Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.09.2022 15:01 - © Кремълските потайности
Автор: kvg55 Категория: Бизнес   
Прочетен: 2493 Коментари: 40 Гласове:
11

Последна промяна: 09.09.2022 15:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
09.09.2022г.

     "Таен доклад чертае тежко сриване на икономиката на Русия", съобщава доволно в заглавие вестник СЕГА. Три сценария сочели спад на БВП с между 8% и 12% догодина заради международната изолация на Руската федерация.
Всеизвестно е, че всичко тайно е съмнително и нечистоплътно.
Лъжата за "международната изолация на Руската федерация" го потвърждава.
Москва поддържала бодряшки тон и внушавала, че руската икономика е (почти) неуязвима от санкциите на Запада. Но реалността е съвсем различна, внушава ни пък пропагандно газетата.
А докладът бил таен. Таен, таен, колко да е таен, питаме? След като до него "се е
добрала агенция Bloomberg
", според българския вестник.

Командировам се до сайта на агенция Bloomberg.
"Русия частно предупреждава за дълбоки и продължителни икономически щети; Поверителният документ контрастира с оптимистичните публични изявления; В доклада се казва, че ключовите сектори са изправени пред рязък спад на производството и изтичане на мозъци" е заглавието на агенцията 
image

Според вътрешен доклад, изготвен за правителството, Русия може да бъде изправена пред по–дълга и по–дълбока рецесия, тъй като въздействието на американските и европейските санкции се разпространява, затруднявайки секторите, на които страната е разчитала от години, за да захранва икономиката си.
image

Стрелката на Руската федерация според СЕГА сочи надолу, та чак се е забила в земята 

Документът, резултат от месеци работа на длъжностни лица и експерти, опитващи се да оценят истинското въздействие на икономическата изолация на Русия поради нахлуването на президента Владимир Путин в Украйна, рисува много по-ужасна картина, отколкото официалните лица обикновено правят в своите оптимистични публични изявления. Bloomberg видя копие от доклада, изготвен за закрита среща на висши служители на 30 август. Хората, запознати с обсъжданията, потвърдиха автентичността му, започва статията.
Да видим пък ние, какво е видяла Bloomberg?
Най–напред пускат видеоклип в който Адевале "Уоли" Адейемо, нигерийско–американски правителствен служител, каквото и да означава това, служещ като заместник–министър на финансите на Съединените щати, първият президент на Фондация "Обама" и също така служи по време на администрацията на Обама като заместник–съветник по националната сигурност по международната икономика от 2015 до 2016 година и заместник–директор на Националния икономически съвет казва : "Икономическата болка на Русия ще продължи години".
Добре започват пропагандата – с деветата дупка на us–американската администрация.
Абе тия западняци не могат да напишат свястна информация без да изтресат глупост?
Два от трите сценария в доклада показват, че свиването ще се ускори през следващата година, като икономиката ще се върне на предвоенното ниво едва в края на десетилетието или по–късно. "Инерционният" сценарий предвижда икономиката да достигне дъното, каквото и да означава това, през следващата година с 8,3% под нивото от 2021 година, докато "стресовият" сценарий поставя дъното през 2024 година на 11,9% под нивото от миналата година.
image

Русия "вижда", че санкциите удрят растежа, твърди Bloomberg 

Всички сценарии предвиждат засилване на натиска на санкциите, като има вероятност повече държави да се присъединят към тях. Рязкото отвръщане на Европа от руския петрол и газ може също да удари способността на Кремъл да снабдява собствения си пазар, се казвало в доклада. Освен самите ограничения, които обхващат около една четвърт от вноса и износа, докладът описва как Русия сега е изправена пред "блокада", която "е засегнала практически всички форми на транспорт", като допълнително прекъсва икономиката на страната. Технологичните и финансови ограничения увеличават натиска. Докладът изчислява, че около 200 000 ИТ специалисти може да напуснат страната до 2025 година, което е първата официална прогноза за разширяващото се изтичане на мозъци.
Попитан за доклада от Bloomberg рано във вторник във Владивосток, министърът на икономиката Максим Решетников нарече прогнозите "аналитични оценки, които използвахме, за да изчислим какво ще се случи, ако не се съпротивляваме, не правим нищо“, според ТАСС.
И подкрепят прогнозите за краха на руската икономика с казаното от някой си Александър Исаков, руски икономист, който глупак прави прогноза чак до 2050–та година. Дотогава СВО ще е приключила, Евроколхозът се е разпаднал, а хегемонът събира центове за хляб.
Пълното спиране на доставките на газ за Европа, основният експортен пазар на Русия, може да струва до 400 милиарда рубли (6,6 милиарда долара) годишно в пропуснати данъчни приходи, според доклада. Няма да е възможно напълно да се компенсират загубените продажби с нови експортни пазари дори в средносрочен план.
Производителите на метали губят 5,7 милиарда долара годишно от ограниченията, се казвало в доклада.
Дори във селскостопанския сектор, където Кремъл рекламира усилията си за заместване на чуждестранните доставки, според доклада зависимостта от ключови суровини може да принуди руснаците да намалят консумацията на храна, тъй като доставките намаляват.
Комуникации и ИТ : Ограниченията върху SIM картите може да оставят Русия в недостиг на такива до 2025 година, докато нейният телекомуникационен сектор може да изостане с пет години спрямо световните лидери през 2022 година.
И така нататък, и така нататък.
Ако докладът е писан от неолиберални икономисти и финансисти със Силуанов и Набиулина  начело, то спокойно може да бъде пренебрегнат.
В друга статия на следващия ден със заглавие "Икономиката на Русия е изправена пред години на "голяма" болка, казва Йелън; Адейемо рекламира усилията за ограничаване на цените на петрола за ограничаване на възможностите на Москва", отново ни навират интервю по Bloomberg Televisionна на "деветата дупка на us–американската администрация".
Абе тия садисти от Запада умрат да причиняват болка, "голяма", на руснаците и Путин.
"През уикенда бях насърчен да видя съобщение от министъра на петрола на Индия, в което се казва, че обмислят да се присъединят [към "тавана" върху цената на петрола]", казал Адейемо.
Само че Дмитрий Песков и заместник–министър председателят Александър Новак го казаха ясноИма "таван"–няма петрол 
image

За разлика от Съединените щати, Руската федерация винаги дава на партньора право на избор, като "първото руско предложение е винаги най-доброто".

https://www.segabg.com/hot/category-economy/taen-doklad-chertae-tezhko-srivane-na-ikonomikata-na-rusiya
https://www.bloomberg.com/news/articles/2022-09-05/russia-risks-bigger-longer-sanctions-hit-internal-report-warns?leadSource=uverify%20wall
https://www.bloomberg.com/news/articles/2022-09-06/russia-economy-faces-years-of-great-pain-yellen-deputy-say




Гласувай:
11


Вълнообразно


1. starforlife - Абе аз не за Кремълските потайности 'щото ми е през... нали, за тях, ама нали един анонимник ТРИ имена искаше, но нещо се смълча...
09.09.2022 16:03
Та ето му нови ТРИ имена на представители на българската интелигенция, станали жертва на комунягите-фашисти непосредствено след днешната ЧЕРНА дата 1944-та:

Иван Бешков Дунов
български кооперативен деятел и политик. Министър на земеделието и държавните имоти в правителството на Добри Божилов (1943 – 1944). Екзкутиран на 1 февруари 1945 г. от комунистическия режим, наложен в България след преврата от 1944 г. Екзекутиран след издадена смъртна присъда от действалия в противоречие с Търновската конституция Народен съд.

Добри Божилов Хаджиянакиев
български финансист и политик. Министър-председател на България на 60-ото правителство (1943 – 1944) и финансов министър в няколко правителства. Екзекутиран на 1 февруари 1945 г. от комунистическия режим, наложен в България след преврата от 1944 г. Екзекутиран след издадена смъртна присъда от действалия в противоречие с Търновската конституция Народен съд.

