Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.06.2019 07:01 - Коментари - Наглостта като защитна реакция на опортюниста и конформиста
Автор: kvg55 Категория: Политика   
Прочетен: 2317 Коментари: 18 Гласове:
14

Последна промяна: 14.06.2019 04:10

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
12.06.2019г.

     Преди пленума на Българската социалистическа партия проведен на 08.06. тази година опортюнистът Сергей Станишев се произнесъл пред медии. Заглавията са следните : Вестник СЕГА – Очаквам театралността с оставката на Нинова да продължи, Партията ни е силна точно защото е сбор от колективен разум, смята той; Dir.bg – Очаквам театралността с оставката на Корнелия Нинова да продължи и на конгреса с емоционални изказвания; Поглед.инфо – Станишев размаза Нинова за "цирка" с оставка и загубата на евроизборите.
Обяснил, че евроскептичната реторика на БСП е една от причините хората да не отидат да гласуват. Не реториката на БСП, а народът е евроскептичен, заради такива като него, които дойдоха да ни убеждават да приемем джендърската Истанбулска конвенция. Призовал да се възстанови накърненото колективно начало в начина на функциониране на БСП. Какво колективно начало? Като председател беше заобиколен от клакьори, които заради едното  депутатско място аплодираха неговите действия и бездействия, и които днес образуват блатото "Станишев и компания". Корнелия Нинова им разбута рахатлъка и затова я мразят. "Партията ни е силна точно защото е сбор от колективен разум и колективно мислене", изтъкнал Станишев. И колективна безотговорност, бих добавил. Колко избори срещу ПП ГЕРБ загуби Станишев като председател на БСП, което стана нарицателно и колко пъти подаде оставка? Каква политическа отговорност понесе? Да иде депутат в европарламента. Разкритикувал направения от ръководството анализ на представянето на БСП на евровота. "Това, което видях, не е анализ, отчита дейности, без задълбоченост и отговори на въпросите защо за втори път след 2017 година губим почти спечелени избори", коментира Станишев. Според него, ако не бъде направен истински анализ, останалото е опит за замитане на съществуващи проблеми под килима. Проблеми? Та те са наследени от него – безкритичност, безотговорност, безидейност, опортюнизъм, застой, липса на перспектива и прочие. Мястото на Станишев не беше на пленума, а на "прайда", който се провеждаше по същото време.
Не случайно още през октомври 2015 година по време на станишевото председателстване  група известни интелектуалци, членове на БСП се бяха събрали в къщата на дядо Благоев, разкритикували ръководството в дванадесет точки и направили следният извод : "Изводът, който направихме е, че партията се е отдалечила от идейната си база, прекъснала е връзката с активните прослойки на нашето общество, няма съюзници, няма опора в средите на хората на наемния труд, на интелигенцията, на младите. Нужна е цялостна промяна – идейна, организационна, кадрова, връщане към корените на социалистическото движение, възраждане на силата и разнообразието на идейните течения и дискусии".
Виж още на : http://kvg55.blog.bg/politika/2015/10/29/komentari-i-na-razni-temi.1403251
И това нагло леке продължило с брътвежите си и на следващия ден. Виж : https://www.dnes.bg/index/2019/06/09/stanishev-bsp-socialisticheska-partiia-li-shte-e-ili-populistka.412870?utm_source=blog&utm_medium=dnesbox&utm_campaign=footer
"Много пъти съм казвал, че не можеш два пъти да влезеш в една река". Той бил казвал! Не е и чувал за Хераклит, ама го плагиатства. Готов да потопи всичко около себе си, но да изплува и оцелее. Пфу! Отврат!




