Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.05.2020 07:01 - © Коментари - Една декларация
Автор: kvg55 Категория: Политика   
Прочетен: 3241 Коментари: 28 Гласове:
18

Последна промяна: 13.05.2020 07:06

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
13.05.2020г.

     Мернах по информационните сайтове за някаква декларация, но не обърнах внимание. От постига на  blackpredator "За лошото и декларацията" добих представа за какво иде реч. Потърсих я и открих на логичното място – сайта на Министерството на външните работи :

 

Декларация на министрите на външните работи на България, Чешката република, Естония, Унгария, Латвия, Литва, Полша, Румъния, Словакия и САЩ по повод 75-ата годишнина от края на Втората световна война

 

Като отбелязваме 75-ата годишнина от края на Втората световна война през 2020 година ние отдаваме почит на жертвите и на всички военни, борили се за разгрома на нацистка Германия и за край на Холокоста.
Макар и май 1945 година да донесе край на Втората световна война, с това не дойде свобода за цяла Европа. Централната и източната части на континента останаха под управление на комунистически режими в продължение на почти 50 години. Балтийските държави бяха окупирани противозаконно и анексирани, а Съветският съюз сграбчи останалите народи в желязна хватка  чрез неимоверна военна сила, репресии и идеологически контрол.
В продължение на много десетилетия мнозина европейци от централната и източната части на континента жертваха живота си, устремени към свободата, докато милиони бяха лишени от своите права и основни свободи, бяха подлагани на мъчения и насилствено разселване. Обществата зад Желязната завеса отчаяно търсеха път към демокрацията и независимостта.
Събитията от 1956 година, създаването и дейността на "Харта 77", движението "Солидарност", протестите, добили популярност като Балтийския път, падането на комунистическите режими в Източна Европа през 1989 година и сгромолясването на Берлинската стена бяха важни събития, които решително допринесоха за възстановяването на свободата и демокрацията в Европа.  
Днес ние работим заедно за силна и свободна Европа, в която царуват правата на човека, демокрацията и върховенството на закона. Бъдещето трябва да се основава на историческите факти и на справедливостта за жертвите на тоталитарните режими. Ние сме готови за диалог с всеки, който застане зад тези принципи. Изкривяването на историческите събития, които доведоха до Втората световна война и до разделянето на Европа като неин резултат, е тъжен опит да се подправи историята.
Ние бихме искали да припомним на всички членове на международната общност, че дълготрайни международна сигурност, стабилност и мир изискват искрено и неотклонно придържане към принципите на международното право и неговите норми, включително зачитане на суверенитета и териториалната цялост на всички държави. Като се поучихме от жестоките уроци на Втората световна война, ние призоваваме международната общност да се присъедини към нас като категорично отхвърли концепцията за сфери на влияние и като настоява за равенство на всички суверенни  държави.

 

Мдаа! Девет европейски държави и Съединените щати! Защо и Съединените щати? Защото Съединените щати са сюзеренът на останалите девет европейски васали! А в декларацията се говори за "суверенни  държави" и осъждане на "концепцията за сфери на влияние"?
Със сигурност идеята и инициативата за декларацията е на васалите, да се догодят естествено.
Говори се още за "придържане към принципите на международното право и неговите норми, включително зачитане на суверенитета и териториалната цялост на всички държави", за което Съединените щати дават пример на подчинените си – зачетоха суверенитета на Корея, Либия, Куба, Виетнам, Афганистан, Ирак, Либия, Сирия, Гренада, Венецуела и доста други жертви на us-американското "спазване на принципите на международното право и неговите норми".
Говори се и за комунистически режими в Средна и Източна Европа. Така е, защото комунистите бяха в основата на антифашистката и антихитлеристката съпротива, драги днешни министри, които нямаше да сте такива, ако Съветският съюз и комунистите от завладените от райха страни не бяха извоювали с милиони жертви и страдания свободата им.
Лесно е с днешна дата да се осъждат емоционално делата на дейците от миналото – защо са постъпили така, а не иначе; защо са направили това, а не другото и прочие обвинения.
А те са били ограничени от обективните условия, както госпожи и господа министрите се самоограничават до волята на сюзерена. И дотолкова те са ограничени от собственото си историческо незнание, че не се и замислят за оценката им от бъдещите поколения, а примери за позорно поведение на министри и премиер-министри преди и по време на войната има.
И никой от днешните многознайковци не си задава въпроса, как щеше да изглежда Европа, ако Съветският съюз беше прогонил германците само до своите граници и разумно си беше спестил жертвите и разходите за освобождаването на Източна и Централна Европа? М?!
Най-верен пинчер на Съединените щати се очертава Полша, която вчера прие Стратегия за национална сигурност, отчитайки, че : "Най-сериозната заплаха е политиката на властите на Руската Федерация, която се реализира с използването на военна сила". България изостава!
https://www.mfa.bg/bg/news/25272
http://blackpredator.blog.bg/zabavlenie/2020/05/11/za-loshoto-i-deklaraciiata.1710137
https://pogled.info/svetoven/kakvo-shteshe-da-stane-ako-sssr-beshe-izgonil-hitler-samo-do-svoite-granitsi-otgovorat-e-kraino-prost.116295


