Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.02.2022 19:01 - © Убиването на руснаци е святата мисия на литовските патриоти
Автор: kvg55 Категория: Политика   
Прочетен: 1445 Коментари: 6 Гласове:
11

Последна промяна: 10.02.2022 19:17

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
10.02.2022г.

image
     "Ако местните руснаци не успеят да повлияят положително на режима на президента на Русия, те ще станат врагове на Литва и ще бъдат унищожени". Тази дива идея беше хвърлена сред литовското общество от шведския режисьор Йонас Охман
image
, който наскоро беше награден с литовско гражданство за "огромен принос за развитието на приятелските отношения между Вилнюс и Киев".

Благотворителната неправителствена организация "Синьо/жълто за Украйна"
image, основана от шведа, се гордее публично с прякото си участие във вътрешния въоръжен конфликт в югоизточната част на Украйна. В Литва Охман, с подкрепата на националната телевизия LRT и местните русофоби, провежда търгове и мащабни телемаратони, по време на които събира най-малко по милион евро, за да помогне на киевските наказателни батальони в Донбас.

Доставките на оръжия, оптика за снайперисти, устройства за нощно виждане, боеприпаси, извършвани от "Синьо/жълто за Украйна", е извън обхвата на действащото законодателство, но организацията има добър "чадър". Съмнителната активност не притеснява Министерството на Държавната сигурност и други специални служби, парламента, президентството и правителството. По-скоро напротив. Несистемната опозиционна преса, по-специално онлайн изданието ekspertai.eu, признава, че бившият парашутист Йонас Охман (позивна "Панда" в операциите на Киев в Донбас) е резидент на ЦРУ в Литва.
Идеите за "елиминиране на нелоялните" [руснаци] не се появиха от нищото. В началото на годината кабинетът на министрите на Литва даде правни основания за тях под формата на "Стратегия за ограничаване". Новият документ е държавната програма за "гражданска съпротива срещу агресия и окупация", разписана до 2035 година.
Разработилите програмата чиновници от Министерството на войната, включително министърът на войната Арвидас Анусаускас, не крият : нивото на патриотизъм на жителите е незначително. Само 9% (приблизително 250 хиляди от 2 760 000 граждани) са готови да защитават страната. От тях само половината (125 000) са съгласни да се борят за свобода с оръжие в ръце. След 13 години картината трябва да изглежда така : съответно 70% и 65%. 43% от жителите (вместо 28% сега) през 2035 година трябва да бъдат подготвени в случай на военна мобилизация.
Тази днешна нерадостна патриотична картинка в Литва е резултат от десетилетното рупане от литовците на евроатлантически и либерастки ценности.
"Посявайки там хаос, ние незабелязано ще заменим човешките ценности с фалшиви, в които да вярват", пише в доктрината "Дълес". Буржоазното общество несъзнателно приложи доктрината към себе си. От нея се заразиха и бивши социалистически страни.

image
В армията неонацистите са в изобилие
 

Както многократно се подчертава на всички нива на управление, включително президента Гитанас Науседа, "отбраната не може да бъде грижа само на армията". Оттук и основните постулати на стратегията : всеки жител, независимо от възрастта, държавните и общинските институции без изключение, икономическите субекти са задължени да се ангажират с превенция на агресията и окупацията, използвайки всички ресурси. Хората трябва да се научат да се противопоставят на дезинформацията и кибератаките, като подкрепят по всякакъв начин легитимното правителство и защитават териториалната цялост на държавата.

Тъй като Литва не може да въоръжи всички жители без изключение, немобилизираната част от обществото е длъжна да подготви и извършва действия на неподчинение, да попречи на завоевателя да вземе идеологическо надмощие, да демонстрира на международната общност готовност за съпротива, и с всички сили да помагат на партизанското движение.
Ние това вече го правихме с Доброволната организация за съдействие на отбраната (ДОСО). По-късно Организация за военно-техническа подготовка на населението. От 1982 година Организация за съдействие на отбраната (ОСО)
image
Доброволното начало изчезва.


Появи се и наръчник, изготвен от офицера от запаса майор Албертас Даугирдас и снайперист-инструктора Шарунас Ясюкевичус : "Как трябва патриотите да се справят с колаборационистите?
[руснаци разбира се]". Оказва се, че е много просто. Сплашване.
image

Фашистите вече не се страхуват от никого 

Сплашването може лесно да обезкуражи "нелоялен" жител на Литва и членове на семейството му да се занимават с антидържавни дейности. След като идентифицира конкретен член на петата колона или гражданин на Русия, "патриотът" трябва да постави заплашителни бележки в пощенската кутия с посочената дата на капитулация – окончателното прекратяване на антидържавната дейност.
"Бележките могат да се изпращат и с тухла в прозореца. Заплашителни надписи с боя върху вратите на апартаменти, лични автомобили, огради и стени на къщи ще се окажат ефективни, когато става въпрос за частния сектор. Съседите виждат посланията – врагът се крие до тях", съветват защитниците на свободата снайперист и пенсиониран майор.
image

Поругани паметници на Съветската армия – уви, са позната картина в Литва

Ефективен аргумент ще бъде снимка на дете или всички членове на семейството, заобиколени от патриотични бойци. Колаборационистът ще разбере, че съпругата и децата не са в безопасност, което се предполага, че ще го "вразуми".

Както казват авторите на наръчника за обучение на патриоти, всичко това са "леки, морални форми на сплашване". Ако непатриотите не се вслушат в предупрежденията, сами ще са си виновни, защото ще последват палежи, разбиване на прозорци, погроми. Връзване на нелоялни руснаци, рускоговорящи и продадени литовци на обществени места за позор със задължителната табелка на врата : "Това е врагът!".
Следват обиски, прочиствания, арести, депортации на непокорните. Или екзекуции на особено опасни за националната сигурност елементи с решения на военни съдилища.

https://www.fondsk.ru/news/2022/02/08/ubivat-russkih-svjataya-missia-patriotov-litvy-55508.html




Гласувай:
11


Вълнообразно


1. iw69 - Тези 3
10.02.2022 19:37
неофашистки държавици ще си го получат в един определен момент, но да видиме кога.
цитирай
2. hristiqnskaprosveta - Не се и съмнявам, че балтите са пълни фашисти...
10.02.2022 19:48
... още с независимостта си от СССР, по улиците на Вилнюс маршируваха фашистки ветерани със свастики и емблеми на хитлеровата СС, нацистки знамена се вееха по руското посолство, а около двеста литовски, латвийски и естонски младежи със свастики по ръкавите отидоха в Чечня за да подкрепят месните чеченски ислямисти воюващи срещу Русия на Елцин навремето. Още си спомням, как доста литовци си изядоха боя от руските войски, че дори и от местните чеченци на които им бе писнало от фашистки екскременти, като тези на снимките.
цитирай
3. mt46 - ...
10.02.2022 19:56
Много трудно е разбирателството между хората и народите...
цитирай
4. kvg55 - До 1. iw69
10.02.2022 20:02
Ще изчезнат от географските карти. На път са, както и ние.
цитирай
5. kvg55 - До 2. hristiqnskaprosveta
10.02.2022 20:03
Разсмя ме.
цитирай
6. kvg55 - До 3. mt46
10.02.2022 20:04
Трудно е, но бих казал, че е задължително за Човеците.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5861493
Постинги: 2831
Коментари: 26062
Гласове: 34377
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930