Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.09.2022 07:01 - © Гешефт
Автор: kvg55 Категория: Бизнес   
Прочетен: 4145 Коментари: 30 Гласове:
11

Последна промяна: 16.09.2022 08:27

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
16.09.2022г.

     Преди ден имаше общонационален протест на зърнопроизводителите.
Зърнопроизводители са владелците на големи площи земеделска земя, които произвеждат само пшеница, слънчоглед, рапица и в редки случай може би царевица, в Северна България. Може да отглеждат и ечемик, но не съм видял. За ръж и овес пък съвсем не ми се вярва.
Някои зърнопроизводители дори не прибират реколтата. Засеят, гушнат евросубсидиите и отиват да ги харчат на екзотични острови или Монте Карло. Покрай автомагистрала "Тракия" съм виждал доста ниви с непожънат слънчоглед и пшеница късно есента.
image


image
Комбайни жънат в поле широко, поле широко, народна нива
. Ой, Ладо, Ладо … 

Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ) и Националният съюз на земеделските кооперации в България (НСЗКБ) започна днес [сряда] протести в редица градове. На специална пресконференция председателят на НАЗ Костадин Костадинов каза, че засега машини са изкарани само в други градове на страната, а в София – не. По думите му това е предупреждение към властта да се съобрази с исканията на зърнопроизводителите. "Следващите действия ще включват докарването на земеделска техника и в София и по граничните пунктове на страната", закани се той, съобщава вестник СЕГА.
Според официалната им позиция, недоволството на фермерите е заради липсата на ефективни действия от страна на държавата за защита на българското зърнопроизводство във връзка със засиления и, според тях, безконтролен внос на зърно от Украйна, който правел трудно оцеляването им на пазара.
image

Протестът на зърнопроизводителите в Бургас 

Недоволството на зърнопроизводителите е провокирано от безконтролния, според тях, внос на зърно от Украйна и настояват за ефективни действия от страна на правителството за защита на българското зърнопроизводство, твърди DarikNews.bg.
Я виж ти, воюющая Украйна се явява конкурент на българските зърнопроизводители!
"Към момента този импорт се използва у нас основно за потребление, въпреки наличието на достатъчно родно производство, отговарящо на високите изкисквания за качество", добавил браншовикът Костадинов.
Костадинов смята, че българските зърнопроизводители са изправени пред фалити, особено по–малките, които нямат складове и сега при високото предлагане са принудени да продават продукцията си на безценица, обяснява газетата.
image


image
Протестиращите фермери са изкарали тракторите си на шосето
 

Проблемът се оказва общоевропейски и затова освен в България фермерите днес са излезли на протести в Полша, Унгария, Словакия, Чехия, Естония, Литва, Румъния и Хърватия. Заедно деветте държави съставят съвместен меморандум, който ще връчат на Съвета на Европейския съюз в Прага. Протести са насрочени на 14, 15 и 16 септември, съобщил председателят на Асоциацията на зърнопроизводителите Костадин Костадинов : "На тези дати се провежда неформалният съвет на министрите на земеделието в ЕС. За България датите са по–скоро 14 и 16 септември, защото 15–и е първият учебен ден".
Е, кои направиха гешефта със зърното от Украйна?
По думите на председателя на Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ) Костадин Костадинов, вносът от Украйна минава през поне 7–8 фирми и "не може да му се хване краят" … "Виждаме един внос от Украйна, не знам как, с камиони, с контейнери – пристига някаква стока в страната, с какво качество е, къде отива, разтоварва се по тъмно по складове … Елате, вижте какво е по границите. Украински камиони са наредени постоянно на границата. Пред добричка база виждам 100 камиона, контейнери и всякакви, които разтоварват примерно слънчоглед. В друга база, вечер, 22 камиона преброих … Вносът е в невиждани обеми и не е с цел да премине транзит и да стигне до трети нуждаещи се страни, а се изкупува тук, на непазарни цени, далеч под себестойността на българската зърнена и маслодайна продукция", разказва той. "Не е от днеска, то е от около месец", уточнил Костадинов.
Както пее Володя Стоянов, работата с вноса на зърно от Украйна е в жанра "Куче влаче, рейс, диря няма, няма хей".
Е, нали Руската федерация създаваше световен глад като уж възпрепятстваше продажбата на украинското зърно, което трябваше да нахрани гладните в Африка и Близкия Изток.
Сключи се така наречената "зърнена сделка" между Руската федерация и Украйна с посредничеството на Турция и под егидата на Антониу Гутериш и зърното от Украйна тръгна към световните пазари. И докъде стигна? Стигна до България. Една част, де, не всичкото.
Неведоми са пътищата на пазарната икономика.
Ама ние не сме гладуващи. Обeмът нa дoбивa в Бългapия нaдxвъpля тoзи нa Гъpция, Xъpвaтия и Πopтyгaлия взeти зaeднo. Cпopeд дaннитe нa Eвpocтaт зa 2016 гoдинa зa нaшaтa cтpaнa тoй e нaд 8,94 милиoнa тoнa, дoĸaтo зa дpyгитe тpи члeнĸи e cъoтвeтнo 3,79 милиoнa тoнa, 3,55 милиoнa тoнa и 1,14 милиoнa тoнa или oбщa peĸoлтa oт 8,48 милиoнa тoнa. Нетен износител на зърно сме. България произвежда около 2 милиона тона слънчоглед и потребява около 500 000 тона. Потреблението на олио е около 100 000 тона.
image

