Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.01.2019 07:02 - Коментари - Венецуелски неволи
Автор: kvg55 Категория: Политика   
Прочетен: 13072 Коментари: 48 Гласове:
25

Последна промяна: 31.01.2019 10:50

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
31.01.2019г.

     Че положението на народа на Боливарска република Венецуела е икономически тежко, спор няма. И то не от вчера. Съвсем справедливо хората недоволстват и протестират.
Липсват основни хранителни и стоки за бита, дефицит на лекарства, над един милион процента инфлация, емиграция на работоспособно население. Въпреки петролните си богатства, Венецуела страда от най-тежката икономическа криза в историята си. И съвсем логично развитието на събитията активизира опозицията. На 22-23 януари председателят на венецуелския парламент Хуан Гуайдо се обявил за временен президент и положил клетва, предадоха световните агенции. Гуайдо е начело на парламента, в който опозицията има мнозинство. Той заявил, че временно поема президентския пост и ще свика избори. "Официално се заклевам да изпълнявам правомощията на президент на Венецуела", заявил Гуайдо на митинг на опозицията във венецуелската столица. Кое му дава смелост да обяви такава стъпка? Това стана ясно малко по-късно, когато се изказа президентът на Щатите. "Ще продължа да прилагам цялата икономическа и дипломатическа мощ на Съединените щати за възстановяване на демокрацията във Венецуела", казал Тръмп, а високопоставен служител на администрацията му предупредил, че Вашингтон си запазва "всички варианти" за действие, в случай че Мадуро упражни насилие срещу опозицията. Държавният секретар Майк Помпео призовава венецуелските военни "да защитят демокрацията" и допълва, че Вашингтон ще подкрепи усилията на Гуайдо да сформира правителство и да организира свободни избори. Едно си баба знае, едно си бае. За САЩ всяка страна, която не е техен васал се управлява от "режим" и в нея няма демокрация, което според техните разбирания им дава право да се месят във вътрешните ѝ работи, което правят и с Венецуела. В тази страна "вече няма" демокрация, макар че се организират протестни митинги и парламентът се доминира от опозицията. Самите Щати имат закони, които изключват възможността някой да свали правителството със сила, но "демокрацията" позволява това за други страни. Иначе традиционно се врат навсякъде, където има какво да се краде. И се сещат за право и ред само когато им изнася. Известно е ироничното изказването на Сталин за демокрацията : ”Аз досега смятах, че демокрацията е власт на народа. Но ето ”другарят” Рузвелт популярно ми разясни, че демокрацията е власт на американския народ”.
Смешното е, че САЩ, които ореваха орталъка, че Русия е манипулирала президентските им избори чрез хакерски намеси, назначила им била президента, сега при първа възможност признават самообявил се президент-марионетка за легитимен. Или когато ние го правим е добро, когато вие го правите е лошо. Това са us-американските представи за демокрация. Дали ако някой с жълта жилетка във Франция се самообяви за президент, Съединените щати ще го признаят? Елисейският дворец, който наскоро осъди вицепремиера на Италия и лидер на "Движение 5 звезди" Луиджи ди Майо за публична подкрепа на жълтите жилетки, не остана настрана от проблемите на Венецуела. Президентът Еманюел Макрон приветства "смелостта на стотици хиляди венецуелци, които излязоха на улиците в името на своята свобода". Същото направиха и пуделите на САЩ Канада, Великобритания, Бразилия, Чили, Аржентина, Колумбия, Парагвай и други страни сателити и васали. И това ако не са двойни стандарти, европейски и трансатлантически ценности, здраве му кажи?
Във Франция срещу протестиращите с жълти жилетки се използват от страна на властта водни оръдия, сълзотворен газ и арести, тоест насилие, съобщават осведомителните агенции – "Инциденти белязаха и вчерашната демонстрация в Париж и други големи френски градове. Силите на реда използваха сълзотворен газ и водно оръдие да отблъснат демонстрантите, които хвърляха предмети по тях. По данни на Парижката префектура арестуваните са 22-ма". В такъв случай, съвсем основателно, в отговор на ултиматума предявен към него от западноевропейски държави, между които и Франция, в осемдневен срок да насрочи избори, президентът на Венецуела Николас Мадуро да даде на президента на Франция Еманюел Макрон  осемдневен срок за свикване на предсрочни президентски избори във Франция, предвид недопустимото използване на споменатата по горе груба сила срещу демократичните протести на френските граждани. Тоест да се приложат известните в дипломацията реципрочни действия.




