Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.06.2021 07:01 - © Супремасизъм в действие
Автор: kvg55 Категория: История   
Прочетен: 4410 Коментари: 48 Гласове:
10

Последна промяна: 27.06.2021 07:06

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
27.06.2021г.

     В продължение на 18 часа от 31 май до 1 юни 1921 година, тълпа от бели напада жители, домове и фирми в населения с цветнокожи квартал Блек Гринуд в Тулса, Оклахома. Събитието остава един от най-тежките инциденти на расово насилие в историята на САЩ и за определен период от най-малко известните : Новините за това биват до голяма степен смачкани, въпреки факта, че стотици хора са убити и хиляди остават без жилища :
image

Във връзка със стогодишнината от събитията президент Байдън посети Тулса и в Културен център "Гринууд" Тулса, Оклахома произнесе реч :
image

И все пак аз съм първият президент от 100 години, който някога е идвал в Тулса – (аплодисменти) – казвам това не като комплимент за себе си, а като се замисля – сто години и първият президент, който е тук по това време и на това място за да признаем истината за случилото се трагично събитие. И повечето хора не осъзнаваха, че преди век е създаден втори Ku Klux Klan – втори Ku Klux Klan.
Трябва да намерим смелостта да променим нещата, които знаем, че можем да променим. На това сме съсредоточени вицепрезидентът Харис, заедно с цялата ни администрация.
Това, което се случи в Гринууд, беше акт на омраза и вътрешен тероризъм, който съществува и до днес. Просто затворете очи и си спомнете какво сте виждали в Шарлотсвил преди четири години по телевизията – неонацисти, бели расисти, KKK-ци излизаха по площадите и улиците през нощта във Вирджиния със запалени факли – вените им бяха изпъкнали – докато крещяха.
Омраза, която никога не изчезва. Омразата само се крие. И така, хора, не можем – не трябва да даваме на омразата безопасно пристанище.
Както казах в обръщението си към съвместната сесия на Конгреса : Според разузнавателната общност тероризмът от върховенството на белите е най-смъртоносната заплаха за родината днес. Нито ИДИЛ, нито Ал Кайда – белите върховисти. (Ръкопляскания). Това не съм го казал аз; това е разузнавателната общност, както при Тръмп, така и при моята администрация.
Никога не съм бил по-оптимистичен за бъдещето, отколкото съм днес. Имам предвид това. И причината е заради това ново поколение млади хора. Те са най-образованите, най-малко предубедени, най-отвореното поколение в американската история.
Преди две седмици подписах Закона срещу престъпленията от омраза в условията на пандемия от COVID-19, който Камарата и Сенатът приеха и е вече обнародван. Моята администрация скоро ще изложи нашата по-широка стратегия за противодействие на домашния тероризъм и насилието, предизвикано от най-отвратителните проява на омраза и други форми на нетърпимост [sic] – на фанатизъм.

https://www.whitehouse.gov/briefing-room/speeches-remarks/2021/06/02/remarks-by-president-biden-commemorating-the-100th-anniversary-of-the-tulsa-race-massacre/

Така. Врагът е посочен, битката е в разгара си –  Инициативата Race2Dinner се популяризира от чернокожите Реджина Джаксън и Сайра Рао, която има индийски корени. Двете играят водеща роля на подобни събития. Белите жени, които искат да участват в тази "расова терапия", се хвърлят да организират вечеря (пет хиляди долара и не повече от шест гости) и канят Джаксън и Рао да дадат опрощение на греховете на белите.
Уебсайтът на инициативата категорично гласи : "Скъпи бели жени, вие причинявате неизмерима болка на черни, мургави и индиански жени … Вечерята е отправна точка за мислене за това как активно подкрепяте върховенството на белите всяка минута". Слоганът в кръга на управителя на инициативата Лиза Бонд също е красноречив : "Животът на чернокожите има значение повече от чувствата на белите".
Бялото покаяние за расизма приема гротескни форми в САЩ :
image

https://rg.ru/2021/06/08/v-ssha-nabiraiut-populiarnost-uzhiny-pokaianiia-v-rasizme-dlia-belyh-zhenshchin.html




Гласувай:
10


Вълнообразно


1. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
27.06.2021 09:13
Тази работа е с ясен произход
Расизмът и коренът му !
От една страна към Америка има поток от съмнителни личности от Европа- престъпници , бягащи от закона, авантюристи- готови на всичко за богатство, нехранимайковци, а от друга- поток от роби от Африка И, като се слеят двата потока, се получава доста мръсна и кална река И система от филтри не я оправя ще ги забие аламинут!

Друго е по- интересно В блога ти днес е много тихо? Липсват две изявени откъм глас персони Единият даже е музикантин?
Да няма някакво мероприятие от национален мащаб , а аз да не знам?
Например, да раздават кюлчета злато на разсрочено плащана-50 години , на цени от 1961 г.- 2,16 лева грамът? Когато с кило злато се купуваше.....Москвич!

