Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.11.2015 16:26 - Коментари(и) : На Блог.бг
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 8397 Коментари: 18 Гласове:
32

Последна промяна: 26.11.2015 11:08

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
25.11.2015г.
     Блогът ми стартира на 23-ти септември 2010-та година с постинг от два реда – следната кратка мисъл : "При управлението на политическа партия ГЕРБ българите се развиха и израстнаха от "лош човешки материал" до "тоя шибан народ". След това се заредиха постинги, дълги, къси, интересни и не чак дотам, събрани на цели шест страници, без деактивираните. В началото блогът ми беше посетен от други блогъри, разменихме коментари и с това интересът ми към другите блогъри в блог.бг приключи. Много рядко четях други постинги. Коментари не пишех, положителното си отношение към някой постинги отбелязвах с положителен глас. Всички останали отминавах с мълчание. Не се интересувах от статистиката на посетителите на блогът ми. Публикувах постингите си, не им поставях заглавия и не се интересувах има ли гласове и коментари. Вълнуваше ме малко да се четат писанията ми, смятах двеста-триста прочитания за прилична бройка и не поставях тагове. Въпреки че постингите ми бяха повече политически, публикувах ги в категорията "забавление", защото писането им за мене беше забавление, а исках четенето им също да е забавление за читателите, тоест да гледат откъм веселата страна на строгите неща. Понякога се получаваше, но не постоянно, защото и на мен не винаги ми беше весело.
И така се изминаха четири и половина години.
От половин година започнах активно да се интересувам от блога и блогърите в него.
Следях статистиката на посетителите и гласуващите и им отвръщах със същото. В постингите ми се появиха коментари, повече гласове, броят на читателите за един ден нарастна десетки пъти. Обзаведох се с любими блогове и станах "любим блог" на други блогъри. Вслушах се в препоръката на един блогър и започнах да поставям заглавия на постингите си за ориентировка на читателите. Започнах да получавам и грамоти за най-популярен постинг. И така попаднах във въртележката на живота в блог.бг.
Тука задочно се срещнах с различни хора и характери. Всеки блогър си има собствен почерк на писане и стил на публикуване. Бих разделил блогърите на три групи – такива, които публикуват собствена продукция, блогъри публикуващи смесена, собствена и чужда продукция и такива, които публикуват само чужда продукция. Повечето от последните са новинари, публикуват новини, по 5-6 постинга дневно и са сред най- четените. Освен новини, публикуват се всякакви материали, каквито ви дойде на ум – поезия, проза, научни и политически статии, кратки мисли, филми, музика, снимки, рецепти за здраве, готварски рецепти, езотерика, религия и прочие. Има кратки постинги, налице са и по пространни такива. Зависи от поднасяния материал. Други разделителни линии сред блогърите са отношението към Русия, САЩ и отношението към комунизма, като противниците му, умишлено или не, отъждествяват "реалния социализъм" с "комунизма", а поддържниците му им се противопоставят с тезата, че комунизъм не е имало. Някои автори публикуват всеки ден, понякога по повече от един постинг, други периодично. Имам любим блог, чийто автор не е публикувал постинг повече от една година. Някои блогъри се изявяват с личните си имена, или ако имената не са тяхни, поне са човешки. Други се правят на интересни и загадъчни и публикуват под прикритието на разни романтични псевдоними. Това обикновено са блогърите, публикуващи поезия и проза. Ако няма снимка или посочен пол, не можеш да разбереш срещу тебе мъж или жена стоят, или хермафродит. Трябва да гадаеш по написаното. Не че е толкова важно, но все пак трябва да знаеш, ако е дама да направиш комплимент. Има блогъри, които имат чувство за хумор и такива, които определено нямат такова чувство, но общо взето тонът на писанията е сериозен, дори напрегнат, което говори за напрежението сред блогърите във връзка с протичащите събития. Някои блогъри защитават определена идея или кауза – има защитници и противници на Русия и САЩ, има защитници и противници на комунизма. Има защитници и противници на правителството, както и на партии. Защитниците