Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.05.2022 07:01 - © За деня на Европа
Автор: kvg55 Категория: История   
Прочетен: 1475 Коментари: 8 Гласове:
8

Последна промяна: 08.05.2022 07:15

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
08.05.2022г.

     Съединените щати са победители във Втората световна война. Е, и примъкналите се към тях британци. Основното събитие на войната не е битката при Сталинград, не най–голямата танкова битка на Курската дъга, а "кацането" на ограничен контингент от съюзници в Нормандия по–малко от година преди края на войната. Или още по–траншантно – фееричната драперия на британците при Дюнкерк през 1940 година.
Това се разпространява и вярва в Европейския съюз и Съединените щати.
Историческите документи нищо не значат 
image
Също така милиони хора на Запад вярват, че войната са запалили Сталин и Хитлер в комбина.
Всички тези митове не идват само от невежество. Те бяха умишлено забивани в ушите, очите и оттам в главите на човечеството от западните пропагандисти.
Доминирането на интернет платформите даде на тази пропаганда мащаб, който по–рано беше немислим. Потърсете в Google фразата "съветски войници в Берлин" на руски или на английски. Прословутите "изнасилени германки" ще бъдат на първите места в търсенето.
Нещо душевно ги мъчи западните пропагандисти и псевдоисторици три четвърти век след победоносното влизане на съветските войски в Берлин, което дори времето не лекува 
image

С нарастваща свирепост те се опитват да изопачат историята.
Работата е там, че реалната история на Втората световна война беше срамна за съветските съюзници. Отначало западните елити хранеха – материално и духовно – хитлеристкия режим. Фюрерът заимства теорията за расизма от Англия, заемите и бензина – от САЩ, декорациите на режима – от класическата европейска философия и култура.
Интересното е, че "цивилизаторите" унищожаваха не само "второкласните" славяни, но и собствените си граждани. Германците избиваха германци, беше достатъчно да бъдеш член на комунистическата партия или да имаш примес от еврейска кръв. Те безмилостно бомбардираха не само съветските, но и британските градове. Британците и американците отговаряха, като сриваха с бомби до земята германските градове 
image

В продължение на няколко години Европа се самопоглъщаше и самоизтребваше, докато съветските войници спряха това кърваво клане. В противен случай, такова е впечатлението, "цивилизованите" западни хора щяха да се изтребят до последно 
image

Всичко завърши с ужасно и срамно поражение. Нещо повече, съветските "варвари" напълно развенчаха европейците както във военно, така и в икономическо отношение. Победата на СССР демонстрира безусловното превъзходство на руско–съветската цивилизация над лудостта, в която масово се потопи тогавашният капиталистически Запад. Съветското цивилизационно превъзходство беше ясно демонстрирано, така че целият свят го видя.
Всичко това беше изключително неприятно за западните елити. Те започнаха бързо да се еманципират от Хитлер и да представят въпроса, сякаш той е някакъв неразбираем луд, чудовище, "чието име не може да се произнесе", и се твърди, че винаги са били против него. Всъщност те се биха заедно с него. И загубиха заедно с него в 1945–та. Това не могат да простят. И руснаците отново останаха основният враг. Преди края на войната лидерът на британските съюзници Уинстън Чърчил вече беше започнал операция "Немислимо", планирайки бързо да си сътрудничи с американците и неочаквано да атакува съветските войски. След това имаше бомбардировките над Хирошима и Нагасаки, речта във Фултън. Съветският съюз беше официално обявен за стратегически враг на Запада. И така и до днес.

https://ria.ru/20210509/pobeda-1731477522.html

Написах в търсачката "Советские солдаты в Берлине". Първият материал, който излезе, доста обемист, е на руската секция на BBC News : "Изнасилование Берлина : неизвестная история войны" (Изнасилването на Берлин : Неразказана история на войната) 
image

"В Русия излиза забележителна книга – дневникът на офицерът от Съветската армия лейтенант Владимир Гелфанд
image
, в който без разкрасяване и съкращения е описано кървавото ежедневие на Великата отечествена война", започва статията и продължава : "Кореспондентът на BBC Луси Аш се опита да разбере някои от малко известните страници от историята на последната световна война … Съветските войници изнасилиха безброй жени на път за Берлин, но след войната рядко се говореше за това, както в Източна, така и в Западна Германия. И днес в Русия малко хора говорят за това … Много руски
СМИ редовно отхвърлят историите за изнасилвания като мит, измислен на Запад, но един от многото източници, които ни разказаха какво се е случило, е дневникът на съветски офицер".
Владимир Гельфанд, Дневник 
image

Материалът на BBC News е илюстриран с такива снимки :

image


image
През февруари 1945 година военната част на Гелфанд е базирана близо до река Одер, подготвяйки се за атака срещу Берлин
 


image
Някои германки са намерили начин да се адаптират към тази ужасна ситуация
 


image
"Мислех, че ще ме убият", казва Ингеборг Булурт 


image
Тези медицински документи от 1945 година са оцелели по чудо
 


image
Само в един район на Берлин за шест месеца са одобрени 995 искания за аборт
 

Материалът натрапва впечатление за масовост на изнасилванията.

https://www.bbc.com/russian/international/2015/09/150924_rape_of_berlin




Гласувай:
8


Вълнообразно


1. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
08.05.2022 09:16
Според най-нови изследвания на център за проучване на общественото мнение, победители във войната са американските приятели!
Победили са ,въпреки че руснаците са им пречели, като са се бутали в краката им, при победния им марш!
Това е истината и друга няма!
Сега Украйна ще накаже Русия за лъжите и ,като я изличи от картата на света! И всички миротворци ще и помагат с оръжие ,за да победи...мирът!

,, извинявай, сега видях че си в" История" Но, може да мине и за история, вместо "забавление"!
цитирай
2. barin - Здравей, Красимире. Американците ...
08.05.2022 12:00
Здравей, Красимире. Американците късно се включват във войната, но извличат нй-големи дивиденти. Руснаците поемат основнатта тежест. България например в предната война( Първата световна) не губи битка, но в крайна сметка е на страната на губещите. Оказва се, че е по-доре други да воюват, а хитреците да стоят отстрани и да помагат с техника, въоръжение, суровини.
Поздрави!
Поздрави!
цитирай
3. panazea - На война като на война !
08.05.2022 12:08
Медалът винаги има две страни .
цитирай
4. mt46 - ===
08.05.2022 12:10
Не е обективно да се отрича важната роля на САЩ и Великобритания за победата над нацистка Германия и нейните съюзници... В историческата наука обективизмът трябва да е над личните и идеологическите пристрастия...
цитирай
5. kvg55 - До 1. leonleonovpom2
08.05.2022 13:13
Превърнаха историята в пачавра.
цитирай
6. kvg55 - До 2. barin
08.05.2022 13:14
В материалните придобивки от войната САЩ са победители.
цитирай
7. kvg55 - До 3. panazea
08.05.2022 13:15
Да!
цитирай
8. kvg55 - До 4. mt46
08.05.2022 13:16
Не се отрича приноса на Съединените щати и Британия. И не в това е въпроса.
Отрича се решаващия принос на Съветския съюз.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5857615
Постинги: 2831
Коментари: 26054
Гласове: 34372
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930