Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.07.2021 08:01 - © Какво каза Путин на украинците?
Автор: kvg55 Категория: Политика   
Прочетен: 1586 Коментари: 8 Гласове:
10

Последна промяна: 20.07.2021 08:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
20.07.2021г.

     Какво каза Владимир Владимирович на Запада и на Украйна в статията си "За историческото единство на руснаци и украинци"? Той често им обяснява като на кретенчета същността на руската политика, но плътните чугунени либерастки глави не возприимат историческите истини и обективната действителност :
image

* Наскоро, отговаряйки на въпрос за руско-украинските отношения по време на Директната линия, казах, че руснаците и украинците са един народ, едно цяло. Тези думи не са породени към някаква конюнктура, текущи политически обстоятелства. Говорил съм за това неведнъж, това е моето убеждение. Поради това считам за необходимо да изложа подробно позицията си, да споделя своите оценки за текущата ситуация.
* Позволете ми да ви напомня тук за оценката, дадена от една от най-ярките политически фигури на новата Русия, първият кмет на Санкт Петербург Анатолий Собчак. Като високо професионален юрист той смята, че всяко решение трябва да бъде легитимно и затова през 1992 година изрази следното мнение : републиките – основатели на Съюза, след като самите те анулират Договора от 1922 година, трябва да се върнат в границите, в които са се присъединили. Всички останали териториални придобивания са предмет на обсъждане, преговори, тъй като основата е отменена. С други думи, тръгнете си с това, с което сте дошли.
* През трудните 90-т и през новото хилядолетие ние предоставихме на Украйна значителна подкрепа. Киев използва собствената си "политическа аритметика", но през 1991-2013 година, само поради ниските цени на газа, Украйна спести над 82 милиарда долара за бюджета си, а днес буквално постоянно дължи към 1,5 милиарда долара плащания за ползване на нашия газ.
* Украинските власти пропиляха и унищожиха постиженията на много поколения. Знаем колко трудолюбиви и талантливи са хората в Украйна. Те умеят упорито и последователно да постигат успехи, изключителни резултати. И тези качества, както и откритост, естествен оптимизъм, гостоприемство, не са изчезнали. Чувствата на милиони хора, които се отнасят към Русия не само добре, но и с голяма любов, точно както ние към Украйна, остават същите.
* Позволете ми да ви напомня, че много отдавна, много преди 2014 година, САЩ и страните от ЕС системно и упорито натискаха Украйна да отхвърли и ограничи икономическото сътрудничество с Русия. Ние като най-големият търговско-икономически партньор на Украйна предложихме да обсъдим възникващите проблеми във формата Украйна – Русия – ЕС. Но всеки път, когато ни казваха, че Русия няма нищо общо, те казват, че въпросът засяга само ЕС и Украйна. Де факто западните държави отхвърлиха многократните руски предложения за диалог.
* Стъпка по стъпка Украйна беше въвлечена в опасна геополитическа игра, чиято цел е да превърне Украйна в бариера между Европа и Русия, в плацдарм срещу Русия. Неминуемо е дошло времето, когато концепцията "Украйна не е Русия" вече не е подходяща. Необходимо е "АнтиРусия", което ние никога няма да приемем.
* Западните автори на "антируския" проект създадоха украинската политическа система по такъв начин, че президенти, заместници, министри да се сменят, да има постоянна ориентация към раздяла с Русия, към вражда с нея. Основният предизборен лозунг на действащия президент беше постигането на мир. Той дойде на власт с този въпрос. Обещанията се оказаха лъжи. Нищо не се промени. И в някои отношения в Украйна и около Донбас се влоши.
* Мисля, че също така е естествено представителите на Украйна отново и отново да гласуват против резолюцията на Общото събрание на ООН, осъждаща прославянето на нацизма. Под закрилата на официалните власти се провеждат манифестации и факелни шествия в чест на недовършените военни престъпници от формированията на СС. В ранга на националните герои се поставиха Мазепа, който предаде всички в кръг, Петлюра, който плати за полското покровителство с украински земи, Бандера, който си сътрудничи с нацистите. Правят всичко, за да изтрият от паметта на младите поколения имената на истински патриоти и победители, с които Украйна винаги се е гордяла.
* За украинците, воювали в редиците на Червената армия, в партизански отряди, Великата отечествена война беше именно Отечествената война, защото те защитаваха своя дом, голямата си обща родина. Повече от две хиляди станаха герои на Съветския съюз. Сред тях са легендарният пилот Иван Никитович Кожедуб, безстрашният снайперист, защитникът на Одеса и Севастопол Людмила Михайловна Павличенко, смелият партизански командир Сидор Артемевич Ковпак. Това непоколебимо поколение се бори, даде живота си за нашето бъдеще, за нас. Да забравите за техния подвиг означава да предадете вашите дядовци, майки и бащи.
* Какво се случва на практика. На първо място, това е създаването на атмосфера на страх в украинското общество, агресивна реторика, снизхождение към неонацистите и милитаризация на страната. Заедно с това – не просто пълна зависимост, а пряк външен контрол, включително надзор на чуждестранни съветници над украинските власти, специални служби и въоръжени сили, военно "развитие" на територията на Украйна, разполагане на инфраструктурата на НАТО. Неслучайно гореспоменатият скандален закон за "коренното население" беше приет под прикритието на мащабни учения на НАТО в Украйна.
* Няма място за суверенна Украйна в проекта "АнтиРусия", както и за политически сили, които се опитват да защитят реалната й независимост. Тези, които говорят за помирение в украинското общество, за диалог, за намиране на изход от задънената улица, са етикетирани като "проруски" агенти.
* Сега само онези, които мразят Русия, са обявени за "правилни" патриоти на Украйна.
* Русия е отворена за диалог с Украйна и е готова да обсъди най-трудните въпроси. Но за нас е важно да разберем, че партньорът защитава своите национални интереси и не служи на другите, не е инструмент в нечии ръце, за да се бори с нас.
* И накрая ще кажа едно : Русия никога не е била и няма да бъде "АнтиУкрайна". А каква трябва да бъде Украйна – това зависи от нейните граждани.