Гласувай:
26


Вълнообразно


1. bojo12345 - по принцип е така!
31.01.2019 13:11
Само че някои са по-равни!
Поздрави!
цитирай
2. kvg55 - До 1. bojo12345
31.01.2019 17:23
Времето ще изравни всички.
цитирай
3. mt46 - А
31.01.2019 20:01
още по-абсурдно е, че и Европарламентът взема отношение по този проблем...
цитирай
4. kvg55 - До 3. mt46
31.01.2019 20:08
И папата ще се изкаже. Нали са католици.
цитирай
5. radostinalassa - Така беше и в Иран, и в Либия
31.01.2019 20:47
Когато лидерите не искат да продават евтино нефта, ги обявяват за престъпници и ги екзекутират. Асад излезе по - хитър и е още жив. 20 тона венецуелско злато се намира в Англия. Аз не съм чула Москва да държи наше злато, но то е в Англия. Изглежда тя обича златото. Евреите носят златни украшения, защото те им помагат да не се разплуят / т.е. да не дебелеят прекалено много / . Дано не открият нефт в нашето Черно море .
цитирай
6. radostinalassa - Е , това е по темата, нали ?
31.01.2019 21:43
20 тона наше злато е в Англия. Над 90 % от глобалистите са от Англия. Те обичат златото, то им помага да запазват формата си. Причината за това са само 13 енергонови канала, които притежават, срещу 16 канала от наша страна. Я. Кедми казва за тях, че те не харесват себе си. Защо тогава искат да измамят народите да заприличат на тях? Еврейска работа.
цитирай
7. vmir - Мъдуро не поставя ултиматум на Макрон за избори, защото е по-голям демократ от него.
01.02.2019 06:59
Мъдуро не поставя ултиматум на Макрон за избори, защото е по-голям демократ от него, а във Венецуела разбират Демокрацията много по-отдавна и по-пълноценно, отколкото във Франция.

Също така и защото:
- Защото инфлацията във Франция е убийствена, а във Венецуела - 2%.
- Доходите във Франция се сриват неудържимо и опасно, а във Венецуела - растат.
- Защото във Франция жълтите жилетки нямат какво да ядат, а във Венецуела изхвърлят половината си храна.
- Защото, хората да нямат сигурен доход и възможности за здравеопазване, но да славословят Мъдуро е най-безспорното доказателство за неговата демократичност.
- Защото, хората са създадени за да славословят некадърниците, а демокрацията - за да им гарантира върховното право да бъдат управлявани от най-некадърните и властолюбиви типове.
- Защото, повечето хора са родени, за да бъдат използвани в експерименти колко велико е държавата да има най-богатите ресурси на планетата, а народа й да се топи от недоимък и липса на перспектива.
- Защото Макрон е бивш шофьор на автобус, който следва заветите на Чавес, а те му се доставят от безценно гълъбче, което прелита между духа на Чавес и туловището на Макрон, а Мъдуро е образован професионалист със солидна практика в икономиката на Франция.
- Защото всеки алчен за власт примитив трябва да има репутация на почтен човек, а почтените хора трябва да бъдат нарочени за мошеници или лицемери, за не притесняват алчните за власт примитиви.
цитирай
8. kvg55 - До 7. vmir
01.02.2019 11:18
То us-американските компании като се докопат до нефта на Венецуела, народът й ще цъфне и върже, колкото в други южноамерикански държави. Нека САЩ да вдигнат ембаргото от Венецуела, вместо да ръчкат във вътрешните й работи. Не е необходимо да си завършил непременно Харвард, за да бъдеш народен водач.
Сравнението на Мадуро с Макрон е глупаво и неуместно, защото Мадуро е много повече политик и мъж от ученика Макрон, който е и страхливец, след като използва насилие срещу несъгласните с него.
цитирай
9. vmir - 8. kvg55,
01.02.2019 15:59
kvg55 написа:

Сравнението на Мадуро с Макрон е глупаво и неуместно, защото Мадуро е много повече политик и мъж от ученика Макрон, който е и страхливец, след като използва насилие срещу несъгласните с него.


