Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.11 07:51 - Коментари - Какво направиха демократите?
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 768 Коментари: 14 Гласове:
29


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
10.11.2017г.
     Какво направиха демократите за двадесет и шест-седем години? Нищо не направиха!
Нищо не направиха, предвид това, което се очакваше от тях да направят.
В началото на прехода Жельо Желев изникна като печурка на една трибуна и постави  основната задача : "Всички комунистически структури трябва да бъдат разградени!".
Какво направиха неговите последователи? Разградиха некомунистическите структури, а комунистическите структури оставиха непокътнати. Излиза, че всички демократи, последователи на Желев, са били агенти на комунистическата Държавна сигурност. Защо?
Защото не изпълниха и даже саботираха жельовата политическа заръка.
Защото разградиха некомунистическите структури – кравефермите, свинефермите, овцефермите, машинния парк, елитните стада животни, елитните сортове плодове и зеленчуци, опитните селскостопански институти, необятните блокове земя и каквото ви дойде наум за работещо селско стопанство; комбинатите, заводите, фабриките, промишлените цехове по селата, държавната железница, автомобилните транспортни предприятия, мините, затвориха годни за работа реактори в АЕЦ "Козлодуй".
Защото оставиха непокътнати комунистическите структури – тоталитарните комунистически сгради в сталински стил, където се помещаваха Държавният съвет на Народна република България, Партийният дом, Министерският съвет и комунистическият мол ЦУМ си стоят и даже се ползват от демократите; същото е и със сградите на бившите окръжни комитети на БКП, извисяващи се в центъра но всеки окръжен град; Българската социалистическа партия е даже парламентарно представена; на всичко отгоре комунистическата партия взе, че се разрои на няколко комунистически партии и съюзи; съществуват комсомолски организации с имената на Че Гевара и други комунистически терористи; ами зловещата Държавна сигурност, която пречи на евроатлантическото развитие на страната ни и още плаши правоверните демократи, прикрила се е зад строителни и други дружества и смуча кръвнишки европейските и бюджетните пари; разпространява корупция и престъпност.
Защото разбиха демократическото движение – стопиха електората на демократическите партии, съюзи и движения, оставиха ги извън парламентарната дейност, а други изличиха съвсем от политическия мир.
Ето това е политико-икономическата картина на съвременна България. Ако мислите, че не е такава картината, то има капацитети и експерти, които се изявяват от парламентарната трибуна и телевизионния екран, слушайте и четете тях. Те имат и книги по въпросите на прехода с обяснение за всички причини на събитията.


image

image

imageГласувай:
29
01. batogo - !!!:))) Поздравления за постинга!
10.11 10:28
Всичко това недвусмислено доказва, че от членовете на ком-партията, от нейните ченгета, офицери, слушалки, московски възпитаници и слуги демократи не стават, защото им липсват духовността, възпитанието и ценностната система, която създава СЪЩИНСКИТЕ ДЕМОКРАТИ. От цървула трандафор не става, както и от комуниста демократ не става. Животът го доказа по безспорен начин за тези 28 години преход от никъде за никъде. :)
цитирай
2. kvg55 - До 1. batogo
10.11 11:44
Сред демократите имаше и не членове на компартията.
цитирай
3. jelezov - Два пъти прочетох внимателно поста ...
10.11 11:45
Два пъти прочетох внимателно поста и пак не можах да схвана смисъла му. Г-н Говедаров се опитва да използва някакъв метафоричен стил, поради което не се разбира дали изказва собствени мисли или пародира чужди. Ето пример:

„Защото оставиха непокътнати комунистическите структури – тоталитарните комунистически сгради в сталински стил, където се помещаваха Държавният съвет на Народна република България, Партийният дом, Министерският съвет и комунистическият мол ЦУМ си стоят и даже се ползват от демократите; същото е и със сградите на бившите окръжни комитети на БКП, извисяващи се в центъра на всеки окръжен град;”
Освен казаното за стила на автора, тук е допусната и фрапантна грешка: изброените сгради не са нито структури, нито комунистически. Структури са институциите – държавни, обществени и частни, обслужващи и закрепващи определени социални отношения, и преди всичко формите на собственост върху условията на общественото производство.

Още по типичен е и следващият цитат:

„… на всичко отгоре комунистическата партия взе, че се разрои на няколко комунистически партии и съюзи; съществуват комсомолски организации с имената на Че Гевара и други комунистически терористи; ами зловещата Държавна сигурност, която пречи на евроатлантическото развитие на страната ни и още плаши правоверните демократи, прикрила се е зад строителни и други дружества и смучат кръвнишки европейските и бюджетните пари; разпространява корупция и престъпност.”
Към 10.11. 89 г. БКП беше вече само номинално комунистическа. Още по-малко комунистически бяха и са, и „разроилите се” структури, а ДС продължава да бъде „зловеща” само в очите на страхливците, които виждат зловещ звяр дори и в образа на овцата.
Коментарът на batogo, като че ли потвърждава смисъла на моя коментар.
цитирай
4. kvg55 - До 3. jelezov
10.11 12:26
Диктатурата на пролетариата е много по-демократична от буржоазната демокрация.
цитирай
5. troina - Коментарът на batogo, като че ли потвърждава смисъла на моя коментар /че,поста не прави смисъл, да, поздравиЖелезов!
10.11 15:19

Мултикултурализъм е сега, блейте овчици. Грей и ти, слънце Б.Б.[Преди петилетка провъзгласих банкянската Брижит Бардо, милиционерката от БКП, таварашутката Б.Б., за Le Pompier Soleil – пожарникарката слънце.]

diagnosa/

аз мисля, че тук пишат няколкочовека,
които обитават една и съща стая...
и дори не пишат,
а,копиНасеСират..количество Спам в сайта..
туй то, бай ого..
извинявай, че те забелязах..
Юлия П.Марева-Тодорова
/тук
цитирай
6. kvg55 - До 5. troina
10.11 17:58
Излиза че с идването на демокрацията ни е огряло още едно слънце.
цитирай
7. merlin68 - То няма демократи, и следователно - ...
10.11 19:58
То няма демократи, и следователно - нищо не направиха. Но крадци дал Бог.
цитирай
8. kvg55 - До 7. merlin68
10.11 20:08
Ха-ха-ха! Няма демократи, ама иначе говорим за демокрация.
цитирай
9. mt46 - ?
10.11 20:12
Не е вярно, че "демократите" нищо не са направили? Малко ли неща заграбиха?...
цитирай
10. kvg55 - До 9. mt46
10.11 20:19
Ама си поставил демократите в кавички.
цитирай
11. zaw12929 - Чудя се дали това, което направиха ...
14.11 11:47
Чудя се дали това, което направиха се нарича "Зло за държавата и населението, което сега изнемогва"
Актуално, болезнено!
цитирай
12. kvg55 - До 11. zaw12929
14.11 11:52
Точно така се нарича.
цитирай
13. ikra - Привет, друже!
16.11 11:31
Реално погледнато голяма приватизация направиха...
Интересна тема за размисъл!
Бъди жив и здрав!
цитирай
14. kvg55 - До 13. ikra
16.11 17:46
ikra написа:
Реално погледнато голяма приватизация направиха...
Интересна тема за размисъл!
Бъди жив и здрав!

Сега ще я ревизират.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 245034
Постинги: 198
Коментари: 813
Гласове: 7767
Календар
«  Декември, 2017  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031