Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.06.2021 07:31 - © Жените в съветското разузнаване
Автор: kvg55 Категория: История   
Прочетен: 4049 Коментари: 26 Гласове:
9

Последна промяна: 23.06.2021 07:55

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
23.06.2021г.

     От незапомнени времена красивите, съблазнителни жени са били използвани за получаване на важна информация от врага :
image

Всички разузнавателни служби в света използват привлекателни агенти от нежния пол за събиране на данни, както и за саботажни дейности зад вражеските линии. Какво да правим – сексуалността винаги е била и ще бъде едно от най-ефективните оръжия в невидимата война. В СССР жените разузнавачи са били използвани особено активно в годините на Великата отечествена война и много от тези смели и всеотдайни дами са останали в историята :
image

Използването на жените в шпионажа се оценява по различен начин от професионалистите мъже. Някои вярват, че нежният пол е просто създаден, за да получава информация, докато други, напротив, виждат в "агентите в пола" слабо звено в разузнавателните служби.
Съветският и руският разузнавач Борис Григориев пише в мемоарите си : "Сексът беше, е и ще бъде мощно оръжие за постигане на целите му във всички разузнавателни служби по света". В същото време друг авторитетен експерт, Рихард Зорге, има противоположно мнение за жените в шпионажа и пише за тяхната непригодност за такива дейности : "Жените не са добре запознати с въпроси от висшата политика или военните дела. Дори да ги вербувате да шпионират собствените си съпрузи, те няма да имат реална представа за какво говорят мъжете им. Те са твърде емоционални, сантиментални и нереалистични". В същото време самият велик съветски разузнавач, според мнозина, е бил погубен именно от страстта си към слабия пол. Но както и да е, съветските специални служби никога не са се отказвали да използват красиви жени за получаване на секретна информация и основните принципи на комунистическия морал биват редовно нарушавани в тази област.
Отличен пример за това може да бъде семейството на съветските разузнавачи Бистролетови, работещи в Европа през 30-те години. Веднъж Дмитрий Бистролетов и съпругата му Йоланта получават задачата да наблюдават циркулацията на важни документи, преминаващи през един италиански високопоставен военен. За това бива разработена сложна операция, по време на която съпругата на шпионинът трябва да опознае италианеца и на всяка цена да проникне в къщата му. За да направи това, тя трябва да предприеме крайни мерки – разузнавачката започва да флиртува с офицера, влюбила го в себе си и след това се омъжва за него :
image

Задачата бива изпълнена успешно и важна информация започва да тече към СССР. Но всичко завърши с неочакван колапс – веднъж италианецът намерил младата си съпруга в спалнята близо до сейфа с документи, снимайки ги. Бистролетови убиват офицера и успешно бягат от къщата му, а след това бягат и от страната.
Съветският разузнавач Зоя Рибкина (Воскресенская), която е работила в Хелзинки през 30-те години, е била във Финландия като служител на Интурист. Когато новият резидент Борис Рибкин пристига в страната, Зоя се омъжва за него. Известно време двойката работи успешно, но след това от Центъра идва заповед Рибкина да стане любовница на шведски генерал, който пребивава във Финландия. Рибкина отговаря, че ще изпълни тази задача, но след изпълнението ѝ ще се самоубие. "Центърът" отбелязва това и операцията бива отменена. Интересното е, че това по никакъв начин не е повлияло на кариерата и тя служи на Родината дълги години. След пенсионирането си Зоя Воскресенская става известна детска писателка :
image

В СССР жените разузнавачи винаги са били сред елита на нацията. Желаещите да влязат в професията преминават през внимателен подбор. Кандидатите биват сериозно тествани за психологическа издръжливост и самоконтрол, както и за нивото на интелигентност. Високата ерудиция бива особено оценена в съветските специални служби. За работа в разузнаването биват избирани предимно красиви момичета, чиято годност за работа бива проверявана от специална комисия. Одобрените биват обучавани не само в тънкостите на шпионажа, но и в работата със сложно оборудване и биват запознати с техническите иновации, използвани от специалните служби на други страни.
Много съветски разузнавачи биват хора на науката или творчески хора. Като пример можем да посочим споменатата вече писателка Зоя Рибкина (Воскресенская), лауреат на държавната награда, и Елена Зарубина, доктор по философия. Понякога жените са правили блестяща кариера в службите за сигурност и са заемали сериозни ръководни длъжности. През 80-те години полковник Галина Смирнова беше началник на едно от ключовите звена на КГБ.
Особено внимание при обучението на разузнавачки се отделя на изучаването на психология, особено на мъжете. Знанието на няколко езика и актьорските таланти биват високо ценени. Ярък пример за професионалист от висок клас може да се счита актрисата Олга Чехова :
image

