Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.06.2020 07:01 - © Коментари - Опозицията взема мярката на правителството
Автор: kvg55 Категория: Политика   
Прочетен: 4413 Коментари: 38 Гласове:
14

Последна промяна: 16.06.2020 07:04

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
16.06.2020г.

     Потърсих с търсачката в сайта на Българската социалистическа партия доклада на другарката Нинова пред пленума от 13-ти, но ми отговориха с нулев резултат. Намерих един текст, започващ с "Уважаеми другарки и другари" и заглавие "Трябва ни мобилизация и единство за промяна", който приех за доклад, защото сега не е прието да се изнасят дълги доклади и реших, че става за градивна критика, каквато скоро не съм правил на БСП-то.
И така. Текстът започва с критика на изпълнителната власт – Борисов бил предал властта на задкулисието, което не е вярно, защото управлява този, който разпределя парите, а ние знаем, кой разпределя парите – Баце. Отделено е внимание на министъра на земеделието, храните и горите Десислава Танева за заслугата ѝ в усвояването на евросъюзните субсидии : "Аз ви предлагам да се придържаме, че нямаме такива измами и всичко е наред, защото иначе и това [финансиране] ще ни спрат. В крайна сметка ние изпълнихме това, което браншът искаше. Но сега да се хвалим какви измамници сме. Утре нали ще кажат, значи не трябва да получавате тази помощ", както и скандали с "министърът на образованието, оплетен в конфликт на интереси и далавери с пари за учебници,  министърът на външните работи в семейни обвръзки със скандален строеж на Алепу, министърът на финансите и председателят на бюджетната комисия са в открит законодателен лобизъм и скрити договорки за хазарт. Държавата изкупува на двойна цена акции в частна банка без санкции на Народното събрание и с наши пари. Където и да погледнеш е пропито от беззаконие и кражби". Коментира се и премиерът с някакъв скандален аудиозапис, в който запис "демонстрира безнаказаност, злоупотреба с власт и просташка агресия. Борисов се превръща в опасност за България".
Управлението на ПП ГЕРБ си го знаем, по-интересно е, какво предлага БСП-то, освен че четири години се борят за "промяна на модела на управление. Не на бушоните, а на модела".
Освен стандартните борби "за възстановяване на държавността и разделението на властите, достъпно за всеки здравеопазване и образование, работа и достойни доходи, перспектива за младите и сигурност за възрастните, справедливост и равни възможности за бизнес и личностно развитие", конкретно се представя "Социално-икономически план за възстановяване от кризата", който "съдържа мерки за възстановяване на икономиката, земеделието, реформа в здравната система, пенсионната система и социалната политика".
1.     Най-интересни са възстановителните мерки : Ревизия на правителствените разходи и нови приоритети по критерий обществена ефективност – за начален тласък и стимул на икономическата активност. Ориентация на правителствените поръчки в посока на българско производство, в частност МСП. Адекватен и безпристрастен контрол.
2.     Насочване на публичните инвестици приоритетно към ВиК сектора.
3.     Универсална схема за разсрочване на банковите кредити към граждани и фирми за период поне от 12 месеца след периодите на ваканция + адаптация, договорени межди АББ и  правителството.
4.     Преразглеждане на закона за ЧСИ, ГПК и ЗКИ – за защита на кредитополучателите.
5.     Подновяване на процедурата по дерогация на плана на ЕС по 4-ти енергиен пакет (относно затваряне на ТЕЦ-те). Новият период на (успешна) дерогация е до 2025-2030 година. Следва да се направи анализ и количествена оценка.
6.     Приоритетно насърчаване на износ на промишлените сектори, чрез БАЕЗ. Стойност : 500 милиона лева.
7.     Внедряване на Фонд "Индустрия" – схемата за съучастие на държавата в микро – МСП, за нови предприемачи. Стойност : 500 милиона лева. Схема за гарантиране на МСП след първата година. Условие : откриване на поне 5 нови работни места и запазването им за 15 месеца. Схемата се прилага за всеки нови 5 работни места.
8.     Проучване и план за постепенна дигитализация / повишаване технологичното ниво на производствени предприятия със средства от Фонд "Индустрия".
9.     Програма за изграждане / реновиране на хидромелиоративната инфраструктура на селското стопанство, както и водоснабдителната.
10.   Старт на логистична / организационна и правна инфраструктура за затваряне на веригата земеделие – хранително-вкусовата промишленост.
11.    Увеличаване на субсидиите на секторите "Зеленчукопроизводство", "Трайни насаждения" и "Животновъдство" до равнището на останалите страни-членки на ЕС, използвайки инструментите по Първи стълб на ОСП и по-специално възможността за заделяне на 15% от директните плащания за специфична обвързана подкрепа за сектори.
12.    Въвеждане / възстановяване на практиката държавата да се разплаща с бизнеса в нормативно установените кратки срокове, включително и възстановяване на ДДС.
13.    Промяна в управлението на държавните / общинските предприятия, особено големите, с цел повишаване на тяхната ефективност и за развитие на съпътстваща регионална мрежа на доставки от МСП.
Текстовият редактор отброи автоматично "тринадесет" – фатален брой мерки! Обаче, само за 1 милиард лева срещу 3,350 милиарда при 19-те мерки на домашното пернато Мая Манолова.
Социалистите още от социализма са поддържници на икономиите, а Манолова харчи, като че ли Васил Божков я спонсорира. Просто съвпадение на обстоятелствата.

