Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.01.2022 07:01 - © Кой сте вие, доктор Шваб?
Автор: kvg55 Категория: Политика   
Прочетен: 919 Коментари: 0 Гласове:
9

Последна промяна: 31.01.2022 07:10

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
31.01.2022г.

image

image
     Всяка година в края на януари (тази година обявено от 22 до 26 май) в швейцарския курорт Давос се провежда традиционна среща, която събира на едно място хора от висшето управленско ниво на компаниите-членки, както и избрани политици, представители на неправителствени организации, религиозни водачи и журналисти. Около 2200 участници се събират за общо 5 дни и присъстват на над 200 различни събития от основната програма 
image
Д-р Клаус Мартин Шваб (Klaus Martin Schwab) 
image

, председател на Световния икономически форум (WEF), се превърна в една от ключовите фигури в световната политика от миналата година. През 2020 година той предложи план "Голямото нулиране", предназначен да направи революция в световния ред. Този план е описан достатъчно подробно от Шваб в книгата му "COVID-19 : The Great Reset"
image
, публикувана през лятото на 2020 година. Шваб продължи тази тема в "Капитализъм на заинтересованите страни : Глобална икономика, която работи за прогрес, хората и планетата", публикувана в началото на 2021 година 
image

image

Шваб, който ще навърши 84 през март, е, може да се каже, в зенита на славата си. Вярно, скандална слава. Защото планът за "Голямото нулиране" предполага завземането на властта над света от малка група от "избраните". Естествено, интересът към биографията на Клаус Шваб нараства. Интернет дава подробно описание на живота на нашия герой, но по някаква причина само от момента, в който той завършва гимназия и влиза през 1957 година да учи във Федералния швейцарски технологичен институт.
Какво ще кажете за това? Два или три реда от следното съдържание : роден на 30 март 1938 година в германския град Равенсбург. Учи в гимназията, която завършва през 1957 година. Нищо не се говори нито за родителите му, нито за предците и роднините му, нито за ученето в гимназията, нито за приятелите от детството, навиците. Изглежда, че някой е поставил щампата "тайна" в биографията на Клаус по време на живота му в Равенсбург. Естествено се появиха версии.
Някои от тях имат сензационен характер. Например в социалните мрежи има снимка, изобразяваща произхода на Клаус Шваб. От него следва, че баща му е Фред Шваб, майка му е Мариан Шваб, родена Ротшилд през 1919 година. От своя страна бащата на Мариан е Луис Ротшилд (1864-1942), банкер от германския град Бад Хомбург. По-късно повечето материали от принадлежността на Клаус Шваб към клана Ротшилд изчезнаха, тъй като авторите на сензационната новина направиха объркване. Всъщност имаше такива Фред и Мариан Шваб и Мариан наистина беше от клана Ротшилд, но Клаус Шваб не беше сред децата им. Оказва се, че Фред и Мариан са именници на нашия Клаус.
И все пак разберете защо Клаус никога не споменава името на родителите си. В най-концентрирана форма информацията за бащата на Клаус е събрана в материала "Клаус Шваб и Четвъртия райх", публикуван на 18 март 2021 година 
image

image
Бащата на Клаус се казва Ойген Вилхелм Шваб. Роден през 1899 година. Когато Клаус се ражда, баща му е директор на "Escher-Wyss" & Co, която е базирана в Равенсбург. Евгений Шваб продължава да работи за компанията като почетен президент до смъртта си през 1982 година. "Escher-Wyss" е основана през 1805 година. През ХХ-ти век тя разработва уникални материали с висока якост, предназначени за производството на газови турбини, компресори, електрическо оборудване, термопомпи и друго отоплително оборудване, хидравлика, кораби, самолети и така нататък. Интересно е да се разбере какво прави "Escher-Wyss" по време на ръководството на Ойген Шваб преди и по време на Втората световна война – компанията е под специалния патронаж на Хитлер поради значението си във военно-индустриалния комплекс на Третия райх и е удостоена с почетното звание "Образцово националсоциалистическо предприятие" 
image

Един от цеховете на предприятието "Escher-Wyss"

"Escher-Wyss" бива, казано на съвременен език, индустриалния гръбнак на Равенсбург. В известен смисъл бащата на Клаус Шваб ръководи не само компанията, но и града. И градът е известен с практикуването на принципите на евгениката, за да убива "безполезни ядящи"; Равенсбург е полигон за изпитания на технологиите, разработен от Института "Кайзер Вилхелм". Равенсбург, разположен до германско-швейцарската граница, е известен и като транзитен пункт в края на войната, през който златото и други ценности, ограбени от нацистите в различни страни, са прехвърляни в Швейцария.
В хитлеристката държава компанията "Escher-Wyss" заема специално място във военно-индустриалния комплекс, тъй като на нея е възложена задачата да създаде … ядрено оръжие. Хитлер не успява да създаде това оръжие, но биват направени някои разработки в компанията "Escher-Wyss", които намират приложение в следвоенния период.
След като завършва висшето си техническо образование в Швейцария, Клаус работи под ръководството на родителите си за "Escher-Wyss". На него е поверено сливането на немската компания "Escher-Wyss" и швейцарската компания "Sulzer" AG. Клаус Шваб решава проблемите, свързани с незаконното доставяне от страна на "Escher-Wyss" на Южна Африка на компоненти за производството на ядрени оръжия, доставките на които са забранени с решение на ООН. Това той прави поне до 1971 година, когато създава Световния икономически форум (наричан тогава Европейски форум за управление) 
image
Европейски форум за управление, 1975 година, Шваб – вдясно

Няма съмнение, че Клаус Шваб е участвал в контрабандата на компоненти за ядрено оръжие в Южна Африка, но е избегнал наказанието. Затова се страхува дори да спомене името на баща си. Възпитан в ранна детска възраст в духа на националсоциализма, Клаус Шваб по всякакъв начин крие, че майка му е еврейка. Още в младостта си нашият Шваб влиза в ролята на 100% ариец. Арийският дух му предава бащата. Вероятно, след емиграцията на жена му в САЩ, Евгений Шваб е въздъхнал с облекчение : тя би попречила на кариерата му в Третия райх.
Авторът на статията "Клаус Шваб и четвъртият райх" пише : "Клаус Шваб почти никога не се усмихва. Сега знаем защо. Той знае, че е мошеник – цирков шут, израснал сред дантели и със сребърна лъжичка в устата, чието сърце няма какво да сподели със света".
Такъв човек е удобна фигура за тези, които са замислили "Голямото нулиране". Не, той не е от Ротшилдови. Но той несъмнено, като дете на еврейка, е протеже и агент на Ротшилдови
image
Валентин Катасонов
image
Давоският форум – на 50 години
 

https://www.fondsk.ru/news/2021/08/24/kto-vy-doktor-shvab-54308.html
https://adrenogate.net/wp/2021/03/18/klaus-schwab-and-the-fourth-reich-%F0%9F%A4%9C%F0%9F%92%80%F0%9F%A4%9B/




Гласувай:
9


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5894593
Постинги: 2837
Коментари: 26131
Гласове: 34433
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930