Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.02.2022 07:01 - © Проектът "Глобална Британия"
Автор: kvg55 Категория: Политика   
Прочетен: 1258 Коментари: 6 Гласове:
9

Последна промяна: 05.02.2022 07:19

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
05.02.2022г.

     Мъгливият Албион се готви за епохата на нов световен ред вече на границите на Русия, Украйна и Беларус. Лондон стартира проекта "Глобална Британия"
image
, чието изпълнение е подкрепено от редица взаимосвързани инициативи на англосаксонците 
image

Проектът стартира с представянето от британския премиер Борис Джонсън
image
на 16 март 2021 година в парламента на концепция за външна и военна политика на Лондон, в която Руската федерация се нарича основната заплаха за сигурността на Британия в Европа, а Китай е системно предизвикателство. Официалното име на проекта е "Глобална Британия в ерата на конкуренцията. Цялостна стратегия в сферата на отбраната, дипломацията и международните отношения". Според британския премиер това е най-значимата ревизия на външната политика и военната стратегия на Британия след Студената война. Документът осигурява увеличение на военните разходи с 24 милиарда паунда и разширяване на ядрения арсенал с 40% 
image

Следващата стъпка в тази посока беше призивът на експремиерът Тереза ​​Мей
image
Британия да спре да разчита на Съединените щати и да води независима външна политика, независима както от Вашингтон (САЩ), така и от Брюксел (ЕС). Това знаково изявление беше направено на фона на изтеглянето на
us-американските войски от Афганистан.
Британският истаблишмънт, който доскоро се радваше на победата на Байдън, се обиди на Вашингтон, който даваше всякакви гаранции, че афганистанското правителство на Гани ще устои. На срещата на върха на Г-7 през юни в Британия, Байдън тържествено обеща на Борис Джонсън, че американците няма да допуснат военна катастрофа в Афганистан. И когато само няколко седмици по-късно катастрофата стана реалност, бившият шеф на британската служба за външно разузнаване (MI 6) Алекс Йънгър предупреди американците и останалия свят, че изтеглянето на западните войски от Афганистан ще доведе до увеличаване на военната мощ на терористичните групировки и нови терористични атаки по целия свят.
В Британия се проведе емоционално изслушване в Камарата на общините, на което се изказаха депутати – ветерани от окупацията на Афганистан, които нарекоха решението на САЩ да напуснат страната "срамно, пагубно и унизително". Един от инициаторите на афганистанската кампания Тони Блеър, който веднага осъди решението на Байдън да сложи край на "безкрайните войни", спешно беше изтупан от нафталина на политическото си пенсиониране. А бившият командир на британския гарнизон в Афганистан, полковник Ричард Кемп, дори поиска us-американският президент да бъде изправен пред съда! … .
Водещи англосаксонски медии нарекоха това "вот на недоверие" на Байдън.
В определен смисъл Лондон нанесе троен удар.
Удар върху Съединените щати чрез геополитическото обновление на англосаксонския свят. На фона на "слабия" Байдън тази актуализация трябва да се осъществи в интерес не на американците, а на лобистите на Global Britain. Това може да се илюстрира дори с примера на корекцията на антируския проект "Украйна". Когато американското изтегляне от Украйна стана повече или по-малко очевидно, Зеленски се озова в Лондон и британците започнаха да влизат в Украйна. А секретарят на Националната корпорация за развитие на умения (NSDC) на Украйна Алексий Данилов в интервю за Forbes (07.06.2021 година) официално нарече главния стратегически партньор на Киев не Вашингтон, а Лондон.
Ударът върху Китай е военен и икономически, както и създаването на дестабилизиращи фактори в Азиатско-Тихоокеанския и Централноазиатския региони. В морето Австралия и нейният флот трябва да се превърнат в проводник на антикитайските интереси на Global Britain. Причината за сблъсъка е Тайван (англосаксонците виждат тайванската криза като нещо като съвременен аналог на Суецката криза за Британската империя). На сушата британците оставиха военни съветници от Специалната въздушнодесантна служба и други специални части на британските въоръжени сили за техните цели в Афганистан. Според Times в тези специални части са били включени 4000 души.
Удар за конкурентите в континентална Европа и Русия. Действайки чрез австралийците, Лондон вече нанесе мощни щети на военните и икономическите интереси на Франция. Възмущението на французите от договорите за доставка на ядрени подводници на стойност 66 милиарда долара за Австралия, осуетени от AUKUS и британците, доведе до изтеглянето на посланици, а след това и до кръг от "рибни войни", по време на който френската брегова охрана започна да изземва британски кораби. Ударът срещу Германия се свързва с действията на Лондон срещу Русия в енергийни и икономически проекти, засягащи общите интереси на Руската федерация, Евроколхоза и КНР ("Северен поток-2", "Големият път на коприната").
Като разменна монета в подобни действия англосаксонците използват постсъветските лимитрофни режими в южната и западната част на Руската федерация.
В южна посока британците се активизираха в Централна Азия. Трябва да се припомни, че от първата половина на 2010-те години англосаксонците улесняват прехвърлянето в Афганистан на бойци от ИД, победена в Сирия. На първо място, там бяха транспортирани имигранти от Централна Азия и самия Афганистан от таджикски, узбекски и уйгурски националности. Целта беше да се създадат предпоставки за това, което се случва сега – проникване на ислямисти в региона с оглед идването им на власт не само в Таджикистан и Узбекистан, но и в китайския Синдзян.
продължава в следващия постинг