Гласувай:
14


Вълнообразно


1. kanibal - Хайде преди да те напомпи Лилипу...
12.06.2019 07:50
Хайде преди да те напомпи Лилипуткин, да коментирам.
Станишев и Нинова са едно и също.После ще ти пратя две мнения на тая тема.Сега само два въпроса.
1.Защо всички ниновисти си затваряте очите, че курнела беше не само от СДС, но и зам.министър и любимка на Костов, поради което престъпно приватизира Техноимпекс?
2.Защо както Боку изрита Цвъки, Курнела не изрита свинаря Гергов?
цитирай
2. ok3223 - тООВА ЛЕКЕ, КОЕТО ВИ НАТРЕСЕ
12.06.2019 08:02
ЛОВЕЦА ПЪРВАНОВ, СЕ НАЛАГА ДА ГО ИЗХВЪРЛИТЕ ОТ БСП. ИНАЧЕ ЗАГИВАТЕ КАТО СОЦ. ПАРТИЯ С плоският дънъчен закон той доказа, че не е нии...къв социалист. Тези като него и Гергов ще погребът БСП ... ОКОНЧАТЕЛНО, АКО НЕ ГИ ОТСТРАНИТЕ ОТ БСП НАВРЕМЕ
цитирай
3. ok3223 - Навремето, 1989 всички
12.06.2019 08:37
бяхме СДС-сари, и против довчерашната ръководена от Т.Ж. и коомп БСП на пишман комунистите от отряда Чавдар...
ВИДЯ СЕ КОЙ СТОИ ЗАД СДС... И ТОЙ СЕ РАЗПАДНА НА ДЕСНИ И ЛЕВИ. ЛЕВИТЕ СЕ ОТДЕЛИХА И ОТИДОХМЕ В РЕФОРМИРАНАТА БСП. Та от тези хора е и г-жа НИНОВА,... СА И МНООГО ОТ ЧЛЕНОВЕТЕ НА БСП ДНЕС.
ВААЖНО Е НЕ КАКВА Е БИЛА, А КАКВО ПРАВИ ДНЕС И СЕГА И КАКВА ПОЛИТИКА ЗАЩИТАВА И НАЛАГА, И ДОКОЛКО ТЯ Е ПРАВИЛНА И ПОМАГА В ИЗЛИЗАНЕ НА БСП ОТ ТУПИКА, В КОЙТО Я ВКАРА ПРЕДИШНОТО РЪКОВОДСТВО НАЧЕЛО СЪС СИНЧЕТО НА ЕДИН ОТ ВИСШИЯТ КАДЪР НА КАТАСТРОФИРАЛОТО БСП НА ТОДОР ЖИВКОВ. ТЕЗИ ТАТИНИ И МАМИНИ СИНЧЕТА ГЛЕДАТ НА БСП КАТО НА НАСЛЕДСТВЕНА СОБСТВЕНОСТ... НА КОЯТО ИМАТ НАСЛЕДЕНИ ПРАВА, ПРЕДИМСТВА ПРЕД ДРУГИТЕ.
цитирай
4. morskipesni - Гнусняга е Станишката
12.06.2019 09:53
Като всичко БГ-политическо. Социализмът все още е идеаното решение за страни като България (въобще, за Европа), но без "социалистите". добър пример е Германия, където съм от 2007 г- има си работещ социализъм, независимо как наричат управлението. Плосък данък ли?- нееее, тук свръхбогатите МНОГО плачат, като си видят удръжките.
цитирай
5. kvg55 - До 1. kanibal
12.06.2019 11:14
В постинга не става въпрос за КорНи.
Не е била член на СДС. Заместник-министър беше в правителството на Станишев. При Костов беше чиновник в Агенцията по приватизация.
цитирай
6. kvg55 - До 2. ok3223
12.06.2019 11:21
Не съм член на БСП, но КорНи раздвижи политическото блато, което ми е интересно.
цитирай
7. kvg55 - До 4. morskipesni
12.06.2019 11:22
Заради социално-икономическата си програма Германия се опъна на САЩ за строителството на Северен поток-2.
цитирай
8. kanibal - ето ти
12.06.2019 13:11
Годината е 2017. Тъкмо са отминали предсрочните парламентарни изброи. Първите „спечелени избори“, които БСП под ръковдството на Корнелия Нинова – загуби.

Буквално на следващия ден се събира Изпълнителното бюро, което трябва да анализира и даде оценка, както и план-програма за бъдещето.

БСП е загубила изборите, но е спечелила почти двойна подкрепа и излъчва – 80 депутата в 43 НС.

На това заседание на най-тясното ръководство на БСП стои един единствен въпрос – „ЗА“ или „ПРОТИВ“ за голяма коалиция с ГЕРБ.

И бюрото на К.Н. гласува така: четирима (4) са категорично „Против“, петима (5) са „ЗА“ голямата коалиция. Останалите мълчат. Мълчи и самата Корнелия Нинова.

„ЗА“ влизането веднага във властта заедно с ГЕРБ са Кирил Добрев, Драгомир Стойнев, Бриго Аспарухов, Стефан Данаилов и Г.Гергов.

До края на заседанието на бюрото Драгомир Стойнев преразглежда позицията си на „против“. Остават четирима. Корнелия Н. мълчи.

Това говори стенограмата.

От тези четирима – тримата остават в най-близкото ръководство на К.Нинова, единият (Гергов) е низвергнат.

В публичното пространство излиза само неговото име, като съподвижник на Борисов и компания. Останалите са спестени. И така, до ден днешен са членове на изпълнителното бюро на К.Нинова.

**********************************

Следва НС на БСП (пленум), на който председателката става и яростно защитава позицията си за категорична опозиция на властта. За медиите се спестява мнението на водещи политически фигури, днес нарочени за „врагове с парийни билети“, които също са категорично против колаборацията с Борисов. И, които всъщност защитават основно тезата за изключителната опозиционност на БСП към кабинета на Борисов 3. Независимо от всичко.

За медиите и бесепарите се спестява и факта, че политиката за никаква коалиция – “ при никакви условия“, фактически е наложена от предходния председател на БСП – Михаил Миков, и фактически за К.Н. е само продължение.

Спестяват се и се притулват основни факти. Например, че пръв М.Миков отказва на Борисов да бъде председател на 42 парламент. Изтъква се само заслугата на отказа на К.Нинова, коята е втора в редицата на председателите на БСП с подобна покана.

********************************

И, започва една вътрешно-партийна сеч, която се прави и по медиите. Истерията на борбата с „врага с патиен билет“ получава своето кресчендо на заседане на 49 конгрес на БСП, където – девет човека са посочени с пръст и персонално от председателката, като врагове.

