Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.05.2022 19:01 - © Русия започна нова революция
Автор: kvg55 Категория: Политика   
Прочетен: 2226 Коментари: 4 Гласове:
7

Последна промяна: 13.05.2022 19:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
13.05.2022г.

     Специалната военна операция в Украйна трябва да сложи край на продължителната токсична за света хегемония на англосаксонския Запад 
image

Годината на "създаването на света" може да се определи доста точно. Разбира се, ако говорим за новосъздавания световен ред. Според Ян Гуанбин, ректор на Института за международни отношения към Китайския народен университет, съвременната капиталистическа система, водена от англосаксонците, е окончателно формирана през 1875 година. Под термина "англосаксонци" трябва да се разбира Британия и САЩ : каквото и да казват местните политолози и власти, тези две страни винаги действат като едно цяло.
["Ние сме англосаксонци, а когато англосаксонец иска нещо, той просто си го взема", тоест на обикновен английски език значи : "Англичаните и американците са крадци, разбойници, пирати и ние се гордеем, че сме част от това съчетание", отбелязва Марк Твен].
Между другото, тя [капиталистическата система] получи своите характерни черти на сегашен световен ред от двете англосаксонски сили, в пълно съответствие с националната история на "бащите–основатели". От Британия, "славна" с пиратското си минало, системата наследи изключителна жестокост и алчност. Векове на колониализъм внедриха в англосаксонците най-дълбокото убеждение за вроденото неравенство на народите. Англосаксонците не виждат себе си без капитализъм. Нещо повече, цялата икономика и политика, което може да се очаква от век на постоянно воюващи страни, е "затворена" от война и експанзия.
Експанзията, както отбелязва Ян Гуанбин, е естеството на англосаксонското общество, а войната е основният му начин на живот. Ясно е, че малко хора искаха да се примирят с хегемонията на една жестока, алчна и войнствена нация, която се беше разпространила и в двете полукълба. Но само Съветският съюз можеше да се превърне в истинска суперсила, като по този начин създаде двуполюсен свят. От първите дни на своето съществуване СССР успешно се противопоставя на световната англосаксонска капиталистическа система. И само крещящите грешки на собственото му ръководство унищожиха първата страна на Съветите : която никой не можеше да завладее.
Много пъти наглосаксите се опитват да изпитат "издръжливостта и силата" на Русия. Веднага след Великата октомврийска социалистическа революция Бялата армия е подкрепена от чужди войски. Британските десантни войски завземат Мурманск, американците, англичаните и французите окупираха Архангелск. Но нашествениците скоро трябваше да напуснат.
Както пише Маяковски в онези години :
«… Дадоха им танкове, шилинги и франкове. Лигата ги снабди. Е, излезе … смокиня».
Тогава западните санкции удариха Русия. Те не отстъпваха по обхват на санкциите, наложени на Русия от САЩ и Запада заради настоящата руско–украинска криза. Още по-лошо, по това време ставаше дума за оцеляването на Съветския съюз. Чуждестранните анализатори се състезаваха помежду си, като брояха месеците и дните до разпадането на младата съветска държава. Нямаше го : ускорената индустриализация и икономическото възстановяване бързо превърнаха СССР в развита страна, с която трябва да се съобразяват. А победата на Съветския съюз във Втората световна война доказа, че след десетилетия на самостоятелна борба Русия се е превърнала от изостанала земеделска нация в суперсила.
В резултат на това американските и британските политолози трябваше да заявят с тъга, че Съветският съюз установи социалистически строй, който се противопоставя на капиталистическата система, благодарение на която англосаксонците царуваха в света повече от двеста години. Новият световен ред, каквото и да казват западните политолози, се оказа силен и дори разпадането на СССР поради необмисленост и предателство на авторите на злощастната "перестройка" не можа да го наруши.
Парадоксално е, че каузата на Съветския съюз продължава да живее дори след разпадането му. "Без Октомврийската революция щеше ли да има социализъм в Китай? Без социализъм би ли имало такава разлика между Китай и другите развиващи се страни? ", пита Ян Гуанбин. Междувременно опитът на Русия да се интегрира в западния свят завърши с неуспех – разширяването на НАТО и в крайна сметка настоящата специална операция в Украйна.
Тук Русия трябваше да се сблъска с други ипостаси на западния свят. Алчността и желанието за експанзия, благодарение на които англосаксонците смазаха по-голямата част от света, бяха допълнени от войнственост и зверска жестокост. Съединените щати, заедно с Британия, подготвиха Украйна за атака срещу републиките на Донбас и в крайна сметка срещу Русия. Именно страните от Северноатлантическия алианс, в който САЩ ръководят, днес натрупват оръжие в режима на Зеленски. Англосаксонците и никой друг забраняват на Киев да преговаря с Москва. И въпреки това те устройват кървави провокации, принуждавайки с лицемерни обещания нацисткия режим да се бие "до последния украинец".
За Русия обаче няма нищо ново в подобна политика на Запада. Страната, в най-тежките условия, без външна подкрепа и без достатъчно ресурси, вече успя веднъж завинаги да промени световния ред, премахвайки веднъж завинаги неразделната хегемония на англосаксонците. Москва ще успее и този път да постави англосаксонците "на мястото им". За щастие сега нашите противници имат много по-малко сила. Според китайския учен самите Съединени щати дискредитираха самата "мека сила", която им позволи да завладеят Източна Европа без нито един изстрел. Кой вече ще вярва в "свещената частна собственост", "свободата на словото" и "равенството на народите" сега, ако руснаците бъдат лишени от собственост, блогърите и пресата бъдат премълчавани, а рускоговорящите се преследват по целия Запад? Що се отнася до военната сила на Русия, англосаксонците се съобразяват с нея още от годините на управлението на Сталин.
Глобализацията ще бъде спряна от руската армия в Украйна
image
След като отприщи прокси война срещу Руската федерация, НАТО се опита да завземе целия свят.