Иван Киров Вазов
български юрист и политик. Министър на търговията, промишлеността и труда през 1943 – 1944 година. Екзекутиран на 1 февруари 1945 г. от комунистическия режим, наложен в България след преврата от 1944 г. Екзекутиран след издадена смъртна присъда от действалия в противоречие с Търновската конституция Народен съд.

Ну, давайте, товарищи.
За да видите, че буквално ще ви извадя имената на ТРИ ХИЛЯДИ ТРИСТА ТРИЙСЕТ И ТРИ БЪЛГАРСКИ ИНТЕЛИГЕНТИ, ПОГУБЕНИ ОТ КОМУНЯШКИЯ ВИ ФАШИСТКИ РЕЖИМ!

StarForLife™ ·idc=5540185~idp=1834081~090922~070-271·
цитирай
2. nedovolen - Парижките потайности ряпа да ядат. ...
09.09.2022 17:42
Парижките потайности ряпа да ядат.
В началото на 80-те работих в прокарването на горски пътища в тайгата на Коми. Видях какво запечатват след нас руснаците. В началото на 90-те бях директор на едно от дърводобивните предприятия. Тогава какво видях, няма да споменавам, да не попадна под удар на кремълски тайни.
Тази държава никой не може да я събори, камо ли някакви санкции и пледоарии на някои "капацитети".
:)))
цитирай
3. missana - Русия бълха я ухапала.
09.09.2022 21:35
Това е велика страна с неизчерпаеми подземни и надземни ресурси.
Лошо се пише единствено на Европа.
цитирай
4. kvg55 - До 1. starforlife
09.09.2022 22:35
Поздравявам те с празника Девети септември!
Да живее комунизма!

Пич, закъснял си с поменика. Приключихме темата.
"Министър на земеделието и държавните имоти в правителството на Добри Божилов (1943 – 1944);
Министър-председател на България на 60-ото правителство (1943 – 1944);
Министър на търговията, промишлеността и труда през 1943 – 1944 година".
Тези биографични данни за трудовия им стаж обясняват и оправдават смъртните им присъди.
Изглупяваш, драги.
цитирай
5. kvg55 - До 2. nedovolen
09.09.2022 22:37
Мълчи си и не плаши Земляка.
цитирай
6. kvg55 - До 3. missana
09.09.2022 22:39
А ние, какви сме?
цитирай
7. starforlife - ~
09.09.2022 22:42
За смълчалия се празнодунен комуняга от под предходния постинг още ТРИ имена:
Борис Йоцов
Тодор Кожухаров
Съби Кривошиев

Не са офицери, бански.
Последният примерно е български свещеник и общественик.

Колкото до плашенето: Вие да уплашите мен?!
Хаааааааааа ха ха ха ха ха ха ха ха ха
Тази пиеса съм я играл с двама от вас.
И двамата се заканваха-заканваха, пък се насраха и не дойдоха на срещите които сами искаха.
Така, че...
Така, че както винаги - жалки смешници.

StarForLife™ ·idc=5540231~idp=1834081~090922~072-273·
цитирай
8. missana - Ние сме експериментални бройки!
09.09.2022 23:40
kvg55 написа:
А ние, какви сме?

цитирай
9. starforlife - Понеже под предходния постинг изискващия, но неготов да "танцува" избалалайка:
10.09.2022 00:12
1997 написа:
Не важи. Колегите съфорумци обясниха защо

При все да не е за имената от по-горе
Борис Йоцов
Тодор Кожухаров
Съби Кривошиев

Не са офицери, бански.
Последният примерно е български свещеник и общественик.
Ето му ОЩЕ ТРИ:
Борис Колчев
Марин Конов
Димитър Бакалов

Отново не са офицери, бански.
Последният примерно отново е български свещеник и общественик.


ПС: "Колегите съфорумници" НЕ обясниха. Просто казаха това, което НЕ МОГАТ да докажат!
Докато смъртта на БЪЛГАРИТЕ е факт, както е факт и това, че са УБИТИ от други УЖ българи не във война, а в мирно време.
Мирно, но РОБСКО!
Социалистическото!

StarForLife™ ·idc=5540265~idp=1834081~100922~074-275·
цитирай
10. kvg55 - До 7. starforlife
10.09.2022 00:21
Обясних ви вече.
Щом е бил дупетат или министър, никакъв интелектуалец не е.
цитирай
11. kvg55 - До 8. missana
10.09.2022 00:23
На кого, бе?
цитирай
12. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
10.09.2022 00:24
Как се постъпва с "елит", поставил съществуването на държавата на карта, пример дават гърците! Прекрасен!
След като губят безславно войната с турците за допълтигелни територии в Мала Азия-1021-22 година!
И не само я губят , но и турците се насочват към Атина !Англичаните ги спасяват Иначе сега щеше да сеговори за тях в минало време, както за античните гърци!
Всичките министри и депутати ,подписали манифеста за войната са осъдени на смърт , натоварени на кораб и е потопен корабът под Крит!
И нито един оплаквач ,не се е мярнал никъде, оттогава, че досега! Защото, следващият кораб е за такива,като него!
След като си предал държавните интереси, друго наказание няма, ясно ли ти е Жоро, или то не е вкарано в Интернег, че да се копира при нужда!?

Професорите като Филов и световноизвестния хирург, да си стоят, където им е мястото Нямат работа при празнодумците, че и да ги ръководят!
цитирай
13. kvg55 - До 9. starforlife
10.09.2022 00:35
Борис Йоцов – министър на народното просвещение през 1942–1944 година, за което е осъден на смърт от Първи върховен състав на "Народния съд".
Не глупави хора с фашистки виждания и изяви.
И въобще не ти приляга на "бунтовен" панагюрец да защитаваш фашагите.
А панагюрския градски хор си носи името Ансамбъл "Ралчо Сапунджиев".
цитирай
14. starforlife - ~
10.09.2022 00:41
leonleonovpom2 написа:
След като си предал държавните интереси, друго наказание няма, ясно ли ти е Жоро, или то не е вкарано в Интернег, че да се копира при нужда!?!

Ама ти нещо ми се отваряш и намекваш, че съм по копирането без мисъл ли?
Много ти е къс шлифера да си го мериш с мен, пич!
Ама много!

Другите ти разсъждения или по-скоро съгласие с чужди такива е чист фашизъм - да ти го кажа, че нещо май не ти достига, за да можеш да го осмислиш.



kvg55 написа:
А панагюрския градски хор си носи името Ансамбъл "Ралчо Сапунджиев".

Бански, вече стана за абсолютен смях да се плюнчиш с НЕЗНАНИЕ (исках да кажа ДЕЗИНФОРМАЦИЯ) за П-ще:
ИЗЛОЖИ СЕ ТОЧНО ТОЛКОВА, КОЛКОТО С КАЗИНОТО!
Абре, бански, да ти задам няколко релевантни въпроса:
~ По твоята/вашата логика излиза, че България е била по-фашистка държава преди 9-ти септември 1944-та от Германия ли?

~ Ако е така, то защо се сещате и балалайкате за бомбардировките над София когато ви изнася? Бомбардирани са били фашисти бе!

~ Понеже НЕ Е ТАКА, та я ми обясни как тогава преди 9-ти септември 44-та НАРОДЪТ е избирал управниците си, а след това те станаха просто несменяеми и никакви избори не е имало 45 години?
ТОЕСТ, ЦЕЛИЯТ БЪЛГАРСКИ НАРОД ЛИ Е БИЛ ФАШИСТКИ, СЛЕД КАТО Е ИЗБИРАЛ САМО ФАШИСТИ И ТО НА ВСЕКИ ПОСТ В ДЪРЖАВАТА НИ?!
Ама така умно ми отговори, а не с типичното празнодумие!

