Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.02.2022 19:01 - © Най-после хората го дочакаха
Автор: kvg55 Категория: Политика   
Прочетен: 1605 Коментари: 8 Гласове:
7

Последна промяна: 22.02.2022 19:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
22.02.2022г.

     Владимир Владимирович отново подло измами us-американци, британци, брюкселски зелки и евроколхозници. Не направи това, което му внушаваха демократите. Авторитарист.
На 21-ви в Москва, Кремъл, се проведе заседание на Съвета за сигурност на Руската федерация за обсъждане на ситуацията в Донбас
image
, където се водят престрелки, с цел "да изслушаме нашите колеги и да определим по-нататъшните си стъпки в тази посока, като се имат предвид както призивите на ръководителите на Донецката народна република, така и на Луганската народна република към Русия с молба да признае техния суверенитет, както и решението на Държавната дума на Руската федерация по същата тема – с призив към държавния глава да направи това и да признае независимостта и суверенитета на Донецката народна република и Луганската народна република"
image
, каза в обръщението си президентът.
image

Заседание на Съвета за сигурност 

Обяснявайки евентуалните бъдещи отношения между Руската федерация и Украйна той каза : "Но, разбира се, трябва да разбираме реалностите, в които живеем. И както многократно съм казвал, ако Русия се изправи пред такава заплаха, като приемането на Украйна в Северноатлантическия алианс, в НАТО, тогава заплахите за страната ни ще се увеличат многократно. Защото има член 5 от Договора за създаване на НАТО, от който става ясно, че всички страни от алианса трябва да се бият на страната на всеки от своите членове, ако той бъде подложен на някаква агресия. Но тъй като никой не признава волята на кримчаните и жителите на Севастопол, а Украйна настоява, че това е нейна територия, и те казват това в техните документи, пишат, имаме реална заплаха, че те ще започнат да завладяват тази, както смятат, тяхна територия, с военни средства, това е очевидно и тогава целият Северноатлантически блок ще бъде задължен да се включи в тези събития.
Казват ни и знаете за това, че някои страни от НАТО са против Украйна да стане член на алианса, но въпреки факта, че са против това, през 2008 година в Букурещ те подписаха меморандум, който отваря вратата за Украйна и Грузия да се присъединят към НАТО. На въпроса ми защо го направиха – отговорът е – под натиска на Съединените щати. Но ако са направили една крачка под натиск от Съединените щати, как можем да гарантираме, че няма да направят още една стъпка под натиск? Няма такива гаранции".
Интересен разговор се завързва между Владимир Путин и Директора на Службата за външно разузнаване на Руската федерация Сергей Наришкин :
image