image
Този министър гласува позорната декларация

image

image




Гласувай:
20


Вълнообразно


1. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
13.05.2020 08:19
Тази декларация е от изключителна важност И с голяма тежест!
Подписана е от победителите на Хитлеристка Германия, изнесли тежестта на войната!
Другите, освен ,че са се прикачили допълнително и приносът им е незначителен, дори отрицателен!
Смятам ,че блоговият досадник, евтин Тольо, ще подкрепи възторжено мнението! С цифри!

Хубав ден!
цитирай
2. leonleonovpom2 - А тази министЕрка е участник във ...
13.05.2020 08:25
А тази министЕрка е участник във войната! Отговаряла е за членките от антихитлеристката коялиция Водила ги е на отчет! Познава ги лично!
Затова е така доволна , от добре свършената си работа!
цитирай
3. fun1001 - .....а, на вас..дртюхите,
13.05.2020 08:43
всичко ви пречи, и всеки ви дразни..
разб се, че комунизма = нацизма...
.......
колкото и тагове, да слагаш, ти си нетен профан
/аплодиран единств.от подобни зелени .клакьори.итикви)
не мога да ви простя невежеството,и ретрогАдният мракобесие сталински маниер..и победоБесие!
продажно е, и безумно срамно..
Комунизма, умря, и Слава на Бога!
цитирай
4. leonleonovpom2 - А, Айвата! На поста си!
13.05.2020 09:03
Компетентно на линия!
Тя е специалист по комунизма, във всичките му разновидности, най- вече на хитлеристкия комунизъм! Още преди Девети Септември!
Активен борец срещу комунизма е! На времето я искали студенка в Хумболтовия университет, но комунистите пратили там Евтин Тольо/ А.Ап./ , а Джули- в ЦИРК-а, пардон Цурка Затова сега наваксва пропуснатие мечти и време

