Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.12.2020 09:31 - © Съседи
Автор: kvg55 Категория: Политика   
Прочетен: 1006 Коментари: 4 Гласове:
7

Последна промяна: 25.12.2020 09:40

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
25.12.2020г.

     В Полша открито се говори и даже пропагандира териториално разделяне на Република Беларус. Западните територии с център град Гродно следвало да бъдат анексирани от Полша :
image
Това изнася
TVP Info в заглавие "Гиртих популяризира теорията за разделението на Беларус, Лукашенко плаши Полша".
Роман Гиртих обявява за първи път конспирация с Путин относно съдбата на Беларус (снимка : Krzysztof Galica / NBC NewsWire от Getty Images) :

image
Лукашенко инспектира войските на тренировъчния полигон край Гродно (снимка : Константин Завражин / Гети Имиджис)
:

image
Министърът на отбраната на Беларус каза : "НАТО ще атакува от Полша. Те ще представят стабилизацията на страната като геноцид".

Във време, когато беларуските власти, подкрепени от Русия, усилват армията и разполагат военни части на полската граница, у нас се появиха гласове, че Гродно трябва да бъде включено в Полша "в случай на разпадането на Беларус". Според TVP Info тази теория се популяризира активно от публициста Томаш Сомер, а адвокатът и бивш министър на образованието Роман Гиртих разпространява подробна информация за нея.
"Съвсем очевидно е, че Гродно трябва в случай на разпад на Беларус да премине към Полша", пише в "Twitter" Томаш Сомер, главен редактор на седмичното списание "Wysoka Czas" и портала nczas.pl. Той добавя, че "PiS ("Право и справедливост" на полски : Prawo i Sprawiedliwość е дясна националноконсервативна политическа партия в Полша) го знае, но се страхува да го каже". Дискусията бе разгорещена в социалните медии. Роман Гиртих дори разкри предстоящото "обявяване от PiS" на плановете ѝ за анексирането на Гродно и района.
"Тя (PiS) ще се опита да подхрани националистическите настроения, като санитарния режим на Пилсудски през 1938 година, като се стреми да ни измъкне от съюза със Запада и да станем съучастници на Путин в разделянето на Беларус. В навечерието на Втората световна война, по времето на разделянето на Чехословакия, ние бяхме съучастници на Хитлер. Тогава се сдобихме с Тешинска Силезия. За една година", пише адвокатът Роман Гиртих.
Както посочва журналистът и експерт по източните въпроси Гжегож Кучински, в деня, в който Гиртих и Сомер подхвърлиха темата за "включването на Гродно в Полша", президентът на Беларус предупреди за заплахата от страна на Полша на митинга в Гродно.
"Има сили, които искат да отсекат част от нашата земя, особено от запад. Някой дори, като потрива ръце, си спомня за Източните граници от преди време", каза Лукашенко.
Реагирайки на коментарите на интернет потребителите, че рекламира скандални изявления, Роман Гиртих сплашва PiS. Управляващата партия, казва той, ще повдигне темата за Източните граници като част от мълчаливите споразумения с Русия. В една от предишните си бележки адвокатът очертава сценарии за превземането на Гродно от Полша и разпадането на съюза със Запада. През 2017 година Гиртих, известен със склонността си да разпространява противоречиви теории в социалните медии, намекна, че "Качински вече е постигнал споразумение с Путин".
"Всъщност приведохме половината армия в пълна бойна готовност, за да защитим Гродно, област Гродно, западните граници на страната ни. Виждате тези твърдения, че Беларус ще се разпадне, Гродненският регион вече ще отиде в Полша. Те вече открито говорят за това, спят и виждат. Те няма да успеят в това отношение, знам това със сигурност", казва Батька.
Лешоядът Полша следи Беларус повече от себе си. И се меси там при всяка възможност. Така полското правителство обяви, че ще "нахрани" опозицията на Беларус и ще се бори заедно "за свобода" на страната. Полша ще даде 50 милиона злоти за процъфтяването на независимата журналистика и неправителствените организации в страната. Също така част от тези пари ще отидат за подпомагане на "битите и жертвите на изтезания". Синдикатът "Солидарност" също реши да не стои настрана и събра 1 милион за стачкуващите. Моравецки твърди, че за Полша свободата и суверенитетът на Беларус са основни. Батька обаче е убеден, че "неудържимите съседи" не навлизат в страната му от добротата на душата си. Прав е, защото всички тези възмущения са подгрявани от САЩ, както и от Полша, която отдавна яде от ръцете на Запада.
"Ролите на инициатори на всички разрушителни процеси, които се случват в момента в Беларус, са възложени предимно на Полша и Литва. Очевидно са получили карт бланш от Съединените щати, за да повлияят на ситуацията", според професора от МГИМО Елена Пономарьова. Не случайно Уинстън Чърчил нарича Полша "хиената на Европа".

https://www.tvp.info/49526218/giertych-promuje-teorie-o-rozbiorze-bialorusi-lukaszenka-straszy-polska
https://www.tvp.info/szukaj?query=Grodno
https://pogled.info/svetoven/evropa/polsha-iska-da-otkasne-chast-ot-teritoriyata-na-belarus.119891

Белоруски войници за 4-дневни маневри в близост до границата с Полша и Литва :

image

Лешоядът
Матеуш Моравецки, министър-председател на хиената Полша :
image




Гласувай:
7


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. apostapostoloff - Оно така си и требе,
25.12.2020 13:29
копеле!
цитирай
2. kvg55 - До 1. apostapostoloff
25.12.2020 14:25
Ти ще подкрепиш и Турция в апетитите ѝ към България.
цитирай
3. mt46 - Ех,
25.12.2020 18:38
тези териториални претенции и ламтежи!...
цитирай
4. kvg55 - До 3. mt46
25.12.2020 18:45
От край време е така.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5861469
Постинги: 2831
Коментари: 26062
Гласове: 34377
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930