Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.06.2021 05:30 - © Западната преса за успехите на Путин от Срещата
Автор: kvg55 Категория: Политика   
Прочетен: 3121 Коментари: 14 Гласове:
7

Последна промяна: 26.06.2021 05:55

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
26.06.2021г.

     "Путин получи точно това, което искаше от Байдън в Женева", пише CNN и раздухва : Путин не даде индикация, че първата среща на двамата лидери е наложила промяна в сърцето му. Изглежда, че никакъв брой приятелски думи няма да попречат на руския лидер да продължи да изпълнява насилствено политическата си програма както в страната, така и в чужбина с почти пълна безнаказаност.
На въпрос за репресиите на Русия срещу вътрешната политическа опозиция – по-специално ареста на Алексей Навални – руският президент дори предположи, че известният дисидент всъщност е искал да бъде арестуван и за това се е прибрал от чужбина в Русия.
Путин е човек, който е толкова сигурен в своята абсолютна власт у дома, че може да влезе в среща с най-могъщия човек на земята (Байдън ли?), като на практика няма какво да загуби.
Срещите бяха поискани от САЩ, което що се отнася до Кремъл, потвърждава, че Путин е лидер с подобен ръст като американския президент. Ха-ха-ха! Къде ще ги сравняваш?
Накратко, Путин отиде в Женева и получи точно това, което искаше. И той напусна Швейцария с огромна дипломатическа победа, просто като се появи.
https://edition.cnn.com/2021/06/16/europe/vladimir-putin-met-joe-biden-and-got-what-he-wanted-intl-cmd/index.html
"Путин троли САЩ, защитава задържането на Навални, като се позовава на арести в Капитолия, полицейски стрелби, протести на BLM", добавя Fox News : "Ние изпитваме симпатия към Съединените американски щати, но не искаме това да се случва на наша територия. Правим всичко възможно, за да не позволим това да се случи", цитира FN Путин.
https://www.foxnews.com/politics/putin-us-navalny-capitol-riot-arrests-police-shootings-blm-protests
Time пък смята, че "Срещата на върха с Байдън даде на Путин световната сцена, за която той жадува", предвид отдавнашното му желание Русия да бъде взета на сериозно като основен съперник на САЩ … Русия е в много, много трудно положение. Китай ги притиска. Те отчаяно искат да останат основна сила. Те отчаяно искат да бъдат актуални, цитира Time Байдън като потвърждение на позицията си.
https://time.com/6073773/biden-putin-summit/
"Стратегията на Байдън за песимизъм очертава напредъка на Путин", разкрива тайната The Washington Post : По време на политическата се  кариера, обхващаща четири десетилетия, президентът Байдън е виждал американски президенти от двете партии да се опитват да трансформират отношенията на САЩ с Русия, само за да напуснат срещата разочаровани …
В сряда Путин сякаш се подигра с историята на американския подход към срещите на върха.
https://www.washingtonpost.com/national-security/biden-putin-summit/2021/06/16/c2592718-ced4-11eb-9b7e-e06f6cfdece8_story.html
"След срещата на Путин една черта на Байдън се показва отново : упорит оптимизъм", противоречи на The Washington Post The New York Times : Путин събра реколта и изглежда затвърди идеята, че високопоставеният дипломатически обмен на брега на Женевското езеро не е направил много за промяна на отношенията, които се влошават от години.
https://www.nytimes.com/2021/06/17/world/europe/biden-putin-summit.html
"Тестовете на Байдън за Путин и обратната версия", загадъчно изнася WSJ : Но господин Путин не действа от личен или неприязън към американските лидери. Той действа въз основа на рационално изчисление на това, с което може да се измъкне, за да остане на власт, да укрепи стратегическата позиция на Русия и да отслаби западните демокрации … Каналите за комуникация и деескалация са важни, но г-н Путин би се радвал да подпише споразумение, ограничаващо способностите на САЩ, без намерение да го уважава сам.
https://www.wsj.com/articles/bidens-tests-for-putin-and-vice-versa-11623883483
"Среща на върха между САЩ и Русия : Защо Байдън и Путин спечелиха и двамата", смята National Interest :  Байдън и Путин успяха да предприемат няколко бебешки стъпки към възстановяване на подобие на дипломатически отношения между Вашингтон и Москва … За президента Джо Байдън това беше възможност да покаже, че може да се държи на световната сцена; за президента Владимир Путин, че Русия има значение. И двамата спечелиха, показвайки се и избягвайки всяка драма.
https://nationalinterest.org/feature/us-russia-summit-why-biden-and-putin-both-won-187906
"Сега знаем защо Байдън се страхува от съвместна пресконференция с Путин", категорична е The Hill : Руският президент говорѝ повече от 55 минути и отговори на повече от две дузини въпроси. Той не е използвал телепромптер през цялото време на пресконференцията … Да. Лидерът на свободния свят – отново – по същество обяви, че е неспособен да отговаря на репортери на случаен принцип, след като Путин – убиец-бандит, който не позволява свободна преса в страната си – направи точно това …Ако се чудите защо помощниците на us-американския президент отказват да имат съвместна пресконференция с Путин, ето вашият отговор : Тъй като абсолютно знаете, че Путин би се опитал да поддържа такава сесия с Байдън в продължение на часове в опит да (A) не позволи на Байдън да се обади само на онези репортери, избрани за него предварително, и (Б) да покаже превъзходна умствена издръжливост … Много шум, но не очаквайте много под формата на промени след срещата на върха в начина, по който Русия се държи.
