Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.05.2022 07:01 - © Изнасилването на историята
Автор: kvg55 Категория: История   
Прочетен: 771 Коментари: 6 Гласове:
5

Последна промяна: 09.05.2022 07:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
09.05.2022г.

     Кой победи хитлеристка Германия?
Георгий Константинович Жуков, разбира се! 
image

Преди два месеца в популярната американска интернет платформа Reddit беше публикувана инфографика, съдържаща данни от проучване, проведено от Statista относно оценките на жители на различни страни за приноса на членовете на антихитлеристката коалиция за победата над нацизма. Проучването е проведено през 2018 година, но сега резултатите му се налага да бъдат актуализирани : 
image

Гражданите на страните съюзници от антихитлеристката коалиция отговарят така : в САЩ –47% от американците смятат САЩ за главните победители с нацизма, 12% – Червената армия ("руснаците"), 9% – британците. В Британия – 50% от британците на свой ред се смятат за ​​победители на хитлеризма, 13% – съветските ("руснаците"), 9% – американците.
Днес деградацията на историческата памет отиде още по-далеч. Тази динамика показва кой и с какъв резултат е работил върху промяната на съзнанието през последните десетилетия. Учебниците, публикувани в САЩ, Франция и други "демократични атлантически" страни, съдържат само няколко абзаца за войната на Източния фронт. Но военните операции в Тихия океан, в Северна Африка, Нормандия са описани много подробно. Подробности за Мюнхенското споразумение, което е срамно за Запада, се съдържат само в публикациите, използвани от студенти в Чехия. Но пактът за ненападение от 1939 година между СССР и Германия се представя като "военен съюз" между Хитлер и Сталин.
Тази работа по унищожаването на историческата памет продължава без прекъсване. През 2020 година "Гласът на Америка", признат в Русия като чуждестранен агент, точно на Девети май публикува статия под заглавието "Коя страна изигра най-важната роля в победата във Втората световна война?", в която се казва : "В книгата си "Inferno : Светът във война, 1939–1945", британският военен историк Макс Хейстингс отбелязва, че всяка от нациите-победители "излиза от Втората световна война уверена в убеждението, че нейната собствена роля е била решаваща за осигуряването на победа". Типично за западния егоизъм.
"Някои военни историци (буржоазни естествено) казват, че броят на загиналите и броят на жертвите не трябва да се разглеждат като отразяващи непременно това, което е било решаващо за поражението на нацистите. Победата на съюзниците била по-сложна от героичната саможертва на съветските войници. Историкът Антъни Бийвър каза пред британския вестник The Times, че Сталин е по-безчувствен от западните лидери, които се опитват да сведат до минимум жертвите".
Само че има и други показатели : Най-високата ефективност на битките на Червената армия се потвърждава от факта, че тя е унищожила около 80% от живата сила на нацистите и около 75% от военното оборудване на Райха; дължината на съветско-германския фронт е 4 пъти по-голяма от общата дължина на северноафриканския, италианския и западния фронт; Червената армия е разбила 607 елитни нацистки дивизии, а западните съюзници – само 176 (и то в по-голямата си част в последния етап на войната, когато Германия вече е изтощена); 270 дивизии на съюзниците на Хитлер действаха едновременно срещу СССР (в Северна Африка в пика на борбата имаше 26, а в Западна Европа – 75).
"САЩ мобилизираха приблизително същия брой войници като Русия, но се биеха на по-големи фронтови линии – не само в Европа, но и в Тихия океан и Северна Африка. Американското военно производство – способността му да произвежда изумителен брой бомбардировачи, танкове и военни кораби – е вероятно ключовият фактор за победа във войната, казват някои историци, които посочват, че американските фабрики са произвеждали повече самолети, отколкото всички други големи военни сили взети заедно", манипулира статията, защото изчисляването на дължината на фронтовата линия по вълните на Тихия океан е очевиден абсурд.
Изтъква се материалната помощ на Съединените щати за Съветския съюз като решаваща.
Но не всички абонати на Reddit са готови да се съгласят с извратителите на историческата памет и омаловажаването на ролята на Съветския съюз в поражението на нацизма. Наред с откровено невежи коментари в платформата, например, се появиха и такива рецензии :
– "Около 9 от всеки 10 войници на Вермахта загинаха на Източния фронт. Данните ясно показват кой е допринесъл най-много за победата над нацистите, независимо дали ни харесва или не. Червената армия победи нацистите, това е просто исторически факт";
– "Веднага след войната германците казаха, че "руснаците" и "американците" са много назад. Но 70 години холивудски филми промениха това";
– "80% от всички германски военни загуби са на Източния фронт. Помислете колко са обидени хората в Русия, като погледнете тази статистика. За тях това рисува много мрачна картина на обективността на западните медии".
Лъжите за решаващия принос на Съединените щати за победата над нацистка Германия  отварят пътя към възраждането на фашизма и нацизма.
image

