Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.04.2022 19:01 - © За театърът в Мариупол
Автор: kvg55 Категория: Политика   
Прочетен: 1324 Коментари: 8 Гласове:
13

Последна промяна: 03.04.2022 19:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
03.04.2022г.

     «Бомбардировката на театъра в Мариупол беше ли организирана от украински екстремисти от "Азов", за да предизвика намеса на НАТО?», пита в MRonline Макс Блументал
По-внимателният поглед разкрива, че местните жители в Мариупол са предупредили три дни преди инцидента от 16 март, че театърът ще бъде място на атака под фалшив флаг, извършена от открито неонацисткия батальон "Азов", който контролира сградата и територията наоколо.
Цивилни хора, избягали от града през хуманитарни коридори, свидетелстват, че са били държани от "Азов" като жив щит в района и че бойците на "Азов" са взривили части от театъра при отстъплението си.
Ясно е, че докато руската военна операция в Украйна предизвиква хуманитарна криза в Мариупол, Русия не печели нищо, ако обстрелва театъра, и на практика си гарантира нов удар от общественото мнение, като се насочи към сграда, пълна с цивилни – включително етнически руснаци.
"Азов", от друга страна, има полза от драматична и зловеща атака, обвинявайки за нея Русия. При пълно отстъпление навсякъде около Мариупол и изправени пред възможността за брутално третиране от страна на руски военни, ентусиазирани за "денацификация", единствената надежда на бойците му изглеждаше да предизвика пряка намеса на НАТО.
Това съвпада по време с обръщението на Зеленски към Конгреса за зона забранена за полети.
Подбуждайки западното обществено възмущение от "ужасяващите" военни "престъпления", правителството на Украйна очевидно цели да създаде достатъчно натиск, за да преодолее нежеланието на администрацията на Байдън да се намеси пряко срещу руснаците.
Но най-емоционално силното твърдение на Киев досега – че Русия умишлено е бомбардирала невинни деца, криещи се в театър – беше подкопано от свидетелства на жители на Мариупол и широко пропагандираното съобщение в Telegram, което изрично предвещава атака под фалшив флаг срещу сградата.
На 7 март командирът на батальона "Азов" Денис Прокопенко се появи пред камера от Мариупол със спешно съобщение публикувано и в официалния канал на "Азов" в YouTube и предаден на английски под звука на случайни артилерийски изстрели, Прокопенко заявява, че руските военни извършват "геноцид" срещу населението на Мариупол, което е 40 процента етнически руснаци. След това Прокопенко поиска западните държави "да създадат зона без полети над Украйна, подкрепена с модерни оръжия".
Откакто Русия започна инвазията си, войниците на батальон "Азов" бяха заснети как пречат на цивилни да напуснат Мариупол – дори да изкарват мъже от колите им и да ги нападат брутално, докато се опитват да пробият контролно-пропускателни пунктове на паравоенните. Според показанията на много мариуполци, "Азов" е използвал много от тях като жив щит.
На 12 март в канала Telegram Дмитрий Стешен, кореспондент на "Комсомолская правда" от Мариупол публикува, което се чете и днес, следното съобщение : "Вижте какво ми изпратиха нашите читатели от Мариупол. Ако информацията може да бъде проверена, тя трябва да бъде подчертана [за медиите] : "Зеленски подготвя две провокации [фалшив флаг] в Мариупол!!! Една от провокациите [лъжливо знаме] е срещу гражданите на Турция, които се скриха в построената от Ахметов джамия и тази провокация вече е започнала от украинските артилеристи, които обстрелват територията на джамията, от позициите си на [Зинстева] Балка в Нижня [Долна] Кирвока. Зеленски не успя да въвлече ЕС, САЩ и Обединеното кралство във войната срещу Руската федерация. Сега Зеленски се опитва да въвлече Турция във войната, като възлага надеждите си на експлозивния емоционален характер и любовта, която вярващите изпитват към своите свещени места.
Втората провокация [фалшив флаг], Зеленски се готви за използване отново на западните медии, след неуспешната провокация с родилния дом [Мариупол], украински войници, заедно с администрацията на Драматичния театър, събраха жени, деца и възрастни хора от Мариупол в сградата на Драматичния театър, така че – като му се даде добра възможност – да взривим сградата и след това да крещим по целия свят, че това е било от военновъздушните сили на Руската федерация и че трябва незабавно да има "зона без полети" над Украйна".
На 12 март западни агенции като "Асошиейтед прес" повториха твърденията на украинското правителство, че турската джамия в Мариупол е била обстрелвана от Русия с 80 цивилни вътре, включително деца.
Турските държавни медии обаче разкриха, че украинското правителство е подвело западните репортери. Джамията "Кануни Султан Сюлейман" беше не само напълно непокътната, но и никога не е била засегната от руски" огън.
"Нашата джамия остана невредима“, казва Исмаил Хаджиоглу, председател на едноименната на джамията асоциация, пред турската агенция "Андалу" на 12 март.
На 16 март … украинският президент Зеленски се обърна чрез видео с внимателно написана, изящно изработена презентация пред събрание от ужасени членове на Конгреса на САЩ с думите : "Имам мечта. Тези думи са известни на всеки от вас днес. Мога да кажа, че имам нужда. Трябва да защитя нашето небе", заяви Зеленски. По този начин украинският президент се позова на най-известните думи на най-почитания американски антивоенен активист Мартин Лутър Кинг–младши, за да призове за зона без полети, която ще доведе въоръжените с ядрено оръжие военни на САЩ и Русия в пряка конфронтация.
Само часове след обръщението на Зеленски пристигна новина директно от пресцентъра на батальон "Азов", че Русия е бомбардирала театъра в Мариупол.
С монопол върху информацията от мястото на предполагаемото нападение, без да присъстват други новинарски издания, пресцентърът на "Азов" разпространи снимки на разрушената сграда до медиите по целия свят 
image


