Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.12.2020 08:31 - © Интересът няма морал
Автор: kvg55 Категория: История   
Прочетен: 2021 Коментари: 26 Гласове:
4

Последна промяна: 19.12.2020 08:41

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
19.12.2020г.

     Според военния историк Юрий Кнутов, us-американците от момента, в който влязоха във войната, се ръководят от много прагматични съображения, опитвайки се да "спечелят пари от световната катастрофа", влияние, слава и каквото там изпадне. И действително е така – след края на Втората световна война Съединените щати стават водач на буржоазния свят.
Вашингтон мислеше да използва научните разработки на Третия райх много преди края на Втората световна война. През ноември 1944 година съвместните ръководители на щабове на Съединените щати създават Комитета за индустриално и техническо разузнаване, който има за задача да намери и изземе от Германия технологии, които биха могли да бъдат полезни за us-американската икономика. А специалният разузнавателен отдел на ВВС за събиране и анализ на авиационната техническа информация съставя списък на немските самолети, които трябваше да бъдат заловени от американските сили за сигурност. Оборудването, неговите чертежи, архиви и авиационен персонал са били търсени от специални шурмови групи.
През юли 1945 година американските разузнавателни агенции започват операция "Завеса" със задача вербоване и наемане на учени от нацистка Германия за работа в Съединените щати, включително и такива, които са участвали в престъпления срещу човечеството :
Американски ракетни учени, някои от които са германци с нацистко минало :

image
В началото на 1945 година един от вътрешните документи на Германската асоциация за изследвания в отбраната, съдържащ имената на немски учени, които се занимават с научна работа за отбранителни цели, попада в ръцете на специалните служби на Западните съюзници. Този списък по-късно бива използван от американските специални служби за съставяне на списък на изследователи, които представляват интерес за Съединените щати.

През лятото на 1945 година американското разузнаване решава да оптимизира работата си по намирането и открадването на носители на важна научна и техническа информация в интерес на САЩ. На 19 юли (някои източници цитират датата 6 юли) започва операция "Завеса". Тя е разработена от Службата за стратегически услуги на САЩ (предшественик на ЦРУ) и одобрена от Съвместните ръководители на щабовете. Извеждането на германски специалисти инженери за Съединените щати се ръководи от Съвместната агенция за разузнаване.
Първоначално дейностите в рамките на операцията засягат 350 германски учени, но скоро разузнаването започва да настоява за разширяване на мащаба на дейност. "Според данните, налични в отворени източници, операцията обхваща най-малко 1,8 хиляди германски научни специалисти и 3,7 хиляди членове на техните семейства", разказва Юрий Кнутов.
Според него най-талантливите и изявени учени са откарани в Съединените щати, а останалите задържани в Западна Европа и там са щателно разпитани, впоследствие съхранени във ФРГ.
И разбира се спасени от съдебно преследване.
"В края на 1945 година и началото на 1946 година операцията "Завеса" е преименувана на операция "Кламер" поради съображения за сигурност. Има версия, че това име е иронична алюзия към самите кламери, които са използвали за прикачване на снимки към "чистите" досиета на германските учени с нацистки прояви, измислени от us-американското разузнаване", разказва военният историк.
"Как моралът се съчетава с набирането на военни престъпници е труден въпрос. Особено като се има предвид фактът, че например хиляди цивилни са убити от ракети V-2 в съюзната на САЩ Великобритания", отбеляза Дмитрий Суржик, старши изследовател в Института по обща история на Руската академия на науките.
Освен това, освен с германците, според Юрий Кнутов, us-американците са си сътрудничили и с бивши членове на японските специални части, които са експериментирали с хора в разработването на бактериологични оръжия.
Според Дмитрий Суржик, най-важната "придобивка" на us-американците по време на тези операция е изследователският екип на германския ракетен инженер Вернер фон Браун :
Вернер фон Браун с военни от Третия райх :

image
Вернер фон Браун е ученият, който всъщност създаде
us-американската ракетна програма. Той ръководи разработването на всички основни космически ракети в САЩ до "Сатурн 5", който откара екипажа на "Аполо 11" до Луната (?) :