Справка за производството и потреблението на зърно в България 

Нещо Антониу Гутериш и ООН–то са изпуснали работата с изхранването на гладните в света.
Гешефти се "въртят" в капиталистическите икономики, каквато е и българската.
У нас гешефтът е познат повече от сто години. За него е писал още Христо Смирненски :
"Гешефт ще падне тази зима
гладът, студът са пак пред нас;
по сто лева да капят в час
за Монте Карло даже има!
*   *   *
Кражби ний не знаем,
ни гешефт с вагони,
сключим ли си заем,
вземем комисиони.

*   *   *
Нескопосан в редингота си
като всеки богаташ,
дойде, зърна и омота се
във гешефти изведнаж.
*   *   *
Под Радославова команда
не съм в гешефти затлъстял,
не съм подкрепял Фердинанда,
не съм вършил и контрабанда,
а мирно, честно съм живял.
*   *   *
Сметки тънки да държат
днеска босите и голите,
гешефтарите пак бдят
и нареждат ни неволите.
*   *   *
Нямало днес туйонуй:
да му мислят сиромасите,
гешефтарите от туй
ще натъпкат здраво касите.
*   *   *
Дедеагач и Ксанти! И Димотика!
Отдоле Бялото море!
Кои в гешефти там не се омотаха,
кои не бяха си добре?

Ама много актуално, бе! От Смирненски до днес българският капитализъм не се е променил.

https://www.segabg.com/hot/category-economy/zurnoproizvoditeli-protestirat-sreshtu-evtinoto-ukrainsko-zurno
https://dariknews.bg/novini/bylgariia/protest-i-blokadi-bylgarskite-zemedelci-sreshtu-vnosa-na-ukrainsko-zyrno-snimki-2324227
https://bnr.bg/varna/post/101704634/zarnoproizvoditelite-izlizat-na-protest
https://www.bta.bg/bg/news/economy/327960-zarnoproizvoditelite-v-tsyalata-strana-izlyazoha-dnes-na-protest-sreshtu-neregla
https://business.dir.bg/pazari/zarnoproizvoditeli-vnasya-se-zarno-ot-ukrayna-po-tamno-i-na-zatvoreno
https://www.svobodnaevropa.bg/a/32033248.html