Мъж позира за снимка с червен флаг пред затворения Червен площад по време на 75-ата годишнина от поражението на нацистите във Втората световна война в Москва, Русия, 9 май 2020 година

image
Полицията помага на Вахтанг Адамашвили, 94 годишен, ветеран от Втората световна война с портрет на върховния главнокомандващ Йосиф Сталин, да присъства на церемония в Парка на победата по случай 75-годишнината от поражението на нацистите във Втората световна война в Тбилиси, Грузия, 9 май 2020 година


https://www.fondsk.ru/news/2022/02/12/kto-razgromil-germaniju-gitlera-55538.html
https://www.voanews.com/a/europe_which-country-was-instrumental-winning-world-war-ii/6189011.html

В статията си от Москва "Нека поговорим за Русия и нейната роля във Втората световна война" Тод Ууд в  The Washington Times препоръчва : "Това, което казвам, е, че приносът на Съветския съюз за поражението на нацистка Германия трябва да бъде признат от Запада" 
image

https://www.washingtontimes.com/news/2015/may/6/l-todd-wood-lets-talk-about-russia-and-its-role-wo/



Тагове:   германия,   Франция,   Хитлер,   Чехия,   москва,   сталин,   Британия,   Червената армия,   Втора световна война,   Червен площад,   Нормандия,   сащ,   Русия,   СССР,   Европа,   Съветски съюз,   грузия,   девети май,   Северна Африка,   тбилиси,   Запада,   Велика отечествена война,   Западна Европа,   Инфографика,   Съединени щати,   9 май,   Statista,   Гласът на Америка,   Източен фронт,   Руска федерация,   Reddit,   в северна африка,   хитлеристка Германия,   The Washington Times,   Георгий Константинович Жуков,   интернет платформа Reddit,   антихитлеристката коалиция,   военните операции в Тихия океан,   Мюнхенското споразумение,   СССР и Германия,   Хитлер и Сталин,   британския вестник The Times,   северноафриканския,   италианския и западния фронт,   Тихия океан и Северна Африка,   портрет на върховния главнокомандващ Йосиф Сталин,   Парка на победата,


Гласувай:
5


Вълнообразно


1. nedovolen - Победените честват 09. 05. като ден ...
09.05.2022 07:24
Победените честват 09.05. като ден на обединена Европа и солидарност с Украйна.
Ние пък победата на Червената армия над фашизма.
:)))
цитирай
2. kvg55 - До 1. nedovolen
09.05.2022 07:56
Прав си, така е. Парадокси на историята.
цитирай
3. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
09.05.2022 09:29
Ето защо не се доверявам на написаното относно историята, така наречените извори
Защото историята е поръчкова наука! Както казват, пише се от победителите и от силните на деня И от тези, присламчили се към тях Последните са най- активни!
А медиите облъчват с неистини!
Ако на човек му трябва истината, единственият начин е ,сам да се добере до нея
Но във века на манипулациите и на мислене като бройлер, това не е лесно!
цитирай
4. dovolen - Победените честват 09. 05. като ден ...
09.05.2022 11:58
nedovolen написа:
Победените честват 09.05. като ден на обединена Европа и солидарност с Украйна.
Ние пък победата на Червената армия над фашизма.
:)))

Тато ,стига дрема в блога от ранни зори.Подстижи се .Измии си зъбите.
Характерно ,за всички шизофреници е неподържане на лична хигиена.
цитирай
5. kvg55 - До 3. leonleonovpom2
09.05.2022 12:06
За достигане до истината освен ум е необходима и интуиция, шесто чувство.
цитирай
6. kvg55 - До 4. dovolen
09.05.2022 12:10
Свиня доволна, марш в кочината да лочиш помия.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5759301
Постинги: 2809
Коментари: 25804
Гласове: 34182
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031