Вернер фон Браун в САЩ до конструирана от него ракета :

image
"Това беше лов на умове. САЩ използваха военни престъпници, за да създадат по-модерни средства за унищожаване, насочени срещу вчерашните съюзници", обобщава Кнутов.

https://russian.rt.com/science/article/761185-75-let-operaciya-skrepka

Гордостта на германските ракетостроители – "Фау-2" на ремаркето за транспорт Meilerwagen :
image

 





Гласувай:
6


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. apostapostoloff - Сече им пипето на американците, не са
19.12.2020 09:12
тъпунгери като руснаците.
цитирай
2. kvg55 - До 1. apostapostoloff
19.12.2020 09:43
Ако не е бил Вернер фон Браун, us-американците щяха да дишат праха на руснаците в космонавтиката.
цитирай
3. radostinalassa - Така е
19.12.2020 13:59
kvg55 написа:
Ако не е бил Вернер фон Браун, us-американците щяха да дишат праха на руснаците в космонавтиката.

И атомните бомби , с които янките поздравиха японците сигурно също са били немски. Източните германци са арии и имат възможности да получават информация от по - висшите зони на ноосферата, за разлика от янките.
цитирай
4. kvg55 - До 3. radostinalassa
19.12.2020 14:47
В ноосферата ли се съдържат тайните?
цитирай
5. germantiger - СЪЩИТЕ КАТО ХАМЕРИКАНЦИТЕ, но америакнците поне признават
19.12.2020 15:46
РУСНАЦИТЕ СЕ ПОЗЛВАТ ОТ СЪЩОТО - хиляди германски учени работят в заторен режим в бол локации по ссср и създават за русията какво ли не - вкл. медикаменти за лекуване на ралзични ракови "състояния", въоръжение, КОСМИЧЕСКАТА ПРОГРАМА НА СССР СЪЩО

но за това другаря руснак мълчи
цитирай
6. germantiger - 1 КОНКРЕТИКА И ФАКТИ ИСТИНИ
19.12.2020 16:49
а тези учени не са военнопрестъпници

ако бяха такива, то руските и американските също са

- След войната т.нар. победители конфискуват от Германия над 346 000 патента – няма грешка в цифрата!
- Както заявява научно-изледователската станция Райтфийлд от щата Охайо от Германия Е ИЗВОЗЕНА ДОКУМЕНТАЦИЯ ТЕЖАЩА 1 500 ТОНА, да-отново няма грешка в „тонажа” на заграбената документация!!!
- Австралийския премиер-министър Чифли в изявление по радиото през септември 1949г. казва:

„Един американски специалист ми каза, че германските патенти съдържат способи и рецепти за извличане на над 50 000 видове багрила и по-качествени от нашите...Германските кондензатори издържат два пъти повече напрежение от американските. Те са истинско чудо за нашите специалисти-радиотехници...Австралийските промишленици с германските разработки са в състояние да изведат на нашата страна сред първите в света на техниката и химията, текстила, изкуствените тъкани, синтетичния каучук...”

Апропо, при дележа на победителите на Австралия се паднали 6 000 германски патента и 46 германски учени.
цитирай
7. germantiger - ОЩЕ ИСТИНИ ФАКТИ
19.12.2020 16:50

- През 1947г. Пентагона обявява, че в Щатите има 523 германски учени, но за няколко години броя им надхвърля 1 000.
- СЛЕД ВОЙНАТА ГЕРМАНИЯ ГУБИ 49,3% ОТ ВСИЧКИ СВОИ ПРЕПОДАВАТЕЛИ ВЪВ ВИСШИ УЧЕБНИ ЗАВЕДЕНИЯ!!!
ОЩЕ ПРЕДИ КРАЯ НА ВОЙНАТА РУСНАЦИТЕ ИЗНАСЯТ В СССР ОТ ГЕРМАНИЯ:
264 441 СТЕННИ ЧАСОВНИКА

188 О71 ГОБЛЕНИ

400 000 ЖЕЛЕЗОПЪТНИ ВАГОНА

20 МИЛИОНА ЛИТРА СПИРТ

ИМУЩЕСТВО НА СТОЙНОСТ 30 МИЛИАРДА ДОЛАРА
1.Електростанцията захранваща с елток Кремъл, Парламента на Русия, Лубянка и половината домове на Садовския кръг е получена...като репарация от Германия-оборуидването.