Гласувай:
11


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. nedovolen - Укро зърното им нахапа баницата. ...
16.09.2022 08:00
Укро зърното им нахапа баницата. Няма да им излезе плануваната хапка.
Смирненски може да го публикуваш през пост и да го въртиш пак.
:)))
цитирай
2. kvg55 - До 1. nedovolen
16.09.2022 08:25
Е, така е при капитализма – прееби другарчето се обяснява като конкуренция и пазарна икономика.
За Смирненски си много прав – изключително актуален е.
цитирай
3. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
16.09.2022 09:11
Нямам какво да добавя относно поведението на хищниците, то е добре известно и изучено!!
От таблицата ти ,обаче се добрах до сериозен източник относно броя на населението ни- регресивното му намаление
Какъв по сигурен източник от употребата на хляб от населението В абсолютни циифри по години. 980- 950 - 940
Ше рече, че населението през 2014 г. е намаляло с малко над три процента спрямо това 2013 год, а през 2015 гози процент е над 4 спрямо 13-та година!?
Алоу, математиците! Имате отлична база за изчисление, например, кога населението на България ще е наполовина на това през 2о13 г и през коя година, вече няма да го и има? След като ясно се вижда ,че всяка година то намалява минимум с един процент спрямо 2013 година, сто години много ли ще са или малко за последния Българин??
Сега, трудно може да се каже относно хлябът-дали намаляването на употребата му/гладът/ , е причина за намаляване на населението или намаленото по друга причина население, води до намалената му употреба? Предполага се, че е второто!
Математици,намерете абсолютния минимум, посочете с процент вероятност, кога ще изчезне Българинът?Или ,дано, това няма да се случи!?
цитирай
4. blog13 - 1.
16.09.2022 09:41
цитат:"Проблемът се оказва общоевропейски и затова освен в България фермерите днес са излезли на протести в Полша, Унгария, Словакия, Чехия, Естония, Литва, Румъния и Хърватия. Заедно деветте държави съставят съвместен меморандум, който ще връчат на Съвета на Европейския съюз в Прага. "

Т.е. това са горе -долу държавите от триморието. Да разбираме ли, че житото от Украйна залива само тия държави от ЕС?

Това е много интересна ситуация, защото аз съм извел логически, че за да се осъществи намаляването на съвкупното количество пари на световния пазар, т.е. за да се извърши паричната реформа, е нужно а и се очертава, най-големите количества пари, т.е. валути да се сринат и да бъдат изхвърлени. Това е най-вече доларът. На второ място е вероятно еврото, а така също и някои други. В момента се води битка между долар и евро, при което еврото изглежда ще изхвърчи като конвертируеме валута първо. Но въпросните държави, които са посочени все още не са приели еврото и вероятно няма да го приемат. И когато еврото се срине, а те останата, стойността на тия валути като покупателна способност ще скочи. И това са точно правилните валути от гледна точка на географията на бъдещия имперски център - сренодунавската и долнодунавската равнини.

За да се получи тоя ефект обаче е нужно количеството на стоките в тия правилни държави да се повиши спрямо количеството на парите (техните собствени валути). Зърното е основна стока и основен критерий за стойност заедно със златото и средната работна заплата (според Адам Смит). Храната е стока номер едно която в момент на инфлация е винаги най-ликвидна а всички останали стоки/глезотийки, както и видове труд стават относително ненужни. Т.е. когато дойде истинският глад.

цитирай
5. blog13 - 2.
16.09.2022 09:45
Въпросните фермери, да нека фалират. Но сегашната ситуация и прогноза има една особеност която може би ги спасява, ако не са взели заеми. При рязко повишаване стойността на парите, по-малкото количество пари, което ще изкарат от продажба на зърното купува същото количество стоки и материали, необходимо за производството на зърно следващата година.
Възможни са, разбира се известни загуби при тая трансформация, но по време на криза, война и глад, да искаш да останеш незасегнат е грубо проявление на примитивизъм, егоизъм и висша тъпота. И следователно такива не само може но и трябва да фалират.
цитирай
6. kvg55 - До 3. leonleonovpom2
16.09.2022 10:32
В грешка си!
Намаляването на консумацията на хляб у нас се дължи на повишаването на жизнения стандарт на населението. Вместо хляб, българите вече консумират повече трюфели, аспержи, екзотични плодове, включително банани, скариди, стриди, октоподи, калмари, сьомга, филе от акула, раци, миди, дивечово месо и прочие здравословни храни.
Само простаци като мен набиват хляб, сланина и чесън с червено вино.
цитирай
7. kvg55 - До 4. blog13
16.09.2022 10:35
Напълно резонно разсъждаваш. Гешефтът не е самоинициатива на отделни компании. Всичко се контролира от МВФ, СБ, ФЕД и прочие финансови акули.
цитирай
8. kvg55 - До 5. blog13
16.09.2022 10:37
Абе те и българските зърнопроизводители не са стока. Пишеше за това във вестник СЕГА, но не съм го споменал, защото е встрани от темата на постинга.
цитирай
9. morskipesni - Първо с цитата (вж. по-горе)
16.09.2022 11:50
"Въпросните фермери, да нека фалират. Но сегашната ситуация и прогноза има една особеност която може би ги спасява, ако не са взели заеми. При рязко повишаване стойността на парите, по-малкото количество пари, което ще изкарат..."

