Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.03 07:01 - © Аз бих я определил като Круела де Вил
Автор: kvg55 Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 784 Коментари: 10 Гласове:
9

Последна промяна: 15.03 07:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
15.03.2023г.

     Една от ключовите фигури на новата Студена война Урсула фон дер Лайнен трябва да остане такава и след оставката си от поста председател на Европейската комисия. Сега я спрягат за генерален секретар на НАТО, поне това биха искали САЩ. Длъжна е да остане такава, за да направи с НАТО–то това, което направи с Бундесвера по  рано – да го лиши от  отбранителната и особено от агресивната му нападателна му способност?
През изминалата година председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайнен се възприема в Руската федерация като недвусмислен враг или поне като символ на антируската политика, която Брюксел провежда в полза на САЩ и в ущърб на страните от Евроколхоза.
В това си качество тя е високо ценена от us–американците. А в Руската федерация доминира пренебрежително отношение към нея?! Защо? Неспециалистът помни само три неща за фрау Председателят – тя помага за въоръжаването на въоръжените сили на Украйна, администрира антируските санкции и освен това е гинеколог. Това, за което е учила на времето, така да се каже, илюстрира идеята тук, че дилетанти и аматьори са довели външната политика на Евросъюза до дръжката. Казано по български – Докараха я до под кривата круша.
За съжаление, гинекологията и медицинските регалии (а те са много) у Урсула вече са в далечното минало. Тя е твърд и техничен топ мениджър. От гледна точка на клиента (тоест Вашингтон) това е много ефективно.
Медицинското ѝ образование не е единственото. Лайнен също е учила икономика и  политически науки – можела е да си го позволи, защото е родена със златна лъжичка в устата и е плът от плътта на европейския елит. Нейните предци с фамилно име Албрехт са се "записали" в този елит от 17–ти век, баща ѝ е бил виден политик, съпругът ѝ също е лекар и също от старинен род със "стари пари" (видно от аристократичния префикс). Семейства като това на фрау Председателят са оформяли съдбата на континента от векове.
Но Урсула също не е "момичето на татко". Тя вече правеше кариера в политиката и партията ХДС, когато баща ѝ, бивш министър–председател на Долна Саксония и председател на Бундесрата (Сената), не само се пенсионира, но и се разболя от болестта на Алцхаймер. Ангела Меркел е тази, на която Урсула наистина дължи възхода си. През почти целия период на канцлерството си Лайнен е един от заместниците на Меркел в партията и министър във всичките ѝ правителства. Започвайки сякаш с профилно министерство (за жените и семействата), осем години по–късно тя оглавява Бундесвера (първата жена на този пост) и оттам се премества на поста ръководител на общоевропейското правителство – понятно е  под чие покровителство.
Първоначално изборът в полза на Урсула се смяташе в Еврокооператива за голям успех и почти провидение : никой не отмени медицинското образование и практиката на новия председател, а пандемията започна само два месеца след възцаряването на Лайнен. Но в крайна сметка нейният "звезден час" беше битката не с коронавируса, в която позабогатя, както казват, а с Руската федерация. Непримиримо и последователно, Еврокооперативът налага санкции, тласкайки своята индустрия да се премести в Съединените щати, и доставя оръжия на въоръжените сили на Украйна, унищожавайки собствените си въоръжени сили.
Изглежда, че това е истинското потвърждение на мениджърските таланти на Лайнен. Но има един нюанс : Бундесверът не е способен да се бие единствено сам – без "лакътя" на САЩ и инфраструктурата на НАТО. Кой каза, че увеличаването на зависимостта от Вашингтон не е нейната основна задача в открито проамериканското правителство на Меркел? Ако всичко беше точно така, фрау Председателят се справи със задачата си, както и със задачата да строи в редица европейските правителства, за да "противодействат на Руската федерация в 404.
Сега се гласи да оглави секретариата на НАТО и да продължи борбата срещу РФ в същия дух.
Пътуването на Урсула до US–Америка миналата седмица се рекламира като получаване на "етикет за царуване".
По повод на визитата ѝ в Съединените щати вестник "Банкеръ" излиза със заглавие трепач : "Фон дер Лайнен няма да пречи на европейския бизнес да се изнесе към САЩ".
image

