Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.03.2023 15:01 - © За една елитна банка и нейният директор
Автор: kvg55 Категория: Бизнес   
Прочетен: 3171 Коментари: 12 Гласове:
10

Последна промяна: 23.03.2023 15:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
23.03.2023г.

     Credit Suisse е швейцарска банка, която нашумя напоследък с незавидната си участ на фалираща банка в условията на тръгналата от Съединените щати "чума" по банковата система
"Credit Suisse Group AG е глобална инвестиционна банка и фирма за финансови услуги, основана и базирана в Швейцария. Със седалище в Цюрих, тя поддържа офиси във всички големи финансови центрове по света и предоставя услуги в областта на инвестиционното банкиране, частното банкиране, управлението на активи и споделените услуги. Известна е със стриктната конфиденциалност между банката и клиента и банковата тайна. Съветът за финансова стабилност я счита за глобална системно важна банка. Credit Suisse е също първичен дилър и Forex контрагент на Федералния резерв в Съединените щати".
image

Седалището на Credit Suisse в Цюрих, Швейцария 

Това пише в Уикипедията за Credit Suisse, ама то се отнася за минало време.
А днес какво пишат, срам да те хване.
"Ето какво пишат за Credit Suisse : "Лъчезарна блондинка, лакирани розови нокти, излъчваща солидна жизнерадост, Пипа Бънс е като слънчев лъч в облак, надвиснал над швейцарската банка", изнася пикантерията Дмитрий Попов в "Московский Комсомолец".
Пипа не е случайна персона, има персонална статия за нея в Уикипедията, където пише : "Пипа "Пипс" Бънс (роден като Филип Бънс) е британски банков изпълнителен директор. Бънс, който не е бинарен и е джендърфлуиден, е старши директор в Credit Suisse. Те работят като ръководител на основните стратегически инженерни програми за глобалните пазари и като съпредседател на програмата LGBT Ally в Credit Suisse. През 2018–та година Бънс беше наградена като една от 100–те най–добри жени в бизнеса от Financial Times. Те също така бяха включени в списъка на Financial Times и OUTstanding LGBT и Ally Executive List и бяха включени в списъка с Топ 10 на вдъхновяващите лидери на британските ЛГБТ награди. През 2022 година Бънс получи Британската награда за разнообразие (?)".
image

Пипа Бънс е старши директор в Credit Suisse и е ръководител на основните инженерни стратегически програми за глобални пазари 

"Изпълнителният директор на Credit Suisse Пипс Бънс е изправена пред куп атаки срещу полова идентичност в социалните медии, като някои наричат директора психично болен", изнася Newsweek. Така разсъждава и Дмитрий Попов в "МК" : "Но логиката, формалната логика на реалния свят предполага, че ако системата се е объркала, значи са се натрупали грешки. Кой е по–склонен да греши – трезвен човек или психично болен човек?".
И Finews.com се поднася с мъките на банката и директорът ѝ : "Credit Suisse има шампион по разнообразие в лицето на Пипа Бънс" … "Изразяването е толкова важно", казва Пипа Бънс, перфектно подготвена за нашето 30–минутно мащабно интервю".
image

Пипс Бънс е ръководител на основните компоненти за инженерна интеграция на глобалните пазари в Credit Suisse 
image

Филип Бънс е ръководител на основните компоненти за инженерна интеграция на глобалните пазари в Credit Suisse 

Всичко започна от популярната сред феновете на фантастични стартъпи, криптовалути и други розови понита Silicon Valley Bank (SVB).
"Компанията майка на Silicon Valley Bank подаде молба за банкрут", тъжно съобщава британският The Guardian и обяснява : Фалиралата банка Silicon Valley, която сега е под контрола на Федералната корпорация за гарантиране на депозитите (FDIC), засега все още не е част от фалита. На първо време назначените от съда администратори ще разпуснат подразделението за управление на инвестиции, SVB Capital, инвестиционната банка SVB Securities и мениджър–богатства SVB Private".
"SVB Financial търси защита от фалит, тъй като банковите сътресения продължават", нагнетява атмосферата и Reuters.
image

Логото на Silicon Valley Bank (SVB) се вижда през счупеното стъкло на тази картинна илюстрация, направена на 16 март 2023 година/Reuters/Dado Ruvic/Илюстрация 

А Credit Suisse? "Credit Suisse се предава" – съобщава TheStreet : "Бившият европейски банков флагман ще бъде закупен за скромната сума от 3 милиарда долара от своя вечен съперник и сънародник UBS. Това е тъжен край за един гигант", страда базираният в Ню Йорк, Съединени щати, уебсайт за финансови новини и финансова грамотност.
"Credit Suisse се простреля в крака – и нарани световната банкова система", безмилостно лее кървища The Guardian. И наистина безмилостно констатира : "Докато банкерите нямат какво да губят, колапси като SVB и Credit Suisse ще продължат да се случват …
Тези на върха трябва да залагат кожата си в играта – и да знаят, че рискованите решения, които вземат, ще засегнат и тях …
В Credit Suisse, въпреки че много ръководители бяха отстранени през годините, те очевидно не загубиха достатъчно индивидуално, за да възпрат другите да действат по подобен начин".
image