Дори само ДОТУК, идиотът може да се идентифицира абсолютно точно.За него ИНФЛАЦИЯТА и ДЕФИЦИТЪТ , така усещащи се от нашего брата са "рязко повишаване стойността на парите". Ама ние знаем от опита си, от грамотност: лев, евро, долар- всичко е хартийка с измислена стойност. Ако някой вземе от собствена глупост да "извежда" икономически постулати, те ще са с подобна конвертировка.

Във втората част на "изводите си" въпросната персона вече счита, че мнозинството ще продава (стоката) под себестойността си, за т. нар. "по-малко количество пари" . Е, тук и Маркс се превива от смях, понеже "пари-прим" се оказват пари-нула.

Досега си мислехме, че фалитите са резултат на стратегически фирмени грешки: Недооценка на съотношението пазар-обем-произведство-стока-цена-обстоятелства, регулации, тоест много комплексен ребус. Ей го, явил се ГЕНИЯТ, който е "извел логически" паралелна, семпла, неразбиваема икономическа теория в 1 точка, for dummies.

цитирай
10. kvg55 - До 9. morskipesni
16.09.2022 12:07
Инфлацията е обезценяване на парите - с много пари се купуват малко неща.
цитирай
11. morskipesni - Именно. Празните мисли не растат по нивите.
16.09.2022 12:14
Затова е хубаво да се избие хаосът от някои "учени глави".
цитирай
12. kvg55 - До 11. morskipesni
16.09.2022 12:46
Да си припомним Джером К. Джером : "Празни мисли на един празен човек".
цитирай
13. mt46 - ...
16.09.2022 13:34
Ами украинските производители са с предимство... Както е писано от Оруел: "Всички сме равни, но някои са по-равни"...
цитирай
14. kvg55 - До 13. mt46
16.09.2022 15:16
Е с предимство са. Нали се борят за демокрация.
цитирай
15. blog13 - 9. morskipesni 1.
16.09.2022 15:17
morskipesni написа:
"Въпросните фермери, да нека фалират. Но сегашната ситуация и прогноза има една особеност която може би ги спасява, ако не са взели заеми. При рязко повишаване стойността на парите, по-малкото количество пари, което ще изкарат..."

Дори само ДОТУК, идиотът може да се идентифицира абсолютно точно.За него ИНФЛАЦИЯТА и ДЕФИЦИТЪТ , така усещащи се от нашего брата са "рязко повишаване стойността на парите".



И аз мисля че ти си идиот, ама това не е по съществото на темата и за това не съм ти го казвал никога.

По съществото на темата, земи се в ръце и виж там ако можеш да разбереш, кво съм казал. Когато съвкупното количества на всички пари на световния пазар намалее, поради това, че основните валути, които са и в най-голямо количество намалее, тогава ще останат по-малко на брой валути с много по-малко количество пари. Съответно всички стоки на световния пазар, които до тогава са се продавали срещу повече пари, ще започнат да се продават срещу по-малко пари. Това е де факто парична реформа. В историята на фиатните пари (не ги бъркай със златото и среброто, както вече си направил, говорейки за Маркс), колкото пъти са били налагани, толкова пъти са се обезценявали и то много скоро, до нула. Така е и със сегашната доминираща световна валута, както и придружаващия я антураж от присъдружни валути. От 45та година (Бретън Уудс) до днес доларът се е обезценил спрямо златото официално от 35 долара за унция до близо 2000. Краят на доларът е предвидим и закономерен. И съвсем сигурен. Това което следва е рутинна парична реформа - задължителна и неизбежна.

цитирай
16. blog13 - 2.
16.09.2022 15:30
Но при днешната ситуация, неизбежната парична реформа ще се направи, както ти казах (но ти не разбираш от една дума - трябва да ти се обяснява още - още колко) чрез изхвърляне на долара (а и еврото вероятно) от световния пазар. Когато това стане, ще останат другите валути (предполагам и левът). И тъй като количеството им спрямо всички стоки, които се разменят чрез тях ще бъде по-малко, покупателната способност на парите, както ти казах, рязко ще скочи.

ТОВА НЕ Е ИНФЛАЦИЯ, А Е ДЕФЛАЦИЯ.