https://thehill.com/opinion/international/558819-now-we-know-why-biden-was-afraid-of-a-joint-presser-with-putin
"Срещата на върха на Байдън с Путин само направи САЩ да изглеждат по-слаби", признава и The New York Post : Всъщност Байдън повече се ядоса на американски журналист, отколкото на диктатора, който използва възможността си да отрече, отклони и измами – повишавайки собствената си позиция за сметка на Байдън … Срещата на върха завърши с това, че Байдън нарече тона на срещата "положителен", а Путин заяви : "Не е имало враждебност".
Нека си признаем : Денят не беше успешен нито за Байдън, нито за Америка. Путин основно се подигра на своя колега – и на Съединените щати – докато Байдън изглеждаше слаб и неконцентриран. Америка можеше да излезе по-силна, ако изобщо нямаше среща на върха.
https://nypost.com/2021/06/16/bidens-summit-with-putin-only-made-the-us-seem-weaker/
Die Welt смята че е имало "Силови игри с безскрупулност и символичен подарък" : Ние разговаряхме помежду си "конструктивно", казва Путин. Нямаше "враждебност", а напротив. Путин така устно прегръща мъжа, който само преди няколко седмици го нарече "убиец".
Постъпва безмилостно, като приравнява мирните руски опозиционери (?) с насилствените американски протестиращи.
https://www.welt.de/politik/ausland/article231889537/Biden-Putin-Machtspielchen-mit-Skrupellosigkeit-und-Symbolgeschenk.html
"Байдън и Путин се ценят един друг, но недоверието остава високо" – Neue Zurcher Zeitung така оценява срещата : "Следователно в обозримо бъдеще те ще имат по-малко нужда да определят силата си със скъпи атаки и провокации. След срещата на върха в Женева рискът от ескалация на кризата в отношенията между Русия и САЩ поне не се е увеличил".
https://www.nzz.ch/meinung/gipfel-in-genf-biden-und-putin-werten-sich-gegenseitig-auf-ld.1630840?reduced=true
Der Spiegel застрашително за демокрацията пише : "Всичко мина по план за Путин" : "Понякога трябва да се задоволиш с малко, особено като се има предвид студената атмосфера между САЩ и Русия. Най-просто казано : изключително ниските очаквания бяха изпълнени. Получи само една полза – Путин, който напусна Русия за първи път след пандемията от коронавирус, за да пътува от Сочи до Женева. Тук той остава верен на себе си, спокойно слуша речта на Байдън и след това отговаря също толкова спокойно. С други думи : всичко работи точно така, както той иска".
https://www.spiegel.de/ausland/joe-biden-und-wladimir-putin-beim-gipfeltreffen-in-genf-fuer-putin-lief-alles-nach-plan-a-88b0ab21-4f88-48e6-a685-4e804772ba3f
В Le Monde проглеждат в бъдещето : "В Женева Джо Байдън и Владимир Путин започват стратегически диалог с бавни темпове" : "Днес ние потвърждаваме принципа, че ядрената война не може да бъде спечелена и никога не трябва да се води", пише в кратко съвместно изявление за двустранния диалог за стратегическа стабилност, официално иницииран от двете страни. Цитатът повтаря, почти дума по дума, текста, публикуван от Михаил Горбачов и Роналд Рейгън през 1985 година.
https://www.lemonde.fr/international/article/2021/06/17/a-geneve-joe-biden-et-vladimir-poutine-initient-un-dialogue-strategique-a-pas-comptes_6084459_3210.html
"В Женева Путин и Байдън споделят ​​помежду си" интимничи Le Figaro : Американският президент очаква промяна в поведението на Москва, докато руският му колега иска Америка да се заеме с бизнеса си … Събрали се отново, за да спрат галопиращото влошаване на руско-американските отношения, Джо Байдън и Владимир Путин се опитаха да започнат в сряда началото на "конструктивен" и "прагматичен" диалог, над пропастта на разногласията.
https://www.lefigaro.fr/international/a-geneve-poutine-et-biden-se-disent-leurs-quatre-verites-20210616
El Paнs също е точен в преценката си : "Путин и Байдън отварят пътя към сближаване, без да преодоляват недоверието" : Когато очакваната среща на върха приключи, основната част от напрежението и взаимните обвинения все още бяха там … Трябва да спрете да правите инсинуации, да седнете и да започнете да работите на експертно ниво, подчерта Путин.
С предизвикателен и суров тон Путин, който нарича дисидента "този гражданин" (Навални), увери, че е "рецидивист" и че се е върнал в Русия от Германия (където се е възстановил от отравянето) "търсейки да бъде арестуван".
"Мисля, че в тази ситуация не може да има каквото и да е семейно доверие. Но мисля, че видяхме някои проблясъци", добави Путин.
За руския президент срещата на върха е важна и за вътрешната политика. Според Кремъл той се появява отново като играч в глобалния геополитически съвет след повече от слаба година в политически аспект, с много малко лични срещи и без пътувания извън Русия.
https://elpais.com/internacional/2021-06-16/comienza-la-cumbre-de-biden-y-putin-en-busca-del-deshielo.html

