Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.04.2022 19:01 - © Пълзящ преврат в Перу
Автор: kvg55 Категория: Политика   
Прочетен: 954 Коментари: 2 Гласове:
9

Последна промяна: 13.04.2022 19:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
13.04.2022г.

image
     На балотажа на 06.06., след тежко и мъчително броене на бюлетини, с повече от месец закъснение, за президент на Перу с 50,12 процента от гласовете беше обявен селският учител марксист Педро Кастийо

image
, кандидат на левичарската формация "Свободно Перу", смятана за "чавистка". Емблема на партията е молив, разположен по диагонал в червен квадрат. За него образованието е основно човешко право и то трябва да е качествено и достъпно за всички
image

Съвсем в духа на us–американската политика на Съединените щати това не се хареса на ДД и ЦРУ, които "предприеха мерки за изправяне" на политическия курс на Перу.
Всичко това може да се обясни с думите : Просто империализъм!
През септември миналата година, 4 месеца след избирането на Педро Кастийо за президент на Перу, перуанските еквиваленти на КРИБ, АИКБ, БСК – Съюз за българския бизнес и други – Националното индустриално дружество (SNI), UGTRANM, привърженици на сваления диктатор Алберто Фухимори и директори на големи предприятия сформираха неформална асоциация – Братството "Писко". Целта му е да свали избрания президент чрез платени стачки и протести, както и да популяризира тази кампания в контролирани медии. Тоест използва се методологията на "цветната революция" по доказани модели, каквато беше в Грузия, Украйна – и в Латинска Америка, например, в Боливия. Медийната кампания беше наречена Проект "Свобода". Разбира се. US–Америка винаги носи свобода и демокрация на целия свят.
Така е. Не им ли стъпиш веднага на контрите на врата, понеже се продават за пари, непременно ще ти спретнат преврат. Така в Чили Салвадор Алиенде изпусна работата.
Информация за подготвяния преврат обаче изтече още преди началото на акцията, което доведе до разкол в редиците на заговорниците. SNI направи изявление, че не подкрепя насилствените действия и се оттегли от проекта. Но, очевидно, останалите не се отказаха да изпълнят начертания от ЦРУ сценарий. Особено предвид социалното напрежение в страната, причинено от нарастването на бедността след пандемията Covid–19, въвеждането на нови данъци, инфлацията, природните бедствия и поскъпването на храните. Част от проблемите на Перу са свързани със санкциите срещу Русия, тъй като те допринесоха за рязък скок в цените на горивата, които се използват като повод за протести.
На дейността на синдикатите в Перу също си заслужава да се обърне внимание, защото много от тях са на ръчно управление от САЩ. Факт е – още по време на управлението на диктатора Фухимори в страната започва да работи Центърът за солидарност – неправителствена международна организация под крилото на най-големия  us–американски профсъюз AFL–CIO, един от основните получатели на безвъзмездни средства от Националния фонд за Демокрация (NED)
image
Американска организация, основана през 1983 година за насърчаване на демокрацията. Финансира се основно от Конгреса на САЩ по бюджета на
US–Американската агенция за международно развитие (USAID).
Разследванията показват, че първият грант по този ред е даден през 2001 година за Венецуела. Втората, по-голяма инжекция вече е насочена към повече страни. Освен във Венецуела, us–американски агенти в Перу, Колумбия, Еквадор и Боливия получават пари от NED. Тук трябва да се помни, че по това време в Латинска Америка, особено в Еквадор, Боливия и Венецуела, имаше ляв завой.
И така, за да поведат тази вълна, Съединените щати се опитаха да проникнат със своите хора и структури чрез създаването на проамерикански "демократични" профсъюзи, чието ръководство трябваше да бъде ясно ориентирано към Вашингтон. Разбира се, на активистите може да се възлагат задачи, които имитират решаването на местни проблеми. Но управлението, по един или друг начин, се осъществява в интерес на Съединените щати.
На 28 март в Перу започнаха протести на шофьори и товарни превозвачи срещу покачващите се цени на горивата. Ако няколко дни по-рано действията на инакомислещите се ограничаваха до блокиране на пътища в планински райони, то в началото на април те вече бяха погълнали столицата на страната Лима. Основни транспортни артерии бяха блокирани в десетки общини и населени места, по улиците имаше сблъсъци с полицията, а тълпи ограбваха магазини и горяха гуми. За няколко дни четирима души, включително едно дете, загинаха при демонстрациите.
image

Протестите срещу Педро Кастийо и неговата партия са дело на ултрадесните и техните us–американски спонсори 

https://katehon.com/ru/article/v-peru-idet-cvetnaya-revolyuciya



Тагове:   Перу,   кампания,   избори,   украйна,   вашингтон,   балотаж,   медии,   броене,   например,   преврат,   свобода,   Русия,   Съединените щати,   проект,   президент,   грузия,   бюлетини,   Колумбия,   КРИБ,   АИКБ,   Латинска Америка,   цветна революция,   дд,   13 април,   ДД и ЦРУ,   левичарската формация Свободно Перу,   US–Америка,   селският учител марксист Педро Кастийо,   смятана за чавистка,   us–американската политика на Съединените щати,   Просто империализъм,   БСКСъюз за българския бизнес,   Националното индустриално дружество SNI,   UGTRANM,   привърженици на сваления диктатор Алберто Фухимори и директори на големи предприятия сформираха нефо,   Украйна – и в Латинска Америка,   в Боливия,   Проект Свобода,   Чили Салвадор Алиенде,   пандемията Covid–19,   us–американски профсъюз AFL–CIO,   Националния фонд за Демокрация NED,   Конгреса на САЩ по бюджета на US–Американската агенция за международно развитие USAID,   Освен във Венецуела,   us–американски агенти в Перу,   Еквадор и Боливия получават пари от NED,   особено в Еквадор,   Боливия и Венецуела,


Гласувай:
9


Вълнообразно


1. mt46 - ...
13.04.2022 22:30
Американските политици заблуждават половината свят, че се борят за демокрация!...
цитирай
2. leonleonovpom2 - Американците са факири в метеорологията!
13.04.2022 23:04
Могат да докарат вечна пролет и на гренландците!
Само да рекат!
Но, няма да се усети по света! Да съжаление! Два файтона хора са гренландците, на кого първо да разказват като мигранти? Каква чудна пролет е пукнала в Гренландия?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5754112
Постинги: 2808
Коментари: 25797
Гласове: 34177
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031