Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.01.2023 13:33 - Холандия ще затвори най-голямото газово находище в Европа, въпреки че енергийната криза се влошава
Автор: zahariada Категория: Новини   
Прочетен: 1743 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Холандия ще затвори най-голямото газово находище в Европа, въпреки че енергийната криза се влошава

26.01.2023 г. / От JD Heyes /

              image

Европа не е имала такъв недостиг на енергийни доставки от десетилетия, но благодарение на поредица от самопричинени, политически мотивирани решения, континентът сега е на ръба на пълен икономически колапс поради липса на повече енергия.

Години наред европейските страни, водени от безумна лява идеология за „промените на климата“, непрекъснато затварят центровете за производство на енергия, управлявани от изкопаеми горива, и ги заменят с много по-малко ефективни и напълно ненадеждни „зелени“ енергийни алтернативи. Вятърните и слънчевите паркове може да успокоят либералните съвести, но те не произвеждат достатъчно енергия сами по себе си, за да заменят централите, работещи с въглища и природен газ, да не говорим за атомните електроцентрали с нулеви емисии.

Но не че европейците са използвали много по-малко изкопаеми горива за енергия. Вместо това европейските страни купуваха голяма част от него от  Русия , мислейки, че щом  те не го произвеждат, а някой друг го произвежда, тогава  те могат да твърдят как се „грижат за планетата“, когато, разбира се, това беше всичко просто болна лява шарада.

След като Русия нахлу в Украйна и Съединените щати поискаха европейските й съюзници да наложат енергийни санкции на Русия, Владимир Путин вече не доставя на европейците природния газ, от който се нуждаят, за да отопляват домовете си и да захранват икономиките си. Имайте предвид, че Путин все още продава енергия - предимно на Китай и Индия - така че не е пострадал много зле. Европа обаче е друга история.

И сега способността на континента да се снабдява с достатъчно енергия от изкопаеми горива, за да се поддържа, е на път да претърпи още един самонанесен удар, както беше съобщено тази седмица от  OilPrice.com :

 

Холандското правителство планира да затвори газовото находище в Гронинген тази година въпреки несигурната позиция на доставките на Европа. Гронинген е най-голямото газово находище в Европа. Находището е опасно, каза държавен служител от Хага  пред Financial Times , и правителството няма планове да увеличи производството от него.

Производството от Грьонинген беше значително ограничено и имаше планове за пълно преустановяване на производството поради увеличената сеизмична активност в близост до находището още преди началото на енергийната криза през 2021 г. Тъй като цените на газа започнаха да се покачват през есента на 2021 г. и след това започна през пролетта на 2022 г., някои започнаха да спекулират, че Холандия може да запази находището в експлоатация, за да допринесе за запълване на празнината в доставките на газ, оставена от доставките по руски тръбопроводи.

„Няма да отваряме повече поради проблеми с безопасността“, каза Ханс Вийбриф пред Financial Times . „Това е политически напълно нежизнеспособно . Но освен това няма да го направя, защото това означава, че увеличавате шансовете за земетресения, за които не искам да нося отговорност.

„Много, много е просто: всеки, който има някакви познания за опасността от земетресения, ми казва, че наистина е много опасно да продължаваме да произвеждаме там. Напълно съм убеден, че е разумно да го затворим“, добави Вижбриф.

Производството от обекта в Гронинген беше значително намалено и вече имаше планове за пълното му спиране поради сеизмичната активност в района на находището преди енергийната криза, която се влоши миналата година.

„Тъй като цените на газа започнаха да се покачват през есента на 2021 г. и след това се повишиха през пролетта на 2022 г., някои започнаха да спекулират, че Холандия може да запази находището в експлоатация, за да допринесе за запълване на празнината в доставките на газ, оставена от доставките по руски тръбопроводи“,  OilPrice .com съобщи.

Явно това няма да се случи. Според FT е имало около 100 земетресения в близост до полето Гронинген от 80-те години на миналия век, което е довело до около 150 000 иска за имуществени щети.

Така че, вместо да намерят ново поле, холандците решиха просто да затворят Гронинген и може би да стискат палци и да се надяват за най-доброто, че някой ще може да се намеси и да осигури по-„политически жизнеспособна“ енергия .

Източниците включват:

OilPrice.com

NaturalNews.com




Гласувай:
3



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39750382
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031