И е участник във войната срещу хитлеристките комунисти!
Заедно с министЕрката, била и е секретар!
Така ,че меродията й за всяка манджа е много качествена!
цитирай
5. leonleonovpom2 - Джули, скъпа! Не разбирам от п...
13.05.2020 09:22
Джули, скъпа!
Не разбирам от политика, червена книжка не съм имал, активен борец срещу комунизма- също не съм бил!
Но имам един въпрос, питах евтинТольо, той е компетент по всичко,най вече по турския локум, но не чу въпроса и отговор няма
Кажи ми ,като някой оплюва Русия, каква е печалбата от това? При това демонстративно,да се види от всякъде!
Обща ли е или само за оплюващия? И каква е , ако е обща? Потупване по рамото, придружено с" Ашколсун аркадаш или гювендийо" или е съпроводено с евтин газ и стотици милиарди за харч парасъ, както при гърците Защото имат нужди
И ние имаме, да харчим!
Ти да си виждала по света грък да оплюва някого? Само плаче, колко е нещастен!
/Ти ,преди години беше русофилка, как се обърна и защо?/
Ако е второто, ще ни дадат безотчетни стотици милиарди и аз почвам да оплювам Но ако е само за потупване по рамото, не!
Искам си дяловия капитал!Веднага! 600 милиарда на шест милиона- сто хиляди! На вас в чужбината , от чужбината ще ви дадат!
цитирай
6. kvg55 - До 1. leonleonovpom2
13.05.2020 11:06
Правилно! САЩ конюнктурно са се събрали с отрепките.
цитирай
7. kvg55 - До 2. leonleonovpom2
13.05.2020 11:07
Министерката е калинка.
цитирай
8. kvg55 - До 3. fun1001
13.05.2020 11:09
Грешиш! Комунизмът предстои!
цитирай
9. kvg55 - До 4. leonleonovpom2
13.05.2020 11:10
"Айвата" - Ха-ха-ха!
Постоль се изгуби някъде. Иначе е пръв в коментарите си при мен.
цитирай
10. kvg55 - 5. leonleonovpom2
13.05.2020 12:08
Всички ренегати са ревностни и даже фанатични последователи на новата вяра.
цитирай
11. kvg55 - 5. leonleonovpom2
13.05.2020 12:10
Всички ренегати са ревностни и даже фанатични последователи на новата вяра.
цитирай
12. radostinalassa - Функа сигулно ще ни похвали Елцин и Горбачов, които....
13.05.2020 14:26
продадоха Русия на щатите.Комунисти - нацисти продават на капиталисти. Горбачов фашиста продаде и нас на Запада. Няма никаква логика, всичко е фалшиво.
цитирай
13. kvg55 - До 12. radostinalassa
13.05.2020 14:57
Събуди ли се?
Айва има фашистко-нацистки уклон.
цитирай
14. radostinalassa - Защо пък Айва?
13.05.2020 15:47
Да се събудя? Тя ме плюе през 1-2 дни в постове. Изкара и Нюзфронт вреден, точно както соросоидите в Грузия.
цитирай
15. kvg55 - До 14. radostinalassa
13.05.2020 16:03
Айва, Айва! Питай leonleonovpom2.
цитирай
16. radostinalassa - Аз не съм комунистка и пак ме плюе.
13.05.2020 16:46
Какво ли иска тази жена. Тя се отграничи от Лайфчо никово, но не може да презира 80% от народа ни.Емигрантите пращали много пари в България, така казваше и една циганка в магазина. Без нас вика ще умрете от глад.
цитирай
17. kvg55 - До 16. radostinalassa
13.05.2020 17:01
Не й обръщай внимание.
цитирай
18. get - Мда-а-м, САМ ДА СЕ НАТИСКА ЧОВЕК ДА ГО ТАКОВАТ - ТОВА КАК СЕ НАРИЧА КРАВАРОВ?
15.05.2020 21:51
kvg55 написа:
Мдаа! Девет европейски държави и Съединените щати! Защо и Съединените щати? Защото Съединените щати са сюзеренът на останалите девет европейски васали! А в декларацията се говори за "суверенни държави" и осъждане на "концепцията за сфери на влияние"?


- Значи когато СЮЗЕРЕН НИ БЕ СЪЮЗА - На России, СПАСИБО!
- Когато в тази роля го замени USA - сорри?

И в заключение ГЛЕДАМ ПРОПУСНАЛ СИ ДА ПОСОЧИШ - ОТКЪДЕ СИ ВЗЕЛ КАРТИТЕ, ОНАГЛЕДЯВАЩИ МАТЕРИАЛА ТИ?

Той не се ли казва "Линия Сталина + Сталинский полк"?
- Браво Вакеро ... браво-о КРАВАРОВ ! ... ХВАЛА НА ТАКИВА "БЪЛГАРИ", като Вас !
Слава СОВЕТСКОЙ РОДИНЕ ... СЛАВА СТАЛИНУ ... да продължавам ли "български-руснако" ???
цитирай
19. kvg55 - До 18. get
16.05.2020 00:35
В социалистическия лагер имахме по-голяма независимост. Имахме външна политика.
Сега нямаме. Сега свободата ни е да подписваме ей такива позорни декларации.
цитирай
20. get - До 19. kvg55 - Прав си следовнико на ПРАВАТА ЛИНИЯ на Партията от 1956 год.
16.05.2020 09:16
kvg55 написа:
В социалистическия лагер имахме по-голяма независимост. Имахме външна политика.
Сега нямаме. Сега свободата ни е да подписваме ей такива позорни декларации.