Хубав ден!
цитирай
2. germantiger - клише поредно
27.06.2021 09:54
грешиш леоне

- в щатите преди да се ситуират не бягат а ги колонизират маса пуритани

- след век идват учени/за онова време учени, за онова, да не ги сбъркаш с български мигранти късни, писатели, обеднели аристократи

- всякакви трудолюбиви селяни от всякакви евронародности

А ПРО ПО - В ТОВА ВРЕМЕ БЪЛГАРИТЕ НЯМАТ НИТО ЮРИСТИ, НИТО ПИСАТЕЛИ, НИТО ТЪРГОВЦИ, НИТО ИЗОБРЕТАТЕЛИ - 17 - 18 ВЕК, великите българи нямат и великите умове създали основата на американската конституция итн
цитирай
3. mt46 - Мда...
27.06.2021 11:15
И в Щатите са ставали и стават доста ненормалности...
цитирай
4. kvg55 - До 1. leonleonovpom2
27.06.2021 12:05
Социалната мътилка в САЩ е непрогледна.
цитирай
5. leonleonovpom2 - Митак, нещо Бъркаш!?
27.06.2021 12:24
Знаем, че за тебе Българите са Бетери! Ти, понеже си половин българин ,си само половин бетер! Което е добро постижение! С половин гърди си пред тъпите българи!
Сега сериозно!

Според тебе на един казан манджа с учени, гърговци, изобретатели, юристи-интересно съчетание на елитни хора, колко говна му трябват, за да стане негодна за консумация? Цял наръч или само едно?
Тези, дето стрелят в училища, клубове, улици, те от кои са- изобретателите, юристите, търговците?....И тем подобни говеда!
Апропо, разбрах- те не могат да са други , освен Българи

Да , сега ми стана ясно! Никога не е късно , човек да научи нещо ново!
цитирай
6. leonleonovpom2 - "А ПРО ПО - В ТОВА ВРЕМЕ БЪЛГ...
27.06.2021 12:32
"А ПРО ПО - В ТОВА ВРЕМЕ БЪЛГАРИТЕ НЯМАТ НИТО ЮРИСТИ, НИТО ПИСАТЕЛИ, НИТО ТЪРГОВЦИ, НИТО ИЗОБРЕТАТЕЛИ - 17 - 18 ВЕК, великите българи нямат и великите умове създали основата на американската конституция итн"

Чак пък с папусите и маорите да ни сравняваш, хората имаши една от четирите поставени азбуки!?
Един Петър Берон е учен от Европейска класа , например!
В България няма условия да има, но много от нещата в Османската империя се движат от Българи Българска кръв се е вляла на запад Един Пиер Ронсар е с Български произход Във всяка от западните кралски фамилии има Българска кръв, по линия на Асеновци Не съм правил проучване специално на подобни нихилистично твърдение, но , убеден съм, заема ли се, ще езлезат любопитни неща , различаващи се коренно от твърденията на разни западни историци от преди век и повече!
като създадените постфактум славяни от Екатерина Велика!
цитирай
7. kvg55 - До 2. germantiger
27.06.2021 12:34
Всички изброени от теб са авантюристи.
цитирай
8. kvg55 - До 3. mt46
27.06.2021 12:35
Да!
цитирай
9. kvg55 - До 6. leonleonovpom2
27.06.2021 12:36
Какво да му обясняваш?
цитирай
10. kvg55 - До 5. leonleonovpom2
27.06.2021 12:39
Дмитро има украински манталитет.
цитирай
11. starforlife - ~ 6. leonleonovpom2
27.06.2021 12:51
leonleonovpom2 написа:
...
Според тебе на един казан манджа с учени, гърговци, изобретатели, юристи-интересно съчетание на елитни хора, колко говна му трябват, за да стане негодна за консумация? Цял наръч или само едно?

Ваньо, ще ме прощаваш, но ти освен псевдо-учен си и по-голям лицемер и от домакина.

Но да отговоря на въпроса ти с въпроси.
Ти си от Поморие...
Според теб колко говна се "вливат" постоянно в морето и това прави ли го "негодно за консумация"?
А ако не схващаш безпощадната логика на коментара/въпроса ми, то вече го казах: ти си по-голям лицемер и от домакина.
Все пак обаче ще ти дам жокер.
Ето го, идва:
https://novitejivotni.blog.bg/lichni-dnevnici/2021/06/27/polezno-chetivo-za-polezni-idioti-7.1767150
Ще го набивам през лицемерните ви очи всеки месец, публикувано АВТОМАТИЧНО при мен.
А вие сами избройте (само в споменатите там примери) колко от наръча са амерковци и колко... руские гАвна.

ПС: И като ще се възмутиш на казаното от мен, че си лицемер, та я ми кажи само в Америка ли има "говна" или там са от шоколад, та всеки нормален човек с радост би живял в държавата, а да речем в куп други (да не уточнявам Русия примерно - ха ха ха) не?
В момента аз съм в Америка вече трета седмица и да ти кажа ми се услаждат "говната" и ни най-малко не променят качеството на "казана с манджата".
А ти колко пъти беше в Щатите (аз около 8) та така компетентно (тоест, както обикновено за много неща чисто тролски) се изказваш, м?


................................................................................................ StarForLife™ ·1767144~6.43-271·
цитирай
12. kvg55 - До 11. starforlife
27.06.2021 13:03
Абе, защо постоянно противопоставяш руснаците на us-американците? Психическо разтройство някакво? Обърни се към loop1.
цитирай
13. leonleonovpom2 - Аз псевдо учен не съм!
27.06.2021 13:07
Току що получих поздравления от жена- учен с определението ,че съм истински учен и, че ми се е възхищавала винаги!
Лицемери са опортюнистите- нагаждачи! Аз такъв никога не съм бил и няма да бъда! Ако бях такъв, щях да остана, да им правя компания и щях да съм в друго измерение
Мерси, не ми трябва!
С истинските хора съм истински! Когато другите ги беше страх да припарят до западняци, аз съм бил ежедвемно с тях- служебно, защото знаех ,че са истински хора !- От Белгия, Франция, Италия, Канада...И те също ме смятаха за такъв! А дотогава мислеха ,че тук няма такива?