, която през 30-те години в Германия изпълнява специална задача на ръководителя на отдел за външно контраразузнаване на Министерството на държавната сигурност на СССР. Чехова успява да стане любовница на Райхсмаршал Херман Гьоринг и да се сприятели с много висши служители на Третия райх, включително Йозеф Гьобелс. Чехова успява да получава важната информация директно от канцеларията на Хитлер.
Ирина Алимова, която има несъмнен актьорски талант, успешно работи в следвоенна Япония. Тя разговаря с американски офицери и научава много важна информация за американските военни бази в Тихоокеанския регион :
image

В началото на 30-те години, когато националсоциалистите, водени от Хитлер, идват на власт в Германия, Съветският съюз започва да изтегля своите агенти от Райха, повечето от които са евреи. Още не се беше стигнало до появата на концентрационни лагери, но вече не беше  безопасно в страната. Докато други разузнавачи напускаха Германия, разузнавачите Василий Зарубин и Елизавета Зарубина се готвеха да отидат там. Истинското име на Елизавета беше Естер Розенцвайг и външният ѝ вид не предизвиква ни най-малко съмнение относно нейната националност :
image

Известният "Жълт дом" на Лубянка, където от 1919 до 1992 година се е намирала администрацията на агенциите за държавна сигурност на СССР :
image

https://bigpicture.ru/sovetskie-razvedchiczy-opasnoe-seksua/https://bigpicture.ru
/bezuprechnaya-liza-istoriya-razvedchiczy/?utm_referrer=https%3A%2F%2Fpulse.mail.ru&utm_source=MRG_Pulse
– 




Гласувай:
11


Вълнообразно


1. rosiela - На рускините това
23.06.2021 07:50
много им приляга...да се ляга.
цитирай
2. zaw12929 - затова имат всички талант, а и красотата им е в по вече
23.06.2021 08:51
rosiela написа:
много им приляга...да се ляга.