Червен светофар светна за Credit Suisse 

Джей Ерсапа, която работеше като главен директор по риска (Chief Risk Officer–CRO) за Африка, Близкия изток и Европа в клона на Silicon Valley Bank (SVB) в Обединеното кралство беше обвинена за фалита на банката. Ерсапа е ЛГБТК активист и сега е обвинявана, че е давала приоритет на инициативи за разнообразие, като организиране на ЛГБТК инициативи, които включват наваксване за "безопасно пространство" за персонала и едномесечна кампания за гордост (Прайд) пред действителната си роля на ръководител по управление на финансовия риск.
"А Филип Бънс пък беше вдъхновен да дойде в офиса на Credit Suisse като Пипа Бънс по програмата на банката "Джендърно непостоянен и небинарен", "стартирала през 2014 година за укрепване на съюзите между ЛГБТ+ и служителите".
Дневният ред на либералния свят обаче е точно този : безбожните неща стават норма. Не са важни знанията и уменията, важно е колко си извратен, колко си се отдалечил от "образа и подобието", което означава, че отговаряш на приветствания от Запада бунт на своеволието. И тогава вратите се отварят и започва илюзията за успех. Дяволът обаче е жесток кредитор – взима адски лихви.
Ако една банка се управлява от розово пони или от преливаща в цветовете на дъгата Пипа, тя неизбежно ще се спука. Преди две хиляди години ни предупредиха за това : къща, построена върху пясък, ще се разпадне; няма смисъл да сееш върху камъни", заключава Дмитрий Попов в "Московский Комсомолец".
image

Пипс и Филип – Две в едностарши директор в Credit Suisse, ръководител на основните стратегически инженерни програми за глобалните пазари и съпредседател на програмата "LGBT Съюзник" в Credit Suisse 

https://en.wikipedia.org/wiki/Credit_Suisse
https://en.wikipedia.org/wiki/Pips_Bunce
https://www.mk.ru/economics/2023/03/16/mirovoy-bankovskiy-krizis-ustroila-raduzhnaya-pippa.html
https://www.newsweek.com/pips-bunce-credit-suisse-executive-gender-fluid-identity-bank-1788557
https://www.finews.com/news/english-news/50725-credit-suisse-pippa-bunce-diversity
https://www.indiaforums.com/forum/topic/5029412
https://www.theguardian.com/business/2023/mar/17/silicon-valley-bank-parent-company-bankruptcy
https://www.reuters.com/business/finance/svb-financial-seeks-bankruptcy-protection-2023-03-17/
https://www.thestreet.com/banking/credit-suisse-surrenders
https://www.theguardian.com/commentisfree/2023/mar/21/bankers-collapse-svb-credit-suisse
https://www.shethepeople.tv/news/silicon-valley-bank-collapse-woman-cro/




Гласувай:
10


Вълнообразно


1. panazea - Когато по-дълбоко се разровиш в една история , на дъното винаги излиза
23.03.2023 17:01
един педераст !
цитирай
2. mt46 - ...
23.03.2023 17:13
Банковите фалити са мошеничество и грабеж...
цитирай
3. kvg55 - До 1. panazea
23.03.2023 18:55
Мисълта ти е забележителна и понеже си широко скроен човек, знам, че няма да си против да те цитирам в някой постинг.
цитирай
4. kvg55 - До 2. mt46
23.03.2023 18:58
Преди години акционерите на Първа частна банка се нагушкаша, фалираха я и се чупиха по чужбина. Валентин Моллов например е в Швейцария.
цитирай
5. nedovolen - И банкирането е фалшиво и инжект...
23.03.2023 19:12
И банкирането е фалшиво и инжектирането тоже.
Само мишоците, дето ги зяпаме, сме истински.
Ама мишоци.
:)))
цитирай
6. iw69 - Швейцария
23.03.2023 19:14
е любимо място на всички световни перачи на пари и престъпници, който влачат там заграбеното, разчитайки на желязната банкова тайна на тази алпийската република, която е вярна на мотото - парите не миришат.
цитирай
7. nedovolen - Абе седа си аз на терасата и си пийвам ...
23.03.2023 19:26
Абе седа си аз на терасата и си пийвам винце. Слушам през вратата домашните пред зомбивизора, как пРезидента казал чак от Брюксел, че не произвеждаме снаряди за Украйна.
То и аз ги произвеждам, ама единия комшия ме гледа, та ги давам на другия, да ги предаде по-нататък по улицата. Чист съм си като утринна роса. Извинявай, че намесих овенната тема.
:)))
цитирай
8. kvg55 - До 5. nedovolen
23.03.2023 20:00
"Някак си естествено, всичко стана неестествено.
Някак си стана естествено, всичко да е неестествено".
Красимир Говедаров
цитирай
9. kvg55 - До 6. iw69
23.03.2023 20:03
Видно е, че дори швецарските банки, вече не са това, което са били.
цитирай
10. kvg55 - До 7. nedovolen
23.03.2023 20:05
Президента и аз го чух и му повярвах.
А аз по цял ден произвеждам артилерийски гърмове, а жената се възмущава.
цитирай
11. panazea - Законът за Причината и Следствието !
23.03.2023 20:21
Какво кара двама мъже да се бият?
Хормоните ! Трябва да излъчат победител , които ще покори женските. Това е основната причина за всички войни ! Тестостеронът !
Какво може да направи един педераст? Да фалира банка !
На него са му нарушени хормоните , желанието му за надмощие над другите мъжкари ! Като му предоставят като награда една банка , те я обричат на банкрут ! И държава да е , пак е обречена на банкрут !
Природата си отмъщава за извращенията!
цитирай
12. kvg55 - До 11. panazea
23.03.2023 20:35
Да–а–а! Отмъщава си.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5752411
Постинги: 2808
Коментари: 25792
Гласове: 34176
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031