А какви са тези, чиято цел е да ти отровят и най важния ден в годината, като този например?
цитирай
14. kvg55 - До 13. leonleonovpom2
27.06.2021 13:20
Не му обръщай внимание. Той Земляка обича да замества липсата на аргументи с лични обиди.
цитирай
15. leonleonovpom2 - Жоро ,в щатите не съм бил!
27.06.2021 13:32
ПС: И като ще се възмутиш на казаното от мен, че си лицемер, та я ми кажи само в Америка ли има "говна" или там са от шоколад, та всеки нормален човек с радост би живял в държавата, а да речем в куп други (да не уточнявам Русия примерно - ха ха ха) не?
В момента аз съм в Америка вече трета седмица и да ти кажа ми се услаждат "говната" и ни най-малко не променят качеството на "казана с манджата".
А ти колко пъти беше в Щатите (аз около 8) та така компетентно (тоест, както обикновено за много неща чисто тролски) се изказваш, м?


................................................................................................ StarForLife™ ·1767144~6.43-271·
цитирай

Не, защото разни тъпанари по- заслужават от мен да са там!
Един канадски специалист ми предлагаше да му гостувам месец, като ми поеме разходите-самолетният билет тогава беше 3 хиляди долара
А по една основна причина Не ме влече първо, да отивам там! Ако бях продължим контакта с фирмата от САЩ ,чийто представители ме признаха за изобретател, със сигурност щяха да ми предложат и договор! Както направиха испанците, които ме издириха!
По начало ,в чужбина не ходя ,за да се похваля ,че съм бил там! Примерно в магазин за богати? Това е занимание за парвенюта!~ Ходя само с научни и опознавателни интереси! В Русия например съм бил само един път! Когато се разчиташе на мен ,да спася тема ,финансирана от разпадналия се вече СИВ!
Не хода в чужбина като кибик или като куфар!

Хубав ден!
цитирай
16. leonleonovpom2 - Е, Краси!
27.06.2021 13:39
14. kvg55 - До 13. leonleonovpom2
13:20
Не му обръщай внимание. Той Земляка обича да замества липсата на аргументи с лични обиди.
цитирай

Късно видях предупреждението ти!

Заблуждават се обиждащите!
Аз най- добре се познавам и /също ,по скоро се подценявам/ знам стойността си!
Обиждащите , по- скоро могат да ме разсмеят!
За неспособността им да оценяват хората! И, ако отговарям, то е да им помогна, да не правят смешни оценки!
И да се излагат, като Бай Ганьо!

Хубав ден!
цитирай
17. starforlife - Хайде понеже още работя и едва ли скоро ще си легна, та в кратка почивка да ви репликирам:
27.06.2021 13:59
kvg55 написа:
Не му обръщай внимание. Той Земляка обича да замества липсата на аргументи с лични обиди.
Той, Землякът, (не само пълният член ти липсва, а и запетайките, които трябва да присъстват в случая) нищо не заменя, а точно аргументите си подкрепя с "обиди".
Защо "обиди" е в кавички ли?
Ами защото не може да е обида едно очевидно обстоятелство.
Как например да не е лицемер в случая Ваньо, след като си позволява да императивничи за държава и качеството на хората в нея, която не е посещавал и не познава?
И как да не е псевдо учен примерно, когато такива пълни глупости по специалностите си е писал, та чак не се е извинявал за тях, а е продължавал (като пъпчив сополанко с идиотско его) да се опитва да ги отстоява?

За теб, "градски", да не говорим - ти си просто една бита карта, която дори няма да вземе от дума на ето това мое кратко "обучение" към теб:
(информацията по въпрос, който е в компетенциите ми и по който няма по-знаещ в блога, ще следва по-късно, ако не реша като нарочен постинг да я излъча, не, за да те подиграя какъв си левак в това отношение, а за да научат нещо всички прочели)


В 15-ти коментар, leonleonovpom2 написа:
Аз псевдо учен не съм!
Току що получих поздравления от жена- учен с определението ,че съм истински учен и, че ми се е възхищавала винаги!
Лицемери са опортюнистите- нагаждачи! Аз такъв никога не съм бил и няма да бъда! Ако бях такъв, щях да остана, да им правя компания и щях да съм в друго измерение
Мерси, не ми трябва!
С истинските хора съм истински! Когато другите ги беше страх да припарят до западняци, аз съм бил ежедвемно с тях- служебно, защото знаех ,че са истински хора !- От Белгия, Франция, Италия, Канада...И те също ме смятаха за такъв! А дотогава мислеха ,че тук няма такива?

А какви са тези, чиято цел е да ти отровят и най важния ден в годината, като този например?
Абе, Ваньо... Абе "идиотИНО"...
Нали знаеш, че тези можеш да ги говориш на болното си его?
КОЯ Е ТАЗИ "ЖЕНА-УЧЕН" БЕ?
К О Я ?
Да, няма да цитираш име, не защото знаеш, че аз съм от хората, на които не им пречи да проверят твърдението ти, а поради това, че 99,9% съм сигурен, че фантазираш.
Убеди ме, че не съм прав.
Ама не с празни приказки както винаги.
И как да не си лицемер, като по отношение на западняците се въртиш като курва когато както ти падне?
Веднъж са джендъри, лайна и прочее, а друг път са, цитирам те от този ти коментар "истински хора".
И не се опитвай да ни вменяваш неща, които не можеш да докажеш - това е просто тролене.
В случая това за какъв те смятали въпросните в случая "истински хора" западняци.
Абсолютен лицемер си, Ваньо.
Абсолютен.