https://vz.ru/world/2021/6/17/1104531.html




Гласувай:
8


Вълнообразно


1. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
26.06.2021 09:55
Нека има разумни хора и от двете страни !Не съм привърженик на конспирации, но не е крушка без опашка-както при вируса, така и във висшата политика
Късмет е, че Путин е със здрави нерви Защото , ако беше някой пернат, като Хрушчов например, Караибската криза щеше да е като приказка!
Дано от другата страна има хора, които да оценяват с какъв партньор разполагат !Светът има нужда от силна Русия, не от подобие на държава ! За да поддържа равновесието в света! Иначе, Великото преселение ,като сравнение ще е само един по- голям керван по пътя на коприната!

Хубав ден!
цитирай
2. germantiger - точно така
26.06.2021 10:50
типично за руснак като теб - избирателно

когато западната преса показва слабостта на путин - не цитираме

когато тя показва нещо в полза на путин - цитираме

да, да помним това в работничексо дело
цитирай
3. nedovolen - Западната, т. е. западналата. К...
26.06.2021 17:22
Западната, т.е. западналата.
Какво пише източната.
На запад залязва Слънцето, от изток изгрява.
Към залез ли ще гледаме, мерси, точна "Българска" дума.
:)))
цитирай
4. mt46 - Мда...
26.06.2021 23:04
Засега Путин се справя...
цитирай
5. morskipesni - Путин е с пръст на копчето
26.06.2021 23:33
Дреме му на сайдера, кой какво дрънка. Наскоро бе произнесено (перефраза), че ПРИ КОНФЛИКТ НАТО-Русия са нужни 10 МИНУТИ-а много скоро, за 7-8 минути „ за да бъдат СРИНАТИ С КАТЕГОРИЧЕН ЯДРЕН УДАР 15-те вражески европейски столици." Ей, надявам се да не сме в кюпа!!! И като ги срине? М'америка без гащи- 'ма запасала пищове, ха?
цитирай
6. kvg55 - До 1. leonleonovpom2
27.06.2021 06:03
Май не оценяват.
цитирай
7. kvg55 - До 2. germantiger
27.06.2021 06:05
Това е интересното, бе коте.
цитирай
8. kvg55 - До 3. nedovolen
27.06.2021 06:06
Кой ти гледа слънцето? Всеки гледа парите.
цитирай
9. kvg55 - До 4. mt46
27.06.2021 06:07
Да!
цитирай
10. kvg55 - До 5. morskipesni
27.06.2021 06:09
Ситуацията никак не е безопасна.
цитирай
11. kvg55 - До 6. loop1
27.06.2021 06:11
Защо ми прекъсна лечението?
цитирай
12. kvg55 - До 7. loop1
27.06.2021 06:14
Хе-хе-хе!
Кой като теб, с два коментара?
цитирай
13. born - Къци, къци, Лупке1.
27.06.2021 23:02
Ти си добро кученце, добро хайванче, въпреки че си много Тъпа Мастия... Доближаваш се плътно до най-Тъпата П/а/тица - Ратка Пираткаласса .
цитирай
14. kvg55 - До 15. born
27.06.2021 23:11
loop1 ми прекъсна лечението. Иска да ме умори.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5753312
Постинги: 2808
Коментари: 25795
Гласове: 34176
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031