Ми нали и аз това казвам, да не говорим колко изостанали са французите в стачките, протестите и барикадите. Вместо да ги гони, Макрон трябва да дава пенсия по пожелания размер на всеки, който обяви, че ще протестира. И привилегии по списъка на нашите АБПФК, разбира се. Иначе кой ще иска да излиза на улицата? Американците пък - да засипят венецуелците не с храни (щото се развалят и стават грешки), а направо с долари от самолети. Така Мъдуро и сие дори всичкия нефт да продават за своя сметка, братския венецуелски народ ще има с какво да преживява. А Мъдуро и сие не са толкова глупави с парите от петрола да се въоръжават и да свалят щатските самолети разпръскващи доларите, за да не би венецуелците да си поискат парите от нефта, нали?

цитирай
10. kvg55 - До 9. vmir
01.02.2019 16:26
Остроумен си като тиква.
цитирай
11. radostinalassa - Схемата е пределно ясна
01.02.2019 18:05
Където има нефт янките занасят демокрацията. При Кадафи, при Саддам, аллах да ги прости. Това си го казват самите араби и третия , който е от белия сой не се излъга. Мадуро също, вече трудно ще излъжат някого.
цитирай
12. vmir - 10. kvg55,
01.02.2019 18:51
kvg55 написа:
Остроумен си като тиква.


Ти пък си толкова умен, че и 10 Венецуели да оплачеш, пак няма да забележиш, че продажба на природни ресурси е едно от последните неща, от които зависи благосъстоянието на която и да било държава. И понеже си много умен, ще оставя на теб да се сетиш защо.
цитирай
13. kvg55 - До 12. vmir
01.02.2019 19:07
Не става въпрос за продажба, а за заграбване. От страна на САЩ.
цитирай
14. vmir - 13. kvg55,
01.02.2019 20:36
kvg55 написа:
Не става въпрос за продажба, а за заграбване. От страна на САЩ.