Хайде още малко за лицемерието ти, а после, ако кажеш ще покажа и това, че си псевдо-учен.
leonleonovpom2 написа:
Жоро ,в щатите не съм бил!
Не, защото разни тъпанари по- заслужават от мен да са там!
Един канадски специалист ми предлагаше да му гостувам месец, като ми поеме разходите-самолетният билет тогава беше 3 хиляди долара
И как точно ще ни убедиш, че това не е поредното плюнчене на болното ти его?
М?
О, знам-знам - под нивото ти е да убеждаваш някого за такива неща.

Тогава ми кажи къде е противоречието тук:
Та, в 15-ти коментар ти, Ваньо, написа:
Жоро ,в щатите не съм бил!
Не, защото разни тъпанари по- заслужават от мен да са там!
И в същото време в 16-ти коментар ти, Ваньо, написа:
За неспособността им да оценяват хората! И, ако отговарям, то е да им помогна, да не правят смешни оценки!
И да се излагат, като Бай Ганьо!

Хайде сега, ако не виждаш противоречието, което черно на бяло подплатява думите ми, че си лицемер, то да ти кажа, че си и глупак.
цитирай
18. kvg55 - До 15. leonleonovpom2
27.06.2021 14:12
Землякът се хвали с пребиваването си в пиндоско като хаджи Смион – "Хаджи Смион имаше около 45 години, носеше шаячени възкъсички панталони с колене, френска риза без вратовръзка, плитки калеври, дълбок голям фес, който му падаше до веждите, и сиво шаячево сетре, на което дясната половина на гърба имаше възчерен цвят, а лявата - по-белезняв, която странност обаче Хаджи Смион обясняваше по твърде прост начин на ония, които го питаха за нея.
- По модата в Америка, американски - казваше той.
Хаджи Смион казваше това без най-малката цел да излъже. Той го казваше естествено и с пълно чистосърдечие. "Американско" за него беше всичко, що се отличаваше с особено качество или с ексцентричност".
цитирай
19. kvg55 - До 16. leonleonovpom2
27.06.2021 14:14
Разбрал си го.
цитирай
20. starforlife - ~ 18. kvg55
27.06.2021 14:15
Ами не, не е така, както казваш, троле.
Землякът ти НЕ се хвали с пребиваването си в пиндоско като хаджи Смион, а просто дава пример, че е бил доста пъти през годините (и в момента) "в пиндоско" и ИМА НАБЛЮДЕНИЯ ОТ ПЪРВО ЛИЦЕ, А НЕ КАТО ВАС ДА СИ ИЗСМУКВАТЕ НЕЩАТА ОТ... ПРОВИСНАЛИТЕ ЧУРКИ.
Има разлика, нали?

Както и съм бил в много други държави (отново в повечето по няколко пъти и през годините) и отново имам лични наблюдения, а ти, "градски", отново си изсмукваш какви ли не фантазии и фантасмагории спрямо същите държави.

Как да не си лицемер и трол тогава?
Нещастен чикиджия - ха ха ха.
цитирай
21. kvg55 - До 17. starforlife
27.06.2021 14:18
Пълният член може и да липсва, но от запетайки няма нужда. То е кукичка за шараните.
цитирай
22. kvg55 - До 20. starforlife
27.06.2021 14:19
Щом казваш. За мен е така.
цитирай
23. starforlife - ~ 21. kvg55
27.06.2021 14:20
Напротив - И запетайките трябва да ги има.
Ама, нали - ти си пииисааал книиигааа дори, та ще ми опонираш (неправилно), а аз съм...
А аз "съм" по-необразован от... Пръцко например.

Та като казах "Пръцко" - пак прямо и отвесно да ти покажа, че си лицемер:
Въпросният е тъп като обран бостан СПРЯМО МЕН и постоянно изнасилва българския език, за да прикрие лошата си езикова подготовка, но това не ти пречи (именно защото си лицемер) той да ти е мил, понеже сте от една обща "партийно"-помийна яма, а аз и такива като мен - не - понеже не ти/ви мълчим и ви показваме какви нещастници сте.
цитирай
24. kvg55 - До 23. starforlife
27.06.2021 14:28
Показвате само меритокрацията си.
цитирай
25. nedovolen - Еее, то лупката бил цвете бе, де го. ...
27.06.2021 15:04
Еее, то лупката бил цвете бе, де го.
:)))
цитирай
26. starforlife - ~ 24. kvg55
27.06.2021 15:17
Ха ха ха ха
Глупако-глупакооо, май не се усещаш, че чрез изречението си не иронизираш (мен и подобните ми), а точно обратното - показваш превъзходството (ми/ни).