StarForLife™ ·idc=5540276~idp=1834081~100922~076-277·
цитирай
15. leonleonovpom2 - Здравей, Краси
10.09.2022 00:55
Годината горе, в коментара е 1921г. Системата блокира, не ми прие коментара, наложи се да рестартирам и не искам сега да го връщам за редакция

Иначе по смисъл и Кубрат е фашист Майка ми казваше- една фаша вълна, колкото можеш да вземеш в ръка Та, фашагите са събрани като пшеничн сноп, в което няма нищо лошо, единни са
нН с действията си са компрометирали това единство
И комунистите са единни
Погрешно приписват Наросдния съд на тях Правителството е на Отечествения фпонт и в него е учакствал даже вуйчото на дядо ми-Григор Чешмеджиев, който не е комунист, а широк социалист Бил е против смъртните присъди Бил е и болен и малко слд това умира! Комунистите са малко в правителството, пълната власт те я взимат две години по-късно Та, не е редно ,само те да бъдат обвинявани!
А дали е редно да бъдат обвинявани ,които и да са ,писал съм по-горе!

Лека нощ!
цитирай
16. leonleonovpom2 - Да, точно това мисля за тебе, пич!
10.09.2022 01:06
Че щлиферът ти не е по мярка, спъваш се в него и че пишеш глупости ,без да разсъждаваш

Кое правителство управлява през 1945-а и колко са комунистите в него?
Там е бил и мой правуйчо, който не е комунист и никога не е бил такъв!
Затова мисля, че копираш от Интернет някой глупак, който е чул нещо от Центъра за облъчване и го е писал! И той, без да мисли!
Какъв комунист е Добри Терпешев, или пък Кимон Георгиев?
Че Кимон Георгиев е правил два преврата 23-та и 34-та година!!!!
Това ,че имаш свръх самочувствие е много хубаво качество, но без покритие е плондер!
Защо мислиш ,че не искат среща с тебе Ще ги удавиш със знания ли? Това ли е целта на срещата?Ако е така, наистина, причината е основателна!

Да си жив и здрав!
цитирай
17. starforlife - ~ 16. leonleonovpom2
10.09.2022 01:09
Ваньо,
да си съгласен с това цяло едно правителство да се избие (независимо по какъв начин), понеже направило каквото и да е - Е ЧИСТ ФАШИЗЪМ, пич!
Ама АБСОЛЮТЕН ФАШИЗЪМ и ти това заяви, че го одобряваш.
Та толкова за шлифера - на теб ти се смее целия блог, не на мен. За какви ли не глупости, някои от които са уникални!
Като онази преди години за умирането на мухите при прелитане над бира...

Като прясна-прясната, че количеството нефт се измерва в тонове...

Като другата прясна-прясна, че понеже Ердоган е играл футбол и познава финтовете там, та бил страхотен политик...
Тук тази за това как Турция превъзхождала САЩ по два показателя дори няма да споменавам.

Уникални глупости пишеш, пич, проумей го!
(Ако има с какво - ха ха ха.)

Колкото до наличието на качества при мен и при теб, то това го показва социалният ни статус.
Мисля, че е напълно достатъчно в светлината, че един лев не съм откраднал или изкарал по нечестен начин, както и това, че винаги съм си плащал абсолютно всички данъци, без да укривам дори тези, които абсолютно безпроблемно съм можел да укрия.
Колкото данъци само съм пратил на държавата ни (чудя се вече "ни" ли да пиша или "ви" като няма изгледи да се върна в България) - ти една пета не си изкарал през живота си.
Проумейте колкото и да се присмеете, че ПАРИТЕ са основен оценъчен показател за качеството на човека като образование, ум, способности.
Честно изкараните пари!
НИЩО ДРУГО.
Абсолютно нищо!

StarForLife™ ·idc=5540281~idp=1834081~100922~077-278·
цитирай
18. kvg55 - До 12. leonleonovpom2
10.09.2022 01:14
Показателен пример си дал с гърците.
А на добри професионалисти като Филов и Йоцов нещо им е липсвало в главата за да се заемат с политика в смутното време.
И сега ги има такива.
цитирай
19. starforlife - А... И, Ваньо... Всеки, който ме познава ще ти каже, че нямам свръх самочувствие.
10.09.2022 01:30
ПРОСТО СИ ЗНАМ ЦЕНАТА!

И, Ваньо, постоянно демонстрираш, че не четеш внимателно.
Онзи ден от "В" направи "8", но понеже шлиферът ти е с покритие на претенциите, НЕ СЕ ИЗВИНИ, КАКТО БИХ НАПРАВИЛ АЗ!
Та и сега така: НЕ АЗ СЪМ ИСКАЛ СРЕЩИ С ПЛОНДЕРИ ОТ АГИТКАТА ВИ, А ТЕ!
Аз просто съм откликвал, а те наакани не са се явявали!
Запомни, ако има къде - ха ха ха.

StarForLife™ ·idc=5540285~idp=1834081~100922~078-279·
цитирай
20. leonleonovpom2 - Това ли казващ, пич?
10.09.2022 07:40
Че си знаеш цената?
Да не би да намеквам, че ,видиш ли, аз не си я знам?
Знам си ,естествено, но не съм за продан и не съм я обявил
Само веднъж ми я определиха-1400 долара, когато заплатите бяха около сто долара при нас, в края на 1990г Аз отказах по друга причива, хората се притесниха, казаха ,че след 10 месеца ще бъде съвсем друга, това е предварителен договор!

"Много ти е къс шлифера да си го мериш с мен, пич!
Ама много!"

Какво не чета внимателно, че ми е къс шлиферът ли! ?
Или ти пишеш невнимателно глупости?
Затова ли трябва да се извиня?
Разгеле, днес е денят на чешката бира! На турската или сръбската не знам кога е , но не ме и интересуват такива неравностойни на чешката бира, впрочем, правенис тяхно участие както нашата и американската!
Ти знаеш сигурно за това Ако си наистина пич, с дълъг щлифер, ще се извиниш и то- днес!
Не на мен, на такова чудо не си способен, да се извиниш за многобройните обиди!
Да се извиниш на бирата номер едно в света и за тази година, за глупостите казани по неин адрес от тебе, пич!
А, да видим дали си пич, или като селска кокона ще се измъкваш със смешни доводи!
Тук, под този коментар Там също беше измъкнал някакви апокрифи от Интернет
Аз като пиша, пиша това, което ми идва от вътре
Тук да едно или две изречения от тебе, за да се види разминаването ти в приказките

В какво ми е къс шлиферът че съм променял технологии и механизми утвърдени в света, в това ли? И са признати
Вече не, въпреки ,че още мога
Но и ти си минал 50, натам вървиш!
И от никаква агитка не съм! Майка ми е била Николапетковистка в Земса, баща ми земеделец, аз- за кратко членувах в Социалдемократическата партия, заради дядо ми и известния му вуйчо, който е бил човек с главна буква!И там не съм стоял с ръце на кръста- Писмо отговор на Стефан Продев и предложение за Янко Забунов Не се приеха веднага, затова спрях с идеите!

Така, ти си на ход, с извинението......За чешката бира!
Без него, край на комуникациите До края на деня!!
Не на мен, не го искам!
цитирай
21. starforlife - ~ 20. leonleonovpom2
10.09.2022 08:55
Ваньо, аз съм на ход и откликвам за разлика от вас, за да ви покажа за сетен път, че за разлика от вас дискутирам и то с ОБЕКТИВНАТА ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ, а не с празни парашутирани от вашето съзнание приказки.