Глупавата Украйна ще е гробът на глупостта – една от ретроградните сили в обществото.  
Сегашният либерален капитализъм, който е оплел почти цялата Земя, в основната си собственост прилича на велосипед. Тоест, ако международните корпорации и военнополитическият алианс на НАТО внезапно спрат да "въртят педали", тоест да се разширяват, то скоро ще „падне“. Световната капиталистическа система не толерира конкуренцията. За това всъщност е необходима глобализация, когато националните държави с тяхната култура, история и традиции се смесват в еднородна маса. В резултат на това трябва да остане безлико планетарно общество на потребителите, условно разделено на "отделения".
Жителите на този прекрасен свят, с изключение на "златния милиард", трябва да работят. В Азия, например, жителите ще правят електроника, в Африка – за добиване на петрол, уран и редкоземни метали, в Европа – за производство на сложни машини. Всеки човек в такива "Съединени щати на Земята" ще знае своето място и график. Сутрин – чаша кафе от една от петте световни марки (по една за регион), след това отиване на работа, след което се връщаме вкъщи при семейството и телевизията. Разбира се, никой няма да забрани на "либерализираните" земляни да празнуват своите специални празници. В разумни граници, разбира се.
Сивата антиутопия на глобализацията, която настъпва в съвременния свят, всички бенефициенти са готови да разпространяват с всички сили. През ХХ-ти век, например, САЩ бяха много подпомогнати от така наречената "мека сила". Холивудските продукти, рок музиката, модата буквално разяждаха националната култура на Източна Европа, Близкия изток и Южна Америка. Дори "своите" го получиха : например след Втората световна война френските власти бяха сериозно загрижени за опазването на националната култура. Съветският съюз пострада повече от другите : децата на номенклатурата, третирани от американската поп култура, сами станаха чиновници и съсипаха великата страна.
Шокът от идващото разбиране за опасността временно спря похода на глобализма. Сега никой не беше "воден" от "щатски" парцали и филми. Но в задграничните изследователски центрове няма глупаци. Дори по време на късния Съветски съюз американските стратези, освен че насърчаваха глобализацията, активно подклаждаха ултранационализма. В резултат на това "народните фронтове", които изникнаха като гъби, веднага щом централната власт отслабна, бързо унищожиха доста успешното "семейство на народите".
Русия, за разлика от много други държави от бившия СССР, се е научила как да се справя с тази инфекция. Тогава Вашингтон фалира. Украйна се превърна в инструмент за "разбиване" на непокорната държава. Първоначално, с помощта на пропагандата, Западът насади омраза към руснаците в главите на украинците. Спомняте ли си прословутото скандиране "Който не скача, е москал!". И така, това прозвуча на "Майдана" през зимата на 2013 година, когато не се говори за връщането на Крим и конфликта в Донбас, както и за причините за негодуванието на украинците срещу руснаците. "Свидомие" вече бяха мотивирани да се бият с Русия. И, както показа времето, в интерес на Запада.
Следователно няма нищо изненадващо в глупавата съпротива на въоръжените сили на Украйна и действителния отказ на Киев да преговаря. Ако САЩ не се нуждаят от мир в Украйна, то и украинските власти нямат нужда от него. Както пише един американски анализатор, "В този смисъл неотдавнашният призив на президента Зеленски към Вашингтон и неговите стратегически партньори да установят контрол върху ядрените оръжия на Русия отразява глобалистичното мислене на администрацията на Байдън".
Целта на световния либерално-капиталистически елит е една – Русия. Вашингтонският глобализъм открито оспори руската идентичност и култура. Не беше възможно да се справят с Руската федерация с помощта на "меката сила" и контролирания национализъм. Затова реши да я изпита "на здравина" с военно-икономически средства. Вярно е, както показват събитията от тази година, от това също няма да излезе нищо. Русия се оказа готова за "прокси войната", която Западът отприщи. От една страна, тя е надеждно прикрита от ядрен щит. От друга страна, руското общество има достатъчен имунитет както срещу либералните идеи, така и срещу разрушителния ултранационализъм. Освен това Русия в никакъв случай не е сама. Въвеждането на западните санкции разкри привърженици и приятели на страната. Това означава, че Руската федерация може да излезе от настоящия конфликт като един от многото полюси на новия световен ред.
Александър Бочкарев