Аха, заграбват петрола, за да напълнят цистерните си да не ръждясват! Значи, ще открадна кюмюра на някоя баба, за да си напълня мазата и да не влизат мишки! Щото се топля с климатик.
цитирай
15. kvg55 - До 14. vmir
01.02.2019 21:05
Казах ти, че остроумието ти е напълно обло.
цитирай
16. radostinalassa - Значи янките не се интересуват от петрола
01.02.2019 23:15
Ама те не били търгаши, а загубеняци. Какво правят тогава в Близкия Изток? Интересно какво.Израел нямаха прясна вода и заграбиха Голаните. Водата също е злато. И сега нападат Сирия, разрушиха на 3 пъти опитите и да си направи водопровод от водите на р. Йордан. И те са много благородни.
цитирай
17. radostinalassa - Като не харесвате братушките...
02.02.2019 11:03
яжте пластмасови домати, безвкусни райски ябълки, плащайте скъп ток и газ.
90% от световните глобалисти, които искат да намалят броя ни са в Англия. Факт.
Това поне не ви ли говори нещо? В Русия сега евреите са 3/4 милион. Другите се изнесоха в Израел.В това отношение братушките са добре.
Пръстовите ни отпечатъци си приличат много.
цитирай
18. radostinalassa - И най - важното...
02.02.2019 11:19
Децата и внуците ви бягат оттук. Това са по 200.000 вложения за всяко дете в парично отношение. А в емоционално отношение не може да се пресметне. Циганите също бягат, това е малко облекчение. Хвалете Запада, но той иска пак да прокара джендърството и за малкото останали тук деца. Е, това вече е нахалство. Тези няма да се спрат, те са болни умове. Надявам се, че е по темата.
цитирай
19. merlin68 - вмирисаният без мисъл си няма на ...
05.02.2019 19:41
вмирисаният без мисъл си няма на представа защо хората във Венецуела носеха Чавес на ръце. Той не разбира защо Мадуро има подкрепата на по-голямата част от венецуелците. Вмирисаният няма представа защо в Куба още не са посрещнали американците като освободители.
А няма представа, защото не само остроумието му е тъпо като тиква.
И въобще да водиш диалог с петно е безсмислено упражнение.
цитирай
20. kvg55 - До 19. merlin68
05.02.2019 23:42
Никога няма да разбере, че хората се движат и от идеи, не само от материален интерес.
цитирай
21. nedovolen - Венецуела и всички други споменати ...
08.02.2019 11:55
Венецуела и всички други споменати - държави.
Преведено на по-объл означава: държа ви! Ударението е на а-то. Сетихте ли се?
Аз не можах.
:)))
цитирай
22. kvg55 - До 21. nedovolen
08.02.2019 15:33
Такъв е смисълът на понятиего държави в САЩ.
цитирай
23. zaw12929 - Поздрави за позицията: Нищо ново: ...
12.02.2019 07:03
Поздрави за позицията: Нищо ново: За САЩ всяка страна, която не е техен васал се управлява от "режим" и в нея няма демокрация, което според техните разбирания им дава право да се месят във вътрешните ѝ работи, което правят и с Венецуела.
Президентът ни защити законно избрания президент- естествено. Бойко направи, каквото му нареждат, за да бъде пак избран…
цитирай
24. kvg55 - До 23. zaw12929
12.02.2019 10:39
Подлогите от МС са на къса каишка и не могат да мърдат.
цитирай
25. barin - Здравей, kvg55. Мисля, че заради ...
16.02.2019 07:24
Здравей, kvg55. Мисля, че заради петрола се поставя въпроса за Венецуела. Има значение личността на лидера( диктатора), защото при Уго Чавес нямаше много размирици.
Поздрави!
цитирай
26. kvg55 - До 25. barin
16.02.2019 07:29
Абе, Мадуро си е некадърник.
цитирай
27. bojo12345 - на 26 : некадърник или не - мотае се в парламента и обсебва длъжността.
17.02.2019 23:13
А на това му се казва преврат.
Кой е ЗА?
цитирай
28. kvg55 - До 27. bojo12345
18.02.2019 05:38
Все още е само опит за преврат.
цитирай
29. born - Сравнението Макрон-Мадуро не издържа от никаква гледна точка !
18.02.2019 15:33
Единият е бабоеб-сбърканяк, а на другия дори името му е показателно !
цитирай
30. kvg55 - До 29. born
18.02.2019 18:02
Много си прав. Но не мисля, че някъде в постинга има персонално сравнение между двамата. То и името на Микрон е показателно.
цитирай
31. born - Няма бе, но някакъв миризлив педал ...
18.02.2019 19:03
Няма бе, но някакъв миризлив педал намеси и бабоеба.
А аз имам проблем ! Чудя се дали да се самообявя за председател на Народното събрание.
Ти на какво мнение си ? Дали да го обявя официално или да изчакам малко до годишнината от Априлското въстание ?
цитирай
32. kvg55 - До 31. born
19.02.2019 08:10
Щом си си харесал Председател на Народното събрание, обяви се. Ще те подкрепя релевантно и ноторно, да имам и аз човек във властта. По-добре е да изчакаш годишнината от Априлското въстание. Мисля, че можеш да разчиташ на подкрепата на някои пийнали празнуващи.
цитирай
33. born - Благодаря за умния съвет ! Поръчвам ...
19.02.2019 13:13
Благодаря за умния съвет ! Поръчвам на шивач да започва да шие униформата и цялата обмундировка. Питай моля те твоя градски дали ще ми услужи с някой и друг цървул.
ПП. Кон нямам, но ще препускам с колата. Дано да не вдигнат много цените на горивото. Всъщност ще се обадя на Марешки ...
ППП. Да знаеш за председател на НС искаха ли диплома ? Да знам коя от петте да приготвя или да поръчам още.
цитирай
34. kvg55 - До 33. born
19.02.2019 15:27
За въпросната длъжност диплом за завършено образование не се изисква. Не се изисква и свидетелство от психодиспансера. За цървули не бери грижа. Цървули в блога, колкото искаш.
Желая успешна кариера!
цитирай
35. born - Да знаеш, ще те направя зам. пред...
19.02.2019 22:13
Да знаеш, ще те направя зам. председател ! И ще сме като Боко и Цвъко. Мисля да взема и Гетю като консултант. Ще си го водя на каишка навсякъде, а ако има някакъв въпрос за изясняване той веднага ще се обажда да пита Go4itu - страшен екип се очертава, само с другото паленце Вмир4у ще има проблем за екипа - като скункс се явява...
цитирай
36. kvg55 - До 35. born
20.02.2019 10:41
Оправен си. Веднага намери работа на приятелите. Вмир4у ще пропъжда навлеците.
цитирай
37. get - - До двамата "бабоеби" Стефчо и Красимирчо ... Първо, бабоеб - повече приляга за руски зет!
21.02.2019 10:50
kvg55 написа:

Самите Щати имат закони, които изключват възможността някой да свали правителството със сила, но "демокрацията" позволява това за други страни. Иначе традиционно се врат навсякъде, където има какво да се краде. И се сещат за право и ред само когато им изнася. Известно е ироничното изказването на Сталин за демокрацията : ”Аз досега смятах, че демокрацията е власт на народа. Но ето ”другарят” Рузвелт популярно ми разясни, че демокрацията е власт на американския народ”.


