Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.01.2022 07:01 - © Костадин Паскалев
Автор: kvg55 Категория: Политика   
Прочетен: 780 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 14.01.2022 07:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
14.01.2022г.

     Костадин Стоянов Паскалев
image
е знаково име и личност в Националния съвет на БСП и въобще в Българската социалистическа партия, за когото, ако беше председател на партията, моята съпруга с радост би гласувала за социалистическата партия. Харесва го и цени много.

Наскоро Паскалев в интервю за вестник "24 часа" спомена за създаването в БСП на идейно-политическа група в партията, наречена "Социалисти за развитие на България". Планът е това да бъде група за натиск и прокарване на идеи и политики. Инициатори са Костадин Паскалев, Петър Мутафчиев и кметицата на Троян Донка Михайлова
image

В интервюто Паскалев разказва за основните насоки в целите на групата : "
Очакванията на обществото са БСП да е силна лява партия, която ясно формулира основните теми в този тежък за държавата и за хората момент. Има пандемия, предпоставки за тежка икономическа и финансова криза. И неконцентрирано поведение на управляващите, което може да постави страната пред риск. Затова поведението на БСП е изключително важно. Но БСП не може да стане силна без идейно-политическа дискусия и без сериозни организационно-кадрови мерки", които мерки формулира така : "в устава трябва ясно да се отбележат мястото и ролята на всеки от националните и местните органи. Сега има припокриване на компетенции, които трябва да бъдат ясно разграничени. Второ, в БСП липсват развитието и обучението на кадрите, въпреки че имаме всякакви институти. А това е задължително. Тази дейност трябва да бъде възстановена, като се следи развитието на кадрите. За да бъде силна една партия, тя трябва да има категорични послания към обществото, но те не могат да се изработят от хора, които са некомпетентни в политически план или не са професионално доказани. И най-важното са лицата на партията – това трябва да са хора, свободни от зависимости". Архиважно – свободни от зависимости. "Това трябва да са хора, които имат политическа култура и визия за развитието на обществото като цяло", казва Паскалев, имайки предвид, ме такива хора в БСП са пренебрежимо малко. Отявлените противници на председателя Нинова определят Паскалев и другите около него като вътрешна опозиция, назначена от Нинова. Казвам, че това не е така. "Социалисти за развитие на България"  е призвана да наставя ума на КорНи. Затова и Паскалев изтъква : "Няколко неща ще покажат накъде тръгва Корнелия Нинова –
– Първо, какъв ще е съставът на Изпълнителното бюро – надявам се в него да влязат лица с ясна политическа визия за държавата, професионалисти в сферата си – носители на секторните политики, които БСП ще формулира. Защото хора, които отникъде са станали политици, не ми вдъхват доверие.
– Второ, изборите по традиция предизвикват напрежение с реденето на листи. Много се надявам това да не бъде пресяване на верни или неверни хора на някого, а да влизат хора, политически грамотни и професионално подготвени, за да печелят доверието на гражданите.
Това се случва : Хората, които най-много мразят пернишкия кмет Станислав Владимиров се бориха за доверието на перничани от името на Корнелия Нинова и БСП на предстоящите парламентарни избори. Водач на листата за народни представители на БСП в Перник беше Стоян Мирчев от София. А редно е кандидатите да са местни хора.
– Третото, което предстои на Нинова, е ясно формулиране на отношението към президента, защото преди изборите Нинова с половин уста казваше, че БСП подкрепя Радев и Йотова за втори мандат. Обаче тарикатски се възползва от победата на подкрепяната от него партия на парламентарните избори и влезе в изпълнителната власт.

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/9098449




Гласувай:
4


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5752713
Постинги: 2808
Коментари: 25793
Гласове: 34176
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031