Преди ДА ЗАПОЧНЕ ГОЛЯМАТА ЧИСТКА В РУСКАТА КОМУНИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ - Сталин заявява:
"Стало жить легче - стало веселей" ... руската кинопропаганда вземайки на въоръжение тези слова на Вожда - създава филмите "Волга-Волга" и "Веселые ребята".
- Но после другарят Сталин - му идва на ум, че ТРЯБВА ДА ПАЗЯТ ДОСТОЯНИЯТА НА СОЦИАЛИЗМА В СЪВЕТСКА РУСИЯ ... и дава следващият ПРОГРАМЕН ЛОЗУНГ:
"Если завтра грянет война" ... тогава руското попагандно изкуство ... пише стихове, песни, романи и филми - като "Александър Невски", "Иван Грозни" ... "Тримата танкисти" ... първоначално с име "Трактористи".
- И войната СЕ СТОВАРВА НА ГЛАВАТА ... на СЪВЕТСКИЯ НАРОД - ПОСЛЕДОВАТЕЛНО СЛЕДВАЩ ИСТИНАТА И ПОЖЕЛАНИЯТА - в СТАЛИНОВИТЕ СЛОВА!
- Сключват договор с МИРНА и БОРЕЩАТА СЕ СРЕЩУ ... БРИТАНСКИЯ И ФРЕНСКИ ИМПЕРИАЛИЗЪМ - ГЕРМАНИЯ.
- После СЪВЕТСКИЯ СЪЮЗ - ОСВОБОДИ ПОРОБЕНИТЕ ОТ фашизмо-империализм ЕВРОПЕЙСКИ НАРОДИ ... за щастие НАПОЛОВИНА!
- После - КОГАТО ТЕЗИ НАРОДИ, ПОЖЕЛАХА СЪВЕТСКАТА АРМИЯ най-накрая ДА СЕ ПРИБЕРЕ В РОДИНАТА СИ ...? Новият вожд другарят БРЕЖНЕВ ... им разясни КАК СТОЯТ НЕЩАТА в СОЦИАЛИСТИЧЕСКИЯ ЛАГЕР - от КОЙТО ТЕ БЕЗ СЪГЛАСИЕТО НА Съветска Русия - НЯМА КАК ДА ГО НАПУСНАТ ... Словата на другарят Брежнев - ги обявиха за Съветската ПОЛИТИЧЕСКА ДОКТРИНА НА БРЕЖНЕВ.
- Но минаха отново години И ТАКА ДЪРЖАЩИТЕ ДА НИ "ПАЗЯТ И ХРАНЯТ" СЪВЕТИ - им ОМРЪЗНА ДА ПРАВЯТ ТОВА ... И какво сториха? ... ще продължиш ли реда ми на мисли - а Краваров??!
цитирай
21. radostinalassa - На Съветите не им е омръзнало да ни хранят и пазят
16.05.2020 10:58
Те загубиха Студената война и Запада победи.Продадоха ни на Запада. По плана на Рът ние трябва да бъдем унищожени, а не хранени.В бъдеще нашият климат ще е идеален в сравнение с този на США и Западна Европа.Трябваше да дойде Путин, за да се промени положението Русия да е бензинова колонка на саксите.
цитирай
22. kvg55 - До 20. get
16.05.2020 12:56
Грешиш! Аз съм следовник на правата линия на партията от преди 1956 година.
цитирай
23. kvg55 - До 21. radostinalassa
16.05.2020 12:59
Продали ни на Запада. Глупости! Защо Куба не продадоха?
цитирай
24. radostinalassa - Фидел Кастро изгони всички евреи
16.05.2020 15:56
kvg55 написа:
Продали ни на Запада. Глупости! Защо Куба не продадоха?

А тук направиха обратното.
цитирай
25. kvg55 - До 24. radostinalassa
16.05.2020 18:21
Който искаше, сам напусна Куба.
цитирай
26. radostinalassa - Не е така, изтонил ги е
16.05.2020 22:11
kvg55 написа:
Който искаше, сам напусна Куба.

Те са коварни създания, отвътре им идва. Ние ги спасихме, защото имаме съвест, което не е валидво за тях.
цитирай
27. kvg55 - До 26. radostinalassa
16.05.2020 22:56
Може и да ги е изгонил, не съм запознат.
цитирай
28. radostinalassa - Изгонил ги е , и синагогите...
17.05.2020 15:40
kvg55 написа:
Може и да ги е изгонил, не съм запознат.

там си остават пусти. Но в Европа са пълни.
цитирай
29. kvg55 - До 28. radostinalassa
17.05.2020 16:28
Дали е направил добре?
Сега Куба няма пари.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5752539
Постинги: 2808
Коментари: 25792
Гласове: 34176
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031