Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.07.2021 07:01 - © Директивата на Дугин
Автор: kvg55 Категория: Политика   
Прочетен: 1177 Коментари: 2 Гласове:
8

Последна промяна: 16.07.2021 07:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
16.07.2021г.

     Измина един месец от срещата между президента на Руската федерация и президента на Съединените щати в Женева. Време достатъчно за да се погледне с други очи на събитието.
Срещата на Путин с Байдън очевидно не предвещаваше нищо добро. Никой от анализаторите и експертите не очакваше пробиви или насърчителни сигнали от нея. Само едно може да бъде по-лошо – отсъствието на такава среща, казва Александър Дугин в своята "Директива" :
image

Ако лидерите на две явно воюващи световни сили се срещнат лице в лице, това означава, че поне няма горещи военни действия. Разбира се, истинската война може да избухне всеки момент : когато Джо Байдън, с либералната си екстремистка програма на Великата нулировка, отне президентството от Доналд Тръмп, този риск се увеличи драстично.
Русия и САЩ, или по-скоро Русия на Владимир Путин и САЩ на Джо Байдън, имат противоположни възгледи за почти всичко. И най-важното е, че те виждат бъдещия световен ред толкова различно, че едната гледна точка изключва другата.
За Путин безусловният и абсолютен приоритет е пълният и съвършен, истински суверенитет на Русия. И това е възможно само в многополюсен свят, където Русия ще бъде самодостатъчен свободен център за вземане на решения. Заедно с други полюси, чието съществуване и чиято легитимност се признават по същия начин, но чиято свобода е ограничена от свободата на останалите полюси.
За Байдън приоритет не са дори САЩ, а създаването на световна държава, водена от световно правителство. Такъв свят може да бъде само еднополюсен, където навсякъде ще царува само една идеология – либерализъм, ЛГБТ хора, екология, демокрация на малцинствата и компенсаторен расизъм (според критичната расова теория, възприета в момента в САЩ, по-рано потиснатите раси вече могат да потискат своите предишни потисници безнаказано). Никой не бива да има суверенитет, тъй като това противоречи на правата на човека.
Следователно за Байдън Русия на Путин е враг, абсолютен. Това не означава, че обратното е вярно – Русия да е враг на САЩ. Ако разглеждаме САЩ като полюс на многополюсен свят, което беше напълно възможно и вероятно при националистическия Тръмп, тогава всякакви противоречиви въпроси биха могли да бъдат разрешени.
Да, САЩ и Русия имат области на пресичане на националните интереси, но те не са критични. Особено ако обозначим териториите на взаимна отговорност по реалистичен начин : Евразия – за евразийците, Америка – за американците и Европа – за европейците. Би било възможно да се продължи това многополярно изброяване : Африка – за африканци, Азия – за азиатци, ислямският свят – за мюсюлмани и така нататък.
Но това би било така, ако Съединените щати се оглавяват от us-американски президент.
Въпросът е, че Байдън не е us-американски президент. Той е либерал и глобалист (разбирай слуга на световния, тоест на us-американския финансов капитал), който настоява, че всеки е длъжен да бъде глобалист и либерал, което означава, че всеки трябва да споделя неговия дневен ред и да следва неговите правила. За един глобалист само същите глобалисти са приятели и като цяло се ръкуват. Всеки, който настоява за суверенитет и многополярност, автоматично е сред враговете. Путин и политиката му са именно такъв враг.
Той мисли за архитектурата на света като за концерт на суверенни субекти, единият от които е Русия, другият е US-Америка, третият е Китай и така нататък. При среща с Байдън той се среща равен. Байдън вижда в Путин само непокорен подчинен извън контрол, който трябва да бъде наказан със санкции за неподчинението си и евентуално съблазнен с подаяния.
Оттук и когнитивният дисонанс на срещата на върха Путин –Байдън. Те няма за какво да говорят, тъй като са в два паралелни свята. И поляризацията на тези светове бързо нараства.
В руско-американските отношения всичко ще бъде решено само чрез разпадане силата на една от страните. Кой ще рухне първи? И ако никой не се срути, тогава остава една пет-три-буквена дума, започваща с "В" … "W".
Александър Дугин

https://tsargrad.tv/articles/aleksandr-dugin-o-zakulise-sammita-putin-bajden-kto-ruhnet-pervym_369181

Всичко това е вероятно, ако президент на САЩ е Джо Байдън или евентуално друг демократ.
И третият – невидим – присъстващ на срещата, беше Китай. Изключително в амбицията на Байдън и Съединените щати е да всеят раздор в отношенията между Москва и Пекин, което напоследък се превърна в мания във Вашингтон :
Не се намира обаче такава илюстрация за онагледяване




Гласувай:
8


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. nedovolen - Цирк на колелета с разменени роли. ...
16.07.2021 14:41
Цирк на колелета с разменени роли.
Ако има нужда от разяснения, пиши в ре коментара.
:)))
цитирай
2. kvg55 - До 1. nedovolen
16.07.2021 16:09
Работата е сериозна. Става въпрос за война.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5753484
Постинги: 2808
Коментари: 25797
Гласове: 34176
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031