Ама ти наистина ли си толкова глупав?!
цитирай
27. leonleonovpom2 - 17. starforlife - Хайде понеже още работя и едва ли скоро ще си легна, та в кратка почивка да ви репликирам:
27.06.2021 15:33
Жоро, хайде да сложим точка на безсмисления спор!
Победата от него не ме интересува, вземи я , ако ти трябва и ти върши работа!
Само ще допълня, знаеш ли какво противоречие има при тебе? Човешко преди всичко!
На твое място , в изречението , от което е привлякла вниманието ти " жената " само, аз бих се заинтересувал, за какво ти се е обадила, да ти честити?
С готовност, да я последвам, да забравя спора!
Жената наистина съществува, не е измислица! Няма да дам името й, заради уважението ми към нея! Не заслужава за жеста си да получи постолска помия! Ама проверил в университетските анали, нямало такава жена, както и моя диплома, например?
От това мога само един извод да си направя, че лъже като дърт циганин ! По простата причина, че знам за двете неща ,че ги има!
Както и всичко друго, което съм посочил в коментарите горе!......
Егото си, като всеки нормален, средно статистически човек защитавам, когато е нужно !Когато някой го гази с кални ботуши
Абсолютно вярно е- Няма например да отида в Англия, за да се изфукам ,че съм бил там Нямам такива " интереси"!?
Само един пример Преди години, промених плана на екскурзовода на о-в Капри Минахме покрай къщата ,където е живял Максим Горки и оттам по улички ,където могат да се разминат само двама души и след това по камънаци и по трънаци, нагоре към Августовата вила " Йови" -Юпитер! Където е живял осиновения му син Тиберий, близо 10 години и оттам е управлявал Рим! Жегата беше ужасна Качването и слизането ни отнеха часове!
В следващите дни ,като видеха някой връх , от компанията закачливо казваха-" Този връх сега е наш"!
Но, сигурен съм ,че от Капри ,цял живот ще помнят това изкачване до вила " Йови" и посещението там!Което не беше предвидено в програмата

А канадци и американци познавам и съм с отлични впечатления от тях, когато ти си връзвал пионерска връзка! Но не приравнявам тези няколко процента качествени хора, чийто представители са, с останалата част консуматори
По- късно, един голям специалист, американски, почина пред очите ми, в Асеновград! Мобилизирах се и в следващите две ,три години постигнах наистина това, което смятах ,че няма да мога и за сто! Той ми беше пред очите, водеше ме!
Лукезе, да е светла паметта му!
цитирай
28. kvg55 - До 25. nedovolen
27.06.2021 15:46
Лупка е добра мастия.
цитирай
29. kvg55 - До 26. starforlife
27.06.2021 15:49
Нищо и никого не иронизиром, умнико. Казвам каква ви е идеологията.
цитирай
30. kvg55 - До 27. leonleonovpom2
27.06.2021 15:51
Ти може да сложиш точка, но землякът – никога.
Той и неговите пилигрими коментират до откат.
цитирай
31. leonleonovpom2 - Това, надявам се последно!
27.06.2021 16:32
https://novitejivotni.blog/lichni-dnevnici/2021/06/27/polezno-chetivo-za-polezni-idioti-7.1767150

Насочването ти е некоректно!
Аз никъде не коментирам Русия, а само показвам неодобрение към консуматорството!А, един път съм бил там, но мисията беше невъзможна!
Което няма да прерастне в одобрение от примера
Некоректен е и примерът ти с Поморие:
Факт ,че тези продукти вредят е, че отпадните води се вливат в морето след като минат през пречиствателна станция !Иначе- следват запомнящи се глоби!
Иначе, като бях ученик и студент- шестдесетте и седемдесетте години ,отпадните води се вливаха директно в морето, до пристанището Гъмжеше от риба И аз съм ловял на принципа-хвърляш- вадиш-хвърляш -вадиш! Риби ,каквито сега няма- скумрии например! По- късно ми стана ясна причината Храна в изобилие! Сега не може да видиш риба-някой зарган, по изключение!

Казах, победител си, отказвам се от участие!
цитирай
32. kvg55 - До 31. leonleonovpom2
27.06.2021 19:23
Отказваш се. По умният винаги отстъпва.
цитирай
33. starforlife - ~ 31. leonleonovpom2
27.06.2021 23:33
Виж сега, Ваньо...
Насила ме дърпаш за езика да ти покажа къде в хранителната верига на неща като дедукцията и от там интелигентността си.

Първо: Няма как да заслужиш уважението ми, когато на рождения си ден си седнал да се хвалипръцкаш и то така, че сам се злепоставяш.
Затова и няма как да те поздравя, а още по-малко да ти спестя мненията си не за теб като цяло, а за купищата ти девиантности.
А няма как, точно защото не съм лицемер като някои, от което лицемерие да се "облизвате" и си разменяте суперлативи и особено пък плюсчета ти ни най-малко не печелиш. Напротив - губиш. Би печелил точно от критика като моята, но уви нямаш капацитета да го осмислиш.

Второ: Милена НЕ е никакъв учен. А ако ти твърдиш обратното, то да ти имам критериите и разбиранията кой човек се определя като учен.
Колкото до това, че те е поздравила за рождения ти ден, това ни най-малко не ти дава основанието да се плюнчоперчиш, защото това са просто смешни прахоляци, хвърляни в очите на хора, които не умеят да обработват ефективно постъпващата информация.
Запитай се колко не дори учени, а въобще хора ти се обадиха изрично днес, за да те поздравят. Реални хора и в Реала, а не блогърки-"учени" (смЕх).
Не, не започвай отново и за това да ЛЪЖЕШ, Ваньо. Смешно е просто.
И запомни, че мен не можеш да ме излъжеш - прекалено съм умен - хе хе хе хе.
Лъжеш себе си, пич.
Ставаш затворник на един измислян и рисуван от теб свят, който е измамен и нереален.
Тоест, ти си виртуален учен и авторитет, пич. Гугъляшки.
Реално си просто един обикновен и смачкан (особено в егото си) човечец, който се опитва да повдигне самочувствието си с измишльотини.