image
Според мен от снимките се натрапва впечатлението, че покривът на сградата е бил взривен отдолу, отвътре, за което говорят падналите наоколо останки от покрива
.

Дали руската армия беше толкова кръвожадна – и политически саморазрушителна – че умишлено се беше насочила към сграда, за която се знаеше, че е пълна с деца? Или прогнозата на мариуполци за фалшив флаг от преди четири дни преди това се сбъдна?
Въпреки че "Азов" може да се похвали с усъвършенствано звено за пропаганда, което заснема подвизите му на терен, а войниците публикуват дори най-баналното си видео в социалните мрежи, кадри от бомбардирането на театъра не бяха намерени.
На текста "Кадри от бомбардировката на театъра в Мариупол, видео" в Google–то не излизат видеоклипове. На текста "Кадри, бомбардировка, театър, Мариупол, видео" също.
Мрежата не изобилства и от снимки на разрушения театър.
Снимките, предоставени от "Азов" на медии в Украйна и чужбина, неизменно изобразяват "бомбардирания" театър без да се виждат хора, живи или мъртви.
Един ден преди бомбардировката, на 15 март, група военно облечени мъже бяха заснети пред театъра в Мариупол. Никъде на изображението не се виждаха жени. Мъжете могат да се видят как поставят палети отстрани на сградата, пренасят големи предмети през площадката на входа и отсичат ела.
Следват показания на очевидци :
На 17 март млада жена предаде откриващ окото разказ за ситуацията в Мариупол на ANNA, новинарската агенция на Abkhazian Network : "Азовските бойци просто се криеха зад нас", каза тя пред репортера.
"Ние бяхме техен човешки щит, това е. Разбиваха всичко, навсякъде около нас, не ни пускаха навън. Прекарахме 15 дни в мазе, с деца … Не ни дадоха вода, нищо".
Със съкращения

https://mronline.org/2022/03/22/was-bombing-of-mariupol-theater-staged-by-ukrainian-azov-extremists-to-trigger-nato-intervention/#




Гласувай:
13


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. mt46 - ...
03.04.2022 19:31
Опитват се да прикрият злодействата, но за тебе няма скрито-покрито...
цитирай
2. анонимен - Само промит путински мозък като тия ...
03.04.2022 19:44
Само промит путински мозък като тия на говедаров и на Бай Марин вярва на путинските лъжи.
цитирай
3. kvg55 - До 1. mt46
03.04.2022 20:26
Като лаик философ, търся истината.
цитирай
4. kvg55 - До 2. blackpredatorka
03.04.2022 20:28
Просто, простоо! Какви "путински лъжи", ма?
Авторът е us-американски евреин.
цитирай
5. born - Приеми моите най-искрени съжаления, Пресвети !
03.04.2022 22:39
На Blackvibratorkata явно са се изтощили хабните батерии на прекалено износения от преупотреба вибратор, та се е превъплатила в Вlackpredatorka . Така се случва, когато не достига енергиен ресурс вследствие неразумни санкции и използване на секъндхендни негодни собствени ресурси. След проблематична доставка на китайски батерии, очаквай отново миризливо нашествие от плеядата , зареждана от Аналлния Център с така необходимите Й Ф-таблетки.
......................................................© St. B O R N- вмчк Taratancijskij & Ta6akMakanskij · ……………………………………………………....4208-9896-1708-4444-7017-4242.........-03042022
цитирай
6. kvg55 - До 5. born
03.04.2022 22:49
Изтерзан съм, Преподобни.
Благодаря за проявеното от Светиня Ти състрадание!
Постоянно съм нащрек за "миризливо нашествие".
Пресветостта ме крепи и помага.
цитирай
7. nedovolen - Действат като братята си кулите, ...
04.04.2022 07:01
Действат като братята си кулите, сами си ги думкат. После, срахте ми в гащите.
:)))
цитирай
8. kvg55 - До 7. nedovolen
04.04.2022 07:10
Чиракът се учи от майстора.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5864966
Постинги: 2831
Коментари: 26063
Гласове: 34379
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930