2.Първия съветски фотоапарат ФЕД е свързан с германския завод Лайц-камера, първия съветски апарат е кпие на германски, а след войната в близкото до Москва Красногорие е оборудвано изцяло с изнесените заводи на Лайц. Чрез тях е разработен апарата Зоркий, а после и известния съветски Зенит (да не се бърка с швайцчасовниците Зенитхъ хаха).

3.Първия Москвич 401 всъщност е Опел-Кадет.

4.Московския ахт-клуб "Спартак" получил 20 германски яхти специално подбрани от репарационната комисия, днес 10 от тях са край Лихачовското шоссе до станция Водники и могат да бъдат видяни всяка неделя след 10 часа сутринта. Един от тях е швербот подарен от итлер на Ева Браун.
цитирай
8. germantiger - И ПИРОНА - КАКВО ГРАБЯТ РУСНАЦИТЕ КАТО ИМЕНА
19.12.2020 16:52
- Руснаците отвеждат в СССР: Петер Тиссен директора на изнститута по физическа химия и електрохимия, барон Манфред фон Арденн – един от най-големите германски умове в областта на деленето на изотопите, телевизията, електронната микроскопия и техниката на високите честоти, Макс Фоллмер – профессор химик във висшето техническо училище (Берлин — Шарлоттенбург), профессор Густава Херц - до 1938 г. специалист по колебателни явления, а впоследствие ръководител лаборатория № 2 в "Сименс-Верке", доктор Николаус Рил - специалист по луминисцентни бои. Руснаците вземат и доктор Л. Бевилогуа - ученик на профессор Дебие награден с Нобелова награда.

В ЮТУБ 2 ВИДЕА ОБРАЗОВАТЕЛНИ със заглавия

Длинные Немецкие Уши советской космонавтики!

Немецкие ОТЦЫ атомной БОМБЫ СССР!!
цитирай
9. germantiger - КОНКРЕТИКАТА ЗА ГРАБИТЕЛИТЕ РУСНАЦИ
19.12.2020 16:55
РУСНАЦИТЕ – комунистически ПРЕСТЪПНИЦИ - КОНКРЕТИКА

ЗАВОДИ И ИМУЩЕСТВО: За германските коне и автомобили на руска служба няма да пиша – те са десетки хиляди и само ще спомена: Постановление № 8786 от 26 май 1945 г. «О перегонке неиспользуемых фронтами трофейных лошадей с территории Германии на территорию СССР и передачи этих лошадей колхозам и наркоматам»; Постановление № 9164 от 21 юни 1945 г. «О передаче 15 000 трофейных автомашин с 1-го и 2-го Украинских, 2-го Белорусского и Ленинградского фронтов для народного хозяйства»;

Съгласно публикувани през 1990г. данни Главного трофейного управления, в СССР от Германия за извозени около 400 000 железопътни вагони, в т.ч. 72 000 вагона строителни материали, 2885 заводи, 96 электростанции, 640 000 стругове, 200 000 электромотори, 1 млн. 335 000 животни, 2,3 млн. тона зърна, 1 млн. тона картофи и плодове, 0,5 млн. тона мазнини и захар, 20 млн. литра спирт, 16 тона тютюн.

В СССР изнесли телескопите на астрономическата обсерватория на университета Хумболдт и вагоните на берлинското метро. По официальни данни, от Германия са взети 60 000 рояла и пиана, 460 000 радиоприемници, 190 000 гоблени, 940 000 предмети като мебели, 265 000 стенни часовници.

Всичко това узаконено със заповед на Сталин от 9 юни 1945г. На войниците се разрешавало да пращат в СССР определено количество пратки, а при демобилизация всичко, което могат да вземат. На генералите се давали безлатно автомобили, а на офицерите безплатно мотоциклети – германски.