https://bsp.bg/news/view/18227-ninova__borisov_predade_upravlenieto_na_zadkulisieto.html
https://bsp.bg/news/view/18226-korneliya_ninova_predloji_na_ns_na_bsp_sotsialnoikonomicheski_plan_za_vyzstanovyavane_ot_krizata.html


image
Деловият президиум на пленума




Гласувай:
16


Вълнообразно


1. apostapostoloff - Долу БСП!
16.06.2020 09:44
Смърт на социализма, свобода на народа!
цитирай
2. get - Тая ли, ЧЕРВЕНА МОРАЛНА ПАЧА(вра) - ...
16.06.2020 10:07
Тая ли, ЧЕРВЕНА МОРАЛНА ПАЧА(вра) - която "приватзира" Техноимпекс - ще говори за морал и прозрачност в икономическата политика?

Смърт на комунизма - свобода на народа!

П.П.
Демонтажа СОЦИАЛИСТИЧЕСКАТА ДЪРЖАВНОСТ И СОБСТВЕНОСТ В ПРОМИШЛЕНОСТТА - Бе извършена именно от ТЯХ, в изпълнение Задачата (спусната) от Москва!!!

Това - колко ПЪТИ СЛЕДВА ДА ОБЯСНЯВАМ?
А ти тъпото парче, да подминаваш с мълчание!
цитирай
3. kvg55 - До 1. apostapostoloff
16.06.2020 10:16
И аз това викам! Свобода на народа от капиталистическите окови.
цитирай
4. kvg55 - До 2. get
16.06.2020 10:17
"Задачата (спусната) от Москва!!!" - Много ти извратено мисленето, бе Гетко!
цитирай
5. mt46 - ...
16.06.2020 12:19
Опозицията е слаба...
цитирай
6. get - @ 4. kvg55 - @ mt46 - С неговото: "Опозицията е слаба..." Да ви препоръчам НЕ МОИ ОТКРОВЕНИЯ ... а такива на СЪВЕТСКИ РЪКОВОДИТЕЛИ - За ... ?
16.06.2020 12:59
kvg55 написа:
"Задачата (спусната) от Москва!!!" - Много ти извратено мисленето, бе Гетко!