Та да поговорим за бирата:
Казах, че мерило за качеството на едно нещо е неговата ЦЕНА и това е неоспорим факт!
Ако по този показател (не говоря за цена на бутилка бира, Ваньо, а за пазарна капитализация) класираме бирите, то:
- На 1-во място е "Bud Light", САЩ
- На 2-ро място е "Budweiser", САЩ
И писах, Ваньо, че за себе си приемам "Будвайзер" за чешка, понеже чех я е създал, НО РЕАЛНО ТЯ Е АМЕРИКАНСКА, ПОНЕЖЕ Я Е СЪЗДАЛ В САЩ И ОТ ТОГАВА ТАМ СЕ ПРАВИ ОРИГИНАЛНИЯТ "БУДВАЙЗЕР" (запомни), а Чехия никакво дело не е спечелила както ИЗЛЪГА наскоро, но си замълчах, че то ако човек трябва всяка ваша ЛЪЖА да отразява...
- На 3-то място е "Heineken", Нидерландия
- На 4-то място е "Corona", Мексико
НЯМА ПОЧИТАТЕЛ НА БИРАТА ПО СВЕТА, КОЙТО ДА НЕ ИЗБЕРЕ БУТИЛКА "КОРОНА" ПРЕД БУТИЛКА КАКВАТО И ДА Е ЧЕШКА БИРА! Опитай се да го приемеш това, защото за ум в главата претендираш. Естествено има изключения, защото като всяко нещо - някои не харесват "Корона" (или който и да е конкретен вид бира) и това е напълно нормално, а само глупаците се тръшкат за това бирата като цяло на една държава да е най-добра от всички останали. Гледайки рекламите в България!
- На 5-то място е "Skol", Белгия
Невероятна бира, която сигурно дори не си чувал, а що остана да си изпил поне 200 бутилки от нея, за да "възпиташ" вкуса си. С последното не визирам специално "Skol", а говоря по принцип и като умен човек, а не като трепетлика като... нали, не е сряда.
- На 6-то място е "Stella Artois", Белгия
Ето, лично аз винаги ще предпочета бутилка "Стела" пред бутилка "Корона". Не, че и втората не е отлична и НЕГОВО ПРЕВЪЗХОДИТЕЛСТВО КЛИЕНТЪТ на базата на покупките я е класирал две места нагоре, а не рекламите в България и гледалият ги трепетлико.
- На 7-мо място е "Guinness", Ирландия
На мен лично не ми допада повече от "Жатецки хус" например. Или от "Бекс". Които изобщо ги няма в класациите, та ето - вижда се, че не говоря пропагандно или с някакви пристрастия, а оценявам качествата, според мен.
Но повтарям, че решаващата дума има НЕГОВО ВЕЛИЧЕСТВО КЛИЕНТЪТ НА БАЗАТА НА ПРОДАЖБИТЕ!
- На 8-мо място е "Aguila", Колумбия
Ето друга бира, която съм сигурен, че не си дори чувал, а е наистина отлична и отново само "Жатецки хус" от чешките бих класирал лично аз като по-добра.
- На 9-то място е "Brahma", Бразилия
- На 10-то място "Miller Lite", САЩ
Та по тази класация, Ваньо, капитализация (което относително точно отразява продажбите, тоест - търсенето и от там качеството за МАСОВИЯ потребител) това е ОБЕКТИВНАТА ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ и тя показва, че няма нито една чешка бира в първата 10-ка! Пък ти си балалайкай на база на гледане на реклами и то в България колкото щеш!

За мен обаче по-достоверна ЗА КАЧЕСТВОТО НА БИРАТА, а не реално и за логистичната сила на марката, е WBB, който за 2021-ва година казва следното:
- Най-добрата тъмна бира в света – "Qualified", САЩ
- Най-добрата ароматизирана бира в света – "Excellence Du Val-Dieu", Белгия
- Най-добрата IPA в света – "Wanderer", САЩ
- Най-добрата лагер в света – "Kellerbier", Германия

ТОВА Е ПОЛОЖЕНИЕТО, ВАНЬО!
И го казва световно жури от най-добрите дегустатори в най-добрите компании-производители в света!
А не бай Ваньо от Поморие - бивше соц-"величие", слушащо телевизионни реклами, докато зяпа мухите как мрат - хаааааа ха ха ха ха - при прелитане над чашата му чешка бира.


По останалите ти балалайкания е достатъчно да кажа само едно нещо, че да те видя как ще го разтълкуваш:
~ На мен Илон Мъск в момента ми предлага 500 000$ МЕСЕЧНА заплата, но аз не се съгласявам, защото не съм за продан. Ха ха ха ха ха ха ха

Но пък мога да ти го кажа и сериозно:
~ Не е някаква страхотна оценка да те искат в САЩ (то доларите, Ваньо, може да са и канадски, ако не знаеш и нещата вече става коренно различни, ама ти от де да го знаеш, като Западът ти се изчерпва да съседните държави и "далечното" минало) за заплата МНОГО ПОД средната да страната!
АМА МНОГО ПОД!
ТА ТОВА, ВАНЬО, НА УМНИЯ ЧОВЕК ПОКАЗВА, ЧЕ ТИ ПРОСТО НИ ТРОЛИШ!
Годишно средно в САЩ за 1990-та заплатите са били $17 394 ЗА "ОБЩИЯ РАБОТНИК" (а сериозно - за човек без образование), а за хора с образование и съответно позиции - $39 328!

ТА, ВАНЬО, И ДА ЛЪЖЕШ НЕ УМЕЕШ, ПИЧ!
Или пък са те искали за $16 800 годишно да лъскаш.
Не бе, не на някой шеф бастуна!
Тоалетните в "хим-комбината в Масачузетс".
Смешник, разсмя ме в събота рано-рано.

ПС: Заплатата ми гони почти 2,5 ПЪТИ средната за Нидерландия, а тя ни най-малко не ми е единствен приход дори тук!
И всъщност сравнението е съпоставимо и спрямо средната в САЩ, да не кажеш нещо.

StarForLife™ ·idc=5540311~idp=1834081~100922~079-280·
цитирай
22. kvg55 - До 21. starforlife
10.09.2022 09:50
За предмети като бирата можеш да пишеш чаршафи, но за отношения, които са същността на обществото – не можеш.
Бира, часовници, апартаменти, коли, яхти, вили и прочие материални играчки са заниманията на буржоата.
Интелектуалецът се занимава с идеи, в което ти си профан.
цитирай
23. starforlife - ~ 22. kvg55
10.09.2022 09:51
Звън-звън.
И ето ме, понеже още си пия кафето и преглеждам мои си инвестиционни игрички.

Та:
Бански, помниш ли постинга ми
https://starforlife/lichni-dnevnici/2022/08/25/dnes-si-kupih-nov-6-ti-chasovnik-i-reshih-da-popitam-putinis.1832261

А помниш ли какво ми отговори на въпроса какъв е човекът, който дава 4200$ за часовник?

Просто ми отговори, моля.
(При все, че се видя как се смълчаваш като гладен комунист на сране при обезоръжаващи въпроси като моите в 14-ти коментар)

ПС: И прав си, бански: Интелектуалецът се занимава с Идеи (и ти не знаеш дали аз не го правя и дали нямам дори сериозни успехи в това отношение, но вече над 2000 българи могат да те просветлят по въпроса).
НО ПРАВИ РАЗЛИКА М/У БЪРБОРЕНЕТО ЗА ИДЕИ (което ти правиш) И РЕАЛНОТО ЗАНИМАНИЕ С ИДЕИ!
И винаги, АМА ВИНАГИ истинският интелектуалец е добре материално!
Та дори да започнем от вашите Маркс и Енгелс!





Колкото до чаршафите:
Смея да твърдя, че от тях винаги може, ако не да се научи нещо, то поне човек да се информира на момента за нещо.
Докато ти ще твърдиш ли пред когото и да е - и хлапе в забавачката - че при прелитане над чаша с бира, мухите умират, та това показвало, че бирата е вредна?
АБРЕ, БАНСКИ, ЩОМ БИРАТА Е ТАКОВА БОВ - 'ЗЕМЕТЕ ПРЕДЛОЖЕТЕ НА ПУТЬО ДА ПРЪСКА УКРАЙНА С БИРА БРЕ!
Супер евтино ще му е и може и да спечели войната, която отдавна вече загуби и просто предстои да се стигне и до признаване на този факт от руска страна.