на дадена идея се отличават по своята искреност, личи си, че писанията им са честни и откровени. Докато се намират автори, които уж завоалирано, а всъщност доста елементарно и глупаво прокарват своето отношение, обикновено отрицателно към Русия и комунизма, търсейки единомислие и съчувствие от други блогъри на емоционална основа за изостаналата и агресивна Русия, диктаторът и тиранин Путин, лошият и мракобесен комунизъм и прочие отрицателни внушения. Към такива блогъри имам съмнението, че прокарват подобни мисли в защита на други интереси срещу заплащане. Иначе, защо ще е този йезуитски подход в поднасянето на постингите?
Има и красиви блогове, от които струи доброта и протегната за поздрав ръка, блогове, коите те карат мислиш за живота и превратностите му. От други блогове лъха на мухъл и развалено, те блокират мозъка ти и отнемат способността ти да мислиш. В отделни блогове личи желанието на авторите да обсебят читателите да четат само тяхните постинги. Това са "блогъри-вампири".
Никой не те задължава да четеш всеки постинг, но редно е да четеш тези, които те четат. И така постепенно си оформяш един кръг от постоянни читатели и интересни за тебе постинги.
Има много емоционални блогъри, които защитавайки тезите си, понякога употребяват невъзпитани думи. Те са симпатични по своему. Има други, които съвсем хладнокръвно и съзнателно пишат простотии. Те по-скоро са отвратителни. При едни блогъри коментарите се отразяват незабавно. Други се правят на тежкари и искат предварително да одобрят коментара, дали заслужава или не да бъде публикуван. Има блогове, съдържащи ценна практическа информация – на медицински теми, на битови теми; любопитни факти и други подобни. Има блогъри, които са обективни в писанията си, но има и субективно поднасящи своите  материали.
Други блогъри се вземат много насериозно, което е донякъде смешно, защото все пак блог.бг е една говорилня, от която практическата полза в момента, особено по политическите въпроси, не е кой знае колко съществена, но при социални вълнения може да придобие важно пропагандно значение. Впрочем и сега сред блогърите има пропагандатори : на марксизма-ленинизма, на капитализма (либертарианството), на евроатлантическите ценности, на изключителността на САЩ, на силата, величието и непобедимостта на Русия, на незаменимостта на нашите управници, на идиотщината на нашите управници, религията и прочие теми.
И още блог.бг е една не малка просветителска институция, тук можеш да прочетеш и видиш факти, новини, мнения, интервюта, снимки и анализи, които официалните медии умишлено не публикуват, защото се разминават с официалната позиция на властта. Мислещият човек може да отсее истината от лъжата и действителността от заблудата, а повечето от пишещите и четящите в блог.бг са мислещи хора, което личи от постингите и коментарите. В блог.бг се пишат мнения и предположения, които след време се потвърждават от известни учени, политолози и журналисти.
Някои колеги блогъри се оплакват от администраторите на блога за изтрити постинги и коментари. Проблемът не ми е съвсем ясен, не съм бил засегнат от подобна мярка и не мога да коментирам тези цензурни действия на администраторите.
В блог.бг е умалено българското общество. И тук има политически пристрастия, има заяждания и дори обиди на политически теми. Идеологическата битка е жестока. Налице са също така и глупави постинги, проявява се отвреме на време и простотия. Както вече споменах, има и пишещи за пари манипулатори, защитаващи чужди интереси, които умишлено изопачават нещата, но те са единици. Тук също се критикуват депутатите и въобще политиците. Критикува се работата на правителството. Критикува се всичко. Разликата е, че в блог.бг се казва много повече истината, отколкото в официалната действителност.
Мисля, че броят на пишещите и влиянието на блога трябва да се увеличават, защото това е алтернативата на манипулиращите ни и затъпяващи официални медии.
Получи се едно хаотично писание, парцаливо и цялото в кръпки, но той и самият блог.бг е хаотично създание. Вярно, има отделни категории за групиране на постингите, но и в тях постингите са неописуемо разнообразни и несъвместими един с друг. Блог.бг е разнолик и пъстър като самата българска действителност.