Трето: Мен победа в спор с теб или над теб ама изобщо не ме интересува.
Най-малкото не си ми в категорията, че поне егото ми да търси такова нещо.
Тук говорим за Истини, пич, но ти си прекалено лицемерен, за да признаеш, че донякъде го осъзнаваш това.
Истини, част от които ти поднесох нощес (за вас не), а в момента (за вас вече нощес, а за мен следобед) ти поднасям и "нови".

Четвърто: Ти наистина ли държиш да се валидираш като още по-голям глупак, отколкото си?
(Имай предвид, че всеки човек е в една или друга степен глупав и с по-горното не целя да те обидя кръвно, а да те сигнализирам да търсиш своите глупости и да се опитваш да ги минимизираш.)
По това да "разгърна":
- Носачването ми към постинга на novitejivotni не е некоректно, а точно обратното - абсолютно по темата е. И ако ти загърбеше глупостта си и погледнеше не това, че аз ни най-малко не говоря с това насочване за (идиотска - ха ха ха) Русия, а за качеството на материала в Америка... Който ти тролиш с детински разсъждения и разбирания за Живота и неговите Ценности... То ти щеше да отчетеш колко американци са изброени във въпросния постинг, които са превърнали живота на такива неблагодарници като теб в това, което приемаш за даденост, но не се свениш да плюеш по Създателите му.
- За теб "вливат" (в кавички) и вливат (без кавички) е едно и също, така ли?
Или трябваше да напиша "серат" наместо "вливат"?
Е как да не си глупак тогава, след като не ти сече като бръснач мозъка и не осмисляш, че с този опростен пример аз искам да ти кажа, че ако в даден момент на плажа в Поморие има 500 човека - 10 от тях да се ИЗСЕРАТ (Така добре ли е?) и ИЗПИКАЯТ във водата, това си е голям %, но качеството на водата на плажа не променя качеството си, защото е подложена на нищожно въздействие.
Хайде сега да се пренесем на твоя "казан" и "лайна" по отношение на САЩ - държава, която ни най-малко не познаваш в каквато и насока да го вземем - и да кажем, че 1000, 10 000, 100 000 дори "лайняни" американци НЕ могат да вгорчат "казана" на величието на Америка.
Защото аз не говоря ни най-малко за % на тези 100 хиляди примерно "лайняни" американци спрямо цялото население, но за да разбереш за какво говоря - ти трябва капацитет, който уви отново показа, че ни най-малко не притежаваш.
- Не знам защо си мислиш, се съм се хванал за обстоятелството "жена", но знай, че и "мъж" да беше написал - реакцията ми щеше да е същата. Колкото до поводът да те поздрави - вече ти стана ясно, че мозъкът ми по нищо не отстъпва на такива като на Шерлок Холмс примерно (ха ха ха) и това не ми е било нужно да питам или натам да си насочвам вниманието.
Въпросът е, че ти се опита да представиш това обстоятелство (с поздравленията) в друга светлина. Тоест, да вмениш на околните друго и по-точно, че те е поздравявала за научни... висини - ха ха ха.
Е, уви - номерът ти проумей, че не минава и дори и да мине при някого, то ще е такъв, който да ти е халал като спечелил неговия респект читател.
Така неусетно стигаме до
- Стилът ти на изказване, плавността на мисълта ти, езиковата ти култура и грамотност и прочее такива неща, ни най-малко не съответстват на учен.
Те не съответстват дори на по-интелигентен човек, пич.
Без извинение.
...

Бих могъл да продължа още и то отново не с идеята да те унижа, а да ти покажа как изглеждаш отстрани (преди да седнеш да характеризираш моите "човешки противоречия")...
Като например да ти преведа противоречието ти, че, цитирам те: "За неспособността им да оценяват хората! И, ако отговарям, то е да им помогна, да не правят смешни оценки! И да се излагат, като Бай Ганьо!" и "Жоро ,в щатите не съм бил! Не, защото разни тъпанари по- заслужават от мен да са там!"
Хайде сега да ти преведа... Защото уви явно и този капацитет нямаш... Че е крайно идиотско да имаш претенциите да говориш, за чуждата, хорското оценяване, когато ти оценяваш някого като "разни тъпанари".
Запомни: ЩОМ СА В АМЕРИКА И УСПЯВАТ ДА УСТОЯВАТ - НЕ СА ТЪПАНАРИ.
ТЪПАНАРЪТ СИ ТИ.
цитирай
34. leonleonovpom2 - Никъде не съм споменавал име и же...
28.06.2021 00:20
Никъде не съм споменавал име и жената не се казва Милена! Не е блогърка , а ми е бивша колежка! Прекаляваш, Жоро!
Ти как очакваш да реагирам при " псевдоучен"
Ти как би постъпил на мое място?
Достатъчно похвали съм получавал, включително и от американци, за направеното от мен, за да оставя безнаказано някой от блога, да се гаври с мен!
Правеше го един , но вече не го прави!
Не му оставах и длъжен!
Милена откъде се появи? Никаква Милена не ме е посещавала или коментирала днес Имам телефона само на една Милена- домоуправителката! ТГя е умна жена, но не е учен П!од учен имам предвид доктор Това означава докт!
цитирай
35. starforlife - ~
28.06.2021 00:37
leonleonovpom2 написа:
...
Достатъчно похвали съм получавал, включително и от американци, за направеното от мен, за да оставя безнаказано някой от блога, да се гаври с мен!
...