StarForLife™ ·idc=5540325~idp=1834081~100922~080-281·
цитирай
24. starforlife - След краткото обяснение за таговете... Което ти като "умен" човек не възприе от наистина по-умен - ха ха ха - човек от теб... Особено в областта на IT
10.09.2022 10:06
Сега ще ти кажа и друго нещо:
Да използваш © в заглавията на постингите си - отново сваля ефективността на Гугъл по отношение на това да прави постингите ти по-откриваеми, защото паяците на Гугъл отработват най-напред заглавията на материалите в Интернет... След това таговете, които стоят непосредствено в хедъра, а това "Инвестор" осраха и ти потретвам, че ТАГОВЕТЕ В БЛОГА НЕ РАБОТЯТ ВЪОБЩЕ, а и ти потретвам, че дори и да работеха - над 15 на брой сигнализират паяците на Гугъл да се отнесат към материала като спам и/или флуд...
И при среща на ©, ®, ™ - Гугъл се отнася "резервирано" към в случая заглавието ти, а то е много по-важно за него от съдържанието на материала при обработката.

ТА, АКО ДЪРЖИШ НА ТОВА ©...
При все то да не те прави ни най-малко нещо по...
Поставяй го поне в края на заглавието.

StarForLife™ ·idc=5540328~idp=1834081~100922~081-282·
цитирай
25. kvg55 - До 23. starforlife
10.09.2022 11:40
"... помниш ли постинга ми?"
Стремя се глупостите да не ги помня.
С Маркс и Енгелс не можеш да се занимаваш, защото не ги познаваш.
цитирай
26. kvg55 - До 24. starforlife
10.09.2022 11:41
От зелена тиква семки не ща!
цитирай
27. leonleonovpom2 - Жоро!
10.09.2022 13:30
Кажи едно просто, -Извинявам се! Не съм прав!
Няма да се злепоставиш, напротив, престижно е!Ще се промени мнението за тебе!
Ще ти дам някой факти за чешката бира, снети наистина от Интернет
Не искам да занимавам Зденек Фиала с глупост, която ще ме злепостави! Нима аз не знам мястото на чешката бира в света ?Че преди нея няма друга!
Прочети:

Бира се вари още от Средновековието, а в някои държави дори от по-рано. Много фабрики и барове днес разчитат именно на традициите в приготвянето на бирата, която е любимо питие на хората по цял свят.


1. В Чехия консумират повече бира на глава от населението, отколкото вода

Това я изкарва напред в класацията, надминавайки страни като Германия, Ирландия и Белгия. Средно, всеки жител на страната изпива по 161 литра за година. Въпреки това, обаче, се наблюдава 8% спад в производството, което е най-ниското ниво от 1989 г., съобщава Чешката Асоциация на Производителите.


2. Чешко пиво се вари от 993 г.

С пивоварство са се занимавали най-напред монасите в манастирите. Документация показва, че още от времето на бенедиктинските монаси от преди 9 век, голяма част от тях са се занимавали с производството на напитката в манастир Бревнов.


3. В Прага бирата е по-евтина от водата

Малко над 1 лв. струва 500мл бира. Бутилка с вода от 330мл струва почти двойно повече.


4. Чехите имат собствен Будвайзер от 1785г.

Знаеш ли как чехите изпитват качеството на бирата?
Излива се бира на дървен стол Сяда тестващият на него с кожен панталон Стои определено време на него Става и ако столът се повдигне с него, бирата е превъзходна! Остане ли на място- за канала е!

Видя точка четири, нали!? Може ли телето да е по- старо от кравата!?
Най - фантастичната бира съм пил в рицарска кръчма на Старе место, правена по рецепта от преди хиляда години близо От бъчва ,като вино, червена и на цвят Като студент! Не съм я забравил и до днес!
Не ми говори смехории за американска бира! Всичко знаят от европейците, включително и бирата И ракетите-от фон Браун!
цитирай
28. leonleonovpom2 - Продължение
10.09.2022 13:52
Чешката бира за света е, каквото са нашите градински домати за него-Преди 40 години, не сега
Най- вкусните!
За пръв път обърнах внимание на това, когато питах една продавачка в зеленчуков магазин, откъде са доматите, видно лукс стока в магазина и ?Тя ме взе за италианец, казах и , че съм Българин И реагира спонтанно Разбира се ,че доматите ни са Български! Как може вие да питате, откъде са?..

Чехите са научили всички в света, как да правят качествена бира! Включително и нас! Нахално е ,чираците да се поставят над баш майстора Този Зденек, за който говоря, е директор в белгийски бирен концерн По негова препоръка, той закупи пет бирени фабрики в България!
А за мен най-голямото признание за доматите идва от дъщеря ми
Яла е всякакви домати, но най- вкусни са тези, които нося от мястото!
Вярно е, има тънкости в занаята кога да ги садиш, как, кога да ги береш
Един приятел се възмущаваше от сорта, който и аз ползвах Били безвкусни?
Разбрахме се, да донесем и да дегустираме Още като ти видях, потвърдих ,че нямат вкус Бяха презрели! С недоверие опита моите И реагира-Същият сорт ли са? Това са фантастични домати! Открехнах го- берат се, когато остане малко зелено петно до дръжката
Така е и с бирата Чехите владеят тънкости, които другите не знаят! И са недостижими!
цитирай
29. starforlife - Ваньо, никой умен човек не може да приеме изписаното от теб за доводи, че си прав! Никой!
10.09.2022 14:34
Защото:
- 1во: Какво общо има всичко изписано от теб с ОБЕКТИВНАТА ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ? Абсолютно нищо!
Назови ми по коя точка да те оборя дори само с логика (но и ОБЕКТИВНИ ДАННИ) и ще го направя.
Но дай точка, за да не губя време за всичките ДЕТИНСКИ твои доводи.
- 2-ро: За всичко в света съществуват класации и други подобни. За абсолютно всичко.
И аз ти дадох резултатите от два отделни вида класации.
Едната е на база консумацията, което е Клиентката оценка, на базата на която съответно се стига до пазарната капитализация на производителите.
Втората е на базата на оценката на комисия от най-добрите дегустатори, провеждана март месец всяка година.
И при двете в топ 10 чешките бири и производители въобще не се класират!
Това е ОБЕКТИВНАТА ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ, Ваньо, а твоето е просто пърдене през устата.
Но успокой се, турските също не се класират.
Както почти и баварските.
А Германия е мнооого по-добър производител от Чехия и болшинството немски бири определено са по-добри от абсолютно всички чешки!
Отново ОБЕКТИВНА ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ, пич!


И, Ваньо, стига вече, пич.
Човек, изказал уникалната глупост, че мухите падат мъртви при прелитане над чаша с бира...
И изказал-изказал! Но продължавал после да твърди тази уникална глупост и с какви ли не нови глупости да се опитва идиотски да я докаже...
Е те такъв човек, Ваньо, просто трябва да се гръмне, а не да се тръшка с празни приказки като малко дете.