Руснаците грабят не само от своята зона – от западните им съюзници са обещани за СССР и Полша 300 германски завода от западната част на Германия – поради започнаталата Студена война, до 1948г. Са демонтирани и дадени на руснаците 39 завода напълно.
цитирай
10. germantiger - 2
19.12.2020 16:55
Фабриките, които произвеждали отровни вещества в съветската окупационна зона, били напълно ликвидирани, но оборудването им било запазено и пренесено в СССР. По немската технология в съветска Русия започна производството на редица синтетични материали, които преди това били буквално непознати на руснаците. Сред тях са "Найолан"/найлон, "Перлон", изкуствена коприна, която с механични качества надминавала естествената коприна, "Opponal", синтетични гумени заместители и много други пластмаси.

От 19 юни 1945 г. в Сталинградский тракторный завод идва оборудване от лесозаводи № 1 и № 2 от град Белау, и от Австрия, на демонтираните заводи "Беллер", "Небелунгенверке", "Штенвер Демлер Пух", "Гамбринусверке". В края на юли започнали да пристигат оборудване от фирма "Алкет", специализирано в производството на самоходни артилерийски агрегати, както и от завода на Daimler-Benz, който произвежда танкове. На Тракторния завод в Сталинград оборудването било доставено в такива количества, че за транспортиране били необходими допълнителни железопътни линии и да се ползват шест трактора с лебедки. Изнасят се 202 предприятия, различни издателски къщи - 64, административни сгради – 55, болници - 26, висши учебни заведения - 23, академиии – 16 итн... Комитетът по изкуствата заграбва от берлинското предградие Бабелсберг грамофонни плочки с тегло 406 тона!

цитирай
11. germantiger - 3
19.12.2020 16:57
КНИГИТЕ: Ограбени и пратени в СССР са 80 тона в шест вагона документи от Райхсархива, разположени в Потсдам. От библиотеката на замъка в Гота 328 тона книги конфискувани и изпратени в СССР в 23 вагона. Администрацията на двореца на съветите, която по това време е била построена в Москва, е взела голям брой различни мебели от Берлин. Държавната комисия по физическа култура и спорт инструктира своите бригади да разглобяват германските басейни.
Според историка и икономист Гавриил Попов дори техниката за подслушване, използвана от съветската държавна сигурност след войната, е от немски произход. Съхранена е бележката на доктора на историческите науки Бонч-Бруевич до Сталин, написана през февруари 1945 г. Самия Бонч-Бруевич от началото на века е работил в чуждестранни архиви, а през 1931 г. е назначен за директор на Литературния музей. Той изучава всичко в архивите с руски произход. Бележката очертава програма за пълното изземване на всички руски и славянски документи и извори от всички музеи и архиви на европейските страни, не само от Германия! „Всички тези архиви и музеи трябва да бъдат разделени на две категории: 1. Агресорът и неговите сателити - Германия, Австрия, Румъния, Унгария, Финландия, Италия и България. Вярвам, че тези архиви трябва да бъдат взети изцяло от тези страни: руски ръкописи, документи, епистолари, портрети, гравюри, картини, ценни редки книги от библиотеки, материални обекти и т.н., както и всички славянски ръкописи. Най-вече от Германия всичко руско, всички славянско, без остатък.” Имало оригинални ръкописи на А.С. Пушкин, продавани преди това от германците в Петербург. Руско-славянската секция съществува в почти всяка фундаментална и университетска библиотека в Германия. В Мюнхен била събрана великолепна колекция от ръкописи за историята на Византия, която има пряк интерес и връзка с древната история на Русия. Руски и славянски ръкописи имало в Лайпциг, Хайделберг, Дрезден, Кьонигсберг, Хамбург и в много други
цитирай
12. germantiger - 4
19.12.2020 16:58
КАРТИНИТЕ: Дрезден е бил унищожен на 75%, убити са около 200 хиляди цивилни и бежанци. По време на бомбардировките в града сградата на картинната галерия в Дрезден, основана през 1722 г. от саксонския избирател Август Силни, е била напълно унищожена. Според различни източници от 200 до 507 картини са били изгубени. Повечето картини, които германците успяват да извадят от галерията, били разпръснати на различни места, включително кариери и мини. Примерно във варовиковата мина в Poccau-Lengefelde, картини били скрити на дълбочина 52 м, контролът на температурата и влажността липсвал. В кутия била само "Сикстинската мадона" на Рафаел, а останалите картини били разхвърляни на земята, или облегнати на стените на мината. Батальонът на 5-ти Гвардейски отдел на 1-ви украински фронт се занимавал с търсенето на картини от картинната галерия на Дрезден.