Безнаказано?
Ами прочети по-горе, че ти препоръчвах наместо да се пудриш с какви ли не преекспонирани измислици, по-добре се научи да се изразяваш.
Защото в случая това смешно "безнаказано" означава, че в случая мен ще ме накажеш, а това точно ти и точно мен няма как да направиш.
Колкото до другите ти плюнчения - говори си, не ми пречиш.
Но знай, че не само аз не сме лицемери като тези (домакина примерно), които не само ти мълчат, а и поне привидно, именно поради лицемерието си, се съгласяват с теб.



leonleonovpom2 написа:
...
Ти как очакваш да реагирам при " псевдоучен"
...

Ами как та как...
С ДОСТОЙНСТВО, Ваньо. С ДОСТОЙНСТВО.
Уви, за теб е по-важно не да приемеш фактите, а да се пънеш ли пънеш да ги опровергаваш.
цитирай
36. kirk - У десетката, право у главЪта...
28.06.2021 01:43
starforlife написа:
Виж сега, Ваньо...
Насила ме дърпаш за езика да ти покажа къде в хранителната верига на неща като дедукцията и от там интелигентността си.

Първо: Няма как да заслужиш уважението ми, когато на рождения си ден си седнал да се хвалипръцкаш и то така, че сам се злепоставяш.
Затова и няма как да те поздравя, а още по-малко да ти спестя мненията си не за теб като цяло, а за купищата ти девиантности.
А няма как, точно защото не съм лицемер като някои, от което лицемерие да се "облизвате" и си разменяте суперлативи и особено пък плюсчета ти ни най-малко не печелиш. Напротив - губиш. Би печелил точно от критика като моята, но уви нямаш капацитета да го осмислиш.

Второ: Милена НЕ е никакъв учен. А ако ти твърдиш обратното, то да ти имам критериите и разбиранията кой човек се определя като учен.
Колкото до това, че те е поздравила за рождения ти ден, това ни най-малко не ти дава основанието да се плюнчоперчиш, защото това са просто смешни прахоляци, хвърляни в очите на хора, които не умеят да обработват ефективно постъпващата информация.
Запитай се колко не дори учени, а въобще хора ти се обадиха изрично днес, за да те поздравят. Реални хора и в Реала, а не блогърки-"учени" (смЕх).
Не, не започвай отново и за това да ЛЪЖЕШ, Ваньо. Смешно е просто.
И запомни, че мен не можеш да ме излъжеш - прекалено съм умен - хе хе хе хе.
Лъжеш себе си, пич.
Ставаш затворник на един измислян и рисуван от теб свят, който е измамен и нереален.
Тоест, ти си виртуален учен и авторитет, пич. Гугъляшки.
Реално си просто един обикновен и смачкан (особено в егото си) човечец, който се опитва да повдигне самочувствието си с измишльотини.

Трето: Мен победа в спор с теб или над теб ама изобщо не ме интересува.
Най-малкото не си ми в категорията, че поне егото ми да търси такова нещо.
Тук говорим за Истини, пич, но ти си прекалено лицемерен, за да признаеш, че донякъде го осъзнаваш това.
Истини, част от които ти поднесох нощес (за вас не), а в момента (за вас вече нощес, а за мен следобед) ти поднасям и "нови".

Четвърто: Ти наистина ли държиш да се валидираш като още по-голям глупак, отколкото си?
(Имай предвид, че всеки човек е в една или друга степен глупав и с по-горното не целя да те обидя кръвно, а да те сигнализирам да търсиш своите глупости и да се опитваш да ги минимизираш.)
По това да "разгърна":
- Носачването ми към постинга на novitejivotni не е некоректно, а точно обратното - абсолютно по темата е. И ако ти загърбеше глупостта си и погледнеше не това, че аз ни най-малко не говоря с това насочване за (идиотска - ха ха ха) Русия, а за качеството на материала в Америка... Който ти тролиш с детински разсъждения и разбирания за Живота и неговите Ценности... То ти щеше да отчетеш колко американци са изброени във въпросния постинг, които са превърнали живота на такива неблагодарници като теб в това, което приемаш за даденост, но не се свениш да плюеш по Създателите му.
- За теб "вливат" (в кавички) и вливат (без кавички) е едно и също, така ли?
Или трябваше да напиша "серат" наместо "вливат"?
Е как да не си глупак тогава, след като не ти сече като бръснач мозъка и не осмисляш, че с този опростен пример аз искам да ти кажа, че ако в даден момент на плажа в Поморие има 500 човека - 10 от тях да се ИЗСЕРАТ (Така добре ли е?) и ИЗПИКАЯТ във водата, това си е голям %, но качеството на водата на плажа не променя качеството си, защото е подложена на нищожно въздействие.
Хайде сега да се пренесем на твоя "казан" и "лайна" по отношение на САЩ - държава, която ни най-малко не познаваш в каквато и насока да го вземем - и да кажем, че 1000, 10 000, 100 000 дори "лайняни" американци НЕ могат да вгорчат "казана" на величието на Америка.
Защото аз не говоря ни най-малко за % на тези 100 хиляди примерно "лайняни" американци спрямо цялото население, но за да разбереш за какво говоря - ти трябва капацитет, който уви отново показа, че ни най-малко не притежаваш.
- Не знам защо си мислиш, се съм се хванал за обстоятелството "жена", но знай, че и "мъж" да беше написал - реакцията ми щеше да е същата. Колкото до поводът да те поздрави - вече ти стана ясно, че мозъкът ми по нищо не отстъпва на такива като на Шерлок Холмс примерно (ха ха ха) и това не ми е било нужно да питам или натам да си насочвам вниманието.
Въпросът е, че ти се опита да представиш това обстоятелство (с поздравленията) в друга светлина. Тоест, да вмениш на околните друго и по-точно, че те е поздравявала за научни... висини - ха ха ха.
Е, уви - номерът ти проумей, че не минава и дори и да мине при някого, то ще е такъв, който да ти е халал като спечелил неговия респект читател.
Така неусетно стигаме до
- Стилът ти на изказване, плавността на мисълта ти, езиковата ти култура и грамотност и прочее такива неща, ни най-малко не съответстват на учен.
Те не съответстват дори на по-интелигентен човек, пич.
Без извинение.
...