... ПЕРЕСТРОЙКАТА ?
1-ви - Егор Лигачьов с неговият анализ носещ ГОВОРЕЩОТО САМО ПО СЕБЕ СИ ЗАГЛАВИЕ: "Перестройку начал Юрий Андропов.?
2-ри - ВАДИМ РОГОВИН - СТАЛИНСКИЙ НЕОНЭП ?
3-ти - Маркс ... За "държавния КАПИТАЛИЗЪМ" ?
4-ти - Ленин ... За държавният капитализъм ? във разработките му?
а) Доклад об очередных задач Советской власти.
б) Значение новой политики и ее условия
5-ти - Сталин ... За действието на Закона за себестойността И при социализма?
6-ти - Д. Рокфелер ... Мемуары Рокфеллера.
цитирай
7. kvg55 - До 5. mt46
16.06.2020 13:17
Просто в момента ГЕРБ са всевластни и не позволяват на опозицията да е по-силна.
цитирай
8. kvg55 - До 6. get
16.06.2020 13:28
Еее, че тя перестройката започнала още от Маркс, бе! Абе, Гетко, ти много надценяваш руските другари! Да ни учат на капитализъм! Ран и Ът ряпа да ядат.
цитирай
9. get - До 8. kvg55 - брата близнак на "radostinalassa" ... Знам, че това което обяснявам на теб ПУТИНИСТА-русофил е ... ?
16.06.2020 14:50
kvg55 написа:
Еее, че тя перестройката започнала още от Маркс, бе! Абе, Гетко, ти много надценяваш руските другари! Да ни учат на капитализъм! Ран и Ът ряпа да ядат.


... е ВИСОКА ИНТЕЛЕКТУАЛНА ТОПКА - Мъ?
Да ДО-ОБЯСНЯ - кат за ТЕБ - СТАЛИНСТА "марксист"?

Екипа РАЗРАБОТИЛ "теоритичните основи" на "ПРИВАТИЗАЦИЯТА В БЪЛГАРИЯ" е същият И ЗА СССР?
Главата му е - Анатолий Б. Чубайс ... за който РУСКИТЕ ИЗТОЧНИЦИ ПИШАТ -Цитат:
"1979 году совместно с сотрудниками ЛИЭИ Г. Ю. Глазковым и Ю. В. Ярмагаевым организовал кружок экономистов-рыночников.
Сам Чубайс обясняет:
«Мы поставили перед собой задачу: узнать реальную, а не книжную историю советской экономики. И — ни много, ни мало, определить пути её возможного РЕФОРМИРОВАНИЯ.
Исходя из поставленной задачи, определили несколько основных направлений для исследований: НЭП, соцстраны, и прежде всего опыт реформирования в Венгрии и Югославии. <...> Никаких перспектив реального применения накопленных знаний не было и в помине, и тем не менее ни у кого не возникало ни малейших сомнений по поводу целесообразности этой гигантской работы."
- Подчертавам НАЧАЛОТО НА ИЗГОТВЯНЕ НАУЧНАТА ПРОГРАМА(теория) ПО ОТНОШЕНИЕ НА ТОВА - Което ни стана известно, като ПЕРЕСТРОЙКА и ГЛАСНОСТ - започва да се разработва от ДВЕ ГРУПИ?
Тази на Анатолий Б. Чубайс и втората на Егор Гайдар - като НАЧАЛНАТА ГОДИНА Е ОЩЕ 1979 год.
ВТОРО РАЗЯСНЕНИЕ - Като за ЕРЗАЦ ИКОНОМИСТИ (от СВИЩОВ ?) - Базиса от КОЙТО И ДВАТА ИКОНОМИЧЕСКИ ЕКИПА ТРЪГВАТ - Това е икономическо-историческото и социално Изследване на Маркс ... за ПЪРВОНАЧАЛНОТО НАТРУПВАНЕ НА ПРОМИШЛЕНИЯТ КАПИТАЛ в АНГЛИЯ - по същество НЕВЯРНО.

