,   Царство България,   Владо Черноземски,   егейска македония,   Руската империя,   Иван Михайлов,   Кирил Топалов,   денят започва,   18 юни,   методи шаторов,   Девети септември 1944-та година,   Балканските войни и Първата световна война,   река Вардар,   Кралство Югославия,   Санстефанския мирен договор,   Британия чрез Дизраели,   правителството на Иван Багрянов,   щаба на Пета българска армия,   Берлин и Рим,   Независима република Македония,   Целокупна Велика България,   Югославската комунистическа партия,   Западните български покрайнини и Струмишко,   Поморавието Пиротско и Вранско и Западните покрайнини,   Поморавието и Тимошко,   Социалистическа Федеративна Република Югославия и Кралство Югославия,   крал Александър I Караджорджевич,   министър-председател на РСМ Зоран Заев,


Гласувай:
8


Вълнообразно


1. zaw12929 - ЗА МЕН МАКЕДОНИЯ Е ЧАСТ ОТ БЪЛГАРИЯ, ...
18.06.2022 07:40
ЗА МЕН МАКЕДОНИЯ Е ЧАСТ ОТ БЪЛГАРИЯ, НО ... РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ Е ПРИНЦИША НА СВЕТОВНИТЕ ЛИДЕРИ- ГРАБИТЕЛИ
цитирай
2. kvg55 - До 1. zaw12929
18.06.2022 07:49
Така е, но сме пропиляли малкото възможности за териториално обединение.
цитирай
3. 1997 - Поведението на Г. Димитров за Македония преди Петия конгрес е по тактически съображения
18.06.2022 09:56
Стратегията е, че македонците са българи и Македония е отцепена от Санстефанска България по политическите интереси на врагове на България
цитирай
4. missana - Чета този интересно и сериозно написан материал и фактите приложени към него
18.06.2022 12:42
и се питам. За какво всъщност се борим ние българите? Да ни мият три морета ли?
Македонците да бъдат признати за българи ли? И самата Македония да се окаже българска територия ли? Да допуснем, че ни дойде на гости златната рибка и изпълни всички тези желания. Какво би се случило тогава? Ами отговорът е много прост. Погледнете днешна България. Владее педя земя и въпреки това стига до национална катастрофа. С малкото, което имаме, не можем да се справим, та с голямото ли ще успеем? Братя българи, първо си оправете държавицата. Тя трябва да заприлича на градина, защото Бог й е дал райска природа. И българите трябва да са щастливи градинари в тази градина. Пък после да мечтаем за чуждото.
цитирай
5. kvg55 - До 3. 1997
18.06.2022 19:36
По добре е българите в Македония, макар и наричани македонци, да са дружелюбно настроени към България, отколкото да се наричат македонци и да са враждебно настроени към България.
цитирай
6. kvg55 - До 4. gardener
18.06.2022 19:39
Тия приказки съм ги слушал от психодесните антикомунисти. Не си оригинален. Па приказките ти не са и по темата. Така че, много ти здраве.
цитирай
7. kvg55 - До 5. missana
18.06.2022 19:44
Така си мислех и аз в началото на 90–те, когато признахме независимостта на БЮРМ.
Можем да приобщим македонците само с уредена държава, културен и просветен народ, ама не се получи. За кой ли път?
цитирай
8. kvg55 - Благодарности!
24.06.2022 07:34
Благодаря на всички коментирали!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5753587
Постинги: 2808
Коментари: 25797
Гласове: 34176
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031