Второ - Защо пропуската КОЯ Е ВТОРАТА ДЪРЖАВА - която пряко или коствено я устройва ставащото във Венецуела? За "втората държава" - коментари от руски източници - да не кажете, че съм про-америконски настроен?
Цитат(и):
1. "В январе 2005 года Чавес стал продвигать идеологию «социализма XXI века»(?). Новый курс, предполагавший установление в странах Латинской Америки демократического социализма, президент Венесуэлы противопоставлял марксистско-ленинистскому социализму, которому в XX веке следовали СССР и КНР."
2. В мае 2006 года Чавес совершил серию частных поездок в Европу, во время из которых объявил о намерении поставлять дешёвое топливо неимущим на континенте(Европа) ... прочете ли внимателно последното?
След смъртта на Чавес ... стана следното?
3."ПАО «НК «Роснефть» один из крупнейших инвесторов в Боливарианской Республике Венесуэла (БРВ), последовательно расширяет сотрудничество с венесуэльской государственной компанией «Petrоleos de Venezuela, S.A.» (PDVSA) в сфере нефтегазодобычи.
Большинство проектов Компании в БРВ. К таким проектам относятся проекты, реализуемые с PDVSA в рамках совместных предприятий (СП):

«Петромонагас» - интегрированный проект, доля ПАО «НК «Роснефть» в проекте 16,67%;
«Петропериха» - зрелое месторождение, доля ПАО «НК «Роснефть» в проекте 40%;
«Бокерон» - зрелое месторождение, доля ПАО «НК «Роснефть» в проекте 26,67%;
«Петромиранда» - новый интегрированный проект, доля ПАО «НК «Роснефть» в проекте 32%;
«Петровиктория» - новый интегрированный проект, доля ПАО «НК «Роснефть» в проекте 40%."

- Знаеш(те) ли КАКВИ СА ПОСЛЕДСТВИЯТА от тази "съвместна взаимоизгодна политика" м-у Роснефт и Венецуела?
Притежващата, близо ПЕТ ПЪТИ ПОВЕЧЕ от Русия запаси от нефт, Венецуела - в момента произвежда ПЕТ ПЪТИ ПО-МАЛКО НЕФТ, от момента, преди започване на "социалистическите реформи" в тази страна!
Второ - въпреки всякаква логика, добиваният ВЕНЕЦУЕЛСКИ НЕФТ излиза с по-висока себестойност от този добиван от шисти(примерно в Канада и Америка) или в оттози Сибир(добиван при тежки климатични и всякакви други условия ?)!
Това устройва - ГОЛЕМИТЕ ИГРАЧИ на Пазара на нефтопродукти ... а познай(те) - Кои са те?

Говедаров и СИЕ-то ти "бабоеби", ЗАЩО ПРОДЪЛЖАВАТЕ ДА ВТЪЛПЯВАТЕ ИЗМИСЛЕНИЯ(от което неверен) ОБРАЗ ЗА РУСИЯ - като за СССР?
Тоест в съзнанието ви Русия, все още е страната на "победилия социализъм" - която "води битки" със световния "капиталистически-империализъм" за "освобождението на пролерариата" :))?
Остава да ни (до)кажеш(те), че Путин е съвременна еманация на нещо подобно - на генерален секретар на КПСС :)) ... а другаря генерал-президент на РБ е другаря Живков ? :)))