КИТОЛОВ – ще завърша с любопитен детайл
При репарациите СССР получава от Германия китоловна флотилия - база за китове с 17 съда за целта. Основният кораб имал водоизместимост 28 хиляди тона и скорост от 12 възела. Малките китоловци достигат скорост до 14,5 възела, а базата е наречена "Слава". През 1946г. за първи път в историята на съветския риболовен флот излиза китоловна флотилия, с научна група на борда в първата си експедиция в Антарктика. Води я капитан В.М. Воронин. На 28 януари 1947г. флотилията "Слава" (с ловец на китове "Слава-4") убива първия кит, полагайки основите на съветския китолов в Антарктика, като това е кит финвал с дължина почти 20 метра.
цитирай
13. germantiger - 5
19.12.2020 16:59
КИНОИЗКУСТВО: Трофеи били стотици германски филми, както и филми от други страни от Европа и Америка, заловени в съветската зона на Германия. Те били гледани от маса хора от старото поколение, разбира се, съветската цензура провела строга селекция от тези филми.
Общо от 1933 до 1945г. в Германия са създадени 1363 пълнометражни филма. Хората в СССР с удоволствие гледали известните певци Джили и Карузо, музикални изпълнения на Марика Рьокк, приключенския филм "Индийската гробница" (1938, реж Рихард Айхберг) и "Каучук" (със заглавие "Ловци на гума" ), биографични филми за Рембранд, Моцарт, Шилер, филмовата адаптация на операта "Тоска", "Чо-Чо-Сан," "Мадам Бовари" и др. Култов филм в Съветския съюз става германския "Девойката на моите мечти", реж. Георг Якоби, заснет в 1944г. А по-възрастните дали помнят, че точно този филм мрази героя Щирлиц :)
Сред трофеите от други държави - четири известни филма за Тарзан, "Под червената мантия" (преименуван по съветски „Под кардиналската мантия”), заснет през 1937 г. от шведския режисьор Виктор Шьострьом с германския емигрант Конрад Фейдт в главната роля. "Заловен" е и чехословашкият филм "Порт Артур" (по съветски „Спасените знамена”), заснет през 1936 г. във Франция от руския мигрант Фьодор Оцеп; приключенският филм "Гибралтар" (в съветския вариант "Шпионски мрежи") с Ерик Щройхайм в една от основните роли. "Стоте мъже и едно момиче", "Великият валс" и "Серенада на слънчевата долина" също били награбени от Червената армия. Повечето трофейни филми, предназначени за прожекции в СССР, са лично преглежани от Сталин, превежда му ги Болшаков, който учил наизуст текстовете за да ги декламира пред вожда.
Зрителите от по-старото поколение вероятно си спомнят трофейните картини, които обикновено са предшествани от надписи: "Този филм бе взет като трофей, след като съветската армия победи германските фашистки войски в Берлин през 1945 г.". Нямало нито едно чуждо заглавие, никакви чужди субтитри от които да разберете в коя страна е заснет филма, авторите на филма и актьорите. Например, филмът "Чудотворното лечител" от 1943 г. имал оригиналното име "Парацелз" - името на героя му - велик лекар, филма заснет от един от тогавашнбите класици на киного Георг Вилхелм Пабст, а в главната роля играе известният Вернер Краус, но съветските зрители никога не разбират това!
Цветното кино идва в СССР от Германия – невежите от "родината на слоновете" ще ви кажат, че в СССР преди 1945 г. са заснети оцветени игрални филми. Да, това е вярно, но как са били снимани?! Не говоря толкова за лошо качество, колкото за трилентови (!) ЦКС-1 камери, които били сложни, скъпи и ненадеждни. Е, германците от 1925 г. са снимали цветни филми на трислоен цветен филм AGFA. Заводът за производството му от IG Forben се намира в град Греппин и се оказал в съветската окупационна зона. Съветски трофеи стават огромни запаси от ленти и оборудване Agfa – на лента "АГФА" е заснет "Парада на Победата" в Москва. Най-смешното е, че монтажа и звукът на филма са направени в Берлин. Не е ясно, по чия вина по-голямата част от лентата се превърнала в брак и за това целият час и половина е показан в черно и бяло, и само първите 19 минути цветни.
Първият съветски художествен филм е заснет на германска AGFA, това е "Каменното цвете" (реж. от Александър Птушко). Филмът излиза на екран на 28 април 1946 г. и веднага става лидер по посещаемост - 23,17 млн. Зрители. През същата година на филмовия фестивал в Кан филмът получи "Награда за най-добър цвят"!
Дузина съветски филми, включително "Клетва" (1946), "Мичурин" (1948) и "Падането на Берлин" (1949) са заснети „по германски”. Германската лента AGFA и оборудването за нейното производство през 1946 г. са закарани в Казан. Според директора на киностудията в града Михаил Михайлов: "През 1947 г. съветския човек за първи път гледа цветно германско кино. Тя произведе особен ефект, показваше друг начин на живот... германското оборудване било поставено във филмовата фабрика № 8 (днес "Тасма")." Между другото, германско оборудване и немски специалисти били откарани в Москва през 1946 г., а в края на 1947 г. започва производство цветни филми по германска технология.