може да се приеме ВЪПРОСЪТ ЗА жената- рускиня агент за актуален и на кого му пука. Пее си катюша партизанка на стръмния висок бряг - Уляна Громова
В нашите глави вече има място само за възхищение от жените
Много сме манипулирани от военни филми ЗАСЛИЖАВАМЕ СИ ГЕНЕРАЛИТЕ УПРАВНИЦИ
цитирай
3. apostapostoloff - Тия курволячки са били и
23.06.2021 08:52
бактеорологично оръжие на съветите, защото всичките са били заразени със сифилис. Като великия Ленин.
цитирай
4. dobrodan - Сега очакваме и един красив постинг за
23.06.2021 10:09
червените геюве-разузнавачи.
цитирай
5. kvg55 - До 1. loop1
23.06.2021 10:33
Целият ти гръб е бял.
цитирай
6. kvg55 - До 2. rosiela
23.06.2021 10:35
Лягат – стават, но обичат страната си.
цитирай
7. kvg55 - До 3. zaw12929
23.06.2021 10:38
Завиждащите са болни.
цитирай
8. kvg55 - До 4. apostapostoloff
23.06.2021 10:39
Ти да не си прихванал от някоя, че си толкова просветен?
цитирай
9. kvg55 - До 5. dobrodan
23.06.2021 10:44
За гейовете ще напишеш ти, защото са от твоето общество.
цитирай
10. dobrodan - Искаш ли да спретна един много приятен постинг за червените педали?
23.06.2021 11:32
Само кажи и си готов :). Съветские, освен другото :).
цитирай
11. kvg55 - До 11. dobrodan
23.06.2021 11:48
Аз нищо не искам, но щом държиш да се похвалиш.
цитирай
12. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
23.06.2021 13:46
Разбира се, че е прихванал, само че- СПУН!
Той е по як и от спина!
цитирай
13. kvg55 - До 13. leonleonovpom2
23.06.2021 15:31
Къде прихванато, къде по рождение.
цитирай
14. dobrodan - Искаш, искаш, знам те аз :):):).
23.06.2021 17:25
Искаш да дойде комунизъм. Ами той вече е на прага ни :).
Да преспиш с комсомолка е толкова просто, все едно да изпиеш чаша вода.
Да преспиш с комсомолец ще бъде толкова просто, колкото с комсомолка.
Започва се оттам, че капиталистите осъждат хомосексуалността.
Комунистите осъждат и отхвърлят всичко капиталистическо.
В резултат СССР е била единствената страна, където хомосексуалистите не са били преследвани, поне в началото.
Руските девушки пахнеха много лошо, направо дурно. Това бръснати крака, мишници или нещо друго........забрави :).
В един все още съветски град в студентско общежитие се къпех в женската баня. Мъжкото отделение си беше обикновено заето, а в женското дори подът беше сух :):):). Нито веднъж не се засякохме с някоя комсомолка :):):).
Разузнавачки с аромат на преял лешояд........
цитирай
15. kvg55 - До 15. dobrodan
23.06.2021 18:41
Хе-хе-хе!
Що си учил в Съветския съюз, бе. Само изявените комкомолци ги пращаха там на учение. На ренегат ми миришеш.
цитирай
16. dobrodan - Учих там известно време, един семестър.
23.06.2021 22:06
Отново невярна информация имаш по партийна линия :). Чувал ли си за обмяна на студенти?
Ако беше следвал, щеше да знаеш :):):).
Ренегат не, ами два :). Опознах любимия СССР и разбрах, че там приятели имаме само на думи.
Окъпи се да ти премине миризмата.
цитирай
17. mt46 - Мда...
23.06.2021 23:01
И все пак Зорге е от висша класа...
цитирай
18. kvg55 - До 17. dobrodan
24.06.2021 03:40
Хе-хе-хе!
"обмяна на студенти" – Не пращаха всеки! А без да те пратят, не можеше да отидеш свободно. И не можеше след първия семестър да се прибереш, ако не са те отзовали, за двойкаджийство или други непристойни прояви. Обяснението ти е смешно.
цитирай
19. kvg55 - До 18. mt46
24.06.2021 03:41
Да!
цитирай
20. dobrodan - Говедаров, спри да пишеш глупости, човек :),
24.06.2021 14:49
всеки второкурсник по руска филология имаше ПО ПРОГРАМА един семестър в Масквата :), втория семестър на втори курс. Институт Имени Пушкина, таварищ.
Хе-хе-хе!
Ако искаш, иди и ти.
цитирай
21. kvg55 - До 21. dobrodan
24.06.2021 15:23
Същото е драги, същото е. Следвал си руска филология. Мечтал си да станеш учител по руски, да специализираш в Съветския съюз ... Де гиди ренегати ...
цитирай
22. dobrodan - Не, Говедаров. Не мечтаех да стана учител по руски :).
25.06.2021 12:03
Съвсем други бяха причините :):):):):), но това отдавна е без значение :). Все едно няма да ги разбереш.
Ако бях мечтал да стана учител, щях да стана. Но не станах.
Определено имам склонност към изучаване на други езици. Руският ми беше интересен от дете - нещо като български, но не същия :).
Останалото дойде с времето.
Благодарение на изучавания от мен руски език ви поднасям знания.
Безплатно, забележи. Както едно време в Съветския Съюз.
Както и да ви правя меки тикви на съветско-комунистическа тематика когато си поискам.
Не е ли прекрасно?
цитирай
23. kvg55 - До 23. dobrodan
25.06.2021 15:01
Хе-хе-хе!
Ти да не си преименуваният "get"?
И той има болните амбиции да прави "меки тикви на съветско-комунистическа тематика".
Но логиката му куца, както и на теб.
цитирай
24. dobrodan - Ако четеше, щеше да знаеш.
25.06.2021 15:51
Не съм get. Жалко, че не се включва често в блога.
Специално по червените въпроси е изключително точен :).
Ако моята логика куца, то при теб такава няма :).
цитирай
25. kvg55 - До 25. dobrodan
25.06.2021 18:45
С "get" имате еднакви стилове на коментиране – коментари до откат и струпване на "факти" без логическа връзка помежду им.
цитирай
26. kvg55 - Благодарности!
03.07.2021 09:46
Благодаря на всички коментирали!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5756330
Постинги: 2808
Коментари: 25799
Гласове: 34181
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031