Т.е. за мене, парите повишават стойността си, поради дефлацията, а не поради инфлацията.
И сега въпросът при мене, при това от дълго време, е как точно ще бъде извършена тая операция от господарите на света. Изглежда, че в момента го правят, като заливат българския пазар с допълнително количество от най-важните стоки. И особено зърно. В същия момент количеството на стоките в ЕС намалява, поради блокираните доставки, не само от Русия, но и от останалия свят. Същевременно количеството на Еврото се е повишило с много по-голяма скорост от това не лева. И всичко това означава, че еврото потъва първо, с помощта и на долара, който обаче ще се срине по-късно. А стойността на лева и валутите на среднодунавската и долнодунавска равнина ще започнe да се повишава. Може би не за всички това ще бъде валидно, и не в еднаква степен. Ще видим.

При това положение, количеството на стоките които въпросните зърнопроизводители са купували със спечелените от продажбата на жито пари може да остане същото. (ако приемем идеалния вариант, при който всички стоки понижават цената си спрямо парите в еднаква степен).

Т.е. по същество става въпрос за реалната стойност. Количеството на печалбата във фиатни пари, може както да намалява така и да се увеличава, като при това реалната печалба като покупателна стойност, да остава неизменна.
цитирай
17. blog13 - Във втората част на "изводите ...
16.09.2022 16:15
morskipesni написа:
Във втората част на "изводите си" въпросната персона вече счита, че мнозинството ще продава (стоката) под себестойността си, за т. нар. "по-малко количество пари" . Е, тук и Маркс се превива от смях, понеже "пари-прим" се оказват пари-нула.


Значи тука опираме до непрочитането от тебе лично на Маркс. Като го прочетеш, и като го разбереш, тогава да го поменаваш.
А междувременно, ще ти обърна внимание, на някои акценти от Маркс (казани в прав текст).
1. Глава трета
ПАРИТЕ, ИЛИ СТОКОВОТО ОБРЪЩЕНИЕ
1. МЯРКА НА СТОЙНОСТИТЕ
За по-голяма простота аз навсякъде в това съчинение приемам, че парична стока е само златото.

2. Наистина очевидно е, че процесът на обръщението П—С—П
би бил безсмислен и безсъдържателен, ако по неговия околен път
бихме искали да разменяме една парична стойност срещу същата
парична стойност, напр. 100 ф. ст. срещу 100 ф. ст. Несравнено попрост и по-сигурен би си останал методът на събирача на съкровище, който задържа своите 100 ф. ст., вместо да ги излага на опасностите на обръщението.
От друга страна, все едно дали търговецът продава купения от
него за 100 ф. ст. памук за 110 ф. ст. или за 100 ф. ст., или дори
за 50 ф. ст. — във всеки случай неговите пари описват едно своеобразно и оригинално движение

***

Т.е. Маркс ти говори, за принадена стойност, която е реална стойност. А парите са само паричният й израз. Той изобщо няма предвид хартиени пари, за които е обяснил също некои неща, така както и за златните(сребърните) е обяснил, защо са само те пари.

Но когато имаш фиатни(хартиени) пари, които не могат по никой начин да представляват мярка за реалната стойност, тогава повече или по-малко пари не означава колко е тая реална стойност. Съответно, количеството на печалбата в хартиени пари може да намалява, но реалната стойност на печалбата да не се променя. Защото хартиените пари не са пари - не са мярка на стойността. Не са стабилна мерна единица. Изобщо не са мерна единца.
цитирай
18. panazea - И ся наште как ще поддържат висока цената на брашното и олиото?
16.09.2022 16:32
Ами сега ? Ние ставаме гара разпределителна за Украинска продукция и вместо да се радват , че помагаме на братска Украина , тези стачкуват!
цитирай
19. blog13 - И сега още малко разсъждения по с...
16.09.2022 17:07
И сега още малко разсъждения по същината на маневрата която се извършва и която е свързана със стойността на житото и на парите.
В Стария завет е отбелязано, че гладните и ситите години се сменят. По време на седемте сити години, трябва да се спестява. Държавната власт може да облага за целта населението повече. Като дойдат гладните години, събитията стават интересни. А натрупаното в държавната хазна е ресурса на властта с която тя управлява гладните времена. След унищожение на националната държава, властта е у тия, които са избягали със златото, но не трябва да го превръщат в идол - то е само инструмент. (а на днешно време, някои са превърнали в идол хартиените пари)
След това Адам Смит е казал, че мярка за стойността трябва да бъдат три параметъра: цената на златото, цената на зърното и работната заплата.
Цената на златото (т.е. количественото съотношение при размяната му срещу останалите стоки) се променя бавно, но за дълги периоди може да се промени много.
Цената на зърното за дълги периоди се променя малко, но за къси периоди се променя много, поради природните условия.