Това ДОСТАТЪЧНО ЛИ ТИ Е - или още ще ми говориш НА АБА - присъщо като за считоводител - ИМАЩ ПРЕТЕНЦИ че е ИКОНОМИСТ-МАРКСИСТ ?!

... или ДА ПРОДЪЛЖАВАМ С ОБЯСНЕНИЯ + ФАКТОЛОГИЯ ... да доказвам НЕСЪСТОЯТЕЛНОСТТА НА ТВОИТЕ ПРЕТЕНЦИИ, че ПОЗНАВАШ МАРКСИЗМА: Като Теория и Практика - Ъм?

цитирай
10. kvg55 - До 9. get
16.06.2020 15:18
Името на Чубайс не беше известно в началото на 90-те години у нас. Ама самите седесари разпространяваха доклада на Ран (оня с пиратската превръзка на окото) и Ът. Доброжелатели на България.
"ПЕРЕСТРОЙКА и ГЛАСНОСТ" са понятия от политиката, а не от икономиката.
За СССР не знам, но у нас политиката разби икономиката.
А ти си се налапал с цитати, като гъсе с черници.
цитирай
11. radostinalassa - Не бива да се игнорира ролята на...
16.06.2020 19:00
глубинното правителство. То работи непрекъснато по плана на Библейския проект, и само хора като българите напр. могат да осуетят плановете му.
цитирай
12. kvg55 - До 11. radostinalassa
16.06.2020 19:08
Ми айде де, българите!
цитирай
13. get - @ 10. kvg55 - Май за такива, като теб - Маркс казва?
16.06.2020 19:09
kvg55 написа:
Името на Чубайс не беше известно в началото на 90-те години у нас. Ама самите седесари разпространяваха доклада на Ран (оня с пиратската превръзка на окото) и Ът. Доброжелатели на България.
"ПЕРЕСТРОЙКА и ГЛАСНОСТ" са понятия от политиката, а не от икономиката.
За СССР не знам, но у нас политиката разби икономиката.
А ти си се налапал с цитати, като гъсе с черници.


Историята се повтаря, първо като трагедия - после като фарс ?

За нас БЪЛГАРИТЕ, Горбачов и другите "съветски реформатори" - ИКОНОМИЧЕСКИТЕ ПРЕОБРАЗОВАНИЯ ги представяха с понятието ПЕРЕСТРОЙКА ... пред ЗАПАДНИТЕ СИ ОРТАЦИ - го наричаха КОНВЕРГЕНЦИЯ !!? ... ако нещо ти говорят ПОНЯТИЯТА - в което дълбоко се съмнявам?
Както НЕ ТИ Е ИЗВЕСТЕН ФАКТА, че от ТРИ-ПОКОЛЕНИЯ КОМУНИСТА Андрей Луканов, БЕ ИНИЦИАТОРА на ПланЪ Ран-Ът?
Както НЕ ТИ Е ИЗВЕСТЕН ФАКТА, че подсигуряващият ПРАВИЛНИЯТ ХОД ПО ПРОТИЧАНЕ "Процеса ПЕРЕСТРОЙКА в България" - бе съветския посланник Виктор Шарапов - същевременно и ГЕНЕРАЛ ОТ КГБ и Първи заместник на Юрий Андропов, докато последният бе глава на КГБ.

Да продължавам ли С ФАКТИ - не като теб С ГОЛОСЛОВНИ "ОПРОВЕРЖЕНИЯ"?!
цитирай
14. radostinalassa - Нищо не струва на хорага, които печатат пари...
16.06.2020 19:31
да подкупят руските евреи да продадат родината си и нас. А се знае кой има полза от унищожаването ни.
цитирай
15. kvg55 - До 13. get
16.06.2020 19:33
Та коя година умря Андропов, Юрий Владимирович?
цитирай
16. kvg55 - До 14. radostinalassa
16.06.2020 19:34
Кой, кой, кой?!
цитирай
17. radostinalassa - Нали уж си чел Библейският проект?
16.06.2020 20:28
kvg55 написа:
Кой, кой, кой?!