Путин : Какво означава "иначе"? Предлагате ли започване на преговорен процес или признаване на суверенитета на републиките? Говорете направо.
Наришкин : Ще подкрепя предложението за признаване …
Путин : Ще подкрепя или подкрепям? Говорете директно, Сергей Евгениевич.
Наришкин : Подкрепям предложението …
Путин : Така че кажете да или не.
Наришкин : Затова казвам : подкрепям предложението за присъединяване на Донецката и Луганската народни републики към Руската федерация.
Путин : Не говорим за това, не го обсъждаме. Говорим за признаване на тяхната независимост или не.
Наришкин : Да. Подкрепям предложението за признаване на независимостта им.
Путин : Добре. Моля, седнете. Благодаря!
След приключване на заседанието последва Обръщение от президента на Руската федерация :
"Уважаеми граждани на Русия! Скъпи приятели! Темата на моето изказване са събитията в Украйна и защо това е толкова важно за нас, за Русия. Разбира се, моят призив е отправен и към нашите сънародници в Украйна".
По нататък Путин критикува Ленин и Сталин за принципите, върху които е създаден СССР и Украйна в частност. Критикува, но от днешна гледна точка, което е неправилно. Трябва да се имат предвид тогавашните условия. Но за глупостта хрушчова с Кримския полуостров е прав. Това е необосновано чисто субективно решение. Прав е и за действията на Горбачов и КПСС при изостряне на националния проблем през втората половина на 80-те години на ХХ-ти век.
"До края на 1991 година дълговите задължения на СССР към чужди държави и международни фондове възлизат на около 100 милиарда долара. И първоначално се предполагаше, че тези заеми ще бъдат върнати от всички републики на бившия СССР солидарно, пропорционално на техния икономически потенциал. Русия обаче пое върху себе си изплащането на целия съветски дълг и го изплати напълно. Завърши този процес през 2017 година.
В замяна на това новите независими държави трябваше да се откажат от своя дял от съветските чуждестранни активи и през декември 1994 година бяха постигнати съответните споразумения с Украйна. Киев обаче не ратифицира тези споразумения и по-късно просто отказа да ги изпълни, предявявайки претенции към диамантения фонд, златните резерви, както и имуществото и други активи на бившия Съветски съюз в чужбина.
Вместо партньорство започна да преобладава наглостта, която от страна на киевските власти понякога придобиваше абсолютно безцеремонен характер. Достатъчно е да си припомним перманентния шантаж в областта на транзита на енергия и баналната кражба на газ.
Ще добавя, че Киев се опита да използва диалога с Русия като претекст за пазарлъци със Запада, изнудвайки го със сближаване с Москва, добивайки облаги за себе си : те заплашват, че в противен случай руското влияние върху Украйна ще расте.
В същото време украинските власти първоначално, искам да подчертая това, още от първите стъпки те започнаха да изграждат своята държавност върху отричането на всичко, което ни обединява, те се стремяха да изкривят съзнанието, историческата памет на милиони хора, цели поколения, живеещи в Украйна. Не е изненадващо, че украинското общество се сблъска с възхода на краен национализъм, който бързо прие формата на агресивна русофобия и неонацизъм. Оттук и участието на украински националисти и неонацисти в терористични банди в Северен Кавказ и все по-силните териториални претенции към Русия.
Своята роля изиграха и външни сили, които с помощта на широка мрежа от неправителствени организации и специалните им служби увеличиха клиентелата си в Украйна и издигнаха нейни представители на власт".
Анализирайки икономическите и социално-политическите процеси в Незалежната – липсата на традиции и опит в държавното строителство, корупцията, олигарсите, национализма, неонацизма и прочие обществени процеси, Путин констатира : "Майданът не доближи Украйна до демокрация и прогрес. След като извършиха държавен преврат, националистите и политическите сили, които ги подкрепяха, най-накрая доведоха до застой и тласнаха Украйна в пропастта на гражданска война. Осем години след тези събития страната е разделена. Украйна преживява остра социално-икономическа криза".
И така, предвид създалите се отношения със САЩ и НАТО, се стига до логичното решение : Във връзка с това считам за необходимо да се вземе отдавна назрялото решение за незабавно признаване на независимостта и суверенитета на Донецката народна република и Луганската народна република.
Моля Федералното събрание на Руската федерация да подкрепи това решение и след това да ратифицира Договора за приятелство и взаимопомощ с двете републики. Тези два документа ще бъдат изготвени и подписани в близко бъдеще".
"Главата на руската държава подписа укази "За признаването на Донецката народна република" и "За признаването на Луганската народна република".
Също така Владимир Путин и ръководителят на ДНР Денис Пушилин подписаха Договора за приятелство, сътрудничество и взаимопомощ между Руската федерация и Донецката народна република 
image

Президентът на Русия и ръководителят на ЛНР Леонид Пасечник подписаха Договора за приятелство, сътрудничество и взаимопомощ между Руската федерация и Луганската народна република 
image

В края на церемонията по подписването Владимир Путин разговаря с Денис Пушилин и Леонид Пасечник".
image

Подписване на документите за признаване на Донецката и Луганската народни републики

А ето и завършека на поставеното начало : Държавната дума на Руската федерация одобри
image
текстовете на споразуменията за сътрудничество, които снощи президентът Владимир Путин подписа с признатите от него за независими държави Донецка и Луганска народни републики.

