Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.03.2023 16:01 - © Импортозамещение и диверсификация импорта
Автор: kvg55 Категория: Бизнес   
Прочетен: 2760 Коментари: 10 Гласове:
6

Последна промяна: 14.03.2023 07:45

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
13.03.2023г.

     Този постинг може да се приеме като продължение и контрапункт на предния.

"Санкциите наистина ли съсипват живота в Русия? Докато британските супермаркети дават дажби от яйца и зеленчуци – отчасти благодарение на войната на Путин в Украйна – рафтовете в провинциален руски град пъшкат под купища прясна храна, пише Sue Reid", съобщава в заглавие британският The Daily Mail 
image

"Снимките са направени в заведение за хранене, два супермаркета и магазин на ъгъла в Перм, град с население колкото Бирмингам в Уралските планини, на 24 часа път с кола от Москва. Изображенията показват, че много хвалените (наречени от Урсула фон дер Лайнен "адски") санкции на Запада срещу Русия, наложени, за да накажат президента Путин за инвазията му в Украйна, не са захапали дълбоко руската икономика.
Нещо повече, сцените са обратни на отпреди 40 години, когато много от нас гледаха жалки телевизионни кадри на руснаци при комунистическия режим, редящи се на опашка за основни продукти като хляб и яйца", пише изданието.
Сега е ред на Британия да страда. Супермаркетите тук ограничават доматите, краставиците, чушките и марулите, тъй като фермерите в Обединеното кралство се борят с по–високите разходи за енергия, което ги спира да използват оранжерии през зимата, за да ги отглеждат. Меките плодове, включително малините, също трудно се намират в магазините".
image

Филтън Асда в Бристол. Тъй като британските супермаркети дават дажби яйца и набор от плодове и зеленчуци на фона на недостига, провокиран до голяма степен от войната в Украйна, подобни трудности не засягат гражданите (поданиците) на Владимир Путин 

image
Пазар за плодове и зеленчуци в град Перм
, Русия. Изображенията показват, че много прехвалените санкции (адски) на Запада срещу Русия, наложени, за да накажат президента Путин за инвазията му, не са дълбоки 

Дълбоки, дълбоки, колко да са дълбоки? Не може да са по–дълбоки от западните глупост и простотия, някои казват идиотщина и дебилизъм, който ги измислиха.
"Тони Монталбано, директор на Green Acre Salads в Ройдън, Есекс, обикновено произвежда милион килограма млади краставици годишно, но неговите оранжерии бяха празни миналия месец. Той забави отглеждането на културите си, за да избегне рязко нарастващите сметки за гориво през зимата до Ј500000 на месец. Той очаква производството му да бъде намалено до половината тази година. "Тъжно е и разочароващо, но не мога да си позволя да се развивам", казва Тони. Трябва да печеля. Ако не го направя, няма смисъл да продължавам. Много производители затварят вратите си и разпродават".
Джак Уорд, главен изпълнителен директор на Британската асоциация на производителите, добавя : "Нагоре и надолу в страната имаме празни оранжерии. Хората, които биха отглеждали две или три реколти краставици годишно, могат да намалят това само до една, защото искат да избегнат използването на по–скъпа енергия.
Яйцата също се ограничават, тъй като фермерите не могат да си позволят разходите за поддържане на кокошките носачки на топло в енергоемките навеси.
Резултатът е, че много основни стоки тук са много по–скъпи, отколкото в Русия.
Жителите на Перм и на други места в Русия имат изобилие от евтина храна. Евтината енергия в богатата на газ нация означава, че зеленчуците могат да се отглеждат в горещи помещения през лютата зима. Русия също е в състояние да внася големи количества плодове от симпатизиращи ѝ страни, като Иран, които се радват на по–топъл климат.
Нито има безпокойство относно отоплението на домовете, докато зареждането на колите с много евтин бензин или дизел е лесно".
image

Сю Рийд отиде в командировка в Руската федерация и се отяде на корем вкусна и прясна питателна храна. Купи си и яйца, зеле, лук и други хранителни продукти за в къщи 

"Като взехме внимателни предпазни мерки, за да защитим самоличността на нашите информатори, разговаряхме с жителите на Перм чрез канали на социални медии, които не се наблюдават от Кремъл.
Произволна селекция от хора в Перм, с които се свърза Mail, ни предостави своите касови бележки за пазаруване за една седмица, показващи цените и наличността на продуктите, както и техните месечни сметки за комунални услуги. Те освен това са направили много снимки".
image

Пресни продукти, налични на пазар за зеленчуци в град Перм, Русия през февруари 

"Те също така споделят, че руските обществени болници "остават отлични", докато записването (здравните вноски) на жителите в здравната система на страната се заплаща изцяло от техните работодатели – така че лечението им за тях е безплатно.
Роденият в Обединеното кралство Джон (изследовател), 67, и неговата рускиня, Елена (бивш преподавател в колеж), 51, казаха пред Mail от техния двустаен апартамент в града : "Криза, каква криза? Ние живеем нормално въпреки ситуацията в Украйна. Гледаме какво се случва в Британия с празни рафтове за храна. Ние сме в Русия, работим тук и не страдаме от санкциите на Запада".
Джон и Елена настояват, че конфликтът в Украйна не ги интересува много :  "Средностатистическият руснак се грижи да има топъл дом, храна на масата, чаша водка и лична безопасност на улицата. Имаме всичко това. Нищо не се е променило от войната".
"Чаша водка" звучи добре, липсва само мечка с балалайка", коментира Виктория Никифорова в «РИА Новости» 
image