P. s.

Мислещият човек не се сърди и не се обижда – той само трупа впечатления и прави заключения.

P. p. s.

След като публикувах постинга, в главата ми се родиха още мисли, които можеха да бъдат описани в него.
Но, както е казал народът : След дъжд качулка.
И още : Малко ум да имаш, но навреме да ти идва.



Тагове:   Blogbg,   блогбг,   блогове,   постинги,


Гласувай:
32



1. flymore - Успех в блог.бг!
25.11.2015 17:06
Една ретроспекция за общуването с непознати и превръщащи се в част от самите нас понякога. Време, което не е пропиляно, време, в което тук опознаваме и себе си.
Хубава есенна вечер и късмет!
:)
цитирай
2. ikra - Поздрави! Много добър аналитичен материал :)
25.11.2015 17:43
Успех по пътя ти напред. Бъди все обективен, това е качество, което в днешните динамични процеси е позабравено, а може би не случайно. Ако част от съблогърите се позамислят, когато коментират или постват, то качеството на блога ще бъде на друго ниво. Просто изразявам лично мнение. Може пък нивото да е необходимото :)
Приятна вечер, друже :)
цитирай
3. mt46 - Поздрав! Добре си го написал, искрено...
25.11.2015 20:37
Аз не мога да пиша толкова обемисто, но за сметка на това чета повече...
ПП: Ползвам модерация /одобряване на коментари/, защото така ми е по-удобно. Така виждам коментари и за по-стари постинги. Мога да не допусна коментар, който обижда някого от съблогърите /това нарушава правилата на сайта/. Всеки носи отговорност и за коментарите в блога си...
цитирай
4. getmans1 - Ха. Ха. Ха. /това не е смях/ Разпо...
25.11.2015 21:49
Ха. Ха. Ха. /това не е смях/ Разпознах се в няколко категории и този факт ме радва, дано да е така! :)))
цитирай
5. born - Всичко описано си е така. Само едно ...
25.11.2015 22:31
Всичко описано си е така. Само едно прозрение липсва. А то е важно. Като едно отражение на българското общество. В блог.бг няма НЕГРАМОТНИ хора. С много малки изключения. Поздрави и успех.
цитирай
6. kvg55 - born, Прав сте! В блог. бг неграм...
25.11.2015 22:43
born,
Прав сте! В блог.бг неграмотни и необразовани хора няма.
цитирай
7. cecobob - Нали за това сме тук. За да се забавляваме и да изливаме душата си.
25.11.2015 23:34
Всички сме различни и пишем за различни неща, кой, колкото си може. Има раздели по много теми и всеки сам си избира. Може да се преминава от една в друга, което е абсолютно демократично. Всеки от нас си има сърбеж и се почесва, когато го засърби. Коментарите също са важни, защото дават все пак някаква оценка на това, което искаме да кажем. Не е нужно, а и ще е подозрително, ако всички коментари са нежни и мазни( ). В коментарите се ражда истината, стига да не се псуваме.P. s.

Мислещият човек не се сърди и не се обижда – той само трупа впечатления и прави заключения.
цитирай
8. katan - "Мислещият човек не се сърди и не се обижда – той само трупа впечатления и прави заключения."
26.11.2015 08:35
Много точен анализ на "действието" Блог.бг.
В някои от заключенията ти открих и себе си, макар никъде да споменаваш имена.
Странно ми е, че си тук от 5 години, а аз не съм чела нищо от теб.
Сега влязох с намерение да ти напиша нещо на лични, а открих един нов съмишленик.
Моите впечатления почти напълно се припокриват с твоите.
За разлика от теб аз съм тук от 7 години и в началото четях и пишех коментари като изоглавена:).
Имаше и непримирими лагери, които се опитвах да примиря с коментар или постинг. Там бяха личностни нападки, макар и написани интелигентно.
За кратко успях, но само за кратко.
Ти ми направи впечатление с коментарите си.
Сега прочетох и видях, че не само коментарите ти са стойностни.
Пожелавам ти успех!
цитирай
9. katara - Моля за Трибуна, тък като нямам Помпа.Благодаря ,колега! Много добър Пост/апропо/
26.11.2015 12:28
Моля, за съдействие ,колеги!
12:17
Моля за вашата намеса спрямо Лицето Г.Стоименов Гевеченов
очаквам вашата намеса, админи!
относно кражбите на авторски материали
от този потребител/ по долу/ и неговата
арогантна гавра с Помпата и целия блог..
Защо ми изтривате Постинга ?!
/ информирала съм професор Георги Михов
/ ректор на Техническия Уни в София..
Моля ,да се коригирате своевременно..
Поздрави/ Юлия П.Тодорова

of4arsnakovalnia10/?month=11-15...24

bryunetsnakovalnia10/
цитирай
10. zaw12929 - ТОЛЕРАНТНО КАЗАНАТА ИСТИНА Е ЛЕ...
27.11.2015 04:55
ТОЛЕРАНТНО КАЗАНАТА ИСТИНА Е ЛЕКАРСТВО ЗА ДОБРОТА -ПОЗДРАВИ!: "хаотично писание, парцаливо и цялото в кръпки, но той и самият блог.бг е хаотично създание. Вярно, има отделни категории за групиране на постингите, но и в тях постингите са неописуемо разнообразни и несъвместими един с друг. Блог.бг е разнолик и пъстър като самата българска действителност.
цитирай
11. zaw12929 - големи са чудесата: ластика на душата от разтягане... ОТИДЕ В НЕБЕСАТА
27.11.2015 05:32
СПОДЕЛЯНЕТО... КАТО ОТКРИТИЕ: Във Владая... у нас... у дома... в къщи... вилнее лудост такава... родени сме току–що... наскоро...