цитирай
14. germantiger - 6 - ВСИЧКО ТОВА СА МОЙ ПРЕВОДИ ОТ НЯКОЛКО КНИГИ ВКЛ. РУСКАТА НА АЛЕКСАНДЪР ШИРОКОРАД
19.12.2020 17:01
СЪВЕТСКИТЕ МАРШАЛИ И ГЕНЕРАЛИ СКОТОВЕ И ХУНИ
Ще започнем с нещо скромно от генерал-лейтенант Телегин – изпаднал в немилост при обиск при него откриват: "над 16 килограма сребърни изделия, 218 разфасовки от вълнени и копринени тъкани, 21 ловни пушки, много старинни порцелан и фаянс, кожи, гоблени на френски и фламандски майстори XVII и XVIII век и други скъпи неща ".
Генерал-лейтенант Владимир Крюков и неговата съпруга Лидия Русланова - през август 1948 г. двойката е арестувана. От материалите по случая следва, че Криюков е донесъл от Германия огромна черна кола "Horch 951 A", два "Mercedes" и "Audi". Автомобила "Horch 951 A" е създадена като "Хитлерваген", т.е. кола за Хитлер. Той е осемместен с мощност от 4944 с., а редица историци винят Крюков, че е държал публичен дом за висшите чинове от съветската администрация в Германия. Този „доблестен” генерал имал 107 килограма сребърни изделия, 35 старинни килими, стари гоблени, много антични артефакти, кожи, бронзови и мраморни скулптури, декоративни вази, огромна библиотека от стари немски книги със златно покритие, 312 чифта модели обувки, купчини от копринено бельо и спално бельо. Всичко това е придобито и изнесено от Крюков благодарение на покровителството на Жуков.
МАРШАЛ ЖУКОВ! А сега е време да погледнем към № 1 маршал Георгий Константинович Жуков – няма да плюя по този съветски комунистически и русофилски култ, няма да коментирам – само факти: бележка "За другаря Сталин; В Ягодинск (близо до град Ковел) бяха задържани седем вагона, в които имаше 85 кутии мебели. При проверката на документацията стана ясно, че мебелите принадлежат на маршал Жуков. ...По време на търсенето куфарът не беше намерен и кутията беше в сейфа в спалнята. Намерени бяха часовници, включително златни - 17 и със скъпоценни камъни - 3; златни висулки и пръстени - 15 бр., 8 от които със скъпоценни камъни; златен ключодържател с много скъпоценни камъни, други златни продукти (калъфи за цигари, огърлици и гривни, обеци със скъпоценни камъни и т.н.)... През нощта от 8 до 9 януари с. тайно търсене се проведе в дачата на Жуков, разположена в село Рублево, близо до Москва. В резултат на търсенето бе установено, че двете стаи на дачата са превърнати в склад, където се съхраняват огромен брой различни видове стоки и ценности. Например: вълнени платове, коприна, брокат, панбархат и други материали - над 4000 метра; кожи - 323 кожи; Висококачествен шеврон - 35 кожи; скъпи килими и големи гоблени, взети от Потсдам, от други дворци и къщи в Германия - общо 44 броя, някои от които са разположени и окачени в стаите, а останалите са в склада... ценни картини на класическата живопис в големи размери с художествена рамка - само 55 парчета висяха в стаите на къщата и частично се съхраняваха в склада; скъпа трапезария и прибори за чай (порцелан с художествена декорация, кристал) - 7 големи кутии; сребърни комплекти от трапезарии и чай-уреди - 2 кутии; акордеони с богата художествена декорация - 8 броя; уникални ловни пушки фирма Holand-Holand и други - общо 20 броя. Това имущество се съхранява в 51 куфара, а също и в насипно състояние ... 3 февруари 1948 г. № 3726 / А Москва, заявявам, че МГБ на СССР е иззело обратно цялата собственост, конфискувана от маршал Жуков. Абакумов". В акта на маршал Жуков е записано: Сребърни висулки и брошки от злато (включително една платина) със скъпоценни камъни - 13 броя, Златен часовник - 9 броя, Златни пръстени със скъпоценни камъни - 16 броя, Златни обици с диаманти - 2 двойки, Други златни елементи (гривни, вериги и др.) - 9 парчета, Бижута от сребро, включително злато - 5 броя, Метални бижута (имитация на злато и сребро) със скъпоценни камъни (висулки, вериги, пръстени) - 14 броя; Посуда сребро (ножове, вилици, лъжици и други артикули) - 713 броя Сребърни изделия (вази, кани, захарни чаши, тави и др.) - 14 броя;
цитирай
15. radostinalassa - Финално
19.12.2020 17:02
Това им е бил урок на швабите. Друг път да не се навират в чужда страна.И днес действа Канцлеракта и Меркел слугува на саксите и янките.
цитирай
16. kvg55 - До 5. germantiger
19.12.2020 19:22
Няма да чета чаршафите ти, защото Съветският съюз няма нищо с постинга.
Цени времето на блогърите.
цитирай
17. kvg55 - До 15. radostinalassa
19.12.2020 19:24
Така е!
цитирай
18. radostinalassa - Вселенският комп препредава тайните на мозък, който...
19.12.2020 20:02
kvg55 написа:
В ноосферата ли се съдържат тайните?