В заключение Извод-обобщение?
Това което е ДОБРЕ за янки и руси по "проблема Венецуела" е зле за Европа и европейците!
Същата формула важи и за пробема - Близък изток/Сирия, а също и Иран и Ирак! Знаете ли защо?
цитирай
38. kvg55 - До 37. get
21.02.2019 11:21
Добивът на полезни изкопаеми не винаги е право пропорционален на запасите им. Добива се толкова, колкото може да се продаде. А САЩ, не Русия, не Русия, са наложили икономическа блокада на Венецуела. А САЩ, не Русия, не Русия, трупат войски на венецуелско-колумбийската граница. А САЩ, не Русия, не Русия, десетилетие са подготвяли агент Гайдо. САЩ, не Русия, не Русия, се месят във вътрешните работи на Венецуела. САЩ, не Русия, не Русия, са против търговията на Западна Европа с Венецуела. Измисляш си тези, които представяш за достоверни.
цитирай
39. get - 38. kvg55 - До 37. get Странна логика, от което седни си - Слаб Две!
21.02.2019 13:23
kvg55 написа:
Добивът на полезни изкопаеми не винаги е право пропорционален на запасите им. Добива се толкова, колкото може да се продаде. А САЩ, не Русия, не Русия, са наложили икономическа блокада на Венецуела. А САЩ, не Русия, не Русия, трупат войски на венецуелско-колумбийската граница. А САЩ, не Русия, не Русия, десетилетие са подготвяли агент Гайдо. САЩ, не Русия, не Русия, се месят във вътрешните работи на Венецуела. САЩ, не Русия, не Русия, са против търговията на Западна Европа с Венецуела. Измисляш си тези, които представяш за достоверни.


Пак ПОВТАРЯМ за слушащите ама не чуващи - като теб?
"В мае 2006 года Чавес совершил серию частных поездок в Европу, во время которых ОБЪЯВИЛ О НАМЕРЕНИИ ПОСТАВЛЯТЬ ДЕШЁВОЕ ТОПЛИВО НЕИМУЩИМ НА КОНТИНЕНТЕ."(Европа) ... прочете ли внимателно последното?

Второ - което прочитайки го преничаваш, както ти отърва?
Притежващата, близо ПЕТ ПЪТИ ПОВЕЧЕ от Русия запаси от нефт, Венецуела - в момента произвежда ПЕТ ПЪТИ ПО-МАЛКО НЕФТ, от момента, преди започване на "социалистическите реформи" в тази страна!

Пояснявам!
Това стана след и възприемане от "левите венецуелци" примитивния ортодоксално-кубински "комунизъм". С който те национализираха всички нефто-добиващи и преработващи предприятия. Въведоха "планов социализъм" в отраслите - с което прогониха обучените и назначиха КЛАСОВИ ВЕРНИ кадри В добива и преработката на нефт - С КОЕТО ГО НАПРАВИХА НЕПЕЧЕЛИВШ!
Именно поради тези(и още няколко неупоменати) причини - се стигна до това НЕФТОДОБИВА и ПРЕРАБОТКА да паднат до към ПЕТ ПЪТИ - в сравнение от преди ПРОВЕДЕНИТЕ СОЦИАЛНИ РЕФОРМИ!
Това устройва ТРАДИЦИОННИТЕ ИГРАЧИ НА ПАЗАРА НА ЕНЕРГОНОСИТЕЛИ - тъй като по този начин ОТСТРАНИХА ЕДИН ОТ КОНКУРЕНТИТЕ СИ, при наличието на който цените на ПЕТРОЛНИ ПРОДУКТИ ЩЯХА ДА БЪДАТ ПО НИСКИ ... за разлика от сегашните!

Хайде сети се КОИ СА ОСНОВНИТЕ ИГРАЧИ НА СВЕТОВНИЯ ПАЗАР НА ЕНЕРГОНОСИТЕЛИ - та дано след вторият ми опит за обяснение - нещо да ти просветне в главата на ИКОНОМИСТ :))?

А ти комунист-азбукарче, не ми натрапвай натъртвайки върху подвеждаща схема на разсъждения: "САЩ - Русия", като ДВЕ ПРОТИБОРСТВАЩИ СИ И АНТАГОНИСТИЧНИ СИЛИ ... ?
А мисли за България и Европа! Защото БЪЛГАРИТЕ СМЕ ЕВРОПЕЙЦИ - поради което не сме нито ЯНКИ нито РУСИ!
Същата СИТУАЦИЯ ИМАМЕ И при ВОЙНАТА В СИРИЯ - Която обслужва интересите на Амариканските и Руски нефтодоБиващо/преработващи КОРПОРАЦИИ(компании)!
За които, е нежелателно ЕВРОПА ДА КОПУВА е-в-т-и-н-и-я(!) нефт от ИРАК, Иран и Катар!
В тази връзка, верния приятел на САЩ, саудитския крал Салман, през 2017 г. отиде на крака на Путин - Защо ли, сигурно защото много "се обичат" ... или да преговарят за добив и цени на ... ? :))) !