StarForLife™ ·idc=5540399~idp=1834081~100922~088-289·
цитирай
30. kvg55 - До 29. starforlife
10.09.2022 17:22
Разбира се чешката бира е най–добрата!
Прехвалената "Stella Artois" киселее като зелев сок (пресольовица).
Тези дни намерих в един магазин "Zatecky Hus". Превъзходно пиво.
Но предпочитам "Пиринско" и повече асеновградски мавруд.
цитирай
31. leonleonovpom2 - Е, не може без Реплика, Жоро!
10.09.2022 19:10
С какво право говориш Жоро, от името на всички умни хора? Упълномощен ли си от тях, те знаят ли, че ти си им представител?
Никой умен човек по света няма да остави чешката бира извън тройката даже, да не говорим извън десятката
Знаеш ли колко вида бира има по света и колко класации могат да се направят върху тях?
Над три хиляди са
Никой дегустатор не е в състояние в рамките на един ден да ги дегустира и оцени
Но десет марки ,предложени по една от водещи страни- производители, може!
И няма как ,чешката да не е измежду тях ! По каква логика?Ето така е избирана години наред чешката бира за най- добра в света
За тези класации ,за които говориш, къде и от кого са проведени? С какво заглавие
Аз съм питал и Българин- технолог и директор на Български завод за бира, коя е най - добрата според него Веднага каза- чешката! Но не отрече и субективизъм при подобно определение, заради хилядите марки бира!
По- дегустация и по консумация казваш!
Че то от точките горе, веднага се вижда, че по консумация чешката е абсолютен рекордьор! Ти твърдиш ,че не била в десятката?
За умен ,не се наемам да говоря, но съм сигурен ,че нормален човек няма да говори така за чешката бира, чието производство е в основата на биреното производство, съвременното, в света изобщо! Всички са учили този занаят от чехи И прехвалените ти американци- също!
Кой е основният конструктор на "Боинг" А на лунната капсура?Сой американец?
Американдси народ няма Американецът, който познавах, да е светла паметта му, почина по време на експеримент, Йозеф Лукезе, беше италианец Да не говоря за останалите, какви бяха!

Не ми се хвали ,че си се извинявал ! ди можел да се извиниш!Това е абсурд
Сигурен съм ,че извинението ти е извън репертоара ти и прах от Луната ще донесеш, само и само да не се извиниш!
А пък искрено- Това е абсурд-отново!
Та, разговорът беше, способен ли си, да се извиниш Изводът е- НЕ!
Дори формално!
цитирай
32. starforlife - Зън-зън още одеве, но още пътувахме, та да видим сега докато чакаме Момичетата да се гримират.
10.09.2022 19:56
Наразбъркано, Ваньо, и само по поредните идиотии, които не може да останат просто без реплика.

~ 1-во, Ваньо, абсолютна идиотия е да искаш от мен да се извиня на.... БИРА!
ТИ СИГУРЕН ЛИ СИ, ЧЕ СИ НОРМАЛЕН ВЪОБЩЕ?!
Та теб трябва да те изучават бре, пич!
~ 2-ро, Ваньо, (над) 3000 (три хиляди) вида бира в света?!
Хааааааааааааааааа ха ха ха ха ха ха ха
Ваньо, за днес научи: Само в Германия се произвеждат над 6000 (шест хиляди) вида бира!

По този ти коментар стига толкова, но понеже си го простиш, та ще се върна на абсолютната идиотия как се била изпитвал чешката бира със стол и кожени панталони!
Днес?! В 21-ви век?! Хаааааааааа ама ха ха ха ха
И отново:
ТИ СИГУРЕН ЛИ СИ, ЧЕ СИ НОРМАЛЕН ВЪОБЩЕ?!
Та теб трябва да те изучават бре, пич!

Одеве премълчах, но сега и това да КАЖА, защото просто си го просиш:
МОГА ДА ДАМ ЛИНКОВЕ КЪМ ИЗТОЧНИЦИТЕ В ИНТЕРНЕТ, ОТКЪДЕТО КОПИРАШ МОТАМО!
Ето примерно този за цената на бирата и водата в Чехия:
https://www.economic/bg/a/view/lyubopitni-fakta-za-cheshkata-bira-61997
МОТАМО КОПИРАЛ!
А ЗНАЕШ ЛИ, ЧЕ ТОВА НЕ Е ВЯРНО И СТАВАШ ЗА СМЯХ КАКЪВ БЕЗМОЗЪЧЕН ПАПАГАЛ СИ?!
Провери ли тази информация КАКТО ПРАВИ УМНИЯТ И МОЖЕЩ ЧОВЕК?!
М?!
Толкова ли ти е трудно да заредиш сайтовете на 3-4 чешки хранителни вериги и да провериш какви са цените на различните чешки бири (500ml.) и тези на бутилирана та (330ml.) вода?!
Ама неее, прочел "умник" - Ваньо нещо някъде - и дай МОТАМО да го копирам и оборва "тъпак" - Жоро с пълна глупост, тоест - ДЕЗИНФОРМАЦИЯ и ЛЪЖА!
Та отново:
ТИ СИГУРЕН ЛИ СИ, ЧЕ СИ НОРМАЛЕН ВЪОБЩЕ?!
Та теб трябва да те изучават бре, ПИЧ!


И последно, но не по същност:
ТИ НАРОЧНО ЛИ ИЗЛЪГА ЗА ГОДИНАТА, ОТ КОЯТО СЕ ПРОИЗВЕЖДА ЧЕШКИЯТ "БУДВАЙЗЕР" И ЦИТИРА ГОДИНА СЪС 110 НАЗАД ИЛИ СЕ ИЗГУБИ В ПРЕВОДА?!
А така фактът, че реално "Будвайзер" спрямо Чехия е създадена от Германец в партньорство с чех и самото "Будвайзер" е НЕМСКА "дума" също ли е някаква конспирация с/у Чехия?!

Та бос си, Ваньо, като комунист в/у мозайката на социалистическа баня, а аз се чудя на акъла си защо се занимавам с препълнената ти (с кухо самочувствие и празни претенции) чаша.


Всъщност, още една релевантна забележка: На световните надпревари за класиране на бирите естествено, че не могат да се явят всички пивовари!
Но:
1-во, това не е необходимо, защото ДЕСЕТКИ ХИЛЯДИ просто САМИ знаят нивото си и това, че нямат шанс и не се и явяват.
и
2-ро, неявяването на еди кой си отбор (какъвто е там) на Поморие по футбол на световно първенство, превръща ли световната класация в спорна и недействителна?!
Отговор не искам, Ваньо!
Въпросът е риторичен, а и ми стига празнодумие от теб.

StarForLife™ ·idc=5540445~idp=1834081~100922~092-293·
цитирай
33. leonleonovpom2 - Разбрах, Жоро!
10.09.2022 21:22
Ти не само за бирата няма да се извиниШ!
Просто ти винаги си прав и извинението при тебе отпада от само себе си!
За себе си съм сигурен ,че съм нормален ,но за тебе не поемам никакъв ангажимент да доказвам, че си такъв! Защото, ако поема, наистина ще съм такъв!
Така, край на комуникацията!
Само припомням две от точките, който смятам ,че ти не си в състояние, ако не да прочетеш- да разбереш!

"3. В Прага бирата е по-евтина от водата

Малко над 1 лв. струва 500мл бира. Бутилка с вода от 330мл струва почти двойно повече.


4. Чехите имат собствен Будвайзер от 1785г."
-коментар Я виж ти, когато янките насилвали робите да им работят? Само 10 години след независимостта им? Са ,първата им работа е била да направят бирата с тази марка, за да отпразвуват с нея събитието , нали така? И да изпреварят чехите, нали таща, пич? Виж ,почнах да мисля нормално, като тебе!?