По-късно те стават – петдесет…. и накрая почти половината партия.

***********************************

Междувременно под ръководството на К.Нинова и К.Добрев партията губи позорно два национални избора.

**************************

Т.е. – колкото повече се множат „враговете“ на К.Нинова в партията, толкова повече се губи и всякаква надежда, че мутренската власт на Борисов някога ще бъде низвергната.

***************************

#КОЙ печели от председателството на Нинова? Очевидно, само Б.Борисов!

Албена Шавел
цитирай
9. kanibal - 2.
12.06.2019 13:12
някой
09.06.2019 в 19:10
Картината е много жалка и в БСП и сред привържениците и видно от коментарите им в този сайт!
Няма никаква разлика между Станишев и неговите хора и Корнелия и нейните хора!
Познавам всички като бивш член на Националния съвет на БСП!
Станишев докара първия гей-парад в България и сега не можем да се отървем от педерасите и лесбийките с техните паради!
Станишев въведе най-крайно десния данък в света-плоския!
Станишев отказа да прекрати действието на сделката за Енергодружествата , когато това беше възможно по закон и в срок по договорите и те сега дерат кожите на българина!
Външния министър на Станившев – Калфин призна Косово и плюеше по Русия!
Вигенин отиде да се прегръща с фашиста Порошенко и не призна Крим!
Всичко гореизброено и още много други неща не се приемат от редовите социалисти , но никой не ги пита!
Нинова е бившата любима приватизаторка на Костов и е категорично за НАТО и базите на САЩ в България , а електората на БСП е против!?
Защо до сега Нинова не предложи да бъде изключен от партията Станишев , макар , че много и се иска той да не и пречи-ами много просто-и Станишев и Нинова се командват от американското посолство и всичко друго , което коментирате , колеги , е ала-бала!
Двете групи просто се борят кой да води бащина дружина и да намаже от властта!
Жалкото само е това , че дебилите от долните нива на БСП не осъзнават всичко това!
На тях и Хитлер да извадиш от гроба и да им го сложиш за шеф на партията , ще го приемат , защото “наште винаги са прави“!
Много прост народ!
Защо никой от привържениците на БСП не се попита защо партията на Путин , който е харесван от всички привърженици на БСП , без върхушката , не сключи договор за сътрудничество с БСП , а с една друга партия в България , на която не казвам името , защото не искам да им правя реклама – не ги харесвам!?
Въобще , няма по-фалшива партия с по-прост електорат от БСП-за съжаление мое и по принцип , но такъв е животът!
цитирай
10. kvg55 - До 9. kanibal
12.06.2019 14:15
Прав си, още повече, че ги познаваш отблизо. Но мисля, че КорНи начело на БСП има възможност да завие в правилната посока, ако я усети разбира се, докато Станишев е окончателно компрометиран. А хората, които са за сътрудничество с ПП ГЕРБ, трябва да бъдат изритани.
цитирай
11. merlin68 - Ха ха, партията на ултра капитал...
12.06.2019 20:45
Ха ха, партията на ултра капиталистите, свалила с преврат комунистите и имаща за електорат, хора без връзка с реалността, вярващи, че тя ще им върне социализма. И какво значение тук има Станишев, или Корнелия:)))
цитирай
12. mt46 - Явно
12.06.2019 21:21
и Станишев си има привърженици в средите на БСП... Проблемът е в целия ни политически елит...
цитирай
13. kvg55 - До 11. merlin68
12.06.2019 21:50
Тя БСП така е замислена, да лъже бившите редови членове на БКП, докато измрат. Все пак КорНи има шанса да поеме правилен път, ако го осъзнава, разбира се.
цитирай
14. kvg55 - До 13. kvg55
12.06.2019 21:53
Станишев направи БСП окончателно буржоазна партия.
цитирай
15. karpis - Говнишев на цялата нация ни разгони фамилията!
28.06.2019 17:44
Те тва лайно,дет ни го довлекоха от другия бряг на Черно море,ни разгони фамилията!Кат същински дедо Лелин лае и си гои червото на хорския гръб!Сал не го докламисаха с пломбиран влак досущ кат Лелин!Ама и така пак е зловреден паразит за нацията!Те тва нищожество домъкна простака пишман интелигент Лайнойко и гробаджийте,та чрез тях легално да си краде държавата!
цитирай
16. kvg55 - Благодарности!
06.07.2019 17:57
Благодаря на всички коментирали!
цитирай
17. karpis - Говнишев си е такваз курвичка!
12.08.2019 20:52
Уж му е зор за партията,дет го отгледа и храни и до ден днешен,сиреч парите на данъкоплатците,ама курвенски лавира тъй,че винаги да е онеправдан и уж все за нацията мислел и от благото й се ръководел!Тъй все курвенски го кара!
цитирай
18. kvg55 - До 17. karpis
13.08.2019 00:29
Ха-ха-ха! И той гледа да пълни гушата.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5754897
Постинги: 2808
Коментари: 25797
Гласове: 34177
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031