Бих могъл да продължа още и то отново не с идеята да те унижа, а да ти покажа как изглеждаш отстрани (преди да седнеш да характеризираш моите "човешки противоречия")...
Като например да ти преведа противоречието ти, че, цитирам те: "За неспособността им да оценяват хората! И, ако отговарям, то е да им помогна, да не правят смешни оценки! И да се излагат, като Бай Ганьо!" и "Жоро ,в щатите не съм бил! Не, защото разни тъпанари по- заслужават от мен да са там!"
Хайде сега да ти преведа... Защото уви явно и този капацитет нямаш... Че е крайно идиотско да имаш претенциите да говориш, за чуждата, хорското оценяване, когато ти оценяваш някого като "разни тъпанари".
Запомни: ЩОМ СА В АМЕРИКА И УСПЯВАТ ДА УСТОЯВАТ - НЕ СА ТЪПАНАРИ.
ТЪПАНАРЪТ СИ ТИ.

цитирай
37. leonleonovpom2 - 6. kirk - У десетката, право у главЪта
28.06.2021 06:13
Ясно!
Достатъчно!
Не, че не го знам!
Но щом получаваш одобрението и то безрезервно на един от изявените терористи в блога, това е пределно ясна характеристика за тебе !
Благодаря ти, заеми се с оценки на самия тебе Точни! Критични, не като център на света! Около който трябва да се въртят всички?!
Имаш нужда!
Защото това, което пишеш за мен ,всъщност се отнася за тебе!
Добре се познаваш!
Но аз не съм такъв и нямам нУжда от това!
Ти си един обикновен манипулатор, злобен!

И за разлика от тебе ,ще поясня защо/
-Нарече ме съвсем необосновано и ненужно, просто от злоба, псевдоучен и след това ме обвини ,че се хваля? Ти какво очакваш- безрезервно да приема глупостта ти ли?
- Обяви коя била жената ,която като човек , истински , ми е честитила?
Разбира се ,нямаща нищо общо с действителността! Какво те дразни ,че е истински човек ли?Че е посочила качества обратни на твоите, изтъкнатите!? И в двата случая честитка за рожден ден!? Ти явно нямаш рожден ден? Робот си, вижда се ясно!
Как разбра името на жената? Интегрална схема ли ти го снесе?
- Кой те е излъгал ,че фекалните отпадни води се изливат директно в морето?
Е, щом Коко Какото ти се възхищава, думите са излишни!
цитирай
38. nedovolen - "По-лесно е да разбиеш един ...
28.06.2021 07:06
"По-лесно е да разбиеш един атом, отколкото да промениш едно мнение."
А.А.
:)))
цитирай
39. kvg55 - До 38. nedovolen
28.06.2021 07:12
Тая мисъл да не би да е от Апостол Апостолов.
цитирай
40. nedovolen - На Айнщайн е, но не е изключено да я е ...
28.06.2021 08:19
На Айнщайн е, но не е изключено да я е изплагиатствал от посочения.
:)))
цитирай
41. leonleonovpom2 - Да и аз така мисля, Николай! Ай...
28.06.2021 08:28
Да и аз така мисля , Николай!
Айнщаин не е толкова умен!
Но и въпросният не е сам в блога !Има и други с подобни качества в блога! Ако не да го задминат, поне да го догонят!
цитирай
42. kvg55 - До 40. nedovolen
28.06.2021 10:26
Постоль е мъдър звездоброец.
цитирай
43. kvg55 - До 41. leonleonovpom2
28.06.2021 10:28
Имаме единомислие по отношение дарбите на Постоль.
цитирай
44. kvg55 - Благодарности!
29.06.2021 13:34
Благодаря на всички коментирали!
цитирай
45. kirk - Да беше понаучил малко българския книжовен език
16.07.2021 23:13
Да беше понаучил малко българския книжовен език, Говедаров, преди да почнеш да драскаш и дрискаш на публични места, а? Чуждицата в заглавието ти се превежда на български с "превъзходство", а иначе на английски звучи сюпримъси, а не твоята изгъзица?! Видно владееш некъф селски жаргон от типа на "шокам репи", но тук това не е достатъчно!!! И понеже в отговора си на моя коментар под статиьята ти за индианците ме призоваваш да гледам себе си, тук само ще ти върна жеста: Гледай заедно със сънародниците ви вашия с нищо неоправдан комплекс за пълноценност и превъзходство над националните малциндства в БГ, над околните съседни нации на Балканите и над етнически малзцинства като циганите. За американците не питай - те ще се оправят. Джон Оливър посвети последното си тв шоу изцяло на този проблем. Кога ще ги стигнете, муууууу ?!
цитирай
46. kvg55 - До 45. kirk
17.07.2021 06:20
Теб въобще не те чета вече.
цитирай
47. kirk - Мууууууу
17.07.2021 13:30
Муууууууу!Мууууууу!Муууууу!
цитирай
48. kvg55 - До 47. kirk
17.07.2021 13:36
Изискано и литературно се изразяваш.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5758137
Постинги: 2808
Коментари: 25801
Гласове: 34181
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031