В кавички, защото цитирам!
цитирай
34. zdravgr - Уважаеми kvg55
10.09.2022 22:33
Спадът на руската икономика през 2023 вероятно ще е по- голям от цитираните 8-12%.
Можете да ги сметнете сам експорта на петрол ще спадне от 270 на около 140-160 млрд $ еКСПОРТА НА ГАЗ Е С НЕЯСНА СЪДБА ЗАРАДИ ОГРОМНИТЕ ЦЕНИ, но спада на експорта на въглища ще е от порядъка на 40% тоест още около 20 млрд. Всичко това дори изглежда добре на фона спада на транспортното машиностроене и общото машиностроне което ще спадне с между20-40%. Справка за това можете да направите като гледате Крутихин и Зубаревич. Така, че пред Русия е дълбока рецесия или колапс. Ако намерите цитати на сериозни аналитици моля цитирайте ги. Дори Банка России не би публикавала нещо различно от такъв доклад. Засега казват само , рецесията ще бъде дълга. Кво да ги правиш .. не им се ходи в Сибир...
цитирай
35. zdravgr - само
10.09.2022 22:36
да напомня, че Руския БВП е около 1,8 трлн и спад в експорта на петрол с 40% ще доведе до рязък скок на безработните тъй като до 60% от бюджета се формира от петрола и обслужването на добива и преработката му... Тоест загубата на над 100 млрд експорт ще е тежка , но катастрофата ще бъде в бюджета и на трудовия пазар.
цитирай
36. starforlife - ~ 33. leonleonovpom2
10.09.2022 23:59
Абре, Ваньо, стана за резил дори на кокошките бре!
Казвам ти да провериш, а не да вярваш на СЛУХОВЕ, но ти...
Та набързо само по "твоето" 3:

Ето ти един примерен линк на сайт, на който са дадени цените на бирата в Чехия:
https://www.zbozi.cz/potraviny-a-napoje/napoje/alkoholicke-napoje/piva/
Цитирам ти на посоки цените САМО на чешки бири от там, от началото:
Pilsner Urquell 0,5 l - 195 крони. Тоест, 16,26 крони за кенче от 500 ml.
Radegast Ryze 0,5 l - 18 крони за кенче от 500 ml.
Birell 0,5 l - 80 крони. Тоест, 20 крони за кенче от 500 ml.
Bernard 0,5 l - 80 крони. Тоест, 20 крони за кенче от 500 ml.
Radegast 6 x 0,5 l - 112 крони. Тоест, 18,67 крони за кенче от 500 ml.
И ТАКА НАТАТЪК!

А сега сайт с бутилирани води:
https://www.akcniceny.cz/zbozi/napoje-nealkoholicke/balene-vody-mineralni-vody/
Цитирам ти на посоки цените:
Korunn 1,5 l - от 9,90 до 12,90 крони! СРЕДНО 11 КРОНИ ЗА 1,5 ЛИТРА! БИРА ПОД 16 КРОНИ НЯМАШЕ!
Mattoni 1,5 l - от 13,90 до 18,90 крони! СРЕДНО 15 КРОНИ ЗА 1,5 ЛИТРА! БИРА ПОД 16 КРОНИ НЯМАШЕ!
Ondrasovka 1,5 l - от 8,90 до 12,90 крони! СРЕДНО 10 КРОНИ ЗА 1,5 ЛИТРА! БИРА ПОД 16 КРОНИ НЯМАШЕ!
Gemerka 1,5 l - от 10,90 до 12,90 крони! СРЕДНО 11 КРОНИ ЗА 1,5 ЛИТРА! БИРА ПОД 16 КРОНИ НЯМАШЕ!
Podebradka 1,5 l - от 9,90 до 12,90 крони! СРЕДНО 11 КРОНИ ЗА 1,5 ЛИТРА! БИРА ПОД 16 КРОНИ НЯМАШЕ!
И ТАКА НАТАТЪК!

УКАЗАНО Е, ЧЕ ЦЕНИТЕ СА СРЕДНИ ЗА ВЕРИГИТЕ ИМ "Kaufland", "Macro", "JIP", "Hlidat"...


ДА ПРОДЪЛЖАВАМ ЛИ ДА СЕ НАДБЯГВАМ С ПОМОРИЙСКО ДИВО ПРАСЕ?!


StarForLife™ ·idc=5540519~idp=1834081~100922~093-294·
цитирай
37. leonleonovpom2 - Не знам какво доказваш с с тези цени? ...
11.09.2022 01:12
Не знам какво доказваш с с тези цени? Че чехите не могат да пият бира ли, защото е недостъпна за тях или ,че бирата им не струва?Или и двете заедно?

"Gemerka 1,5 l - от 10,90 до 12,90 крони! СРЕДНО 11 КРОНИ ЗА 1,5 ЛИТРА! БИРА ПОД 16 КРОНИ НЯМАШЕ!"
12 крони, грубо, са един лев
Взимам на случаен принцип тази бира- литър и половина, вероятно в пласмасова бутилка, струва един лев!? Допълнението ,че няма бира под 16 крони не е ясно за какво се отнася, след като таванът и е 12.90 крони? Но по важното , че литър и половина бира е левче За левче у нас случайно може да намериш кенче , на промоция!!Бутилка литър и половина-абсурд! Ще струва поне два лева!
Поне два пъти е по- евтина бирата при тях!
Дори кенчетата горе, са по-евтини, като се изключат специалните, които при нас са по три лева Ефес например, на който пише ,че е по чешки патент, нормално е 2,50!

Така, дори и да приемем ,че цените са еднакви с нашите, което не е вярно, какво е отношението цена-заплата
Преди години, сигурно е било, когато имаше таван на пенсиите от 700 лева, преди льохмана Б.Б.-около 2008г приятел, който има нумизматичен магазин в центъра на Прага ,се оплака ,че майка му е с мизерна пенсия и се налага да и помага! Попитах колко е пенсияга и като чух ,се засмях неволно 350 евро! Извиних се/ ЗАБЕЛЯЗВАШ ЛИ ТОВА/и му обясних ,че това е таван на пенсиите у нас Той изумя? Наложи се да му обяснявам този демоксратичен феномен
Неможеща да се издържа пенсионерка взима таван на пенсия у нас? В същото време ,бирата там е при вички положения по-евтина от нашата!
Какво се опитваш да докажеш ти на мен, доктора на науките?Че чехите са по-зле от нас ли?
Или ,че можеш да обиждаш ли?
Няма нужда, не си губи времето, известни ми са тези ти изявени качества
Вероятно и най-силните!ы?

П.П.- В Поморие, дори и в Бургас, където живея от 17-18 годишен, няма диви прасета !Няма и прасета в кочини, забраниха ги, , бях дете ,защото е курортен град!
Кочини има сигурно из Панагюрските колиби, там ги търси, ако те интересуват
цитирай
38. starforlife - ~ 37. leonleonovpom2
11.09.2022 09:47
ВАНЬО, НЕ Е СРЯДА, ТА ДА ТИ КАЖА, ЧЕ СИ АБСОЛЮТЕН ИДИОТ И ГО ДОКАЗВАШ ВСЕКИ ПЪТ КОГАТО СИ ОТВОРИШ УСТАТА!
АМА АБСОЛЮТНО ВСЕКИ!
ТА ЗАТОВА ЩЕ ТИ ПИША ВЕЧЕ С ГОЛЕМИ БУКВИ, ТА ДА ИЗКЛЮЧИМ ВЕРОЯТНОСТТА ДА СИ СЛЯП И ДА ОСТАНЕ САМО "ВЕРОЯТНОСТТА" ЗА ПЪЛЕН ГЛУПАК И ИДИОТ!

ВТОРАТА ГРУПА СА БУТИЛИРАНИ (МИНЕРАЛНИ) ВОДИ И СЕ ВИЖДА... НЕ ОТ ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ, А КАТО ЦЕНИ В МАГАЗИНИТЕ В ЧЕХИЯ... ЧЕ ЛИТЪР И ПОЛОВИНА ВОДА В ЧЕХИЯ СТРУВА СРЕДНО 11-12 КРОНИ!
ЕДИН ЛЕВ КАКТО КАЗВАШ, А ТО ТОЛКОВА Е И В БЪЛГАРИЯ, ЧЕ И ПО-ЕВТИНО!