http://kremlin.ru/events/president/news/66181




Гласувай:
10


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
20.07.2021 09:15
Един народ са,това е истина!
И трябва да се обединят около безспорната истина ,че произлизат от Бълтарите , а не от някакви хипотетични викинги? От Велика България!
Податки колкото щеш- език, писменост, религия Защо не говорят на някой скандинавски език, не пишат на латиници, не са католици?
Много антилогика има в викингските истории!
Русия е тРъгнала от Киевска Рус Аз не знам, как не ги обижда името Украйна ?Окрайнина на ....Русия ?Казах го веднъж на шега на една украинка Цял месец ми се сърди, въпреки ,че се извиних и допълних ,че е шега!
Но преди да станат Украинци са сенаричали малоруси Ясно защо Но украинци малко променя малоруси
А Путин знае със сигурност за Българския си произход В Северозападна България на път казват пут! В Етрополско- пат! Там един зам директор беше с фамилия Патев Като се запознахме, без нищо да съм казал ,обясни ,че идва от пат , а не от пате!
Та за Путин е ясно!

Хубав ден!
цитирай
2. zaw12929 - АКО Е ВОДКА С ФУНИЯ В ШИШЕ СЕ НАЛИВА, ...
20.07.2021 09:59
АКО Е ВОДКА С ФУНИЯ В ШИШЕ СЕ НАЛИВА, НО В ПЪЛНА ГЛАВА С НИЩО НЕ СТАВА
НЕ ВЪЗПРИЕМАТ ОТИДЕ КОНЯ В РЕКАТА
цитирай
3. kvg55 - До 1. leonleonovpom2
20.07.2021 10:27
Ясно е.
цитирай
4. kvg55 - До 2. zaw12929
20.07.2021 10:28
Е не става с фуния.
цитирай
5. mt46 - Може би това е най-важно...
20.07.2021 11:42
"Русия никога не е била и няма да бъде "АнтиУкрайна". А каква трябва да бъде
Украйна – това зависи от нейните граждани."
цитирай
6. kvg55 - До 5. mt46
20.07.2021 12:10
Да!
цитирай
7. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
20.07.2021 22:48
Блат Пустол никого не е загребал!
Това е антирелигиозно!
Носи се слух ,че е станал послушник в един от Атонските манастири
А послушничеството му не позволява изява ,цветиста в блог бг

Лека нощ!
цитирай
8. kvg55 - До 7. leonleonovpom2
21.07.2021 04:31
Да върви на майната си.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5854693
Постинги: 2830
Коментари: 26053
Гласове: 34369
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930