Тагове:   германия,   Лондон,   политика,   Франция,   китай,   австралия,   Афганистан,   Британия,   Русия,   Европа,   times,   путин,   проект,   стратегия,   премиер,   Сирия,   тайван,   албион,   Байдън,   паунд,   Студената война,   Съединени щати,   тереза мей,   англосаксонци,   Централна Азия,   Руска федерация,   Руската федерация,   Камарата на общините,   AUKUS,   Украйна и Беларус,   5 февруари,   гани,   проекта Глобална Британия,   британския премиер Борис Джонсън,   експремиерът Тереза 82038203Мей,   Вашингтон САЩ,   Брюксел ЕС,   британската служба за външно разузнаване MI 6,   Националната корпорация за развитие на умения NSDC,   Азиатско-Тихоокеанския и Централноазиатския региони,   Global Britain,   Суецката криза,   Специалната въздушнодесантна служба,   Евроколхоза и КНР Северен поток-2,   Големият път на коприната,   Евроколхоза и КНР Северен поток 2,   таджикски,   узбекски и уйгурски националности,   Таджикистан и Узбекистан,   но и в китайския Синдзян,


Гласувай:
9


Вълнообразно


1. hristiqnskaprosveta - Тия педофили...
05.02.2022 09:33
... затова и напуснаха ЕС, защото имат глобални лидерски амбиции, както навремето и искат пак да станат водеща сила. Все пак там се намира Лондонското сити - най - могъщата икономическа и чиновническа организация на света в чиято финансова бора се въртят трилиарди долари и евро и в която участват всички световни компании.
цитирай
2. elenkokoschkov - Что такое Англия?
05.02.2022 09:51
Какой то остров!
Одна ракета и нэт остров!
цитирай
3. kvg55 - До 1. hristiqnskaprosveta
05.02.2022 09:56
Времето им вече минало. Няма да се получи.
цитирай
4. kvg55 - До 2. elenkokoschkov
05.02.2022 09:57
Британците са амбицирани да потънат под водата.
цитирай
5. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
05.02.2022 14:45
От глобална, да не премине в глобена?
цитирай
6. kvg55 - До 5. leonleonovpom2
05.02.2022 20:58
Ха-ха-ха!
Ще бъде глобена най-вероятно от Китай заради опиумните войни.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5758899
Постинги: 2808
Коментари: 25803
Гласове: 34182
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031