.Б.И.Р.И.Т.Е. СА В ПЪРВАТА ГРУПА, "УМНИКО"!
ПОВТАРЯМ: .Б.И.Р.И.Т.Е. СА В ПЪРВАТА ГРУПА, "УМНИКО"!
ПОТРЕТВАМ: .Б.И.Р.И.Т.Е. СА В ПЪРВАТА ГРУПА, "УМНИКО"!
И ОТ ТАМ СЕ ВИЖДА, ЧЕ СРЕДНАТА ЦЕНА НА 500 МИЛИЛИТРА БИРА E 18 КРОНИ, ТОЕСТ ЛЕВ И ПОЛОВИНА, КОЛКОТО Е И В БЪЛГАРИЯ, ЧЕ И ПО-ЕВТИНО!

ТА ДОКАЗВАМ, "УМНИКО", ЧЕ ТВЪРДЕНИЕТО КАК 330 МИЛИЛИТРА ВОДА В ПРАГА СТРУВАЛА ПОВЕЧЕ ОТ 500 МИЛИЛИТРА БИРА ИЗОБЩО НЕ Е ВЯРНО!

ЗАЩОТО Е ВИДНО, ЧЕ 4 И ОТГОРЕ ПЪТИ ПОВЕЧЕ ВОДА СТРУВА С 50% ПО-МАЛКО ОТ БИРАТА!


ДА ПОЕНТЯ КАТО ЗА АБСОЛЮТНИ ОЛИГОФРЕНИ:
500 МИЛИЛИТРА БИРА В ЧЕХИЯ СЕ ВИЖДА, ЧЕ СТРУВА СРЕДНО 18 КРОНИ!
ЛИТЪР И ПОЛОВИНА (НЕ 330 МИЛИЛИТРА) ВОДА В ЧЕХИЯ СТРУВА 12 КРОНИ!


ОТНОВО ДА ПОЕНТЯ:
500 МИЛИЛИТРА БИРА В ЧЕХИЯ СЕ ВИЖДА, ЧЕ СТРУВА СРЕДНО 18 КРОНИ!
ЛИТЪР И ПОЛОВИНА (НЕ 330 МИЛИЛИТРА) ВОДА В ЧЕХИЯ СТРУВА 12 КРОНИ!

НЕ СЪМ КАЗАЛ, НО ДА ПОЕНТЯ ОТНОВО:
500 МИЛИЛИТРА БИРА В ЧЕХИЯ СЕ ВИЖДА, ЧЕ СТРУВА СРЕДНО 18 КРОНИ!
ЛИТЪР И ПОЛОВИНА (НЕ 330 МИЛИЛИТРА) ВОДА В ЧЕХИЯ СТРУВА 12 КРОНИ!


Е НАИСТИНА НЕ СЪМ СРЕЩАЛ ДРУГ ПЪТ ПОДОБЕН МАЛОУМНИК!

StarForLife™ ·idc=5540557~idp=1834183~110922~095-296·
цитирай
39. leonleonovpom2 - Браво, Жоро!
11.09.2022 10:08
Ха-ах-ха!
Обущарю, гледай си кондурите, ! Не се занимавай с мен!
Не си лекувай слугинажа с мен!
Не ти е достатъчно образованието, затова четеш наготово
Данните ми, ако не са верни, изрично съм посочил,че не са мои! И не нося отговорност за тяхИ Това ли не ти е ясно?
Ти си само един влюбен празнодумец в себе си
Отговори по същество- какво искаш да докажеш с тези чаршафи за чехите или за себе си? Това е интересното

Уникалната тъпотия ,че чешката бира е извън десятката в света е достойна за Гинес!
Хайде моля ти се, остави ме на спокойствие да говоря с приятели Аз за това съм влязъл тук, не да лазя по нервите на някой и да си избивам колплексите върху него, като тебе Заради удоволствието от събеседването ,не от свинщината ,като тебе!
Ако имам нужда от надзирател- идиот, сам ще си потърся
Стойността на човек си личи по това, може ли да се извини, или изпитва панически страх от това? Ти си от вторите, затова проведох този безсмислен разговор!
Да се убедя, че не греша!
Когато имаш моите постиженияая в науката ,тогава може да ми пласираш подобен тон!
Но в науката хулиганите трудно прогресират!
Въпреки ,че някои "демократи" стават професори само с един изпит, на който са изгонени ,заради преписване! Опитай по тази линия, ще успееш!
А какво ще напишеш за мен в сряда, обърши си задника с него! Намерил се кой да ме оценява!?
Жалко човече си, ако го направиш!
Просто сам ще докажеш това!
цитирай
40. starforlife - ~ 39. leonleonovpom2
11.09.2022 10:23
Нищо не се опитвам да докажа, Ваньо!
Абсолютно нищо!
ПРОСТО ИСКАМ ДА ВИ ПОКАЖА, ЧЕ СТЕ АБСОЛЮТНИ НЕКАДЪРНИЦИ И ПРАЗНОДУМЦИ И ОТДАВНА Е ВРЕМЕ ДА ОСТАВИТЕ ЗНАЕЩИТЕ И МОЖЕЩИТЕ ДА ОПРАВЯТ БАКИИТЕ ВИ, А НЕ ДА МЪТИТЕ ВОДАТА!
Включително и с идиотските си гласове по избори, защото то друго от вас вече и няма като реалност!

И понеже продължаваш да си го просиш с наглостта и да се опитваш да си го мериш не само като Интелект с мен (като образование също те превъзхождам, защото и в момента уча още едно ви'шО - три и половина ще ми станат - хе хе хе хе - а докторатът ти е просто пръдня без покритие; както и те виждаме що за химик си: с изказванията за нефта... с това за умирането на мухите над чашата с бира... с десетки мега тъпни, свързани реално с химията!), а и като риторика, та да ти покажа как на всяка твоя "умност" мога релевантно да отвърна и те затапя:
В 31-ви коментар ти, Ваньо, написа:
С какво право говориш Жоро, от името на всички умни хора? Упълномощен ли си от тях, те знаят ли, че ти си им представител?
Само 3 коментара преди това, в 28-ми ти, Ваньо, написа:
Чешката бира за света е, каквото са нашите градински домати за него

ХАЙДЕ СЕГА МИ КАЖИ ТЕБ ЦЕЛИЯТ СВЯТ ОТОРИЗИРАЛ ЛИ ТЕ Е ДА ГОВОРИШ ОТ НЕГОВО ИМЕ И ЗНАЕ ЛИ, ЧЕ ТИ СИ МУ ПРЕДСТАВИТЕЛ?
М?
Разбери и си го напиши 100 пъти:
МОЗЪКЪТ МИ Е КАТО БРЪСНАЧ И С МЕН НЕ МОЖЕШ ДА СИ ГО МЕРИШ!
Хе хе хе хе
ИНТЕЛЕКТУАЛЕН ТИТАН СЪМ ПРЕД ТЕБ!
Ха ха ха ха

ПС:
Мислиш, че в сряда ще пиша постинг за теб?!?!?!
Хааааааааааааааааааа ха ха ха ха ха ха ха ха
АМА ТИ НАИСТИНА СИ ХИПЕР-МЕГА-ГИГА-ИДИОТ!
Аз не съм Рустам и никога не ще бъда!
Защото и луд ще те направя и удар ще получиш, ако се заема с такова нещо и с подлостта и злобата на Рустам!

В понеделник, пич, летим за Щатите.
Там ще сме през цялата зима, при все в Калифорния зима да няма.
Та как си представяш с теб и то така да седна в сряда да се занимавам?
Ти ще си този, който при все да не присъствам евентуално тук - ще ме споменаваш и заговаряш за мен, защото си дребнав, злобен и психически болен човек и това някой да не те харесва (а то определено има защо) и да те смята за глупак (а то хипер-мега-гига има защо) те изгаря отвътре и не ти дава покой!
Та така, Ваньо.

StarForLife™ ·idc=5540589~idp=1834081~110922~099-300·
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5754428
Постинги: 2808
Коментари: 25797
Гласове: 34177
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031