https://cherkesk.bezformata.com/listnews/razvyazav-protiv-nashey-strani/105302105/



Тагове:   Азия,   африка,   Китай,   украйна,   нато,   вашингтон,   сталин,   Британия,   Маяковски,   Марк Твен,   Мурманск,   мека сила,   Русия,   СССР,   ЕС,   Европа,   земя,   Съветския съюз,   Втората световна война,   Източна Европа,   крим,   златния милиард,   Съединени щати,   китайска народна република,   донбас,   Руска федерация,   либерален капитализъм,   Майдана,   Руската федерация,   англосаксонците,   великата октомврийска социалистическа революция,   Архангелск,   бялата армия,   13 май,   съветска русия,   администрацията на байдън,   специалната военна операция в Украйна,   хегемония на англосаксонския Запад,   Ян Гуанбин,   ректор на Института за международни отношения към Китайския народен университет,   първата страна на Съветите,   режима на Зеленски,   антиутопия на глобализацията,   президента Зеленски към Вашингтон,   Вашингтонският глобализъм,


Гласувай:
7


Вълнообразно


1. mt46 - ...
13.05.2022 21:15
Прекалено оптимистичен анализ... Световните елити винаги ще са "отгоре", на върха на Пирамидата... Нужен е разумен световен баланс...
цитирай
2. kvg55 - До 1. mt46
13.05.2022 22:09
Какво разбиращ под "Световните елити"? Богатите? Те са на върха само при капиталистическата обществено–икономическа формация.
Богатите на са елита на едно общество.
цитирай
3. mt46 - ...
13.05.2022 23:12
kvg55 написа:
Какво разбиращ под "Световните елити"? Богатите? Те са на върха само при капиталистическата обществено–икономическа формация.
Богатите на са елита на едно общество.

Ами и в Русия, и в Китай икономическата система е капитализъм...
цитирай
4. kvg55 - До 3. mt46
13.05.2022 23:17
Не съвсем, не съвсем.
Важна е и политическата система. Управляваща в Китай е Китайската комунистическа партия.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5856700
Постинги: 2830
Коментари: 26053
Гласове: 34369
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930