Му подхожда.Съответно той трябва да е обучен, за да разбере за какво става дума.
цитирай
19. kvg55 - До 18. radostinalassa
19.12.2020 20:20
Вселенският комп от кого се управлява?
цитирай
20. radostinalassa - Бог е имал двама сина - Христос и Сатанаил
19.12.2020 21:01
kvg55 написа:
Вселенският комп от кого се управлява?

цитирай
21. kvg55 - До 20. radostinalassa
19.12.2020 21:14
Според мен от Сатанаил.
цитирай
22. mt46 - Е,
19.12.2020 22:30
Щатите са спецове в лова на умове...
цитирай
23. kvg55 - До 22. mt46
20.12.2020 04:55
Да, предлагат им условия.
цитирай
24. germantiger - ...
20.12.2020 08:42
чаршафите не са мои, а от автори на световно ниво, вкл. руски

разбира се, избора да си невеж е лично твой
цитирай
25. kvg55 - До 24. germantiger
20.12.2020 08:47
Не се забелязва да са цитати "от автори на световно ниво".
цитирай
26. germantiger - ...
20.12.2020 16:57
авторите са

АЛЕКСАНДЪР ШИРОКОРАД В КНИГАТА МУ ВАЕ ВИКТИС

широкорад е дундаментален автор в рсуяи мисля чеповече от 20 години

освен това и преводач, има тежки книги за артилерия и какво ли не ако провериш библиографията му, няколко негиови съм чел

другите автори са: гюнтер бьодеккер и волхардт велцел

бьодеккер е автор фундаментален за бившето фрг, освен това работил в министерство

видеата в ютуб са компилация РУСКА на различни източници

А ВОЕННИЯ ИСОТРИК КНУТОВ Е НИЩО ПРЕД ВОЕННИЯ ИСТОРИК ШИРОКОРАД И ТОВА НЕ Е МОЯ ПРЕЦЕНКА А ПРОСТО ФАКТ ако погледнеш приноса на двамата в изследвания
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5865954
Постинги: 2832
Коментари: 26065
Гласове: 34380
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930