Това в Украйна, това в Съединените щатиразпорежда се фрау Председателят 

В доминираният от САЩ Северноатлантически пакт кадрови изненади са малко вероятни. Следователно Урсула няма реални конкуренти, още повече, че ще мине като "компромисен кандидат" напук на бившия премиер на Британия Борис Джонсън (той е недолюбван от мнозина в ЕС и най–вече от френския президент Макрон) и множество различни "бивши" жени от Източна Европа (наскоро в Брюксел се разви такъв приоритет – че жена трябва да стане новият генерален секретар на Алианса).
Урсулина е и жена, и опитен "кон" по пътя към прехода, и проамерикански настроена до мозъка на костите си. Тоест отговаря на всички основни критерии да заеме поста.
Между другото, фрау фон дер Лайнен има седем персонални деца. Това е доста нетипично за съвременните върхове на европейската политика (пример за което са бездетните Меркел или Макрон). И това е още едно потвърждение, че интелигентността, работоспособност и възможностите на тази жена не трябва да се подценяват.
Да, не трябва! Защото и Адолф Шикългрубер е бил подценяван.
Има само две неща, които могат да ѝ попречат : Първото е липсата (засега) на гаранции, че на срещата на върха на НАТО през юни ще бъде възможно да се удължат правомощията на сегашния генерален секретар Йенс Столтенберг с още една година. Той трябваше да напусне миналото лято, но остана "поради специални обстоятелства" – руската СВО. Ако втори път не бъде договорено удължаване, НАТО ще има нов генерален секретар през 2023 година и това няма да е Урсула, защото няма на кой (в което се съмнявам. Ами Борел? Той е същият проus–американски вампир) да остави Европейската комисия.
А може да съвместява и двете длъжности – достатъчно е работоспособна и жизнена. Тогава Еврокооператива освен сателит на Съединените щати ще се завърти и около сатаНАТО–то.
И второто обстоятелство се определя от Руската армия и флот. Само от тях, от способността им да отблъснат вероятното пролетно контранастъпление на въоръжените сили на Украйна и да решат напълно задачите на СВО, зависи позицията на силите "на земята". А от него на свой ред ще зависят перспективите на сегашните върхове от средите на атлантиците – както на генералния секретар на НАТО, така и на шефа на Европейската комисия, а може би и перспективите на Еврокоопертива и сатаНАТО като цяло.
Изглежда съмнително, че Вашингтон изобщо ще позволи да бъде бракуван такъв гъвкав "камшик", какъвто се доказа Урсула – солиден и опитен преговарящ, а не просто гинеколог и съименник на вещицата от приказката на Дисни за малката русалка.
Урсула от приказката е не само вещица, но и главният антагонист. А истинската Урсула е вторият най–важен антагонист след президента на Съединените американски щати.
Дмитрий Бавирин

https://vz.ru/politics/2023/3/9/1202269.html
https://banker.bg/%D0%BF%D0%BE%D0%B7%D0%B8%D1%86%D0%B8%D0%B8/read/%D1%84%D0%BE%D0%BD-%D0%B4%D0%B5%D1%80-%D0%BB%D0%B0%D0%B9%D0%B5%D0%BD-%D0%BD%D1%8F%D0%BC%D0%B0-%D0%B4%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D1%87%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-%D0%B5%D0%B2%D1%80%D0%BE%D0%BF%D0%B5%D0%B9%D1%81/
Гласувай:
9


Вълнообразно


1. iw69 - Тая
15.03 07:09
е изрод неземен...
цитирай
2. kvg55 - До 1. iw69
15.03 07:17
Да!
цитирай
3. nedovolen - И тази като покровителите си има да ...
15.03 08:44
И тази като покровителите си има да ври в казана...
:)))
цитирай
4. notfun - ..к краварооов, краварооов...
15.03 08:54
отде, ги..намираш, се такива..''сакати'',но, ранобудни другарчета..
от Другариата, де, и обувките си, не могат..да завържат, самички..
Световната криза...ще''' оправят''..

ивчо69@ дъвчеш Тонове инфо, без да успееш,
една МИСЪЛ, твоя..да сглобиш..

това, се нарича.. ярка, функционална неграмотност...

за бай недоволен Ванко ДуНдев, само..Малина,
мога да му пусна ))

Финансова Криза, има, защото, ОНЕЗ ИСКАТ, да има!!
затова, е ,и тази Война...
охлюви, любими..)

мързи ме да се занимавам, с една дузина, гумени матрьошки..
цитирай
5. leonleonovpom2 - При нея всичко е фалш Усмивка, по...
15.03 09:00
При нея всичко е фалш Усмивка, поведение, жена!
Просто е сбъркана! Седем деца? Кой знае колко гувернантки са ги гледали?Само фабрика за деца И то-съмнителна
От дежурни усмивки и протоколно поведение, останало ли е и време за нещо друго, за децата да не говорим!
Просто отгледан бройлер- политик
Че на нея в поведението, войнственото липсва точно мойчинското, покрровителственото
Без коментар повече!
цитирай
6. kvg55 - До 3. nedovolen
15.03 09:43
Ще ври, ама то зло и нема увиране.
цитирай
7. kvg55 - До 4. notfun
15.03 09:48
Фуне, Фуне–е–е, ама и ти си ранобудна, ма.
Бързаш да ми се лепнеш любовно от рано сутринта.
Айде не ме разсмивай с коментари за чуждата "функционална неграмотност".
Нали знаеш – Присмяла се куката на кривото дърво.
цитирай
8. kvg55 - До 5. leonleonovpom2
15.03 09:50
Да, бе!
Фалшива и нищо женско, да не говорим за майчинско.
Бройлер отвсъде, както казваш.
цитирай
9. fun1001 - не, функционална неграмотност'', вие, обладавате, ЯРЪК профанизъм, без усмивки..
15.03 09:558. kvg55 - До 5. leonleonovpom2
09:50
Да, бе!
Фалшива и нищо женско, да не говорим за майчинско.
Бройлер отвсъде, както казваш.
цитирай
10. kvg55 - До 9. fun1001
15.03 11:44
Фуне,
не се напъвай, ще се сдобиеш с менингит.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 3378699
Постинги: 2142
Коментари: 20338
Гласове: 30341
Архив
Календар
«  Март, 2023  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031