Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.01.2022 15:01 - © На полско-беларуската граница
Автор: kvg55 Категория: Политика   
Прочетен: 1196 Коментари: 2 Гласове:
10

Последна промяна: 10.01.2022 15:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
10.01.2022г.

     На среща с актива на Гомелска област imageпрезидентът на Беларус Александър Лукашенко споделил за ситуацията на белоруско-полската граница относно движението на мигрантите.
Батька споделил за убийствата на мигранти от страна на полските сили за сигурност : "Трябва да ви кажа, че всичко, което е казано тук, е това, което виждаме. Това е върхът на айсберга. Ситуацията е много по-сериозна. (Ще ви дам пример, за да разберете) вижте какво е случващо се около нас", казал президентът.
Като пример той посочил последните събития с избягал в Беларус полски военнослужещ. "Забелязахте – той говори за това как са убили в пияно състояние не само тези горки хора – мигранти, но и собствените си поляци, които са помогнали на тези бежанци – доброволци – казал Александър Лукашенко. Дадоха им алкохол. След това принудиха специални хора. Това са не граничари, както казва той. Просто бяха облечени и се представиха като полски граничари. Те са специално обучени хора в системата на специалните служби".
"Заставиха ги и ги принудиха. Защо? Защо? В крайна сметка, нека го направим така, грубо, грубо, като човек : в края на краищата, за да унищожим човек, който бяга от войната, не беше необходимо да организираме демонстрации – да стрелят в челото, главата и така нататък. Съгласете се, че е възможно всичко това да се направи скрито-покрито, никой не би разпознал. Не, те се напиха – стреляйки в челото, стреляйки в главата. A много опасна тенденция. Хората се готвят да убиват нарочно. Дори от това се вижда, че … Убийте човек, слушайте, това е … Не знам, дори военен от тази зала не би бил може да го направи в такава среда", емоционално разказала държавната глава.
"Ако, разбира се, е война, ако разбереш, че утре ще те убият или сега ще те убият в битка. Или ще убият семейството ти и така нататък, напълно разбираемо. Или, не дай си Боже, някои от твоите роднини са били убити, значи си психологически подготвен за това. Но тук при спокойна обстановка бяха взети хора от армията, хвърлени на границата и принудени да убиват. Хората целенасочено бяха подготвени да убиват. Мислиш ли само за да убиват в Полша? Не, каза белоруският лидер. Но имам предвид това и да ориентирам хората в униформи, така че да вземем предвид този фактор. Най-вероятно са се готвели да убиват непознати в друга държава. В коя? Ще изчакаме и вижте. Нека опитат. Ето един елемент за вас. Скрит. Но експертите много фино, разглеждайки събитията под лупа, правят подходящи заключения".
Потърсилият политическо убежище в Беларус полски военнослужещ Емил Чечко imageразказал, как е убивал мигранти image"Те посрещнаха първата група, убиха ги, след това втората група, те също бяха убити. Аз също направих това – стрелях", казва Чечко пред телевизионния канал "Беларус 1". Отговаряйки на журналистически въпрос дали си спомня как за първи път е убил човек, Чечко казва, че това се е случило в края на май. "Лицата на тези хора винаги се помнят, само първите … тези, на които е казано да убиват. И тогава човекът не гледа лицето, а само се цели в гърдите", казал той.
Лукашенко, коментирайки историята на избягалия в републиката полски войник Емил Чечко за убийството на бежанци от полските сили за сигурност, каза, че казаното от него говори за опасна тенденция. "Това е много опасна тенденция. Хората са обучени да убиват нарочно. Да убиеш човек, слушай, това е … Не знам, не всеки от тази зала може да го направи дори в такава среда", цитира Лукашенко "Спутник Беларус" в своя Telegram канал.

https://president.gov.by/ru/events/vstrecha-s-aktivom-gomelskoy-oblasti-1640161729




Гласувай:
10


Вълнообразно


1. mt46 - Значи
10.01.2022 19:29
убиват по групи... Поне си е признал...
цитирай
2. kvg55 - До 1. mt46
11.01.2022 07:43
Допускам, че е възможно.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5859068
Постинги: 2831
Коментари: 26061
Гласове: 34374
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930