Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.02.2022 07:01 - © Връщане към златния стандарт на рублата
Автор: kvg55 Категория: Бизнес   
Прочетен: 1754 Коментари: 0 Гласове:
13

Последна промяна: 11.02.2022 07:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
11.02.2022г.

     Най-после се отваря възможност за атака срещу либерастката и глобалистката финансова политика на Централната банка на Руската федерация провеждана от председателят на банката Елвира Набиулина 
image

Основание за това е предложението на депутатът от Държавната дума Владимир Гутенев
image
(фракция "Единна Русия") за връщане към златния стандарт на рублата.

В отговор на намерението на централната банка да забрани практически всички операции с криптовалути, депутатът казал : "Добивът на криптовалута може да бъде легализиран, но само ако става дума за стейблкойни. Тоест криптовалути, обвързани с някои реални активи. Гутенев предложи златото да стане такъв актив".
«Криптовалутите трябва да бъдат забранени, но бихме могли да имаме такъв сурогатен финансов продукт като стейбълкойна, деноминиран в злато и напълно контролиран от държавата. Би било интересно както за физически, така и за юридически лица, както и за различни спестявания. Тоест, това би било аналог на златната рубла, която, ако е необходимо, няма да остави никакви следи пред сериозни и немотивирани санкции, както и политики на сдържане не само в областта на военно-техническото сътрудничество, но и също в обикновени абсолютно прозрачни и неполитизирани икономически отношения», пояснил той.
И така, става въпрос за връщането на златната рубла (или както ще се нарича – няма значение), но не под формата на фиатни пари, които продължават да са в координатната система на Бретън-Уудс, а във формата на криптовалута.
Този инструмент ще бъде изключително ефективен от гледна точка на сигурността на извършването на трансгранични плащания, включително ако Русия бъде изключена от долара или SWIFT. Рублата може да се върне към златния стандарт, макар и под формата на криптовалута, което ще бъде още по-ефективно, тъй като ще позволи на чужденци (включително us-американци) да търгуват със златни крипторубли, без да се страхуват от санкциите на собствената си държава.
За изпълнение на предложението на Гутенев обаче е необходимо съгласието на Централната банка на Русия. Но с това ще има проблеми. Елвира Набиулина едва ли ще тръгне срещу МВФ, чиято задача е да запази и поддържа системата Бретън-Уудс. Тук икономическата страна на въпроса е очевидна, но е необходима политическа воля на ръководството на Централната банка. Но Набиулина няма такава. За нея е по-важен изгледът ѝ 
image

Главният икономист на Световната банка (СБ) за Русия Дейвид Найт идентифицирал четири риска за руската икономика през 2022 година. Единият от тях е инфлацията. Това което говори Найт и говори и прави Набиулина е едно и също. Това е, защото ползват едни и същи либерастки и глобалистки методически наръчници – говорят за липсата на работна сила под формата на мигранти, нарушаване на веригите за доставки, намаляване на изходящия туризъм и други. Вероятно тези фактори имат малък принос за повишаването на цените, но основната причина е вносът на инфлация. Вносът на инфлация – нещо, което сислибите (системните либерали) и глобалистите за нищо на света няма да признаят. А производството на същата тази инфлация е дело на световните регулатори (предимно ФЕД и ЕЦБ), които са отпечатали и отпечатват твърде много пари. Те раздадоха на калпак "хеликоптерни пари", които не бяха подкрепени с реално производство нито по онова време, нито днес. На въпроса защо цените се покачват, Набиулина отговори, че виновен е балансът между търсенето и предлагането (?).
image

Набиулина се усмихва, нали дейността на Централната банка удовлетворява глобалистите

https://aurora.network/articles/6-jekonomika/98532-vozvrashhenie-k-zolotomu-rublju-gosduma-nachala-ataku-na-nabiullinu
https://kto-irkutsk.ru/2021/12/23/metodichka-dlya-nabiullinoj-globalisty-opredelili-ugrozy-dlya-rossii/
https://aurora.network/articles/6-jekonomika/97732-frs-ne-vinovata-nabiullina-otkazyvaetsja-priznavat-otvetstvennost-ssha-za-rost-tsen




Гласувай:
13


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5758271
Постинги: 2808
Коментари: 25802
Гласове: 34181
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031