Тъй като си повърхностен - ето ти и адрес, стемите на преговорите м/у "социалиста" Путин:)) и един от най-ретроградните поради религиозен фундаментализъм арабски крале Салман Сауд - виж на адрес:
https://inosmi.ru/politic/20171002/240414819.html
1. Экономическое сотрудничество
2. Нефть
3. Иран
4. Оружейные сделки
цитирай
40. kvg55 - До 39. get
21.02.2019 14:40
Ха-ха-ха!
Ще ме оценява. Глупак!
САЩ не разрешават на Западна Европа да търгува с Иран. Иракският петрол го точат краварите. Русия си защитава интересите, което правят всички страни с изключение на територията България, подмандатна на САЩ.
цитирай
41. get - 40. kvg55 - До 39. get
21.02.2019 18:57
kvg55 написа:
Ха-ха-ха!
Ще ме оценява. Глупак!
САЩ не разрешават на Западна Европа да търгува с Иран. Иракският петрол го точат краварите. Русия си защитава интересите, което правят всички страни с изключение на територията България, подмандатна на САЩ.


Аз не, а ти сам се нарече глупак - което се въздържам да оспорвам!
Като отделно ме караш да се връщам - към една от първите "цветни революции" в източна Европа - тази от "10-ти ноември 1989 г.", в България?
Тогава "чичо Сам" и "дядя Иван" в съучастие и дух на разбирателство - въведоха "демокрацията" в България - която явно ти и подобните сте проспали?
цитирай
42. kvg55 - Благодарности!
22.02.2019 10:48
Благодаря на всички коментирали!
цитирай
43. born - И от меня привети за Гет-ко !
23.02.2019 13:46
Товаришч Милиционер, я получаю искрение восхищения от Ваши простыни ! Большое спасибо Вам и поздравляю с Праздником защитника отечества !
цитирай
44. get - До 43 - Припомням за неразумните и юроди български?
24.02.2019 10:13
Какво написа един монах бледен ... в църковната иерархия стоящ по ранг последен?


born написа:
И от меня привети за Гет-ко !
Товаришч Милиционер, я получаю искрение восхищения от Ваши простыни ! Большое спасибо Вам и поздравляю с Праздником защитника отечества !


"О, неразумни юроде! Поради что ся срамиш да се зовеш Болгарин?...Или не са имали Болгаре царство и господарство? Ти, Болгарино, не прелщайся, ЗНАЙ СВОЙ РОД И ЯЗИК ! ..."
- написа Паисий - в лето господне 1762-ое


"... и вдигна тез листи, и викна високо:

"От днеска и нататък българский род
история има и става народ!"

Нека той познае от мойто писанье,
че голям е той бил и пак ще да стане,
че от славний Будин до светий Атон
бил е припознаван нашият закон.

Нека всякой брат наш, да чете, да помни,
че гърците са люде хитри, вероломни,
че сме ги блъскали, и не един път -
и затуй не можат нази търпят -
и че сме имали царства и столици,
и от нашта рода светци и патрици;

че и НИЙ СМЕ ДАЛИ нещо на светът
НА ВСИ СЛОВЕНЕ КНИГА - да четът;

и кога му викат:"Българину!" бесно,
той да се гордее с това име честно.
Нека наш брат знае, че бог е велик
и че той разбира българский язик,