Последното обаче не е съвсем вярно, защото при повишаване на броя на населението, цената на зърното ще се повишава. Т.е. това означава че при комбинация на неизбежните гладни години с повишаване населението на света, цената на зърното се превръща в доминиращ фактор на пазара.

Това както казах се управлява. Като в определен момент на дневен ред иде и войната чрез която се въздейства върху същите неща. По време на война, всички валути (фиатните пари) се превръщат във нищо. Парите са само злато. А изключенията в които оцеляват валути са там където няма война. Там където няма война е останал и пазар и са валидни и пазарни закони (движението Пари-Стока–Пари') Но къде няма да има война масата от хора не знае. Но тия които управляват знаят, защото те управляват войната.
цитирай
20. leonleonovpom2 - Е, да, де!
16.09.2022 18:18
6. kvg55 - До 3. leonleonovpom2
10:32
В грешка си!
Намаляването на консумацията на хляб у нас се дължи на повишаването на жизнения стандарт на населението. Вместо хляб, българите вече консумират повече трюфели, аспержи, екзотични плодове, включително банани, скариди, стриди, октоподи, калмари, сьомга, филе от акула, раци, миди, дивечово месо и прочие здравословни храни.
Само простаци като мен набиват хляб, сланина и чесън с червено вино.
цитира

И аз съм дип биля простак!
Не съм интелигентен като сега управляващите! Те имат висше по Ен-Теле-Ген-т-Но-ст!
Такива простаци, като нас, набиват хляб! Те, данните показват това! Не са мои, те ги дават! Кьордаваджиите! Даже ,вместо да го намаляват, като папагалите, те го увеличават?Простаците- хляба!
И общо, въпреки това, той, панЕ консомЕ, намалява?

цитирай
21. kvg55 - До 18. panazea
16.09.2022 18:56
Затова и протестират, за цените на хляба и олиото.
цитирай
22. kvg55 - До 20. leonleonovpom2
16.09.2022 19:00
Е, такива сме. Не можем се промени. Но пък сме типични българи.
цитирай
23. born - Т. н. зърнопроизводство и особено ...
16.09.2022 19:49
Т.н. зърнопроизводство и особено пласментът на зърнопродукцията от вече доста години са в печалбарския периметър на мутрите, оцелели след уникалната (1990 годишна борческа) декада. Този "бизнес" е напълно овладян и умело управляван и направляван от сменилите анцузите персонажи.
© St. Born Taratancijskij i Ta6akmakanskij - Honorary General major Comodor of First women's body division of Taratancian armed forces.- first ECONOMIC reserve expert of TTAF
цитирай
24. kvg55 - До 23. born
16.09.2022 22:38
Свети,
Мутрите винаги са при лесните печалби.
цитирай
25. morskipesni - Ти, който пак се опитваш да "разсъждаваш"
16.09.2022 22:45
Не разбра ли, че тая дейност не е за теб, ама никак!? От пусто в празно. Вълкочервенковец такъв!
цитирай
26. blog13 - Ти, който пак се опитваш да "...
17.09.2022 11:14
morskipesni написа:
Ти, който пак се опитваш да "разсъждаваш" Не разбра ли, че тая дейност не е за теб, ама никак!? От пусто в празно. Вълкочервенковец такъв!


Разбрах, щото ти ми обясни. Как го правиш тва нещо - нищо не казваш, но добре обясняваш?
цитирай
27. born - Едно само не ми стана ясно: каква е ...
19.09.2022 17:21
Едно само не ми стана ясно: каква е вината на пътуващите
Та да дремят с часове за кефа на когото и да било ?
цитирай
28. kvg55 - До 27. born
19.09.2022 19:29
Свети,
Не трябва да дремят, а да изразят активна гражданска позиция като се включат в протеста.
цитирай
29. born - Ако говорим сериозно
21.09.2022 10:38
Протестите трябва да впечатлят властите, а не невиннитници
цитирай
30. kvg55 - До 29. born
21.09.2022 11:31
Трябва, Свети, трябва.
Ама те властите нали са съучастници в гешефта.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5753981
Постинги: 2808
Коментари: 25797
Гласове: 34176
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031