цитирай
18. radostinalassa - Целта му е да се унищожат славянските езици...
16.06.2020 20:59
и бялата раса, като генетично неподдаваща се на еверското влияние.
цитирай
19. radostinalassa - Да, мълчете си и ...
16.06.2020 21:29
мислете по - глобално. Иначе скоро ще ви унищожат хитрите евреи. Както унищожиха армията и ракетите ни, защото искали да им плащаме да ни пазят. А те първи хванаха коронавирус, нещастниците.
цитирай
20. get - До 15. kvg55 - Не се прави на по-тъп отколкото си ЗАДАВАЙКИ МИ ДОЛНИЯТ ВЪПРОС?
16.06.2020 22:41
kvg55 написа:
Та коя година умря Андропов, Юрий Владимирович?


А САМ СИ ОТГОВОРИ - като отвориш биографията на М. Горбачов - при кого и Кога го изтеглят от СЕЛСКИЯТ РАЙОН на който той е Секретар - в Централният апарат на КПСС ?!

цитирай
21. kvg55 - До 17. radostinalassa
16.06.2020 22:55
Чел съм.
цитирай
22. kvg55 - До 18. radostinalassa
16.06.2020 22:56
Тю да му се не види.
цитирай
23. kvg55 - До 19. radostinalassa
16.06.2020 22:58
Коронавирусът ще ги умори, гадовете.
цитирай
24. kvg55 - До 20. get
16.06.2020 23:15
В уикибиографията на Горбачов, която не може да се смята за съвсем достоверна, пише : "След смъртта на Константин Черненко, по предложение на външния министър Андрей Громико, на 11 март 1985 г. Михаил Горбачов е избран за генерален секретар на КПСС."
Та къде го другаря Андропов тогава?
Ако не беше другарят Громико, щяха да го изберат за генерален секретар, нанай.
Избран е, защото е най-млад, след поредицата скоропостижни смърти на старците Андропов и Черненко.
Ти не може да не си стоял на пост пред портретите на починалите генерални секретари. Така че ги знаеш тези неща.
цитирай
25. radostinalassa - Казват, че става зачистване на метисите и биороботите, което е едно и също.
17.06.2020 15:18
kvg55 написа:
Коронавирусът ще ги умори, гадовете.

цитирай
26. kvg55 - До 25. radostinalassa
17.06.2020 15:37
Нали за еверите идеше реч.
цитирай
27. radostinalassa - Евери означава метиси, биороботи
17.06.2020 17:42
kvg55 написа:
Нали за еверите идеше реч.

цитирай
28. kvg55 - До 27. radostinalassa
17.06.2020 18:17
А, разбрах. Тия биороботи не са ли извънземни?
цитирай
29. radostinalassa - Разбира се
17.06.2020 18:29
Едем е бил на друга планета.
цитирай
30. kvg55 - До 29. radostinalassa
17.06.2020 18:48
Аха!
цитирай
31. radostinalassa - Звучи като утопия, нали?
17.06.2020 22:12
kvg55 написа:
Аха!

цитирай
32. kvg55 - До 31. radostinalassa
17.06.2020 23:27
Приблизително.
цитирай
33. get - До 24. kvg55 - АхЪ, явно Горбачов е УМЕН най-малкото, като СВИЩОВСКИ СЧЕТОВОДИТЕЛ ... Та сам е ... ?
18.06.2020 11:51
kvg55 написа:
В уикибиографията на Горбачов, която не може да се смята за съвсем достоверна, пише : "След смъртта на Константин Черненко, по предложение на външния министър Андрей Громико, на 11 март 1985 г. Михаил Горбачов е избран за генерален секретар на КПСС."
Та къде го другаря Андропов тогава?
Ако не беше другарят Громико, щяха да го изберат за генерален секретар, нанай.
Избран е, защото е най-млад, след поредицата скоропостижни смърти на старците Андропов и Черненко.
Ти не може да не си стоял на пост пред портретите на починалите генерални секретари. Така че ги знаеш тези неща.