заедно сме... над сто и кусур години.... юноши бледи... сега отпрашваме във живота... аз книга издавам... тя манджа след манджа забърква

Не зная... приятели... не зная Разправят... че рано или късно... всичко си идва по местата

Отвън... чудо след чудо... толкоз големи са чудесата.... че ластика на душата от разтягане...

еластичността си загуби... младеж един срещам с увесени джуки... някак нелепо му зее устата... на всички въпроси с... а–ха... отговаря... нелепо и аз се озъртам

Щом сме отсам... и оттатък... какво трябва да правим.. как да вървим... тъй... че доверието и справедливостта да си заемат местата

Горест... ме пита из онез дни Коритаров... какво е... какво е това горест... защо толкоз много горест има в твоята книга Ще ви кажа сега... горест... е да си чист... спретнат даже някак... без петна и лекета... което не струва... излишното... махаш веднага... като котка... с език да се къпеш Ако си от глина... иди и дойди... ами ако си от камък

Голямата горест... все още ни чака Горест... е дума от много думи... стада, прайдове и табуни из нея бродят... а думите в мене вече говорят Да вървим... казвам Да вървим... казва... и планината... поела нагоре Това е

Никога не сме... всички... нали И такива каквито сме Май сме... на изчезване
ВЕСЕЛ ПОЛЗОТВОРЕН ДЕН
цитирай
12. vania23 - :)
27.11.2015 09:42
Винаги ми е приятно, когато се отбиеш при мен. Надявам се и на теб да ти е приятно :)
Все си мисля, че за да стоим тук - да пишем или четем, значи има защо.
цитирай
13. elcho - Всичко е от значение.
27.11.2015 17:36
В природата няма нищо излишно. Всичко което си описал в поста го има и е така.Нищо не можем да променим, а и не е нужно. То ни е необходимо !
цитирай
14. faktifakti - добър анализ,
01.12.2015 09:10
в крайна сметка, след като има толкоз много хора тук, всеки намира каквото търси, нали :)
цитирай
15. gosho568 - Много добър и точен анализ на блога. ...
02.12.2015 23:42
Много добър и точен анализ на блога... Поздрави!
цитирай
16. litatru - Здравейте, kvg55! Толкова добър "провокатор" сте, че ме предразполагате
16.05.2016 13:08
към откровение.
И понеже ви уважавам, заради бистрия Ви и пъргав ум, и понеже съм честна пред съвестта си и нямам от какво да се срамувам, ще Ви призная, че и аз съм мислила за този блог, но не толкова за блогърите, колкото за създателите му, за целите на създаването му, за морала на тези създатели...
Що се отнася до блогърите - справил сте се отлично, охарактеризирайки ни. Удивена съм, че не усетих злоба, заяждане или ирония в критиките Ви.
Всички ние имаме "трески за дялкане" и Вие добре сте ги издялкал.
Лично аз ще си взема поука!
Но ме глозга един неизяснен въпрос - Вие "господин" ли сте, или "другар"? Платен ли сте, или не? ( Всъщност, за мен това не е от значение, но за някого може да е.) За мен е важно, че Ви има в блог. бг. Това ме удовлетворява и ако разрешите ще продължавам да чета постингите Ви, защото в тях УСЕЩАМ мисълта ви!
С уважение - Лита тру!
цитирай
17. kvg55 - До litatru
16.05.2016 13:30
Стремя се да пиша обективно, понякога иронично.
Когато официалното обръщение беше "Другарю", към мен се обръщаха с "Другарю, Говедаров". От доста време към мен се обръщат с "Господин, Говедаров". Все ми е тая.
Какво ще рече "Платен ли сте, или не?"? За писането си в блога не получавам пари от никого. Мисля, че ако получавах пари, нямаше да мога да пиша това, което си искам.
Убеден съм, че буржоазното общество на печалбата и парите се разпада и трябва да бъде заменено от общество на разума и хармоничното развитие на личността.
цитирай
18. litatru - Благодаря за отговора и
16.05.2016 13:58
гласувах за Вас под №32. (В бързината бях пропуснала.)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5753033
Постинги: 2808
Коментари: 25794
Гласове: 34176
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031