Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.11.2022 11:19 - Покъртителен разказ на българин от посещението му в новите руски територии
Автор: bojinkata Категория: Новини   
Прочетен: 5947 Коментари: 8 Гласове:
16


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Нечовешко е да се описват действия на „същества“, нямащи нищо общо с човешкото, постоянно под въздействие на някакви опиати

 

През краткия ни престой до сега, благодарение на Едуард Басурин, не видяхмe, не чухме за сражение, в което украински и сборните американо-натовски украинци да са спечелили една победа, на бойното поле, всичките им „победи“ са благодарение на стратегически отстъпвания на руска армия! Обстрелват се мирни градове, избиват се невинни жители, нещо, което не е спирало от началото на военните действия!

 

Нечовешко е да се описват действия на „същества“, нямащи нищо общо с човешкото, постоянно под въздействие на някакви опиати, като от намерените бе открит и каптагон, комбинация от амфетамин и теофилин, основно „подкрепящо“ средство за ислямските джихадисти! Привикването към него е ужасно! Чувство за непобедимост, абсолютна неадекватност, правещи употребяващите го, ….ненормални!

Посетихме и места, видяхме и разговаряхме с хора, за които военните действия са нещо абсолютно непривично! Хора, работили до преди 2014 година като миньори, трактористи, учители, видяхме се и с лекар-доброволец, изобщо хора, за които войната се е оказала единственото средство за защита на близки, за начин на оцеляване, за невъзможност да се съгласят в новопоявилата се ужасна действителност! В Севастопол и Керч видяхме реалности, за които нито една българска преса няма да напише реално, а в градовете, дали благодарение на оптимизма на хората, дали благодарение на вложените средства, животът е много по-хубав, по-качествен, по-евтин, отколкото в европейска България! За някои неща няма място за сравнение! В Енергодар и Новая Кеховка, който са почти на фронтовата линия, нещата са по-различни, снабдяването е по-трудно, но тук друг фактор е по-определящ:

ХОРАТА, без значения дали се определят като руснаци или украинци имат вярата и правят всичко зависещо от тях, тази им вяра за нормален, прекрасен живот да се превърне в реалност! И ще успеят, защото не съм виждал по-упорити хора! И тук разлика няма сравнения от типа, КОЛКО и КАКВО си учил, а това , че тези хора, обединени около общата цел, са станали едно „цяло кълбо“, вярно, то е изпълнено с омраза, ненавист, вътрешна непрязън към всичко украинско, говоря за действащия в момента режим, но същевременно изпълнени с толкова човечност, добрина и гостоприемство, все едно не са под всекидневните удари на украинските снаряди и ракети!

Между другото, най-големите поражения върху населените места оказват реактивните снаряди на РСЗО, като Himars M 142, но хората вярват, убедени са, и на това ще му дойде и премине времето! Заради нелепите смъртни случаи, чуят ли за американец, предпочитат да не се продължава темата, тогава изобщо не разбирам какво казват, но пък виждам израженията върху лицата им!

Поредното ни посещение премина без „премеждия“, с приятели, които са и близки колеги, на които винаги може да разчиташ, радостно бе, от България нямаше друг  представител, а така реалността  се представят от един, същото да се направи и от Сърбия, Египет, Унгария!!! защото разбрахме, истина  само така има …“едно лице“!

А който не вярва, пътят за Крим е в два основни маршрута, да отиде, провери и сподели!
И както казва полк. Батурин:

„Останете Здрави, бъдете Вярващи в бъдещето си, Правете всичко възможно, за да го постигнете и никога не забравяйте Приятелите и Идеите си, заради тях човек заслужава да се бори и живее!“

Велимир Георгиев, Фейсбук




Гласувай:
16



1. bojinkata - Олена Зеленская, накипрена с лъ...
27.11.2022 11:20
Олена Зеленская, накипрена с лъскаво тоалетче, натокана и нахална, заяви, че украинците са готови да стоят 2-3 години без ток, за да ги приемат в ЕС! И на пук на Путин!
цитирай
2. dobrodan - Това може да го съчини единствено кръгъл платен
27.11.2022 11:26
тъпак.
Украйна нападна мирната руска сган вероломно и беше обещала да няма никакви нахлувания, щото щяло да бъдело само учение.
Рашката излезе по-слаба от Сърбия даже, което е огромен кеф, хак да им е!
Когато зинеш да глътнеш нещо, проверявай най-напред дали няма да ти се запъне отзад.
цитирай
3. ismata - Помияр
27.11.2022 11:40
Нещо гъзъ те сърби, да ти го почеша?
Голям евроатлантик се пишеш нещо, да не е само на клавиатура?
Слагай каската и ходи във украйна да се биеш със руснаците или престани да се правиш на мъж какъвто всъщност не си!

dobrodan написа:
тъпак.
Украйна нападна мирната руска сган вероломно и беше обещала да няма никакви нахлувания, щото щяло да бъдело само учение.
Рашката излезе по-слаба от Сърбия даже, което е огромен кеф, хак да им е!
Когато зинеш да глътнеш нещо, проверявай най-напред дали няма да ти се запъне отзад.

цитирай
4. ismata - https://files.fm/u/57mpya3a9#/view/5255ssn7b
27.11.2022 13:20
dobrodan написа:
Много се отвиваш, да не настинеш?


Гледай!
Има си заглавие видеото.

Същото ще стане и със една част от тялото ти помияр!

Колкото и да се оптвате да лъжите не ви се получава нещо.
цитирай
5. radostinalassa - Някои все се пишат българи...
27.11.2022 13:46
но по всичко им личи , че са само български поданици. Русия не е слаба, което личи от поведението на слабите янки, намиращи се в съседство с Посейдоните, а просто е милосърдна към украинските войници, които са им роднини. На някой му се иска русите да ги избият, както правят турските им роднини с кюрдите. В това е разликата.
цитирай
6. morskipesni - От 1995 г. насам животът ме сблъсква
27.11.2022 16:29
буквално на зададен срок с някаква си "англоговоряща" гадина. Навлизам в материята, спотайвам се- внимавам-не се издавам, за да мога да й смачкам фасона или направо главата в кратък срок.
цитирай
7. bojinkata - dobrodan, както винаги се изказваш ...
27.11.2022 18:48
dobrodan, както винаги се изказваш неподготвен и извън реалността! Въобще не ти е ясно какво става в окрайна и около нея! Живееш в паралелен мир, където ти се иска да бъдеш нещо, а си нищо! Обидните коменти ще трия! Знам, че толкова си можеш, та от време на време ще ти прощавам!
цитирай
8. bojinkata - ismata, интересно докога шляхтите ...
27.11.2022 18:53
ismata,интересно докога шляхтите ще се бъркат там дето ни им е работа! Вече ще местят военното гробище в друг град, че на гражданите им и писнало от ежедневните прощални салюти!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojinkata
Категория: Новини
Прочетен: 5385215
Постинги: 3597
Коментари: 5838
Гласове: 6714
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031