Документите първо бяха гласувани от съответните комисии на парламента, а после бяха ратифицирани с пълно единодушие и от долната камара, с което официално влязоха в сила от днес. Срокът им на действие ще е 10 години, като клаузите предвиждат съвместна охрана на границите на трите страни.
Освен това споразумението позволява на Русия да дислоцира военни бази в Донецк и Луганск. Договорите предвиждат също съвместно развитие на икономическите и търговските връзки. От своя страна Русия се задължава да подпомага развитието на банковата система на двете републики, в които за официална валута се въвежда руската рубла.
Съгласно точка 4-та от указите
image
image
Въоръжените сили на Руската федерация вече осъществяват "функции по поддържане на мира" 
image


image
http://kremlin.ru/

http://kremlin.ru/events/president/news/67825
http://kremlin.ru/events/president/news/67828
http://kremlin.ru/events/president/news/67829
https://www.segabg.com/hot/category-foreign-country/ruskiyat-parlament-ratificira-dogovorite-doneck-i-lugansk





Тагове:   Букурещ,   москва,   украйна,   НАТО,   Севастопол,   кремъл,   Владимир Путин,   президент,   договори,   британци,   Северен Кавказ,   Донецк,   Запада,   Съвет за сигурност,   Държавна дума,   Донбас,   Руска федерация,   луганск,   Донецк и Луганск,   us-американци,   22 февруари,   Ленин и Сталин,   us американци,   Украйна и Грузия,   брюкселски зелки и евроколхозници,   на Донецката народна република,   така и на Луганската народна република,   Директора на Службата за външно разузнаване на Руската федерация Сергей Наришкин,   СССР и Украйна,   Кримския полуостро,   Горбачов и КПСС,   ръководителят на ДНР Денис Пушилин,   ръководителят на ЛНР Леонид Пасечник,   Договора за приятелство,   сътрудничество и взаимопомощ между Руската федерация и Донецката народна република,   сътрудничество и взаимопомощ между Руската федерация и Луганската народна република,   Донецка и Луганска народни републики,   Въоръжените сили на Руската федерация,


Гласувай:
7


Вълнообразно


1. hristiqnskaprosveta - Браво на Владимир Владимирович Путин, точно така се постъпва...
22.02.2022 19:06
... укрите се озъбиха като посрани и разбраха, че срещу Русия не може да се рита. :)
цитирай
2. kvg55 - До 1. hristiqnskaprosveta
22.02.2022 19:48
Настъпват велики времена.
цитирай
3. blagovesteliseev - Браво
22.02.2022 20:05
Крайно време беше
цитирай
4. kvg55 - До 3. blagovesteliseev
22.02.2022 20:49
Да!
цитирай
5. mt46 - Добре,
22.02.2022 23:01
а ние няма ли да ги признаем?...
цитирай
6. kvg55 - До 5. mt46
22.02.2022 23:04
Херо Мустафа не разрешава.
цитирай
7. hristiqnskaprosveta - Запада трпери от желание за война, както наркоманът трепери за дозата си...
23.02.2022 08:11
... и макар да осъзнават, че подобна агресия срещу Русия би имала наказателни последици, наркоманизираният - жаден за кръв и зрелища Запад силно се нуждае от война. Проблема на тези, които си мислят, че Запада ще защити Украйна от евентуална руска агресия е че на НАТО/ЕС - Кравария не им пука изобщо за пролятата кръв и невинни жертви, те просто искат смърт.
цитирай
8. kvg55 - До 7. hristiqnskaprosveta
23.02.2022 08:24
САЩ неистово се нуждаят от война за оцеляването си.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5756205
Постинги: 2808
Коментари: 25799
Гласове: 34181
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031