"Сметките за това, което Джон и Елена наричат "много голям луксозен апартамент" –включително поддръжка на блока, осветление, отопление, водоснабдяване и сметосъбиране – са едва Ј130 на месец. Семейството на двойката също има дача или вила в покрайнините на Перм.
Много големи западни фирми прекъснаха връзките си с Москва в знак на протест срещу войната. В Перм повечето европейски магазини за дрехи и франчайзи са затворени, за да бъдат заменени от руски – с "всичко, от което се нуждаем", казват жителите, с които разговаряхме.
Земеделските експерти настояват, че това (сиромашията в UK) е комбинация от фактори – включително факта, че времето в Испания и Мароко е причинило лоши реколти и намален внос на плодове и зеленчуци. В Перм ситуацията е съвсем по-различна. Имаше много домати. Миналата седмица малините също бяха в изобилие 
image

Всичко това, разбира се, ви кара да се чудите кой печели икономическата война. От Перм Джон ни каза : "Видях със собствените си очи, че санкциите не нараняват Русия. Хората на улицата почти не забелязват нищо. Магазините са пълни с всичко, което хората искат или от което имат нужда. Приходите от износ на газ и петрол идват значително от страни, които не са наложили санкции срещу Руската федерация", разказва газетата.
"Той [Джон] добави : "Изводът е, че повече пари се вливат в страната, отколкото изтичат. Вносът от Европа е намалял, но руското производство, по ирония на съдбата, се увеличава.
И това е тъй, защото Русия става икономически по–самостоятелна като нация.
Тук никога няма недостиг. Е, като вегетарианец ми липсват колбасите на Линда Маккартни или силно сирене Чедър. Но на нашите рафтове има много алтернативи, произведени в Русия.
McDonald"s вече е заменен от притежавания от Русия "Вкусно, точка" и всички по–млади руснаци предпочитат техните неща.
Имаме Heinz Baked Beans (Печен боб Хайнц) и все още получаваме внос, като Corona Beer, от местния супермаркет. Има и много вина от Испания, Португалия и Италия".
"Ние живеем добър живот тук", категоричен е Джон.
image

Джон се колебае филе от сьомга ли да си купи или жив канадски омар от пермските Хали

https://www.dailymail.co.uk/news/article-11827765/Are-sanctions-REALLY-wrecking-life-Russia-British-supermarkets-ration-eggs-vegetables.html




Гласувай:
6


Вълнообразно


1. nedovolen - Вече не е срамно да си купуваш евр...
13.03.2023 16:51
Вече не е срамно да си купуваш евроатлантически боб и да попръдваш доволно. Демонстрираш, че живееш охолно.
:)))
цитирай
2. notfun - ...с тозз софистициден.Ямболийски..Юмор, № 1..
13.03.2023 18:30
можеш, да компрометираш, всеки..нормален,случайно, попаднал, тук..
и, да се на@ере ))))))
цитирай
3. kvg55 - До 1. nedovolen
13.03.2023 19:07
Бобът се именува евроатлантически, ама иначе е произведен в Аржентина и Киргизтан.
цитирай
4. kvg55 - До 2. notfun
13.03.2023 19:09
Е, Фуне, твой юмор перфидный.
цитирай
5. mileidi46 - https://www.facebook.com/reel/749630396796297/?s=single_unit
13.03.2023 21:50
ето ти и видео за доказателство....пускай го,око да да им види....

А Фуна пак е заела стойка ,,О...иеее!"в ,,храсталаците " и те ,,анализирва":))))

Пак е забравила да си пие апчетата..
цитирай
6. kvg55 - До 5. mileidi46
13.03.2023 22:50
Гледам!
Фуна е един от многото блогови идиоти.
цитирай
7. mt46 - ...
13.03.2023 23:02
Може би Русия не е засегната от санкциите, както България...
цитирай
8. nedovolen - ето ти и видео за доказателство. . . . ...
14.03.2023 08:03
[quote=mileidi46]ето ти и видео за доказателство....пускай го,око да да им види....

А Фуна пак е заела стойка ,,О...иеее!"в ,,храсталаците " и те ,,анализирва":))))

Пак е забравила да си пие апчетата..

Видях как гладуват. Тези санкции много ги разглезиха. Чудят се как да си угаждат.
:)))
цитирай
9. kvg55 - До 7. mt46
14.03.2023 10:32
Видно!
цитирай
10. kvg55 - До 8. nedovolen
14.03.2023 10:34
Гледах видеото. В началото бях резервиран, защото не видях доказателства, че кадрите са от Руската федерация. Може да са от Британия. По едно време на някакъв рафт мернах надпис на руски език.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5861902
Постинги: 2831
Коментари: 26063
Гласове: 34378
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930