че СРАМ Е ЗА ВСЯКОЙ, КОЙТО СЕ ОТРИЧА
ОТ СВОЯ СИ РОДА и при ЧУЖДИ тича
И СВОЕТО ИМЕ и божия дар
ЗАФЪРЛЯ БЕЗУМНО КАТО една ТВАР.
..."
цитирай
45. born - Че си патриотче, Гете, е пределно ясно. Не само ясно от кои точно патриотчета си.
24.02.2019 16:45
От тези на Варели ?
От другите на Шишо вайвайвода ?
Или от пуделчетата на Волен ?
Знаеш ли колко таквизи патриотчета е виждал дедко ти ? И всичките гладни и неблагодарни ?
Така че не ми се пенявИ да ми се праскаш като голЕм патриотарин. Ясен си ми, товаришч Милиционер.
Що се отнася за подхвърлянията за юродите, бих могъл да те нарека пък теб - изрод, но няма да го направя поради вродената си толерантност и съжаление към предателите на националните идеали /каквото и да означава това/.
цитирай
46. born - Ако цитираното стихо си подал като самоизобличително, бих могъл да ти помогна в поетичен аспект със следните минимални корекции:
25.02.2019 10:00
"...че СРАМ Е ЗА ВСЯКОЙ, КОЙТО СЕ ОТРИЧА
ОТ СВОйта СИ МИЛИЦИЯ и при ЧУЖДИ господари тича
И СВОЕТО ДУПЕ и божия дар
ЗАФЪРЛЯ БЕЗУМНО КАТ един ПЕДАЛ..."
цитирай
47. get - До 45 и 46. born - Ох Мъко, мъко българска, ОЩЕ И ЗААРСКА :)) ... то и името, ти е показателно, че си КОРОНАТА на ... ?
25.02.2019 15:39
... овенчаваща, върхът на социалистическата ни ВИСОТА, в култура, образование и етика!
- Защото Стефан, означава на гръцки КОРОНОВАН или още ОВЕНЧАН - ама при теб май е ВЕНЕЦА ОВЕНЧАВАЩ ПРОЛЕТАРСКО-СЕЛСКАТА НИ ХАЛТУРА - защото?

born написа:

"...че СРАМ Е ЗА ВСЯКОЙ, КОЙТО СЕ ОТРИЧА
ОТ СВОйта СИ МИЛИЦИЯ и при ЧУЖДИ господари тича
И СВОЕТО ДУПЕ и божия дар
ЗАФЪРЛЯ БЕЗУМНО КАТ един ПЕДАЛ..."


- Първом, ЗАЩОТО ОТ ИСТОРИЯ-та и РОД-а Болгарского, СИ се себе-ОТРЕКЪЛ!

- Второ - поради слабото ти уразумление на майчиният ти уж, и болгарский език? - след, като приемаш, че твоето, >>ЮРОДИВСКО<<?> КАТО МОДЕЛ ПОВЕДЕНИЕ - следва да означава(го разбираш ?), като ИЗРОДСКО?

Сарказма ти по отношение на мен Е КУХ - а от това СИ СМЕШЕН ... О неразумний и юроде?

Стефко - Знаеш ли що ЕДИН ИСТИЙ БОЛГАРИН уразумява - ЧУЕЙКИ словото ЮРОД ?
цитирай
48. born - Гетко - отде да знам кво е тва юрод, ...
25.02.2019 22:51
Гетко - отде да знам кво е тва юрод, кат съм прост пролетаро-селски комунист ? Не съм завършил ни Симеоновския супервисш университет, а само рабфаковския пазарджишки старшински юниверситет. Нито имам 5-6 Виши като съмишлениците ти от блоговата виша академия. Е, имам там 1-2 магистратури, но те не са по Вашего брата суперспециалните специалности. Не ме бива и да пиша чаршафи и т.н.
I'm not proud to be a Bulgarian! Bulgarian като вас...
цитирай
49. get - Гетко - отде да знам кво е тва юрод, ...
27.02.2019 10:34
born написа:
Гетко - отде да знам кво е тва юрод, кат съм прост пролетаро-селски комунист ? Не съм завършил ни Симеоновския супервисш университет, а само рабфаковския пазарджишки старшински юниверситет. Нито имам 5-6 Виши като съмишлениците ти от блоговата виша академия. Е, имам там 1-2 магистратури, но те не са по Вашего брата суперспециалните специалности. Не ме бива и да пиша чаршафи и т.н.
I'm not proud to be a Bulgarian! Bulgarian като вас...


Отново повтарям за теб, "бавно сгряващия" старозагорския ентЕлЕгент на тема култура?

- Знаеш ли що ЕДИН ИСТИЙ БОЛГАРИН уразумява - ЧУЕЙКИ словото ЮРОД ?
... а тук придаващ си важност и пишейки ми на руски - следното:

"Товаришч Милиционер, я получаю искрение восхищения от Ваши простыни !" - знаеш ли каква СМЕХОТВОРНА ГЛУПОСТ си написал, "обиждайки" ме?

То бива-бива комплексарщина, ама твоето е ... :))) извън всякакви норми за нормалност - патрЕоте :)))!

цитирай
50. kvg55 - Благодарности!
01.03.2019 06:08
Отново благодаря на всички коментирали!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5754628
Постинги: 2808
Коментари: 25797
Гласове: 34177
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031