... САМ ИЗОБРЕТИЛ "ПЕРЕСТРОЙКАТА" - СЛЕД СМЪРТТА на Андропов :))) ?!

Нещо ДА СИ ЧУВАЛ - за така наричаните ДАРТМУТДСКИ СРЕЩИ?
А за един ДЖЕРМЕН ГВИШИАНИ - той зет на Алексей Косигин ... а последният, явяващ се ментор на Андрей Громико ??!

Мислех те, че си човек ИНТЕРЕСУВАЩ СЕ ОТ ИСТИНАТА - а НЕ ЕЛЕМЕНТАРЕН ... ИЗПРАЗНЕН ОТ ЗНАНИЯ ПРОПАГАНДАТОР на ИМПЕРСКАТА ПОЛИТИКА НА РУСИЯ?!

Ти НЕ СИ КОМУНИСТ ... а пост-имперски ИСТОРИЧЕСКИ ОТПАДЪК от българската ни нео-колониална действителност ??!
- Така че?

От двама ни - ако трябва да сме с "претенции" - то Аз съм "комуниста" :))) ?!
цитирай
34. kvg55 - До 33. get
18.06.2020 14:38
Па като се имаш за комуняга, защо не хвалиш Маркса и Ленина?
Та коя година е умрял Алексей Косигин?
Сивият кардинал в политбюро беше Михаил Суслов, същият първи секретар на Ставрополския краеви комитет на ВКП(б) през годините 1939 — 1944.
цитирай
35. get - До 34. kvg55 - Бре Краваров, ти като "Магарето на Буридан", на две магарета сламата не можеш раздели :))?
18.06.2020 20:54
kvg55 написа:
Па като се имаш за комуняга, защо не хвалиш Маркса и Ленина?
Та коя година е умрял Алексей Косигин?
Сивият кардинал в политбюро беше Михаил Суслов, същият първи секретар на Ставрополския краеви комитет на ВКП(б) през годините 1939 — 1944.


Ти усещаш ли се КАКВО РАЗМИНАВАНЕ ИМА - МЕЖДУ ТОВА, КОЕТО ГОВОРЯ ... и В ТОВА, КОЕТО МИСЛИШ, ЧЕ "СА ОПРОВЕРЖЕНИЯТА ПО СЪЩЕСТВО" - От теб?!

Маркс и Ленин - Ще почна да ги хваля, когато ...?
Такива будали комунист-счИтоводители МИ ДАДЕТЕ ЛИЧНИТЕ СИ СПЕСТЯВАНИЯ? И Аз, като ПРНИЦИПАЛ ЗАПОЧНА ДА ГИ ХАРЧА - ПО МОЕ УСМОТРЕНИЕ :))) ?
цитирай
36. kvg55 - До 35. get
18.06.2020 21:03
Вие капиталистите само към чуждото гледате.
цитирай
37. get - До 36. kvg55 - Кви КАПИТАЛИСТИ - кви КОМУНИСТИ?
18.06.2020 22:42
kvg55 написа:
Вие капиталистите само към чуждото гледате.


Ти "марксиста" явно не си чел, или ако си чел, НЕ СИ РАЗБРАЛ - МАРКС ?!

- Който в Манифеста пише:

"5. Централизация на кредита в ръцете на държавата чрез ЕДНА национална БАНКА с държавен капитал и ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН МОНОПОЛ." !?
- Хей марксистко-азбукарче, КЪДЕ ВЪРВИШ СРЕЩУ КОЕТО другарят МАРКС ТИ ГО КАЗВА ... Не аз ТОВА :))) ?!
цитирай
38. kvg55 - До 37. get
19.06.2020 06:14
Ех, умнико, умнико! Едното няма нищо общо с другото.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5755696
Постинги: 2808
Коментари: 25797
Гласове: 34178
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031